@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@rezanclz Göçen Türklerin rekor seviyeye ulaşmasından ne sonuç çıkardık peki? Vize reddi oranı göçen Türklerin rekor seviyede olmasından mı yoksa Türkiye'nin günden güne kötüye gitmesinden mi? Ben bundan bahsediyorum. Hemen ben de bir rekor paylaşayım o zaman, maksat torba dolsun.. Türkiye'den GC lotaryasına başvuranlar rekor seviyeye ulaştı... B1/B2/J1 sürecini olumsuz etkiliyor, artık GC'ye başvurmayın. Legal olarak gitmeye çalışanların önüne taş koyuyorsunuz mu diyelim

-
''Sınırdan atlayıp'' yetkililere teslim olarak kamp süreci geçiren, pasaport vs tüm bilgileri alınıp sığınma talep eden insanlara 'kaçak' mı diyoruz? Kaçak değiller. Siz Türkiye'yle karıştırdınız. Orası han kapısı değil, elini kolunu sallayıp geçmiyorlar.
-
''öyle konuşmuşsunuz ki sanki abd herkese iltica hakkı tanımış gibi''
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne göre(Madde 14) 1945'ten beri ABD dahil tabii olan tüm ülkeler herkese sığınma hakkı tanımak zorunda, evet. İnanır mısınız San Francisco Konferansı'nda onaylandı bu sözleşme. O hakkı geçerli sebeple kullanmayanları da keyifle geri gönderirler, bunda bir problem mi var?
-
Önlisans okuyup WAT yapılabildiğini de bilmiyordum. 2017'de arkadaşım denemişti ancak reddedilmişti. Demek ki arkadaşımın red alma sebebi de sığınmacılarmış, öğrenmiş oldum.
-
İnatla vize reddini sığınmacılara bağlıyorsunuz. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz işte, Schengen'de de böyleymiş. Sebep ekonomik, siyasi ve sosyolojik sebeplerden kaynaklanıyor. Mısır'da havaalanından LEGAL olarak giriş yaparken 3 saat bekletip pasaportumuzu kontrol ettiler. Mısır'a da mı sığınma sayımızda patlama oldu? Vize red oranlarının %90'a çıktığını bilmiyordum.. Bu veriyi paylaşırsanız çok sevinirim, öğrenmiş olurum.
-
Göçmenlerin siyahiler kadar suç işlediğiyle ilgili verinizi de bekliyorum.
-
-
Sabık başkan Donald John Trump tekrar seçilir gelirse; bence son derece yavaş olan her türlü vize işlemleri, fiili olarak durur özellikle Başkan Trump'ın takık olduğu göçmen vize türleri. Trump'ın önceki dönem başkanlığını takip eden arkadaşlar belki bu konuda daha çok bilgi verebilir
-
@Semihmete mülakata çağırmayarak, dolaylı olarak çekiliş dışı bırakıyorlar zaten.
-
Merhabalar, Biden seçimden çekilmiş deniliyor?
-
@rezanclz sadece son cümleniz için şunu demek istiyorum restoran sektöründen örnek veriyim bir çoğu zamanında veya yakın dönemde kaçak gelen meksikalılarla doludur. İstediğiniz restoranın bulaşıkçılarına bakın hepsi latin kökenlidir bir çoğu hala ingilizce bilmez. Bunun gibi başka sektörlerdede örnekler vardır bu kaçakların nasıl katkısı olabilir lafınız bir sektörün en önemli taşlarından birini oluşturuyor diyebilirim size
-
@bekindtoyourself sadece kaçak gelenleri değil göçmen olmaya çalışan herkes için prosedürlerde değişiklik yapmaya çalışacaktır. Adamın sorunu bir tek kaçaklar değil çünkü
-
-
Bu aralar kaçak geçenleri izliyorum valla çok çok rahat geçmişler. 4 bin dolara kartelsiz adam perudan başlamış girmiş sınırdan. Şu an yolda en az 200 300 Türk vardır o derece yaygın gidenler. Meksika ya direk uçamıyorlar ama aktarmalı uçuyorlar giriyorlar geçiyorlar.
En son birini izledim diyor meksikaya girişte pasaportun içine dolar sıkıştırıp öyle görevliye uzattım kontrol noktasında kadın bana bakıp geçirdi diyor

Kaçak geçişler kesinlikle engellenemez özellikle teksas tarafında bir bölgede bildiğiniz dümdüz yürüyüp sınırdan giren varmış, hiçbir kontrole yakalanmadan teslim olmak için san diegoya gidiyorlarmış teksasta teslim olurlarsa bont var diye
Ayrıca trump gelirse karşıt partinin kazandığı illerde başlatır bu sefer millet iltica dosyalarını. Yani bir bakıma ilticaların bitmesi mümkün değil gibi
-
@Uçan-hollandalı evet öyle bir söylenti var, sağlık durumundan dolayı el çektirilmişde olabilir, trump kazanacak gözüyle bakanlar var, onları boşver sen naptın kapalı çarşıya devam mı

-
@Emre-Kurtulmuş Chicagoda yasiyorum o Kadar cok kacak varki anlatamam. Gordugum her kisinin %90 i neredeyse kacak gelen kisiler. Yasadigim daireye diger odalari kiralayanlarin %100 u kacak yollardan gelen kisilerdi. Gercekten inanmasi cok guc. Bu kisilerle konustugumda cogunun sebebi ekonomik gercekler. Merak ettigim nokta ise bu sebeple iltica edemeyeceklerini bildikleri halde, iltica nedenine ne yazacaklaridir.
-
@vecihi çeşitli dini, siyasi sebepler, yazacaklar iltica nedenine, biraz araştırarak gidenler ekonomik nedenlerin geçerli akçe olmadığını biliyordur.
-
@Murat-4 İltica reddedilse bile reddedilenlerin geri döndüğüne emin miyiz
Benim bildiğim kaçakları bile geri göndermiyorlar masraflı olduğu için
Belki yeniden iltica başvurusu yapıyorlardır başka yerde. Benim bildiğim vergi numaralarını vs alıyorlar bu süreçte ehliyette alıyorlar belki normal bir şekilde hayatlarına devam ediyorlardır. Belki aos yapıyorlardır hakları varsa. Bilen birinin aydınlatması lazım
-
@Murat-4 Kankam hala Kapalıçarşı devam, yaklaşık bi 8 ay oldu. Üni bitmesi için 3 ders kaldı onu da 1 ay sonra olacak sınavda verdiğim taktirde mezun durumuna geçicem. İlk iş güzel bir üniversitede yüksek lisans yapmak olacak
Edit: iş yoğunluğundan kendime bile zor vakit ayırıyorum kankam, foruma bile ayda yılda bir girer oldum
-
@vecihi san franciscoda aynı şekilde özellikle paketçilerin büyük çoğunluğu türk. Bahane üretmeleri çok zor değil sevep ekonomik olsada göstermelik olarak din, mezhep, ırk vs yazıp başvurularını yaparlar
-
@qebeskeli, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
DV2024 ---- HAS NOT BEEN SELECTED
DV2025 ---- HAS NOT BEEN SELECTEDçıkana kadar devam...
biraderimin eşine çıktı işlemleri devam ediyor. vize maili bekliyorlar
Kendisi foruma üye mi? Değilse o beklediği mail hiç gelmeyebilir.
-
@Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Şu sıralar dizilere merak sardım ve bir diziye başlamak istiyorum.Sürrealist olayları sevdiğim için game of thrones'u izlemek istiyorum.Ama insanlığı konu alan dark dizisi de ilgimi çekmiş durumda.Sizler ne diyorsunuz,yorumlarınızı merak ediyorum.Birde çocukluğumun efsanesi lost var tabi

Stargate SG-1
Tabi öncesinde filmini izlemeniz lazım. Başlangıcı filmle yapmışlar

Eski ama efsane dizi. Amazon MGM’den satın alınca upscale yapmışlar galiba.
-
@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Lost gerçekten başka bir seviyede bir dizi
İzlenecek güzel dizi pek kalmadi gibi. Eski diziler iyiydi eskiden çok izlerdim de artik eskisi gibi saracak dizi olmuyor.
Varsa öneri bende alirim ara sira izliyorum
Fringe
John Noble’ın oyunculuğu…
-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Lost gerçekten başka bir seviyede bir dizi
İzlenecek güzel dizi pek kalmadi gibi. Eski diziler iyiydi eskiden çok izlerdim de artik eskisi gibi saracak dizi olmuyor.
Varsa öneri bende alirim ara sira izliyorum
Fringe
John Noble’ın oyunculuğu…
Galiba birkaç bölüm eskiden izlemiştim.
Ama hatirlatma iyi oldu not defterime ekliyeyim teşekkür ederim. -
@Uçan-hollandalı bende bu aralar yoğunum forumda da fazla bir hareket yok şu sıralar zaten, kayıp sayılmaz, yüksek lisansı tezsiz bir yerden yapmaya bak bari fazla uğraştırmasın, kolay gelsin sana.
-
@newbie97 o kadar detaylı bilgim yok ve fakat 6 ay bir yıl içinde çalışma izini alıyorlar en az 2 mahkemeye çıkıyorlar, bu sırada bazı hakları oluyor tabii, ama mahkemede red aldıkları zaman polis zoruyla direk atmıyorlarsa eğer, herkes geri dönmez, ben olsam kanada ya geçerdim.
Benzer Başlıklar
113
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k