Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Hamilelik ve Green Card Sureci

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
79 29 10.2k 24

  • @Canan-Biçer
    Merhabalar bizde mülakat tarihi beklemedeyiz , tüp bebek tedavisi olacağız doktorumuz aşılar için bir sakıncasının olmayacağını , fakat akciğer röntgeni için koruyucu olsa dahi izin vermeyeceğini söylediği,için Şuan sağlık randevusunu geçene kadar tedaviye başlamama kararı aldık , adınıza hayırlısı olsun , bu başlığın açılması da çok faydalı olmuş ,


  • @Naile-İlyas, içinde söyledi: Hamilelik ve Green Card Sureci

    @crazycells Gebelik dolayısıyla belli haftalarda çağırıyorlar aşı için kendi isteğimle yaptırmıyorum.Ilk hamileliğim de
    1.doz 14 aralık 2018
    2.doz 14 ocak 2019
    3.doz doğum sonrası 20 ağustos şekilde almıştım.
    Şuan ikinci hamileliğim ilk dozu 18 ocak 2023 de aldım. İkici doz için gün verilmişti bir ay sonrası için ama aşı sıkıntısında dolayı yapılmadı. Şimdi kararsız kaldım ne yapacağım diye. Birde sizden birşey sormak istiyorum.
    Aşıları yaptırıdığıma dair belge aldım fakat herngi bir imza mühür atılmadı. Kabul olurmu acaba. Daha randevu günüme var tekrar bir gidip görüşüceğim fakat normaldede bu şekildemi veriyorlar kafam karıştı. Bilginiz varmıdır

    Muayene yeri ve doktor ismi vs. gibi bilgiler yaziyorsa sorun olmamasi lazim.


  • Uygun başlık mı bilmiyorum ancak biraz bilgiye ihtiyacımız var özellikle hamile olarak abd ye giriş yapıp orada doğum gerçekleştikten sonra geri dönme konusunda. Benzer bir tecrübe yaşamış olan var mı acaba ? ne gibi avantaj/dezavantajları oluyor bu durumun zorlukları dikkat edilmesi gereken yanları nelerdir meslea
    Temmuz ayında mülakatımız var ancak geri dönme ihtimalimiz yüksek o yüzden abd de doğum ile en azından 2.çocuğumuza vatandaşlık almak istiyoruz..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erenist doğru başlık aşağıda mevcut, buradan bilgi edinebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/39826

  • ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti
  • Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Herkese merhaba. 2 yillik bir beklemden sonra 4 aralik tarihinde esimi vize gorusmesine cagirdilar. ancak esim suan 13 haftalik hamile. cok arastirma yapmama ragmen asilar ve rontgenden biraz tirsmis haldeyiz. 2. bir secenek olan erteleme hakinda bilgi almak istiyorum. ertelemenin nasil gerceklesegini tam anlayamadim.
    1- saglik raporu almadan diger tum belgeler ile randevuya gidip vize gorusmesine girip , saglik raporunuz eksik ama diger belgeleriniz tamam. dogumdan sonra saglik raporunuz ile geri gelin ! mi diyecekler.
    2- saglik raporunuz getirmemissiniz vize gorusmesine giremezsinizmi diyecekeler ?
    3- yoksa sistem uzerinden radevuyu biz erteleyip dogumdan sonra saglik raporu ile mi gidelim ? bu olursa eger randevuyu nasil verecekler. randevumuzuda NVC aldi bizim adimiza ben amerika vatandasyim. boyle bir durumda muhatabimiz ankara konsololsugumu NVC mi olacak ?

    simdiden cok tesekkur ederim cevaplar icin


  • @Umut-kılıç merhabalar,
    hangi vize türünde olacak eşinizin mülakatı?

    öncelikle eşinizin aşıları konusunda unganlardan aldığınız aşı bilgilerini eşinizin doğum uzmanı ile görüşün.
    her yıl yüzlerce gebe bu aşıları oluyor ve vizelerini alıyor. ancak bu elbette sizin takdiriniz, dilerseniz olmayabilirsiniz.

    süreç şu şekilde ilerleyecek;
    sağlık raporu almadan mülakata katılacaksınız ve vizeniz sağlık raporu olmadığı için basılamayacak.
    sonrasında sağlık raporunuz çıktığında eşinizi vize basılacak ancak bu sefer de çocuğunuz için vize süreci başlayacak.
    onun için de DS260 formu ve vize talebi yapmanız gerekecek..

    öncelikle hangi vize türünde mülakatı olacağını belirtirseniz diğer detayları aktarabilirim.


  • @gucarslan teşekkürler cevabınız için. Röntgen ve aşıları olmaya karar verdik trump kazandıktan sonra. Şimdide doktordan röntgen izni gibi bişey almak gerekliymiş onu alamıyoruz. Saglık randevumuz salı günü. Eğer doktorumuzdan izin almadan gidersek röntgen veya aşılarda bir problem yasarmıyız ?


  • @gucarslan vize turumuz bu arada = IR1-Spouse of United States Citizen


  • @Umut-kılıç zannetmiyorum ama buna yine muayenenizi yapan doktor karar verecektir.


  • @gucarslan

    Gelişmelerden biraz bahsedeyim. Doktor iznini istediler. O olmasa olmaz dediler. Tanıdık bir doktordan aldık o kagıdı.

    Buna ek olarak size birşey daha soracam. Raporumuzun digital olacagını söylediler. Gitmemize gerek yokmuş. Aynı zamanda amerikaya giderken zarfı girişte temin etmemiz gerekiyordu. Bize fiziksel bir zarf verilmeyecek mi ? Birde raporun digital olarak randevudan omce konsolosluğa ulaştığını nasıl öğreneceğiz?

    Birde iki adet konsolosluk adresi görünüyor. Vize görüşmesi hangi adreste acaba?

    Teşekkür ederim


  • @Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..

    eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
    ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
    kurumla iletişme geçmelisiniz.


  • Merhaba,

    Bu ay itibariyle EB2-NIW vizesi icin PD'miz current oldu ve tahminen Nisan veya Mayis ayi gibi mulakat tarihi verilmesini bekliyoruz. Ancak su an esim hamile ve doktorumuz X-Ray icin onay vermedi. Biz de risk almamak adina X-Ray'i yaptimak istemiyoruz. Bu durumda konsolosluga gittigimizde, saglik raporu olmadigi icin esimin vizesi rapor tamamlanincaya kadar onaylanmayacagini anliyorum onceki yazilardan. Benim aklima takilan birkac soru var.

    1. EB2 icin primary applicant benim. Vize gorusmesine saglik raporumu tamamlayarak gittigimde benim vizem basilmis olacak. Bu durumda ben esimden once Amerika'ya yalniz giris yapabilir miyim?
    2. Benim vizem basildiktan sonra Turkiye'de dogacak cocugumuz icin bizim case'imize yeni bir DS formu eklettirmem mumkun mu? Bana vize basildiktan sonra boyle bir seye izin veriliyor mu?
    3. Cocuk dogduktan sonra vize alabilmek icin konsolosluk gorusmesine primary applicant olarak benim de katilmam gerekir mi yoksa yalnizca anne ile gitmesi mumkun mu?
    4. Esim ve cocugumuz dogumdan sonra ben olmadan Amerika'ya giris yapabilirler mi? Eger birlikte giris yapmak zorundaysak, ben Turkiye'ye donup onlarla green card'imi kullanarak tekrar giris yapabilir miyim?

    Daha once bu tarz bir durumu deneyimlemis veya bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yoz merhaba,

    1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.

    2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
    bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
    siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
    doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
    sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
    bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.

    3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.

    4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.

    şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.


  • Selamlar; 2026 talihlisiyim. Cn 8k bu yüzden dosyamı hong konga taşıdım. Taşıdıktan bir kaç hafta sonra eşimin hamile olduğunu öğrendik. Şuan 5 haftalık hamile. Şimdi tüm yorumları okudum fakat çözüm bulamadım. Tahmini mülakat tarihi kasım-aralık gibi gelir diye düşünüyorum kasım olursa 7 aylık hamile olacak uçuş yapabilir gibi duruyor ama aralık olursa uçuş yapamaz ve mülakata gelemez. Bu durumda ben dosyayı mail atarak sebebini belirterek ileri tarihe erteleye bilirmiyim? Çocuk doğduktan 3-4 ay sonrasına mesela. Bunu kabul ederler mi?


  • Herkese merhaba . Sponsorlu greencard sürecindeyim ve pd tarihim current olmaya çok yakın . Ds260 formunu yollarken hamile değildim ve çoktan current oldum . Şöyle bir ihtimal var vize randevusunda bebeğim 2-3 aylık olacak gibi duruyor ds260 formunu açtırmasam tekrar dq olmayı beklemek yerine bebeği konsolosluk görüşmesinde ekleyebilir miyim bu konuda bir tecrübesi olan var mı


  • merhaba mülakatım: ağustos ayında /eşim şu an 2 aylık hamile, green card talihlisi olarak vize alırsam benim hemen gitme durumum yok. Ama Eşim 8 aylık hamileyken 1-2 aylık geçici olarak gidip doğumu orda yapmak istiyoruz.En az masrafla bunu nasıl yapabiliriz?


  • Ülkeye gireli birkaç ay olmuş ır1 kategorisindeki green cardlı hamile kalırsa 5 yıl olmadan medicaidden yararlanabilir mi?


  • @crazycells merhaba . Bende hamileyim ve randevuma gidemeyeceğim doğumdan sonraya erteleyecegim . Employement based greencard . Konsolosluğa mail atıp çocuk için ds260 formu açtırmak süreci uzatır mı? Çünkü ajansım embassy interviewde ekleyebilirsin çocuğu dedi orda mülakata gittiğim gün yapabilecegimi söyledi ama emin de olamadım .


  • @gucarslan merhaba ben bir konuda danışmak istiyorum . Eb3 greencard için 2 ekime randevum verildi ama 37 hafta hamile olacagım için gidemeyecegim . Ajansım sonrasında bana çocuğu ds260 ı reopen yapmadan konsoloslukta ekleyebileceğimi söyledi . Ama bu durumda bebeğim için sağlık muayenesi yaptırabilecek miyim yaptıramayacak mıyım emin değilim. Bu konuda bir bilginiz var mı


  • @ozgbyr merhaba hayırlı olsun öncelikle artık finalize olmuş süreciniz. Bende eb3 sürecindeyim s sizden bilgi almam mümkün mü. Surece kaç yılında başladınız ve hangi sponsor firma ile gidiyorsunuz


Benzer Başlıklar

  • 2 Oy
    129 İleti
    4k Bakış
    HamucheraH
    @say2bol Öncelikle geçmiş olsun bizde depremi malatyada yaşadık. Malesef dv çekilişi için deprem bölgesine özel bir kontenjan yok başlıkta bahsedilen konu evlilik veya nişanlılık yoluyla göçmenlik sürecini yürütenlerle ilgili daha çok
  • DV-2022 Green card sürecinde öğrenci vizesine başvurmak.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    231 Bakış
    crazycellsC
    @MustafaCinar, içinde söyledi: DV-2022 Green card sürecinde öğrenci vizesine başvurmak. @crazycells Üniversite veya community colleges. Okuldan kabul alip vize almayi deneyebilirsiniz. Bu basvuruyu DS-260 formunu doldurmadan once yapmanizi tavsiye ederim, eger DS-260 formunu doldurup gonderdiyseniz gocmenlik basvurusu yapmis oluyorsunuz cunku... DS-160 formunda buna dair sorular da var... Su basligi incelemeyi de unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri Bol sanslar.
  • 0 Oy
    3 İleti
    566 Bakış
    Ömer Faruk GltprkÖ
    Daha önce Irak'a giriş çıkış yapmış olmamız, Greencard ABD vizesi alma sürecinde sıkıntı olur mu?
  • Amerika green card

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    535 Bakış
    crazycellsC
    @lmspay Amerika green card içinde söyledi: Arkdaslae merhaba istanbulda yaşıyorum evim var 5 binlira gelirim var ortalama duzenim kurulu bir sekilde devam ediyorum hayatima. Sizce amerikada yasam nekdr mantikli green card cekilisi ile veya baska yollarla yerlesmek nasil olur evliyim . Smdiden teskkr ederim su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/663/amerika-da-gocmen-olmali-miyim-kararsizlik-artilar-eksiler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum