Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rezanclz Göçen Türklerin rekor seviyeye ulaşmasından ne sonuç çıkardık peki? Vize reddi oranı göçen Türklerin rekor seviyede olmasından mı yoksa Türkiye'nin günden güne kötüye gitmesinden mi? Ben bundan bahsediyorum. Hemen ben de bir rekor paylaşayım o zaman, maksat torba dolsun.. Türkiye'den GC lotaryasına başvuranlar rekor seviyeye ulaştı... B1/B2/J1 sürecini olumsuz etkiliyor, artık GC'ye başvurmayın. Legal olarak gitmeye çalışanların önüne taş koyuyorsunuz mu diyelim 😅

• ''Sınırdan atlayıp'' yetkililere teslim olarak kamp süreci geçiren, pasaport vs tüm bilgileri alınıp sığınma talep eden insanlara 'kaçak' mı diyoruz? Kaçak değiller. Siz Türkiye'yle karıştırdınız. Orası han kapısı değil, elini kolunu sallayıp geçmiyorlar.

• ''öyle konuşmuşsunuz ki sanki abd herkese iltica hakkı tanımış gibi''
      İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne göre(Madde 14) 1945'ten beri ABD dahil tabii olan tüm ülkeler herkese sığınma hakkı tanımak zorunda, evet. İnanır mısınız San Francisco Konferansı'nda onaylandı bu sözleşme. O hakkı geçerli sebeple kullanmayanları da keyifle geri gönderirler, bunda bir problem mi var? 🤔

• Önlisans okuyup WAT yapılabildiğini de bilmiyordum. 2017'de arkadaşım denemişti ancak reddedilmişti. Demek ki arkadaşımın red alma sebebi de sığınmacılarmış, öğrenmiş oldum.

• İnatla vize reddini sığınmacılara bağlıyorsunuz. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz işte, Schengen'de de böyleymiş. Sebep ekonomik, siyasi ve sosyolojik sebeplerden kaynaklanıyor. Mısır'da havaalanından LEGAL olarak giriş yaparken 3 saat bekletip pasaportumuzu kontrol ettiler. Mısır'a da mı sığınma sayımızda patlama oldu? Vize red oranlarının %90'a çıktığını bilmiyordum.. Bu veriyi paylaşırsanız çok sevinirim, öğrenmiş olurum.

• Göçmenlerin siyahiler kadar suç işlediğiyle ilgili verinizi de bekliyorum.

• Sabık başkan Donald John Trump tekrar seçilir gelirse; bence son derece yavaş olan her türlü vize işlemleri, fiili olarak durur özellikle Başkan Trump'ın takık olduğu göçmen vize türleri. Trump'ın önceki dönem başkanlığını takip eden arkadaşlar belki bu konuda daha çok bilgi verebilir

• @Semihmete mülakata çağırmayarak, dolaylı olarak çekiliş dışı bırakıyorlar zaten.

• Merhabalar, Biden seçimden çekilmiş deniliyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz sadece son cümleniz için şunu demek istiyorum restoran sektöründen örnek veriyim bir çoğu zamanında veya yakın dönemde kaçak gelen meksikalılarla doludur. İstediğiniz restoranın bulaşıkçılarına bakın hepsi latin kökenlidir bir çoğu hala ingilizce bilmez. Bunun gibi başka sektörlerdede örnekler vardır bu kaçakların nasıl katkısı olabilir lafınız bir sektörün en önemli taşlarından birini oluşturuyor diyebilirim size

• ⭐⭐⭐⭐

@bekindtoyourself sadece kaçak gelenleri değil göçmen olmaya çalışan herkes için prosedürlerde değişiklik yapmaya çalışacaktır. Adamın sorunu bir tek kaçaklar değil çünkü

• ⭐⭐⭐

Bu aralar kaçak geçenleri izliyorum valla çok çok rahat geçmişler. 4 bin dolara kartelsiz adam perudan başlamış girmiş sınırdan. Şu an yolda en az 200 300 Türk vardır o derece yaygın gidenler. Meksika ya direk uçamıyorlar ama aktarmalı uçuyorlar giriyorlar geçiyorlar.

En son birini izledim diyor meksikaya girişte pasaportun içine dolar sıkıştırıp öyle görevliye uzattım kontrol noktasında kadın bana bakıp geçirdi diyor 😂

Kaçak geçişler kesinlikle engellenemez özellikle teksas tarafında bir bölgede bildiğiniz dümdüz yürüyüp sınırdan giren varmış, hiçbir kontrole yakalanmadan teslim olmak için san diegoya gidiyorlarmış teksasta teslim olurlarsa bont var diye

Ayrıca trump gelirse karşıt partinin kazandığı illerde başlatır bu sefer millet iltica dosyalarını. Yani bir bakıma ilticaların bitmesi mümkün değil gibi

• @Uçan-hollandalı evet öyle bir söylenti var, sağlık durumundan dolayı el çektirilmişde olabilir, trump kazanacak gözüyle bakanlar var, onları boşver sen naptın kapalı çarşıya devam mı 🙂

• @Emre-Kurtulmuş Chicagoda yasiyorum o Kadar cok kacak varki anlatamam. Gordugum her kisinin %90 i neredeyse kacak gelen kisiler. Yasadigim daireye diger odalari kiralayanlarin %100 u kacak yollardan gelen kisilerdi. Gercekten inanmasi cok guc. Bu kisilerle konustugumda cogunun sebebi ekonomik gercekler. Merak ettigim nokta ise bu sebeple iltica edemeyeceklerini bildikleri halde, iltica nedenine ne yazacaklaridir.

• @vecihi çeşitli dini, siyasi sebepler, yazacaklar iltica nedenine, biraz araştırarak gidenler ekonomik nedenlerin geçerli akçe olmadığını biliyordur.

• ⭐⭐⭐

@Murat-4 İltica reddedilse bile reddedilenlerin geri döndüğüne emin miyiz

Benim bildiğim kaçakları bile geri göndermiyorlar masraflı olduğu için

Belki yeniden iltica başvurusu yapıyorlardır başka yerde. Benim bildiğim vergi numaralarını vs alıyorlar bu süreçte ehliyette alıyorlar belki normal bir şekilde hayatlarına devam ediyorlardır. Belki aos yapıyorlardır hakları varsa. Bilen birinin aydınlatması lazım

• @Murat-4 Kankam hala Kapalıçarşı devam, yaklaşık bi 8 ay oldu. Üni bitmesi için 3 ders kaldı onu da 1 ay sonra olacak sınavda verdiğim taktirde mezun durumuna geçicem. İlk iş güzel bir üniversitede yüksek lisans yapmak olacak

Edit: iş yoğunluğundan kendime bile zor vakit ayırıyorum kankam, foruma bile ayda yılda bir girer oldum

• ⭐⭐⭐⭐

@vecihi san franciscoda aynı şekilde özellikle paketçilerin büyük çoğunluğu türk. Bahane üretmeleri çok zor değil sevep ekonomik olsada göstermelik olarak din, mezhep, ırk vs yazıp başvurularını yaparlar

• ⭐⭐⭐⭐

@qebeskeli, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

DV2024 ---- HAS NOT BEEN SELECTED
    DV2025 ---- HAS NOT BEEN SELECTED

çıkana kadar devam...

biraderimin eşine çıktı işlemleri devam ediyor. vize maili bekliyorlar

Kendisi foruma üye mi? Değilse o beklediği mail hiç gelmeyebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Şu sıralar dizilere merak sardım ve bir diziye başlamak istiyorum.Sürrealist olayları sevdiğim için game of thrones'u izlemek istiyorum.Ama insanlığı konu alan dark dizisi de ilgimi çekmiş durumda.Sizler ne diyorsunuz,yorumlarınızı merak ediyorum.Birde çocukluğumun efsanesi lost var tabi😁

Stargate SG-1

Tabi öncesinde filmini izlemeniz lazım. Başlangıcı filmle yapmışlar 🙂

Eski ama efsane dizi. Amazon MGM’den satın alınca upscale yapmışlar galiba.

• ⭐⭐⭐⭐

@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Lost gerçekten başka bir seviyede bir dizi

İzlenecek güzel dizi pek kalmadi gibi. Eski diziler iyiydi eskiden çok izlerdim de artik eskisi gibi saracak dizi olmuyor.
    Varsa öneri bende alirim ara sira izliyorum 😂

Fringe

John Noble’ın oyunculuğu…

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Lost gerçekten başka bir seviyede bir dizi

İzlenecek güzel dizi pek kalmadi gibi. Eski diziler iyiydi eskiden çok izlerdim de artik eskisi gibi saracak dizi olmuyor.
    Varsa öneri bende alirim ara sira izliyorum 😂

Fringe

John Noble’ın oyunculuğu…

Galiba birkaç bölüm eskiden izlemiştim. 🙂 Ama hatirlatma iyi oldu not defterime ekliyeyim teşekkür ederim.

• @Uçan-hollandalı bende bu aralar yoğunum forumda da fazla bir hareket yok şu sıralar zaten, kayıp sayılmaz, yüksek lisansı tezsiz bir yerden yapmaya bak bari fazla uğraştırmasın, kolay gelsin sana.

• @newbie97 o kadar detaylı bilgim yok ve fakat 6 ay bir yıl içinde çalışma izini alıyorlar en az 2 mahkemeye çıkıyorlar, bu sırada bazı hakları oluyor tabii, ama mahkemede red aldıkları zaman polis zoruyla direk atmıyorlarsa eğer, herkes geri dönmez, ben olsam kanada ya geçerdim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |