Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.6k 874

• @AhmetGS17 Çok şanslısın Avrupa ülkelerine göre sana çıkma ihtimali %1 diğer ülkeler 0.7 bana çıktı 5 ay kalmış bitimine hala hazırlık yok, hadi diyelim çıktı bir baktın 30 binlerdesin, şu an için bunları planlamak yorucu olur ve üzer burayı başka vize türleri için kullanılabilirsin

• ⭐⭐⭐

@istalin Hong kong için ortalama vize alma ücreti 7 bin dolar kadar tutuyorlar doğru mu acaba otel uçak bileti dahil

Bu arada endişe etmeyin 23 binle alırsınız vizenizi

• @newbie97 kişi başı 150 bin tutuyor ortalama,tabi her sene maliyet değişiyor

• ⭐⭐⭐

@istalin Maliyeti bence gözünüzde büyütmeyin hayırlısıyla abd ye ayak basınca bu parayı 2-3 ayda bile çıkarırsınız çok rahat

• @newbie97 maliyet önemli değil tabi, yani burada greenn card gelirse evi arabayı satacak kişiler var,vizeler hızlı tükeniyor, yani gecen seneye göre onun için çekingenlik var , dilekleriniz için teşekkürler herkesin istediği gibi süreç olur umarım sizin de öyle

• ⭐⭐

Greencard çıkarsa türkiyede evimi satmayı düşünmüyorum sebebine gelecek olursak ilerde türkiye ye döndüğümde kiracı olmak istemediğim için şuan için söylüyorum oturduğum muhitte kiralar 25k üstünde oturduğum ayarda bir ev için vermem gerekiyor. ama evimi satmazsam ilerde dönersem kira giderim olmazsa asgari ücretle bile çalışsam geçiniriz lüks yaşayan bir aile değiliz. şuan için 10k dolar ayırdım olurda dosya taşırsam diye iki kişi içinde orada düzen kurmak içinde 20k usd ilede başlamak için para ayırdım gidene kadar yine birikim yaparım bu rakamları arıtırım ama bir güvencemin olması benim alacağım riskleri daha kolay almamı sağlıyor sıfırdan başlamaktan korkmam ama elimde kaybedeceğim birşey olmazsa riske giremem amerikada ticaret planlarım var bunun için o riski almak için güvvencem var

• @T-C-Kubilay-Dikici Sizin yerinizde olsam satar evi yazlık alırdım tabi bulunduğunuz ilde aileleriniz yoksa. Eğer geri dönmeme ve oraya yerleşme planınız varsa yazlık daha makul olur geldiğinizde en azından tatili de aradan çıkarmış olursunuz

• @newbie97 ailemin yazlığı var. ondan hiç öyle bir düşünce aklımdan geçmemişti bu sene de çıkmazsa bir yatırım planım olacak bütçeme göre alanya veya tekrar konyada bir taşınmaz daha alacağım

• @T-C-Kubilay-Dikici Yazlıklar duruma göre daha avantajlı olabiliyor bizim yazlık izmir dikili tarafında ben doğduğum sene almışlar ve geçen sene yanlarına 2 katlı villa yapmaya başladılar artık her yere bina dikiyorlar. Duruma göre yazlıklar daha avantajlı olabiliyor. Aylık-3 aylık şeklinde uçuk fiyatlardan kiraya verilebiliyor

Mesela adam antalyadaki bir otelde 1 ay kalacağına o paradan az daha çok verip yazlık villa kiralıyor

• @T-C-Kubilay-Dikici

İstisnaları mutlaka vardır ancak ABD’ye geldikten sonra ilk aşamada kredi skorunuz olmadığı veya ABD’den bir şirketten 3 aylık bordro beyan edemediğiniz için property management şirketleri veya landlord’lar (ev sahibi) kiracının hesabında 36 aylık kirayı karşılayabilecek meblağı kanıtlamasını istiyor ev kiralamanız için. Örnek olarak bulacağınız evin kirası USD 1.500 ise, 1.500 x 12 ay x 3 yıl = USD 54.000 civarında bir paraya tekabül ediyor hesabınızda olması gereken.

• ⭐⭐⭐

Günaydınlar 71 gün kalmış bu sene de yılbaşından sonra çok hızlı geçti

• @ATS16 Hocam selam bu dediğinizden hesabında 54.000 dolar olmayan ilk aşamada ev tutmakta sıkıntı yaşar gibi bir anlam mı çıkıyor yani emin olamadım. Her gidenin hesabında o tutarda para olduğunu/olacağını sanmıyorum. 😬 Kefil bulmak işte 6 aylık kirayı peşin ödemek ya da bir yıllık kira tutarını hesapta göstermek gibi örnekler duydum da valla 3 yılı duymamıştım

• @cvatulip istisna bir durum bu öyle isteyen sitelerede denk gelmeniz mümkün ama bu yaygın diyemem açıkcası ben

• @ATS16 malesef kazanan değilkm abi ama çekiliş katılanıyım çıkarsa diye herşeyi önceden öğrenmeye çalışıyom

• ⭐⭐⭐

eb3 VİZESİNE başvuranların son durumu nedir acaba? Kaç yıl sürecek gibi duruyor?

• tünaydinlar arkadaslar nasilsiniz ya görüsmeyeli :D suna bak zaman ne kadar hizli geciyor

• ⭐⭐⭐

@goyro666 Tünaydınlar sayaç olmayınca daha hızlı geçiyor zaman :beaming_face_with_smiling_eyes:

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@asef mülakata gireceğiniz konsolosluğa göre gotureceginiz evrakların orijinali ve tercümeleri değişiyor. Kazanan olursanız önünüzde zamanınız olacak gerekli hazırlığı yapabilmeniz için. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cvatulip yasanmislik örnek verdim, ABD’ye finansal olarak ne kadar güçlü gelirseniz ülkede ilk adimlarinizi o kadar sağlam basacaksinizdir. Bol şans

• @Atlantis00 maalesef net olarak bilen yok. En basit asamasi olan PWD maas belirleme bile en kotu 5 ayken simdilerde 7-9 ay a kadar cikti. PERM asamasi 16-17 aylari buldu. Sonraki asama icin (Calisma ve yurt disi cikis-GC) Visa bultenini soylemiyorum bile aylardir yerinde sayiyor. Skilled da 2023 lerde unskilled da sanirim 2021. Kisaca ozetlersem eskiden 2 yilda biten surec simdilerde 4-5-6... yil diye tahmin ediliyor. Dosyalar cok birikmis durumda. Maalesef onumuz karanlik gibi duruyor..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k