@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@ebaris86 Bu paraları vermek gerçekten mantıklı bir iş değil. Evde çekmek her halükarda daha iyi, sanırım ben de ev ortamında halledeceğim gibi duruyor
-
Sıkıcı bir ve nemli pazar sıcak nemli Samsun akşamından herkese selamlar yine yarın iş günü ve Green card çekilişi gittikçe yaklaşıyor geliyor gelmekte olan Amerikan rüyası çekilişi bütün duaları okuyun o güne kadar ve çekiliş gününe kadar aklımda 2 yer var ya Minnesota (soğuk bir yer olduğu için) yaz mevsimini hiç sevmem new hampshire sıcak insanı değilim soğuk havaların adamıyım
güvenli eyaletler olduğu için genelde suç oranı düşük olduğu için
buralarda yaşayan arkadaşlar olursa deneyimlerinizi beklerim forumdaşlar -
@muratalper55 Burada da nemden geçilmiyordu şimdi yağmur yağdı nemi bıraktı biraz, kış gelse rahatlasak vallahi bir bitmedi bu sıcaklar
-
@ebaris86 boş yere dışarda para vermeye gerek yok evde kendiniz çekin gitsin boşa masraf etmeyin, fotoğrafçılar için ekstra gelir kapısı oldu resmen dışarda lottery için fotoğraf çekilme mevzusu
-
@newbie97 yağmur yağdı ama benim durum hala bu
-
Türkiye’den Amerika’ya çok fazla kaçak giriyor videolardan etkileniyorlar gc kaldırılmaz umarım..
-
Dv2026 sohbet odasının başlarına baktım da, tanıdık çoğu kişi ya başvurmayacağım artık diyip veda etmiş ki bunlardan biri @ibrahimasar abi etkileyici yazısı ile veda etmişti zaten, diğer tanıdık kişilerde ya uzaklaştı ya umudunu kesti..
Kendi adıma bu kart bana çekiliş kaldırılmaz ise min. 3-5 sene daha garanti çıkmayacağını hissediyorum. Her sene insanın umudu biraz daha kırılıyor, tabi forumu bırakıp başvuranlar da vardır bilemeyiz.
Ben kendime baktım 3,5 ay foruma girmemişim, ama bu öyle meret ki kendisini hatırlatıyor aklınızdan hayatınızdan çıkarmanız mümkün değil, hiç ummadık anda Amerika diyorsun aklına geliyor ve yine belki olur umudu..
Herkes gibi bende boş durmayacağım elbet, b planıma geçmeye çalışıyorum fakat bu uğurda Amerika için güvencem olan parayı harcayarak yapacağım bunu, o sene bana çıkarsa inek şabanın dediği gibi kör talih derim :))
Amerikan rüyasını ve gc’yi bekleyecek halim kalmadı arkadaşlar çünkü bu kart çok isteyene çıkmıyor, hayatımı askıya aldığım yeter zar atacağım ya tutacak ya batacak hoş batsa bile şuanki ölü hayatımdan daha kötü olamaz herhalde
Koşturmaya devam uğraşmaya devam umut etmeye devam o Amerika’yı görmeden ölmeyeceğiz elbet!

-
@JesusLord çok isteyene çıkmıyor noktasına katılmıyorum çünkü herkese çıkabiliyor tamamiyle şans Kimin daha çok isteyip istemediğini bilemeyiz.
Her zaman için bunu söylüyorum bu çekiliş hiç bir zaman bel bağlanacak bir şey değil başvurulup unutulması gereken bir süreç -
Herkese günaydin. Şu sıcaklar bir bitsede kurtulsak öldük artik

-
@JesusLord Ben bile etkilendim öyle düşünün

Şu an 15 bin pounda ingiltereye kaçak taşınıyor ülkemizden. Baya da rahat taşınıyor böyle takım elbise giyseniz kırışmaz bile o derece. Aynı durum abd için de geçerli özellikle işin kartel boyutu ile millet sıkıntısız geçiyor, özellikle orada bir tanıdık akraba vs varsa geçince de sorunsuz hayat sürüyorlar. İltica başlatanların mahkemeleri yıllar sürüyor yani ülkede öylece duruyorlar yıllarca. İlticadan red alan kanada ya gidiyor orada deniyor vs diye liste uzar da gider. Bizde burada gc deniyoruz işte ama bu da benim son senem bende alıcam bir sırt çantası bakıcam yoluma
Artık alamanya mı olur abd mi olur o zaman göreceğiz 
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@JesusLord Ben bile etkilendim öyle düşünün

Şu an 15 bin pounda ingiltereye kaçak taşınıyor ülkemizden. Baya da rahat taşınıyor böyle takım elbise giyseniz kırışmaz bile o derece. Aynı durum abd için de geçerli özellikle işin kartel boyutu ile millet sıkıntısız geçiyor, özellikle orada bir tanıdık akraba vs varsa geçince de sorunsuz hayat sürüyorlar. İltica başlatanların mahkemeleri yıllar sürüyor yani ülkede öylece duruyorlar yıllarca. İlticadan red alan kanada ya gidiyor orada deniyor vs diye liste uzar da gider. Bizde burada gc deniyoruz işte ama bu da benim son senem bende alıcam bir sırt çantası bakıcam yoluma
Artık alamanya mı olur abd mi olur o zaman göreceğiz 
Kaçak iş sıkıntı. sıgıntı gibi yaşıyorsun ve hayatın ne getireceği belli değil. Orada hayatına baslaman yasal yollar ile gitmekten çok daha zor.
Yollarda başına bir iş geleceği bile belli değil. Sonuçta yasal olmayan yollardan gidiyorsun.... Adapte olman daha zor hayatını sürdürmen daha zor. Çok şanslı olman lazim birileri sana kapı açıcak hakkını vericek vs vs.. Tabi birde hastalanmadigini farz edelim.. Hastalansan kim bakacak?
Bana kalırsa hangi ülke olursa olsun kaçak yollar ile gidilmesine karşıyım. Umarim kaçak gidenlere ayar çekerler.
Ayrica kaçak geçenlerin birçogu neredeyse ayni işleri yapiyorlar. Buda o işlere talebin artmasina ücretlerin düşmesine sebep olur. Ölüm kalım meselesi yok ise iltica en son yapılacak iş diyebilirim. Yapip hayatini düzenli geçiren vardir elbette. Ama bu herkesin böyle olacağı anlamına gelmiyor malesef. -
@newbie97 15.000£ a sefalet bir hayat yasamak yerine 5.000€ gibi ücretlere sinavsiz polonya ya da baska ülkeler (polonyaya sinavsiz giden cokca arkadasim var ondan örnek verdim) universiteye kaydolup sonrasinda oraya tutunmak daha mantikli geliyor sahsen. Hem legal hem daha ucuz hem sefalet icinde olmuyorsun. Uni okumus olsan bile yüksek lisans ya da 2.uni de yapilabilir ayrica part time calisma izni de cikiyor tamamen masraf da degil tutunulabilir bence. Dv talihlisi olmasam ben de bu yolu izleyecektim allahtan gerek kalmadi
kacak gitmek en en en son care olmali bence. -
Amerikada kaçak yaşama riskini alamam
- Tr deki aile bağlarım
- Eşime bu stresi yaşatamam
Amerikada yasal olmak için çok mücade veriyorum sadece GC olarak değil alternatifler içinde bunun için bu sene başladım alternatifleri arıyorum
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Amerikada kaçak yaşama riskini alamam
- Tr deki aile bağlarım
- Eşime bu stresi yaşatamam
Amerikada yasal olmak için çok mücade veriyorum sadece GC olarak değil alternatifler içinde bunun için bu sene başladım alternatifleri arıyorum
"Eşime bu stresi yaşatamam" Evli değilim ama cidden öyle. Ailesi olan birisi bu yollara başvurmamali. İnsan canın dan çok sevdiklerini riske atmak istemez...
-
@rnc Gc kazansam gitsem bile ilk aylar zorluk çekeceğim birde bu yönden bakmak lazım... Cebinde para olsa bile insanlar sana ev vermekte sıkıntı çekecek kredi geçmişin yok diye benim gözümde legal gitsen tek artın ssn in olacak 1 ay içinde.
Bazı gruplar var meksikaya gidip cbp one a başvuruyorlar ve bekliyorlar, şu an için 6 aymış sanırım randevu süresi. Cbp one randevusunu tabi 1 haftada alan da var random çekiliyor yarısı, randevu alabilen şanslı kişiler legal bir şekilde giriyor ssn leri de hazır şekilde tabi şahsen bu beklenir mi soru işareti 6 ay napacaksın meksikada
-
@rezanclz Avrupadaki üniversiteler sınavsız değil hocam genelde öyle reklamı yapılıyor ama bölüme girmeden sınava sokuyorlar seni bölümüne göre. Örneğin paran var tıp okuyacaksın kimya ile biyoloji sınavına giriyorsun gibi. Ben üni yolunu tercih etmem ama paran varsa şu an herhangi bir ülkeye gidip oturum alıp uzatabilirsin yaşamak istiyorsan ama çalışma izni alabilir misin merak konusu
-
Günaydın Green card çıkmazsa bütün tuşlara basmaya hazır mıyız

-
@newbie97 yaklasik 5 arkadasim lödz e gitti 5 i de computer science bölümüne kaydoldu, girdikleri tek sinav ingilizce seviye belirleme idi. O sinava göre ingilizce hazirlik okudular ya da direkt bölüme basladilar sinava girmek zorunlu da degil girmez iseniz a1 seviyesinden basliyorsunuz.
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Gc kazansam gitsem bile ilk aylar zorluk çekeceğim birde bu yönden bakmak lazım... Cebinde para olsa bile insanlar sana ev vermekte sıkıntı çekecek kredi geçmişin yok diye benim gözümde legal gitsen tek artın ssn in olacak 1 ay içinde.
Bazı gruplar var meksikaya gidip cbp one a başvuruyorlar ve bekliyorlar, şu an için 6 aymış sanırım randevu süresi. Cbp one randevusunu tabi 1 haftada alan da var random çekiliyor yarısı, randevu alabilen şanslı kişiler legal bir şekilde giriyor ssn leri de hazır şekilde tabi şahsen bu beklenir mi soru işareti 6 ay napacaksın meksikada
Sıfırdan bir ülkeye yerleşiyorsun... Ki şehir değiştirmek bile kolay değil iken sen direk ülke değiştiriyorsun. Bazi şeylrin oturmasi zaman alir.
Sen cidden kaçak geçenlerin rahat yaşadigina yaşiyacagina felan gerçekten inandırdın mı kendini?. Gc ile gidip adapte olmak 1-2 ay sürerse de kaçak yolla gidip adapte olmak 1-2 sene sürer.
İş bulursun adam hakkını vermez. niye kaçaksın.. Adam kaçak bir adama ev vermez toplu yerlerde kalmak zorunda kalırsın.. Shalter de kalsan bile orasida mükemmel değil ki? Biz kendi evimizde konuşuyoruz ama oralarda kalmak sanıldıgı gibi kolay birşey değil. Erkek için zor iken bir kadın için bu 10x daha zordur. -
@rezanclz Öyle ise iyi benim bildiğim ukrayna makedonya sırbistan vs sınav istiyor. İlk sene tabiki sınava girmiyorsunuz dil öğretiyorlar ama asıl bölüme girişte sınav istiyorlar. Tabi polonyada belki o bölümler için sınav istenmiyordur tıp, diş için vs isteniyordur tam konuya hakim değilim. Polonyanın sadece bir özel durumu var onu biliyorum onda da tr içerisinde herhangi bir 4 senelik üniyi kazanıp o bölüme girmenizi istiyorlardı kayıt şartı olarak en son
Benzer Başlıklar
117
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k