Up. Bilgisi olan aydınlatabilir mı?
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@kemalede Waiver geldikten sonra yapılması gereken bir şey var mı acaba?
-
Merhabalar, detayli aciklamalar icin cok tesekkurler! 14 Mayis'ta NOS geldi. 17 Temmuz'da Sponsor Views Requested gibi bir ibare gorundu sistemde. J1 vizemi 2020-2021 akademik yili icinde Fulbright bursu ile almisti. Sponsor views dedikleri su anda Fulbright'tan onay istegi gonderdiler anlamina mi geliyor? Cok tesekkurler!
-
@ipeksalman eski mesajlara bakmadim ama bu sorunuzaa nazaran diyorum : waiver eline ulasatiktan sonra approval notice guzelce saklayin fotokopi de cekin hatta yedek bulunsun, taratip pc de yada telefonda bulundurun ,eger bir statu degisimi yaptiysaniz ve approval notice elinizde olmadigi icin dosyaniza ekleyemediyseniz onu ekleyin hemen aklima da baska bir sey gelmedi

-
@benjaminblacks benim ki gelsin. Güzelce çerçeveletip duvara asacağım.
-
@ipeksalman selamlar. Bir sey yapmaniza gerek yok. Gelen notice kagidinin fotografini cekin bilgisayarda arsivleyin.
-
@benjaminblacks Çok teşekkür ederimm

-
@kemalede Çok teşekkür ederim

-
J1 waiver sonrasi H1B vize yenileme için alınacak olan randevuyla ilgili bir sorum olacak:
H1B vizesi aktif olduktan sonra vize değişikliği için randevu almak gerekiyor ve bunun icin Türkiye'de bulunmak gerekiyor mu? Randevuyu önceden alıp, tarih yaklaştığında Türkiye'ye gitmek mümkün mü? Bir diger soru da randevu alma işlemi, J1'deki gibi öncelikli oluyor mu? Bu konularda pek net bir bilgim yok, burada danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
-
@chimia Bu konuda net bir bilgi ogrenebildiniz mi? Bende benzer bir surec yasama ihtimalim var.
-
15 Nisanda 2024 te baslattigim J1 Waiver sureci 15 Agustos 2024 itibariyle sonuclanmis oldu. 4 ay surdu
-
Merhabalar, J1 waiver onayi website uzerinde 7 Agustos 2024'te "sent" olarak isaretlendi. Ama Amerika'da yasamama ragmen 12 gundur elime herhangi bir belge gecmedi. Sent dedikten ne kadar sonra approval letter elinize ulasti acaba? Tesekkurler!
-
@Furkan-KARAKAYA bizimki de 3 haftadan sonra elimize ulaştı.
-
@Furkan-KARAKAYA USCIS’ten onayın gelmesi 30 iş gününü bulabilir. Öncesinde paniklemek lüzumsuz. Receipt notice bile onaydan bir iki gün önce geliyor.
-
@cengizzhan Henuz bir bilgi edinemedim.
-
Merhaba arkadaşlar, DS 3035'in DoS tarafından işleme alınmasından itibaren 2 ay 3 haftada dosyam onaylandı ve 2 yıl kuralı kalktı. Bu başlıkta bizleri bilgilendiren herkese teşekkür ederim. Bu forumda yazılanların dışında bir şey yapmadım ve süreci bekledim. Dosyanızı yolladıktan sonra beklemekten başka yapılacak pek de bir şey yok zaten. Hazırladığınız belgeleri gerekirse tekrar tekrar kontrol edin, imzaları unutmayın. Eksik/yanlış doldurulan bir belge süreci çok daha uzatacaktır. Herkese kolaylıklar dilerim.
-
Evraklaklari elcilikle Dos’a ayni anda hala gonderebiliyor muyuz yoksa Dos’tan alinan ekran goruntusunu elcilik dosyasina eklemek gerekiyor mu?
-
Merhabalar, rica etsem waiver için istenilen en güncel belgeleri paylaşabilir misiniz? Los Angeles konsoloslugu 2024 yılında update olmus ve daha farklı Vaşhington büyükelciliği sayfasından. Teşekkürler.
-
@Erabus başvurular vaşington büyükelçiliğine gönderiliyor sadece.
-
Merhabalar, ben sürece yeni başlıyorum. Genelde okuyabildiğim kadarıyla J1 research scholar statusunde olanlar için daha mı kolay NOS geliyor. Ben şuan asistanlık yapıyorum J1 statusum alien physician , NOS almak için bir zorluk oluşur mu? Ve US citizen ile evlendim, bu süreçte bi değişiklik yaratıyor mu tecrübe eden var mı? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
-
J1 Waiver bağlı olduğunuz ülkenin itiraz edip etmemesi ile ilgilidir. Türkiye 'den onay gelirse burasıda kabul ediyor.
Benzer Başlıklar
127
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum