Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• herkese merhaba ben 2025 dv tahlilisiyim ama dosya numaram yuksek diye dosyami ummana tasidim ama bir sorunum var abd de j1 intern olarak bulundugum icin 2 yil yasagim var 2 yi yasagi varken konsolosluktan gocmen vizesi veya turistlik vize alabilir miyim bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim cunku bu sorulara guncel olarak cevap alamiyorum yardima ihtiyacim var bu arada waivera temmuz ayinda basvurdum turkiye washington elciliginden17 eylulde onay aldim waiver tahminen ne zaman sonuclanir ve asagiya bilgilerimi imzami atamiyorum onu nasil yapabilirim tesekkurler simdiden

• Bu ileti silindi!

• @Erdem-Yıldız 2 yil icin waiver onayi almadan green card alamazsiniz. Konsolosluk randevu tarihine kadar, USCIS ten waiver onayinizin gelmis olmasi lazim ki bu onayi gorevliye sunun. Onay sureci genelde 4-12 ay arasi suruyor. benimki 5 ayda sonuclandi. bu basligin ilk sayfasinda excel dosyasi sureler hakkinda bilgi verebilir.

• @kemalede Kemal bey peki Turist vizesi alabiliyor muyuz? yoksa bütün vizelerde türlerinde waiver istiyorlar mı şimdiden teşekkürler

• Arkadaslar selam bir yazi da artik waiver departmana ve buyuk elcilige bilgilerin ayni anda gonderilemedigini okudum.
    Once waiver departmanina belgeleri gonderip ordan sent ektan goruntusunu alip konsolosluk paketine eklemek gerekiyormus.
    Bu bilgi dogru mu?

• @gastroNot
    Son zamanlarda basvurusunu gonderen birileri varsa hangi adrese gonderdiniz acaba?
    Waiver departmanina gonderilecek bilgiler icin.

• Herkese merhaba. Bugün işlemlerimi başlattım. Form 3035'in bilgi kısmında yazılanlara göre artık kendinden adresli pul yapıştırılmış zarf istenmiyor gibi görünüyor. Formun ilgili kısmının ekran görüntüsünü paylaşmayı deniyorum :
    image.png
    Esenlikler dilerim!

• Bu ileti silindi!

• @gastroNot, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@gastroNot
    Son zamanlarda basvurusunu gonderen birileri varsa hangi adrese gonderdiniz acaba?
    Waiver departmanina gonderilecek bilgiler icin.

Selamlar,

Ben USPS ile şu adrese yolladım:
    Department of State J-1Waiver
    P.O. Box 979037
    Earth City, MO 63045

3035 formunun ilgili sayfasında bir de kargo ile gönderi yapacaklar için şu adres var:
    Department of State J-1 Waiver
    3180 Rider Trail South
    Earth City, MO 63045

• herkese selamlar waiver sürecim devam ederken dos benden 2020 de wat ds2019 ve 2022 2023 deki j1 programlarının ds 2019 u istiyor ama 2020 de ds2019 um kayıp sponsor ve acentemde de bulunmuyor artı o yıl koronadan dolayı aldığım vize iptal edildi kendi isteğimle koronadan gitmek istememiştim otomatik ds 2019 da iptal olmus oluyor o yüzden 2020 yılına ait ds 2019 elimde yok sizce bu problem olurmu iptal olmuş vizemin fotoğrafını atıp nedenini iyi açıklamasını yapacağım sizce bu problem olur mu

• Merhabalar, iki sorum var:

1 - Soyle bir aciklama yazilmis bir websitesinde: Büyükelçilik başvurusunda yeni bir güncelleme getirdi. Büyükelçiliğe göndereceğiniz paketin içerisine https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/ adresine girip Check the Status kısmından alınmış ekran görüntüsünü eklemeniz gerekmektedir. Büyükelçiliğe başvurmadan önce, başvuru belgelerinizin ve ödemenizin öncelikle DOS tarafından işleme alındığından emin olmalısınız.

Bunu dogrulayabilir misiniz ?

Ayrica, Washington Embassy Info Note Link'i calismiyor. Guncel bir link var mi?

2 - DOS Packet 1 Instructions' da SASE den bahsedilmiyor. SASE hala (as of Nov 2024) gerekli mi ?

Cok tesekkurler.

• Merhaba. Ben işlemlerimi 21 Ekim 2024 de başlattım. Sürecimin önemli kısımlarını burada başkalarına fikir olması için paylaşasacam.
    Bir de ufak bir sorum var :

1. Ben USPS'den money order yaptım ve imza atmayı unuttum ama diğer tüm bilgilerimi ayrıntılı girdim.İnternette yaptığım araştırmaya göre usps money
      ordarlarını imza olmasa bile kullanabiliyorlarmış. Sizce bu bir sorun olur mu ?

Şimdiden çok teşekkürler.

• @Nacresila Merhaba, ben de file etmek uzereyim ve USPS money order kullandim. Check uzerinde imza yeri yok zaten. Ayrica isminizi yaziyorsunuz "From: " yazilan yere. Kisacasi, imzaya gerek yok. Ben de USPS money order tercih ettim cunku uzun bir "memo" yeri var. Bu kisma DOB, Birth Place vs yazdim. Umarim yardimci olmustur. Iyi sanslar ...

• @Hamlin-Fronczak Merhaba. Yanıtınız için teşekkür ederim.Siz konsolosluk ve dosa gidecek olan evrakları aynı anda mı gönderdiniz ? Yoksa konsolosluğa evrakları göndermeden önce önce evrakların DOS sistesimde de gözükmesini mi bekliyorsunuz ? Konsolosluk DOS sisteminde evrakların gözüktüğünü belirten bir ekran fotoğrafı da istiyormuş diye okudum önceki yazılarda ama son zamanlarda evrakları aynı anda gönderip sorun yaşamayanlar da var gibi. Tam emin olamadım. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı ?

• @Nacresila merhaba, ben iki başvuruyu aynı anda gönderdim. Umarım bir sıkıntı olmaz.

• @Hamlin-Fronczak Merhaba.Umarım dediğiniz gibi bir sıkıntı olmaz. Siz DOS'a gidecek belgeleri aşağıdaki adrese mi gönderdiniz ?

Postal Service
    Department of State J-1 Waiver
    P.O. Box 979037
    Earth City, MO 63045

Benim evraklar 63044 de teslim edilmiş ama sorun olur mu bilmiyorum.Bugün bunun nedenini USP'e sormaya gideceğim.

• Merhaba, J1 vizesi ile yaklasik olarak 4 ay once Postdoctoral Assosicate olarak MIT'de calismaya basladim. Maalesef ben de iki yil kuralina tabiyim (exchange visitor skills list). DS2019 surem 1 yillik ve bu surec bitmeden 2 yil kuralini kaldirmak istiyorum. Diyelim waive surecini simdi baslattim ve olumlu sonuclandi. J1 vize statumu, waive basvurum olumlu sonuclandiktan sonra hemen degistirmem mi gerekiyor yoksa DS2019 surem dolana kadar bir is bulup H1B'ye gecebilir miyim? Maalesef bir is veya akademik pozisyon bulup, H1B'ye gecis o kadar kolay degil; farkindayim.

Ayrica, mevcut kontratimi 1-2 yil daha uzatma imkanim da var. O yuzden waive surecini ne zaman baslatmaliyim acikcasi pek bir fikrim yok. Sanirim kontratim bittiginde yeniden J1 vizesine basvurmam gerekecegi icin tekrar waiver ile ugrasmam da gerekecek. Eger boyle bir durum varsa, mevcut DS2019'umu iki yil daha uzatip sonrasinda mi waive surecini baslatmaliyim? Bu konulari cok arastirdim ama net bir sey bulamadim. Eger yardimci olabilirseniz cok memnum olurum. Tesekkurler.

• @konyadakipenguenadam Waiver sonrası J-1 extension-transfer yapılamıyor, ancak Ds-2019 üzerindeki son tarihe kadar statünüz devam ediyor. Dolayısıyla maksimum süre olacak şekilde uzatıp waiver başvurusu yapmanız daha mantıklı olur. Bulunduğunuz kurumun J-1 extension konusundaki tavrı da önemli, birer yıllık yapılan uzatmalar süreci zora sokabiliyor. Ben bu sebeple H1B geçişi yapmak zorunda kaldım.

Ancak merak ettiğim waiver başvurusu yapma niyetiniz nedir? Eğer halihazırda devam eden EB1-EB2-Dvlottery vb. üzerinden bir greencard süreciniz yoksa 2 yıl kuralını kaldırmanız sizin için anlamlı olmayabilir. H1B geçişini J1 sonuna kadar tamamlayamazsanız J1 grace period (1 ay) sonrası ülkeden çıkmanız beklenir.

• @nimble Ayrintili cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

Aslinda amacim J1 vizesiyle bir sure daha (mesela 1-2 yil daha) postdoctoral associate olarak su anki universitemde calismaya devam etmek ve bu sure icerisinde de Amerika'da akademik pozisyon kovalamak. Akademik pozisyon bulabilmek cok kolay olmadigi icin olabildigince cabuk 2 yil kuralini kaldirmayi ve uygun firsati buldugumda da H1B gecisini yapmayi planliyorum.

Kariyerime ve bundan sonraki yasantima Amerika'da devam etmek icin Belcika'da kalici oturum/vatandaslik alabilme ihtimalinden vazgectim (eger Belcika'da bir yil daha kalsaydim - su an aslinda 3 ayim kalmisti - kalici oturum ve vatandaslik alma hakkini kazanacaktim). Onume bazi firsatlar cikinca bazi seylerden feragat etmek zorunda kaldim. Uzun zamandir da gecici oturum vs islerinden bunaldigim icin artik kalici bir sekilde bir yere yerlesmek istiyorum ve bu surecte de sorun yasamak istemiyorum. Acikcasi bu yuzden 2 yil kuralini kaldirmak istiyorum.

Deginiz gibi waiver sonrasi J1 uzatma veya transfer yapilamiyorsa su an icin 2 yil kuralini kaldirma konusu cok acele durmuyor sanki. Ben su an calisan statusunde oldugum icin acikcasi 2 yil kuralini kisa surede kaldirip, J1 statumu de H1B'ye cevirmeyi hedeflemistim. Sanirim boyle bir adim atmadan once universitemde bu islere bakan birimle irtibata gecsem iyi olacak gibi duruyor. DS2019 uzerindeki son tarihe kadar (yaklasik 8 ay kaldi) 2 yil kuralini kaldirmak ve J1'den H1B'ye gecmek de pek olasi gorunmuyor sanki. Sanirim en mantiklisi, kontratimi en az iki yil daha uzatip sonrasinda waiver basvurusu yapmak gibi gorunuyor.

• @konyadakipenguenadam H1B'ye geçmeniz size tek başına kalıcılık açısından bir avantaj sağlamaz. 3+3 yıl maksimum süresi var, J1 research de 5 yıla kadar uzatılabiliyor. Sadece greencard yoluna gidecek olursanız 2 yıl kuralının olumsuz etkisi var, yoksa ikisi de teorik olarak geçici vizeler.

Kalan sürenizin 8 ay olduğunu ve waiverın yaklaşık 5-6 ay sürdüğünü göz önünde bulundurursanız önce vizenizi uzatmak daha güvenli görünüyor. Bu tarz kritik kararlarda aksiyon almadan önce göçmenlik avukatı ile kısa süreli dahi olsa bir görüşme ayarlamanızı öneririm. Başarılar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |