Merhaba,
Greencard çekilişini kazanıp DS260 submit etmediğiniz sürece herhangi bir problem teşkil etmiyor zira ancak bu koşulda görebiliyorlar. Bizim başımıza şöyle bir durum geldi. Haziran 2023'te normal B1/B2 vize başvurusunda bulunup, ücretleri ödeyip Eylül 2024'e tarih aldık ancak Mayıs 2024'te DV2025'i kazandığımızı öğrendik tabii o an turist vizesini unutup hemen başvurduk DS260'a. Sonra Eylül ayında özel bir durumumuz var bunu anlatırız dedik, o gün geldi gittik görüşmeye. Consular kadın özellikle bana hitaben siz ABD'de uzun süre bulunmuşsunuz, master yapmışsınız H1B ile çalışmışsınız vs hepsini bir söyledi. Sonrada oo bir de DV başvurunuz var dedi ve benden açıklama istedi. Biz 2025 yazı için plan yaptık akrabalarımın düğünü var ona gideceğiz ama o sırada DV lottery'i kazandık vs bu durumda ne yapacağımızı bilmiyoruz vs dedim şeffaf olmaya çalıştım ama kadın kesinlikle inanmadı ve refused'u bastı. DV sürecimiz etkilenmiyor am bu durumda hem vize paramız yandı hem de vize alma ihtimali gitti. Dual intent gösterdiğiniz anda geri dönüşü olmuyor özetle.