Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@rnc Geçen seneden amorti param olmasa almam zaten bilet dediğim gibi, para orada duruyor 100 lirayı alsam ne yapacağım 😁 En iyisi 50 tl daha ekleyip çeyreklik almak 😁

Yıllık limitim bundan ibaret tabi katıldığım magnum çekilişini saymazsak 😁

Gerçi greencard da çekiliş ama 😁

Dur bakalım bir yerden döncez köşeyi 😁

• ⭐⭐⭐

@AhmetGS17 Zaten sana bana yedirmezler o büyük ikramiyeyi... Anca kenarda köşede kalan kırıntılar denk gelirse işte 😁

• ironweaver mı koklatacak 🤣😂😅

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Geçen seneden amorti param olmasa almam zaten bilet dediğim gibi, para orada duruyor 100 lirayı alsam ne yapacağım 😁 En iyisi 50 tl daha ekleyip çeyreklik almak 😁

Yıllık limitim bundan ibaret tabi katıldığım magnum çekilişini saymazsak 😁

Gerçi greencard da çekiliş ama 😁

Dur bakalım bir yerden döncez köşeyi 😁

Ne güzel işte 🙂 Benim tanıdıklar vardi kumardan felan hep ailesi yıkıldı. Benim en güzel huyum hiçbirşeye bagimliliğimin olmamasi. Kumar zaten anlamam kagit oyunu geçtim tavla bile bilmiyorum 😂
    Hadi yılbaşını geçtim ben magnum çekilişlerinede inanmiyorum. bence ayni arabayi 50 yil da dagitiyorlardi 😂

• ⭐⭐⭐

@rnc Magnum çekilişi de aynı greencard gibi ama daha zor bence. Onda da insanlar şartları bilmeden katılıyor. Çünkü o porsche araba eğer sana çıkarsa önce vergisini ödemek zorundasın ancak öyle alabiliyorsun. Herhalde vergisi de 1 milyoncuktu 😁

@rnc Magnum çekilişi de aynı greencard gibi ama daha zor bence. Onda da insanlar şartları bilmeden katılıyor. Çünkü o porsche araba eğer sana çıkarsa önce vergisini ödemek zorundasın ancak öyle alabiliyorsun. Herhalde vergisi de 1 milyoncuktu 😁

Ondan da fazladir 🙂 Tabi birde bunun bakımı kaskosu vergisini saymiyorum bence direk satilmali eğer karşılanamiyor ise

• ⭐⭐⭐

@rnc Direk galeriye verilir zaten o araç. Sağlam bir gelir yoksa kullanılmaz tr de. Onun kaskosu sigortası felan rahat 100 bin tutar. Benzin desen zaten içer.

Araç kaç paradır bilmiyorum ama vergisi 1 milyonsa ödeyip geri 3-4 milyona satılabilir. O paraya da bir tane daire alırsın. Bir nevi daire çekilişi gibi düşün

• ⭐⭐

@newbie97 22milyon aracın kaskosu en az 200k çıkıyor. her şirkette kesmiyor kesen şirketler genellikle az oluyor.. vergisi 1milyonsa sevinmelisin memur yanlış hesapladı sanırım diye 🙂 22milyon aracın vergisiz fiyatı: 6milyon tl geri kalan vergi 🙂 ayrıca paraya ev alırım demişin o arabaya binenlerin genellikle bir kaç evleri oluyor 🙂

32fd236b-d2dc-4d60-8edc-22b40419deef-image.png

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Bu günümüzün fiyatı. Ben herhalde 2-3 sene önce araştırmıştım o zamanın verilen arabasının fiyatının vergisi 1 milyon tl yazıyordu bir haber sitesinde. Bu sene 2 porsche verdiler herhalde 2-3 sene önce maserati felan veriyorlardı. O zaman sarı sitede sanırım verilen aracın modeline göre fiyatı 3-4 milyondu diye hatırlıyorum

Zaten parası olan alır da sıradan çinko karbon bir vatandaşa çıksa ne olur diye düşünüyorum ben. 6-7 milyonluk vergiyi verecek sıradan vatandaş çıkmaz herhalde. Ancak belki dip fiyattan lüks bir galeriyle anlaşılır onlar verirse parayı belki alırsın.

Desene ülkede magnum çekilişi bile hayal oldu 😁

• ⭐⭐

@newbie97 maalesef ülkede artık durum bundan ibaret hayallerimiz masarati posrche maybach yerine golf passat superb oldu 🙂 bir kaç seneye ami Regal Raptor K4 reno zone olacak 🙂

@rnc Direk galeriye verilir zaten o araç. Sağlam bir gelir yoksa kullanılmaz tr de. Onun kaskosu sigortası felan rahat 100 bin tutar. Benzin desen zaten içer.

Araç kaç paradır bilmiyorum ama vergisi 1 milyonsa ödeyip geri 3-4 milyona satılabilir. O paraya da bir tane daire alırsın. Bir nevi daire çekilişi gibi düşün

Ev aşiri gereksiz... Tr de özellikle o evleri 5 kuruş para vermem. Amerikada olsan müstakil evlere verilir ok. ama tr de müstakil ev almak istesen azicik güzel yer olsun dersen en az 10-12 milyon dan başliyor. Altina müstakil ev aliyorum diyen var ise içinden illa bir bit yeniği çıkar. Yatirim yaparim ama genede o parayi o eve vermem. gerekirse 1+1 ev tutarim 🙂

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Arabalar bana hiç cazip gelmiyor 🙂 Ben motor tarafındayım. Küçüklüğümden beridir motosikletlere hayranım, 3 sene önce motor ehliyeti aldım, geçen sene de araba ehliyeti aldım. Onu da otomatik aldım manuele asla tahammül edemem diye.

Pandemi döneminde çok kilo aldım, kendime hedef koydum eski kiloma geri döneyim şu motosiklet montunun içine sığayım motor alacağım diye. Şimdi de sığıyorum o monta ne kadar kilo aldıysam hepsini verdim ama bu sefer de abd yolları göründü, şimdi alsam 6 ay kullandığıma değmez 🙂 Craiglistten motor fiyatlarına bakıyorum mesela çok uygun, 1 ay çalışıp baya sağlam motosiklet alabiliyorsunuz

• ⭐⭐

@newbie97 bende de motosiklet tutkusu var
    2012'de versys650 2008 model almıştım epey süre kullandım yaz kış demeden 60bin km yol yaptım türkiyede gitmediğim yer kalmamıştır
    eşimlede bu sayede tanıştım üniversitede rail kampplara katılırdım eşimde benim gibi gezmeyi çok severdi birlikte gezdik hep kamplar ateş başı eğlenceler derken evlendim
    daha sonra tracer900 aldım ege ve akdeniz turu yaptık 1 sene geçmeden sattım istediğim konforu bulamadım versys1000 aldım onlada 2 sene gezdim şuan goldwing aldım 2 senedir bende ama artık türkiyede bir çok yere gittiğimiz için doğudan batıya kuzeyden güneye her yere gittik yurt dışına motorla çıkalım dedim kabul etmedi o kadar km dayanamam birde dil bilgimiz az olunca bir sorun olsa derdimizi anlatamayız gerek yok dedi bu yüzden eskisi kadar aktif olmasam yazları her hafta sonu kesin bir yerlere gideriz

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Siz baya gezmişsiniz üst modellerle başlamışsınız. Ben yaşım küçükken hep ninja 250sl isterdim tam kadın motoru diye. Sele yüksekliği vs de düşük baya iyi motordu o zamanlar. Şimdi sıfırı bile satılmıyor herhalde ülkede

• ⭐⭐

@newbie97 aslında benim niyetimde cbr250 başlamaktı bayiye gittiğimde boyum 1,90 benim dizlerim yüzünden rahat kullanım sağlayamadım sıfır alacaktım bir kaç tanıdığım kişi senin boyun uzun dik oturuşu olan motorlar kullanırsan daha rahat edersin dediler cbf600 bakmaya başladım 4 silindir olunca sesi çok hoşuma gidiyordu v-strom650 baktım frenleri kötü olduğunu gördüm versys650 hiç aklımda yoktu kafasını hiç sevmiyordum görüntüsü itici duruyordu çok temiz bir tane denk geldi ilk deneyimim olacaktı 2 silindir olması da daha güvenli olacağını düşündüm öyle başladım istediğim bir motor değildi motoru aldım hemen ileri sürüş eğitimi aldım 60 bin km yol yaptım satın alan kişiyle hala konuşurum adam hala bindiğini 130bini geçtiğini söyledi 🙂 goldwing allamdan öncede çok kısa süre denemek için gtl1600 sonra voyager1700 aldım istediğim şeyi bulamadım şuan goldwing biniyorum ama eksiklik var yine de konfor çok üst seviyede geçen vize için ankaraya gittiğimde vakitm olsaydı bmw gs1300adv deneyecektim randevu almam gerekiyor dediler deneyemedim konfor ziyade biraz viraj hissetmek güzel olacak

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici cbr250 ler güzel motorlar, ben daha çok 125-250 cc bandında motor istiyordum. Bizim ülkede vergiden sigortadan muaf olmak için 50 cc bile almayı düşünmüştüm nasıl olsa çoğunun kiti var 110 a felan yükseltiliyor diye. Ben uzun sürüş veya gezme için istemiyordum şehir içi işlerimi görsün yeter gözüyle bakıyordum

Aile ve akrabalar vazgeçirmek için her şeyi yaptı, alay ettiler dalga geçtiler kadınlar motor mu sürer diye 🙂 Bu yüzden şimdiye kadar sahip olamadım malesef

• ⭐⭐⭐

@rnc Kıbrıs daha iyi bence müstakil konusunda, tr den alacağına kıbrıstan al daha iyi. Aşırı derecede fazla proje var kıbrısta öyle ki paranın yettiği kadar arsa bile alsan değerleniyor her yere bir şey dikmeye başladılar artık

• Asgari ücreti sanırım herkes görmüştür. 2025 yılı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zorlu yıllarından biri olacak. Tabi ki imkansız ama umarım isteyen herkese greencard çıkar da bu kötü yılda tutunacak bir dalı olur. Çıkan herkes adına çok sevineceğim kesinlikle, umarım bana da çıkar.

• @OffGuard umarım kazanan herkes de düşük cn sahip olur zira benim gibi olunca iş yine çok zor maalesef

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 4
  • 22191
  • 4060
  • 9899
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |