Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Sezer-Özerinç artık gerek yok. Eğer ülkenizden aldığınız bir ödeme yoksa otoma

• @Sezer-Özerinç h1b ve 485 başvurusu için gerekli evraklara bakmak gerek. Biz waverimizi almıştık ve ekliyecektik. Ama ülkemiz otomatik olarak gerek olmayan katagoriden olduğu için ve herhangi bir destek almadığımız için onu koyamaya gerek olmayacaktı. O adımlara henüz gelmediğimiz için bilmiyorum ama destek almıyorsanız Türkiye için waver almaya gerek yok.

• herkese selamlar benim waiver omaylandı onay kağıdım amerika adresime gitmiş tarayıp bana attılar yazdırıp elçiliğe götürsem olur mu greencard vize mülakatı için yoksa aslını mı götürmem lazım

• @Erdem-Yıldız, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

herkese selamlar benim waiver omaylandı onay kağıdım amerika adresime gitmiş tarayıp bana attılar yazdırıp elçiliğe götürsem olur mu greencard vize mülakatı için yoksa aslını mı götürmem lazım

Hocam ulkenizden odenek vs almadiysaniz waiver kalkti biliyorsunuz degil mi? Yani mulakat icin hic bir sey goturmenize gerek kalmayacak.

• @mugedeniz merhaba 2 yil kuralinin kalkmasinin kapsami ile ilgili bir sorum olacak. Cevaplayabilirsebiz sevinirim. J1 vizesi ile 2 haftalik university of north teksasa geldim. Ben ulkemden herhangi bir burs yada destek almadim ancak geldigim universitede burs verdi. Bu durumda 2 yil kuralina hala tabimiyim? Waivera basvuru yapmaliyim?

• @Melahat-Öztürk-Altundağ merhaba,
    Sanırım sizin waver yaptırmanız gerekebilir. Bir daha detaylı okumak gerek uscıs ın sitesinden.
    Forumda muslu hukuk bürosu sorularınızı cevaplıyor diye bir bölüm var. Bir sorunuza cevap veriyorlar ordan. O bölüme yazın birde isterseniz.

• @Melahat-Öztürk-Altundağ Instagram dan Remzi Kulen nin j1 waver ile ilgili yayınına baktım.j1 doktorlar için ve ülkesinden tada Amerika’dan burs alanlar için eskisi gibi devam ediyor. Waver onlara kalkmadı diyor. Ama tam emin olmak için forumdan (musmuylu) sorun yinede.

• @mugedeniz bilgilendirme icin tesekkur ederim

• . . . . zx . . .

• @crazycells s selamlar 2023 ve 2024 yılına ait vizem de 2 years rule kuralım var dv lottery görüşmesine gittiğimde ı-612 kağıdımı götürmem gerekiyor mu onaylandı da waiver ama Türkiye listeden kaldırıldığı için götürmem gerecek mi nasıl bir belge ile gitmem gerekiyor bide I-612 kağıdım abd de bana belgeyi taratıp bana attılar taratılan I-612 belgeyi renkli yazdırıp çıktı alıp dv lottery interview da göstersem sorun olur mu

• @Erdem-Yıldız evet waiver kağıdınızı götürün. Bazı memurlar kuralın kalkmasına rağmen bu yeni kuralın kalktığına dair bakanlık bildirisini soruyor.

• @Plus19 Amerikada ki avukatım onay kağıdını taratıp attı onay kağının çıktısını alıp götürcem sorun olur mu

• @Erdem-Yıldız Yeterli olacaktır onu çıktı almanız.

• Merhaba,
    Amerika'ya 2214A doktora sirasi bursu ile geldim. Amerika'da iken waiver talep ettim. Konsolosluk Tubitak'a yazmis ve 'Arastirmaci, arastirmasini eksiksiz bir sekilde tamamlayarak yurda donus yapmakla, kayitli oldugu doktora programindan mezun olmakla ve mezuniyet belgelerini kurumumuza iletmekle yukumludur' seklinde donus yapilmis. Konsolosluk da 'Tubitak'a karsi sorumluluk gerceklestirildikten sonra yeniden talimat istenebilecektir' seklinde donus yapti. Bu ay icerisinde yurda donus yapacagim ve sonuc raporumu yukleyecegim. Ancak Doktora tez savunmami ilerleyen surecte yapmayi planliyorum. Bu surecte waiver hallolur ve Amerika'daki pozisyonlara basvurabilirim diye dusunmustum. Doktora savunmami yapmadan waiver talep etmem mumkun gorunmuyor gibi.
    Benzer durumla karsilasan oldu mu? Deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.

• @busra34 2 sene kurali kalkmisti bu sizi baglamiyor mu acaba? Ben de benzer sekilde doktorami savunup pozisyon bulmayi umit ediyorum. Bir de 2 sene kurali varken de tekrar gidilebiliyor bu immigrant vizeyi etkiliyor diye biliyorum normalde de

• @shinriyeon Ben Tubitak bursuyla geldigim icin hala 2 sene kuralina tabiiyim (devlet destekli fonlarla gelenleri kapsiyor). Bazi yerlerde tekrar vize basvurusu yapildiginda 2 year rule'un olmasi vize basvurusunu etkileyebilir diye okudum. O yuzden waive basvurusu yaptım.

• @busra34 merhaba aynı sürece gireceğim bende ama ben tr de bi devlet üniversitesinde çalışıyorum ve hizmet borcu doğuyor kaldığım sürenin 2 katı. Sizde çalışıyor muydunuz üniversitede?

• Cevap: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba herkese, ben TÜBİTAK bursu ile ABD’ye geldim o yüzden 2 sene kuralım var hala. İş bulabilirsem waiver için başvuru yapacağım ama TÜBİTAK dışında Türkiyede çalıştığım üniversiteye de hizmet borcum var. İstifa edip borcumu maddi olarak ödersem üniversitenin onay vereceğini düşünüyorum ama böyle bir süreçten geçen oldu mu daha önce? Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim

• @tnaz Bildigim kadariyla borcun yuzde 20sini odemeniz ve kalaninin da odeme planini yapilandirmaniz lazim ama bunu universiteye veya TUBITAGA sorarsaniz daha dogru olur.

• @busra34 Kontratiniza bagli tubitakla ama bildigim kadariyla donus sonrasi 2 sene turkiyede calismaniz gerekiyor tabi 2214A tipini bilemiyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |