Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Konuyla ilgili ancak bana yanıt verme hakkı geldi çünkü birden uzaklaştırıldığımdan kaynaklı. Ben kimse için ırkçı bir söylemde bulunmak istemedim keşke uzaklaştırılmadan önce bir uyarı ile mesaj kaldırılsaydı. Neyse herkese teşekkür ederim verdiği bilgilerden dolayı herhangi birini kırdıysam kusura bakmasın. 🙂

Bir arkadaşımda DV2025 Talihlisi ama dosya numarası 5k cıvarlarında olurda mülakata girebilirsem New Jersey olarak düşündük iki aile giderek bu zorlu başlangıcı daha iyi atlatabilir ve altından kalkarız diye. Sizce iş başvurularına ne zaman başlamalıyım? Linkedin ve diğer platformlarda genelde oturma ve çalışma izni var mı şeklinde dönütler aldım.

• ⭐⭐

@ugursway siz kendileri icin calisabilirsiniz sikinti yok 😉

Sonra buraya gelip aglamayin ama 😉

• Değerli forum üyeleri;

ABD remote çalışmak üzere ilk adımları atmak istiyorum benim gibi grafik tasarım alanında çalışan arkadaşlar beni yönlendirebilirse artık süper olur. Artık ABD girişim geleceğim açısından ufak ufak adımlar atmak istiyorum.

• @evrentnrkl Son 2 aydır Green card holder olduğumu ve 8 aya kadar Statese geleceğimi ilettim ama SSN Olmadan yada ülkede olmadan daha başvurumu kabul eden olmadı.
    Indeed, Linkedin, monster vs hepsinde remote ama in USA ibaresi vardır. Worldwide Remote pozisyonlara bak en azından gelene kadar boş kalmazsın dersim nacizane.

• @serkanh haklısın benimde öyle hali hazırda zaten Türkiye de çalıştığım kurumsal bir firma var. Dediğiniz gibi aralıktan itibaren uzaktan çalışabileceğim firmaları takip ediyor olacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@serkanh, içinde söyledi: ABD'de Grafik Tasarımcı Olmak

@evrentnrkl Son 2 aydır Green card holder olduğumu ve 8 aya kadar Statese geleceğimi ilettim ama SSN Olmadan yada ülkede olmadan daha başvurumu kabul eden olmadı.
    Indeed, Linkedin, monster vs hepsinde remote ama in USA ibaresi vardır. Worldwide Remote pozisyonlara bak en azından gelene kadar boş kalmazsın dersim nacizane.

Kabul edilmemenizin başlıca sebebi yalan beyan veriyor olmanız. Siz greencard holder değilsiniz. Hatta greencard sahibi olmamanızı geçtim, dv sahibi bile değilsiniz henüz. Siz firmalara GC Holder olduğunuzu söyledikten sonra SSN yok dediğinizde yalan beyan verdiğinizi zaten anlıyorlar. Ne kadar denerseniz deneyin bu sebeple kabul edilmeyeceksiniz.

• @EzgiLera, içinde söyledi: ABD'de Grafik Tasarımcı Olmak

@serkanh, içinde söyledi: ABD'de Grafik Tasarımcı Olmak

@evrentnrkl Son 2 aydır Green card holder olduğumu ve 8 aya kadar Statese geleceğimi ilettim ama SSN Olmadan yada ülkede olmadan daha başvurumu kabul eden olmadı.

Kabul edilmemenizin başlıca sebebi yalan beyan veriyor olmanız. Siz greencard holder değilsiniz. Hatta greencard sahibi olmamanızı geçtim, dv sahibi bile değilsiniz henüz. Siz firmalara GC Holder olduğunuzu söyledikten sonra SSN yok dediğinizde yalan beyan verdiğinizi zaten anlıyorlar. Ne kadar denerseniz deneyin bu sebeple kabul edilmeyeceksiniz.

Is basvurularinda yasal olarak ABD'de calisma izniniz var mi diye sorabilirler. Buna evet dediginiz zaman, elinizde buna uygun SSN ve yasal statunuzu gosteren belge var demektir. Bunlar elinizde yoksa, evet demeyin! Yalan beyana girer.

• ⭐⭐

@serkanh siz green card holder degilsiniz,loto kazananisiniz.
    Her lotoyu kazanan kisi green card alamaz.
    Yani yalan Beyana girer. Abdde yalan beyan cok sikintili bir konu.

• @charon @EzgiLera @MySea 😃

Her lotoyu kazanan kisi green card alamaz. Biliyorum bunu araştırma adına HR seviyesinde ikili diyaloglarla denedim 😃 BEn hangi ülkede işe başvuracaksam mutlaka bir kaç interview deneyimi kazanmak için random HRlar la görüşürüm ondan.
    Hiç bir başvurumda çalışma iznim var diye işaretlemedim 😃 Sadece acaba bu konuda olumlu sonuç alabilirmiyim diye HR ile genel görüşerek birebire öğrenmek istedim. Başvurduğum işlerin HRına direkt mesaj atarak 3 HR ile görüştüm. Görüşmelerimde Green card yada SSNden ziyade remote da olsa fiziksel olarak U.S.A'de olmanız gerekli dediler ve sorunsuz dağıldık.

@evrentnrkl bende Linkedin üzerinden bulduğum Porto'daki branchleri üzerinden bir USA firmasıyla 2. aşama mülakata devam ediyorum.Konumunu değiştirmemeni öneririm, sen Greencardı alıncaya kadar devam dostum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |