Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.2k 874

• Mesaj silinmiştir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@snlpnrky F2B vizesi Green Card sahiplerinin 21 yasindan buyuk bekar cocuklari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur ancak sizin de araştırdığınız üzere meşakkatli bir süreç. Forumda detayları arama bölümünden F2B vizesi olarak aratabilirsiniz.

Anneniz kazanan olursa, mülakat tarihi alabilir ve vizesine kavuşursa ilk girişte kendisine siz eşlik edebilirsiniz alacağınız B1/B2 göçmen olmayan turistik vize ile. Ülkeye girişte CBP memurunun tanımlayacağı süre kadar ülkede anneniz ile kalabilirsiniz, maksimum 180 gün. Bu vize türü ile yasal olarak çalışamazsınız, sadece turistik amaçlı olduğunu unutmayın. Bol şans

• Arkadaşlar bir yıl önce eşimden boşandım çocuklarin velayeti annelerinde çocukları da sisteme kaydettim fotoğraflarını yükledim anneleri yani eski eşim kendiside greenkarta başvuru yapmak istiyor çocuklari ben kaydettiğim için kendisi de sisteme kaydetmek zorunda mı

• @go_to_usa her bir başvuran kişi biyolojik olan veya biyolojik olmayan tüm çocuklarını kura başvuru esnasında bilgilerini başvuru formuna eklemeli, velayetin kimde olduğuna bakılmaksızın veya önceden sizin çocukları sisteme eklemiş olmanız fark etmeksizin.

• @ATS16 sağolun hocam teşekkür ediyorum

• @go_to_usa bol şans 🍀

• @snlpnrky annenizle birlikte amerikaya ancak turist vizesiyle gidersiniz ilk süreçte buda size en fazla 6 ay orada kalma olanağı sağlar. Anneniz greencardını aldıktan sonra f2b başvurusunda bulunabilir sizin için ancak buda şu anlık gözüken 7-8 yıllık bir süreç sizin için

• Elendiğimiz fotoğraf ile bu sene de başvursak sorun yaşar mıyız acaba?

• @Blacksocks bu sene yeni fotoğraf çekmeni öneririm.

• ⭐⭐⭐

@Blacksocks 2-3 sene aynı fotoyla başvurup çıkanlar var... Fotoyu bu kadar önemsemeyin başvurun gitsin ama evinizde beyaz arkaplan varsa yeni foto çektirmeniz sizin için iyi olur

• @Blacksocks mümkünse yeni fotoğraf kullanmaya çalışın ancak eski fotoğrafla başvursanızda sorun olmaz bir çok kazanan talihli var eski fotoğrafla

• başvuru fotoğrafı için basit kullanımlı bir websitesi öneriniz var mı?
    bu yıl aklımdan çıktı tamamen başvuru sona kaldık

• @kkartal1903, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

başvuru fotoğrafı için basit kullanımlı bir websitesi öneriniz var mı?
    bu yıl aklımdan çıktı tamamen başvuru sona kaldık

Bu sitedeki Photo Tool dan faydalanabilrsiniz
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html

• @Serapp teşekkür ederim. az önce kendim ve eşim için başvurumu yaptım

• @kkartal1903, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Serapp teşekkür ederim. az önce kendim ve eşim için başvurumu yaptım

Hayırlı olsun, bu yıl kazanacaksınız :)

• Günaydın..Sevgili doslarım bayadır girmiyorum.Hatta green Card başvurusunu bile yaptığımı unuttum sayılır bu kısa sürede :) Belkide bir totem olacak benim için.

• ⭐⭐⭐

Şanssızlığıyla benle yarışacak varsa buyursun... Bugün numeroloji adına en şanslı günümdü, randevumu alıp pasaportumu yeniletmeye gittim.

Evden çıkarken 1400tl nakit aldım, bankamatiklerin günlük çekim limiti oluyor diye ne olur ne olmaz aldım.

Kendi banka kartım qnb finansbak adınaydı, banka kartıma dün fazladan para attım ne olur ne olmaz diye, bankamatiğe gittim kartı bi taktım bankamatik gitti.

Neyse dedim yakında akbank var oranın bankamatiğine gideyim, komisyon çekecek ama başka çarem yok. Gittim 7500tl çektim. 1400 de bende var etti 8900.
    (pasaport toplam 8600 küsür tutuyor)

Neyse gittim ziraat bankasına, önünde atm var. Pasaport harcımı yatıracağım bi koydum parayı, kabul etmedi geri verdi bi baktım eksik. Sayıyorum sayıyorum eksik. Sonra atm bozuldu devre dışı kaldı. Paranı da yuttum dedi tabi.

Neyse dedim sayıyorum sayıyorum baya bir eksiğim var 3-4 bin tl kadar. Neyse başka şansım yok, randevuya da 20 dk kalmış, küsüratlı para çektim harcı yatırdım, yine küsüratlı çektim değerli kağıt bedelini yatırdım.

Hemen gittim fotoğrafçıya biyometrik çektirdim. Adam bir fotoşok yapmış akıllara zarar, ağzım yüzüm yamuk çıkmış :beaming_face_with_smiling_eyes:

Kısacası bugün elimden 2 bankamatik geçirdim varsa rakip kapışalım :beaming_face_with_smiling_eyes:

• بسم الله الرحمن الرحيم
    :) Başvuruyu yaptık bakalım hayırlısı ile inşallah

• Bu ileti silindi!

• Tekrar başvuru yaparsanız otomatik elenir, olurda kazanırsanız görüşmede yanlış yazdığınızı söylemek daha doğru olur kanaatindeyim

Benzer Başlıklar

• DV2026 - DS260 Formu Geçmiş İş Deneyimi Hk.

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    319 Bakış
    crazycellsC
    @gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!
  • DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k