Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar 8 ay önce vizeden ret almıştım o fotoğrafla başvursam olur mu? Fotoğrafımı da vermediler zaten. Hiç umudum da yok yeni fotoğraf çektirmek bile gelmiyor içimden.

• ⭐⭐⭐

@rnc Bunlar olağan şeyler sen sanıyor musun ki oralarda olaysız bir gün geçiyor. Bak geçen almanya da 2-3 kişi vurulmuştu. Ama dönüp bizim ülkeye bakıyorsun sokakta keleşle gezen tipler var

Silahtan korkuyorsan ingiltere mantıklı bir seçenek olabilir

• @Emre-Kurtulmuş 😃 zor yerden sordum 🙂 aklıma takıldı acaba olur mu diye

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Bunlar olağan şeyler sen sanıyor musun ki oralarda olaysız bir gün geçiyor. Bak geçen almanya da 2-3 kişi vurulmuştu. Ama dönüp bizim ülkeye bakıyorsun sokakta keleşle gezen tipler var

Silahtan korkuyorsan ingiltere mantıklı bir seçenek olabilir

300 küsür milyon ülkede %100 sorunsuz geçecek diye birşey yok ki. olay burada kaçak larin göze batmasi tamamen. Yarin birgün kaçak avi başlarsa şaşırmamak lazim artik.
    Yoksa bizde biliyoruz abd de olaysiz bir gün olmadigini sadece halkın elinde nüfusa vurdugunda kişi başı 2 silah düşüyormuş bu birde kayıtlı....

• ⭐⭐⭐

@rnc işin kötü yanı orada olay çıkarsa kaçakların gidebileceği bir yerde yok abd sınır dışı ediyoruz derse hepsi kanadaya felan gider sanırım. Milyonlarca kaçak var bunların hepsini deport etmeye kalksalar bütçe dayanmaz. Gerçi girenlerin çoğu yasal statü kazanmış oluyor mesela iltica başlatanlar ilticaları sonuçlanıncaya kadar yasal oluyorlar

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc işin kötü yanı orada olay çıkarsa kaçakların gidebileceği bir yerde yok abd sınır dışı ediyoruz derse hepsi kanadaya felan gider sanırım. Milyonlarca kaçak var bunların hepsini deport etmeye kalksalar bütçe dayanmaz. Gerçi girenlerin çoğu yasal statü kazanmış oluyor mesela iltica başlatanlar ilticaları sonuçlanıncaya kadar yasal oluyorlar

Deport edemiyor isen vururlar. bundan kolayi mı var? Özellikle sabıka kaydı olanlari imha ederler buda butceyi zorlamaz.
    Kaçak gidenlerin amacı zaten yasal olmak yasal olmanin önünü kapatirsan geçmeye çalışan kaçaklar azalır. Ayrica toplama kamplarina yollarsin ordan da çıkartmazsın.
    Denizden geçmeye çalışanlar içinde sahil güvenlik var 🙂 batırırlar botlari olur biter

• ⭐⭐

@Ozden-0

Merhabalar.

Talihli değilim henüz bu yüzden bunları henüz düşünmedim sadece olurda bir gün talihli olursam diyerek pasaport güçlendirmesi yapıyorum

şuan için schengen vizem var ama süresi bu yıl içinde bitiyor
    b1b2 amerika vizesine başvurdum ilerde kazanırsam aos yapmak için

b1b2 vizesi almazsam 2025'de ingiltere veya norveç taraflarına tatile gitmeyi planlıyorum sırf pasaport güncellemek adına.

• ⭐⭐⭐

@rnc Kim vuruyor ya ohooo vallahi imkansız 😁 Kaçaklarla ilgili bugün biden bir yasa çıkartsa karşıt avukatlar veya topluluklar dava edip yürütmesini bile durdurma hakkına sahip. Kaçak gidenler aileyse çoluk çocuk varsa çok bile iyi davranılıyor öyle diyim.

Ancak bir ada kiralanıp toplama kampına yollamak çözüm olabilir ama abd gibi ülkeler bunu yapamaz. Bak ingiltere bile yapamıyor giren girene. Ancak avustralya onu yapıyor oraya da pek kaçak gitmek isteyen yok zaten yada kaçak giden iltica başlatmıyor direk kaçak yaşıyor

• Bu forumda yillardir olan arkadaslar var, 12.sinifta gc kazanipta vizeyide alabilene rastgeldiniz mi hiç? (Basvurabiliyor, vize alniabiliyor biliyorum ancak örneği varmı bu forumda?) düşünceleriniz nelerdir?

(Soru kanalinda sorayim dedimde pek soru niteligide tasimiyor sanki, bari buraya sorayım yorumlarınızı alayim)

• ⭐⭐⭐⭐

@MakeUSAGreatAgain 1 sene önceki başvuru fotoğrafıyla başvurup kazanan bir çok kişi var dert etmeyin. Benim önerim herkes için fotoğrafınızı çekmek 5-10 dakika alan bir işlem ancak ayıracak zamanınız yoksa öncekiyle başvurun dert etmeyin, başvurmamaktan iyidir

• ⭐⭐⭐

@Volkan-1 Hiç denk gelmedim 18 yaşından büyükse başvursun çıkarsa alır zaten

Ama malum bizim ülkede 18 yaşındaki liseli gençlerin bırakın doları cebinde simit alacak tl si olmuyor malesef

• Iyi geceler, nasılsınız neler yapıyorsunuz değerli talihli adayı hayaldaşlarım 😅

• ⭐⭐⭐

Günaydınlar bu ayı da bitirdik sayılır, benim dişçiye zam gelmiş...

• Selam arkadaşlar aklıma bir soru takıldı, başvuru yaparken avrupa içinde yaptığımız ülke şansımızı etkiliyor muydu ? Misal bu sene kalıcı adresi Almanya olarak yazsam kazanma olasılığı istatiksel olarak değişiyor muydu ? yoksa bütün avrupa kontenjanından mı bakılıyordu ?

• @Harpy-Eagle Şimdiye kadar Türkiye Avrupa olarak değerlendirildiğinden bir fark olmadı. Kazanma durumunuz olursa dosyanızı Almanya'da yürütme imkanınız varsa işinize yarayabilir. Ama hiçbir durum için doğru olmayan bir beyanda bulunmamanızı tavsiye ederim.

• @Harpy-Eagle, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Selam arkadaşlar aklıma bir soru takıldı, başvuru yaparken avrupa içinde yaptığımız ülke şansımızı etkiliyor muydu ? Misal bu sene kalıcı adresi Almanya olarak yazsam kazanma olasılığı istatiksel olarak değişiyor muydu ? yoksa bütün avrupa kontenjanından mı bakılıyordu ?

Türkiye EU bölgesinde, siz de TR vatandaşı olarak nerden başvurursanız başvurun EU kontenjanına göre şansınız olacak. Adresiniz, mesleğiniz, yaşınız vs bunların hiçbi önemi yok. Bildiğiniz Loto işte adı üstünde. 1 tane biletiniz var siz çıkarsa ne ala 🙂

• ⭐⭐⭐

@Harpy-Eagle Doğum ülkeniz baz alınıyor bildiğim kadarıyla. Yoksa mesela ocenia bölgesinde kazanma olasılığı %10 du sanırım öyle olsa herkes ocenia dan bir adres yazar şansını artırırdı

• @gizemctr doğru olmayan durum yok şu an orada eğitim amaçlı ikamet ediyorum ancak sonuçta oranın vatandaşı değilim ama olurda adreste verilen ülke etkiliyorsa orayı yazayım diye sordum 🙂 zaten uyruğumuzuda soruyorlar

• ⭐⭐⭐⭐

@Harpy-Eagle ülkelere göre kazanma şansı tabii ki fark eder ancak şöyle bir sorun var nerede oturumunuzun olduğu çekiliş esnasında bir önemi yok önemli oran doğum yerinizin nere olduğu. Onun için almanya girmeniz çekilişinizi riske atmış olur çünkü hatalı bilgi girmiş olacaksınız

• @Emre-Kurtulmuş Cevap veren herkese teşekkürler. Şimdi ne soruyorlar diye tekrar baktım ve "country where you live today" kısmına gerçekten o an yaşadığım yeri girmemin sorun yaratacağını düşünmüyorum aslında pek. Almanyadayken Türkiye yazmış olsam sıkıntı olur gibi sanki

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |