Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

Kaşla göz arası 75 gün kalmış zaman ne hızlı akıp geçiyor. Şu ramazan ayı bi gelse hayırlısıyla, pide fiyatları da zamlanmış

• Green kard kurasinda çıktık diyelim dv260 formunu doldurduk daha sonra sağlık testi mi konsolosluk mülakatı mi yapılacak (başvuru numarasına göre deniliyor kurada çıkan siramiz )

• Ben sizlere şunu sormak istiyorum;
    Greencard çekilişini bekliyoruz. Sonuca göre hazırlıkları yapıp süreci başlatacağız.
    Peki bugün yani henüz sonuç belli değilken yapabileceğimiz şeyler nedir.
    Yani bir çoğumuz sonuca göre hazırlıkları başlatacak. Daha öncesinde hazır edebileceğimiz şeyler nelerdir

• @AhmetGS17 En önemlisi dolar biriktirmek. Greencard çıkmadan başka bir şey yapmaya gerek yok gibi, buradakilerin çoğu hobi olarak araştırma yapıyor 🙂 Çıktıktan sonra da zaten araştırma yapmak için zaman olacak. Greencard beklemem diyorsanız da turist vizesi denenebilir.

• @AhmetGS17 ben beklerken, buradaki tecrübeleri okuyorum, kazandıktan sonra süreçle ilgili adımlar evraklar gibi bir sürü şeyler öğrenmeye çalışıyorum. ABD'de yaşayanların tecrübelerini okuyorum, eyaletlerin özelliklerini araştırıyorum (iş, okul, ev, vb.). Kendimi geliştirmeye çalışıyorum (meslek olarak), ingilizcem var ispanyolca öğrenmeye başladım. Para biriktiriyorum, amerikada yaşam ve amerikanın tarihi, siyaseti ile ilgili youtube izliyorum, podcast dinliyroum, makale okuyorum.

• Değerli arkadaşlarım, kardeşlerim çok teşekkürler. Peki prosedür gereksinimleri yani diploma vb belgeleri şimdiden apostil işlemlerini yaptırsak, bonservis vb gereksinimleri hazır etsek. Mesela 2 büyük fabrika ve TSK iş geçmişim var. Onların belgelerini acaba şimdiden hazırlasam mı yoksa Mayıs'ı mı beklesem. Aslında bu tür işlemleri kastettim. Biraz üşengeçlik te var itiraf edeyim. Hatta gitsem soracaklar neden lazım diye oralara ortada fol yok yumurta yok ne diyeceğim. Ayrıca bu tür belgelerde geçerlilik süresi gibi bir durum olur mu?

• @AhmetGS17 Selamlar,
    Bu süreç için henüz erken. Eğer birikim yapabiliyorsanız, bu en etkili yöntem olacaktır. Green Card çıkmasa bile birikiminiz size fayda sağlayacaktır. DV sürecinde seçilirseniz, önünüzde yaklaşık dört aylık bir hazırlık süreci olacak çünkü 2025 Ekim ayında başlayacak. Bu nedenle, şimdiden evrak işleriyle kendinizi yormayın. Çok özel bir durumunuz yoksa, sabırla sonuçları beklemek ve buna göre hareket etmek en sağlıklısı olacaktır. Bunu belirtmemin sebebi, beklentiyle hareket ettiğinizde olumsuz bir sonuç alırsanız hayal kırıklığı yaşamamanız için.

• ⭐⭐⭐

@AhmetGS17 Hocam kazandıktan sonra o kadar çok zaman oluyor ki bu belgeleri toplamak için... Mayısta açıklanınca galiba eylülde mali yıl başlıyordu buradan 5 ay desek birde CN ye göre mülakat beklediğinizi düşünelim desek aylar oluyor

Açıklanmadan önce bol bol sadaka verin dua edin bunun dışında yapabilecek çok bir şey yok

• ⭐⭐

@AhmetGS17 Hocam 23-24 senedir başvuran birisi olarak çok da şeetmemek lazım derim 🙂

• ⭐⭐

@AhmetGS17 Bence dereyi görmeden paçayı sıvamanız size bir faydası olmayacak dere de su olup olmadığını bilmiyorsunuz.

Forumda biraz daha vakit geçirmenizi özellikle mülakat deneyimleri okumanızı size şiddetle tavsiye ederim.

Gc kazanmanız vizeyi alacağınız anlamına gelmiyor. Sıra numarası çok önemli türkiye için dv25 deneyimleri okursanız bir çok insan sıra numaralarından dolayı dosyalarını taşıyor başka ülkelere bu ülkeleri de belirlerken deneyimleri okuyor ve her ülke farklı evraklar isteye bilir şimdiden hazırlayacağınız evrakların size faydası olmayacaktır.

şuanda yapmanız gereken tek bir şey var oda deneyimleri okuyup bu karşı önlem almak olacak nasıl mı

1. Yeşilpasaportun yoksa daha önce de yurt dışına çıkmadıysan dosyanı avrupa ülkerinden birine taşıma ihtimalin olabilmesi adına schagen vizesi için biraz pasaport güçlendire bilirsin.
    2. Yeşilpasaportun yok pasaport güçlendirmek istersen schengen ret yedin ikinci alternatif olan vizesiz ülkere dosya taşıma bunları belirleyip forumda okuyarak oralara gindelerin yaptığı masrafları göz öönünde bulundururak birikim yapmanız olacak
      3.AOS yapmak istiyorrsanız bunun için amerika vizesi almanız gerekiyor bunun içinde hangi vize türüne başvuracaksanız b1b2 vb vizeler oradaki deneyimleri okuyarak profiliniz uygun mu bakmanız ona göre vize başvurusu yapmanız gerekiyor.

aslında önünüzde çok fazla süreç var ve vaktinizde var 73 gün sonuçların açıklanması sonuçlar açıklandıktan sonra dv26 mali yılın başlaması içinde 1 ekim 2025 yani çok fazla süre var önünüzde bu sürede bu forumu okuyun aklınıza takılan varsa ilgili konu başlığın altında sorabilirsiniz soru saçma olduğunu düşünseniz bile sorun bilgisi olan bir arkadaş cevap verir. önce okuyun soracağınız her sorunun cevabı orada var.

• ⭐⭐⭐⭐

@AhmetGS17 doğmamış çocuğa don biçmenize gerek yok. Neye göre hazırlık yapabileceksiniz mesela evrak hazırlığı yapmak istiyorsunuz anlaşılan ancak yurtdışında mülakata girebileceğinizin garantisi yok belki ankaradan mülakat alabilecek kadar düşük olacak numaranız yada DOS bu seneki verdiği fam yasasını tekrar eski haline çevirecek belkide daha kötü hale çevirecek ve dosya taşıma imkanları son bulacak belkide onun için bu tür evrak hazırlıkları vs düşünmenize bile gerek yok. Ancak ne yapabilirsiniz amerikadan bağımsız kendinize katkı aslında bu dilinizi geliştirmeye odaklanabilirsiniz bu süreçte

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@AhmetGS17 Bence dereyi görmeden paçayı sıvamanız size bir faydası olmayacak dere de su olup olmadığını bilmiyorsunuz.

Forumda biraz daha vakit geçirmenizi özellikle mülakat deneyimleri okumanızı size şiddetle tavsiye ederim.

Gc kazanmanız vizeyi alacağınız anlamına gelmiyor. Sıra numarası çok önemli türkiye için dv25 deneyimleri okursanız bir çok insan sıra numaralarından dolayı dosyalarını taşıyor başka ülkelere bu ülkeleri de belirlerken deneyimleri okuyor ve her ülke farklı evraklar isteye bilir şimdiden hazırlayacağınız evrakların size faydası olmayacaktır.

şuanda yapmanız gereken tek bir şey var oda deneyimleri okuyup bu karşı önlem almak olacak nasıl mı

1. Yeşilpasaportun yoksa daha önce de yurt dışına çıkmadıysan dosyanı avrupa ülkerinden birine taşıma ihtimalin olabilmesi adına schagen vizesi için biraz pasaport güçlendire bilirsin.
    2. Yeşilpasaportun yok pasaport güçlendirmek istersen schengen ret yedin ikinci alternatif olan vizesiz ülkere dosya taşıma bunları belirleyip forumda okuyarak oralara gindelerin yaptığı masrafları göz öönünde bulundururak birikim yapmanız olacak
      3.AOS yapmak istiyorrsanız bunun için amerika vizesi almanız gerekiyor bunun içinde hangi vize türüne başvuracaksanız b1b2 vb vizeler oradaki deneyimleri okuyarak profiliniz uygun mu bakmanız ona göre vize başvurusu yapmanız gerekiyor.

aslında önünüzde çok fazla süreç var ve vaktinizde var 73 gün sonuçların açıklanması sonuçlar açıklandıktan sonra dv26 mali yılın başlaması içinde 1 ekim 2025 yani çok fazla süre var önünüzde bu sürede bu forumu okuyun aklınıza takılan varsa ilgili konu başlığın altında sorabilirsiniz soru saçma olduğunu düşünseniz bile sorun bilgisi olan bir arkadaş cevap verir. önce okuyun soracağınız her sorunun cevabı orada var.

Bu 3 madde için "Preliminary DV Selectee Checklist" demek istiyorum izniniz olursa...🤝

• Harika insanlarsınız. Çok teşekkür ediyorum. Endişe ve aklımdaki soru ve sorunların cevaplarını aldım.
    Bu arada yeşil pasaport sahibiyim. Bir İngiltere planım var. İngiliz vatandaşı çok samimi bir arkadaşımın garantörlüğü ile istediğim zaman bir kaç aylığına gidebilirim. Ancak ben Greencard sonucunu beklemenin daha iyi olacağını düşündüm. Ama GC çıkmasa da beni yine de çağırıyor. Zaman ne gösterir bilmiyorum.
    Son olarak geçenlerde ben de sormuştum. Bir kaç yıl önce olan "DS 260 gönderim tarihine göre mülakat sırası" durumu olma ihtimali için ne diyorsunuz.
    Tekrar teşekkür ediyorum her birinize...

• Beyler bayanlar size bir sorum var lütfen ama lütfen bana dönüş yapın vize mülakatına giderken yanımızda götüreceğimiz türkçe belgelerin ingilizce çevrili halide olmalımı ve bu belgeler elektronik olarakta istenilmektemidir isteniliyorsa nereye yükleniyor bu belgeler yani nerden yükliyeceĝiz ben yanlı bilmiyorsam bizi bilgilendiren e postayla yoluyacağız

• ⭐⭐

@Flight101 🙂 keşke anlasaydım Preliminary DV Selectee Checklist nedemek olduğunu 🙂 ingilizcem maalesef kötü zaman ayırıp bir çalışamıyorum pekiştiremiyorum akşama kadar hesap kitap yaptığım için fiziksel olmasa da çok yoruluyorum 😞

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici "Dv Kazanma Öncesi Hazırlık Listesi" diyelim yakın Türkçesi ile...4. madde olarak ta sizin durumla birlikte ingilizce çalışması diyelim..😉

• ⭐⭐

@AhmetGS17 Yeşil pasaportunuz varsa dv26 için dosya taşımaya olumlu bakarsa amerika siizn için çok güzel bir artı 🙂

• Herkese merhabalar, ben yeni üye oldum .. formu yeni inceliyorum çok yararlı bilgiler var.
    Bizim hem Amerika vizemiz var hem de yeşil pasaportumuz var Ankara Büyükelçiliği bu kadar sıkıntısı varsa ilk seçenek neyi kullanmalıyım Amerika’ya gitmek mi yoksa Avrupa’da bir elçiliğe başvurmak mı ve tabii ki hemen ne zaman başvurmalıyım çok önemli olan bu cevap verecek arkadaşlara selamlar ben de bilgin doğrusunda bilgi paylaşırım

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria ilk DS260 doldururken ankaradan başka mülakat yeri bangkok tayland gibi başka bir ülkede yasal oturum veya çalışma izniniz yok ise seçemiyorsunuz. Önce ANK seçip daha sonra KCC veya konsolosluk aracılığıyla taşıyabiliyorsunuz.

• ⭐⭐

@Flight101 Kesinlikle bu konuda üzerine gitmek istiyorum dün eve girdiğimde 22:30 sabah 08:30'da başladı mesai akşam 22:30'da eve girdim öğlen yemek yiyecek vaktim olmadı sanırım her türk gibi yumurta iyice ağza dayanması gerekiyor birşey yapmak için gc kazanırsam zaten kurs gideceğim oraya giderken tabanım olması için iş yerimde dış ticaretcimizle birazda olsa pratik yapıyorum ama günün sonunda eve gelince türkçe konuşuyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |