@gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@rnc doğruluğundan tam emin değilim ama yapılan bu af benzeri daha öncedende galiba Çünkü bundan 4-5 sene öncede henüz amerikaya kaçak şekilde girmek, iltica etmek vs konuları bu kadar popüler değilken ortada dönen buna benzer konuların yazılıp konuşulduğunu gördüm internet ortamlarında. Önceden 10 sene statüsüz kalmış olsan bile eğer herhangi bir suç geçmişin yoksa, vergi vs gibi durumları kurallarına uygun hareket ettiysen greencard alabiliyorsun gibi laflar dolaşıyordu internette ama dediğim gibi doğruluğunu teyit etmedim
-
@asdf sorunuzu lütfen ilgili başlıkta sorun
-
..................
-
@newbie97 New York, Long island tayım. Hemen hemen 1 hafta oldu. İşleri halletmeye çalılıyorum. Bankadır, adres kaydıdır, tel nolur, siz nasılsınız.

-
@pnktr Detayı hiç bilmiyorum hocam valla ama muhtemelen kolaydır bu kadar geçip iltica eden olduğuna göre. Polis tutanağı vs kolay oluyor karakola gidince vs hemen veriyorlar. Davalar zaten yıllar sürüyor malum tıkalı hukuk sistemi biri beni tehdit etti ben polise verdim dava geç sonuçlanacaktı bende can güvenliğim olmadığından kaçtım gibi bir sebep kabul edilebilir mi bilmiyorum dediğim gibi
-
@mcvk Oo hayırlı olsun ses soluk çıkmayınca forumca merak ettik, siz hangi sebepten iltica ettiniz özel değilse

-
@newbie97 Teşekkür ederim.muhalif kişilik, birde inanç baskısı dedim.. Geldiniz mi şu akıp yolunu buluyor. Tanıştığınız insanlardan kulağınıza bir yol yöntem geliyor

-
Günaydınlar, nasılsınız?

-
@hashirama günaydın iyidir siz ?
-
@Harpy-Eagle iyilik sağlık. Uzun bir süre yoktum buralarda. Çok vaktimde olmadı okumak için. Bir şeyi merak ediyordum. Türkiyenin GC ye başvuramama gibi bir durumu söz konusu olabilirmiş, bu konu konuşuldu mu acaba?
-
herkese günaydin

-
@hashirama Zor gibi bence hocam son 3 yıl içerisinde 50 bin gibi şartı vardı ama ırk olarak azınlıktayız epey abd de sanırım 200 mü 250 bin mi ne Türk vardı o kadar abd nüfusunun içinde
Açıkcası tr ye gc kapılarını kapatmaları işlerine gelmez her gün sınırlarından 5000 kişi geçiyor adamların, legal olarak gc çekilişiyle her sene gelecek 3500 3600 kişiye sizde gelmeyin gibi bir şey demeleri çok mantıksız. Bakın hindistana felan dediler de noluyor adamlar 5000 5000 geçiyor sınırdan her gün

-
@newbie97 haklısınız, biraz ürktüm 3 senedir umutla başvurdum olmadı. Bundan sonra olmaması... Korkunç olurdu sanırım. Geçen dönem o kadar ümitliydim ki totem yaptım hatta gc yi unutayim dedim ama ıı kurtarmıyor nasip gerçeği var..

-
@hashirama, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@newbie97 haklısınız, biraz ürktüm 3 senedir umutla başvurdum olmadı. Bundan sonra olmaması... Korkunç olurdu sanırım. Geçen dönem o kadar ümitliydim ki totem yaptım hatta gc yi unutayim dedim ama ıı kurtarmıyor nasip gerçeği var..

Yok ya unutulmuyor. Benim kafam da en fazla taş çatlasin 1 ay uçar sonraki 11 ay aklımda kalır hep.
Belki bundandir çıkmıyor. 3+ başvuranlar bence artik başka yollara başvurmayi düşünmeliler. 
-
@rnc meslek gereği ben biraz başardım gibi oldu. Fakat tamamen ipleri koparıp gc den uzaklaşmak için mandıra filozofu felan olmak gerekiyor biraz. Her yerde amerika ve yurtdışı hayatı olunca. Bir de aile üyelerinden biri yurtdışında olunca çok zor.. Çıkana kadar devam,YL yapıp doktora için gitmek gibi bir planım var en kötü. Gno idare eder seviyede. Henüz pek bilgim yok ama doktora ile birlikte bilim programları ile çıkmak ve kalmak biraz daha kolay diyorlar. Özellikle doktora da. Bakalım amerika da tanıdık birkaç kişiden referans mektubu gibi şeylerle de desteklersem neden olmasın. O zamana kadar TR'de finansal rahatlık olması mühim.. ona çalışacağım

-
@rnc meslek gereği ben biraz başardım gibi oldu. Fakat tamamen ipleri koparıp gc den uzaklaşmak için mandıra filozofu felan olmak gerekiyor biraz. Her yerde amerika ve yurtdışı hayatı olunca. Bir de aile üyelerinden biri yurtdışında olunca çok zor.. Çıkana kadar devam,YL yapıp doktora için gitmek gibi bir planım var en kötü. Gno idare eder seviyede. Henüz pek bilgim yok ama doktora ile birlikte bilim programları ile çıkmak ve kalmak biraz daha kolay diyorlar. Özellikle doktora da. Bakalım amerika da tanıdık birkaç kişiden referans mektubu gibi şeylerle de desteklersem neden olmasın. O zamana kadar TR'de finansal rahatlık olması mühim.. ona çalışacağım

Finansal özgürlük evet önemli. Şuan ortalama üstü bir ev (Abd deki gibi
) + ortala üstü araba en aşağı sırf 2si için 400k usd gerek. Malum Abd deki ortalama bir araba tr de 3-4 kati olunca...
Benim hayalim 2 katli bir evim olsun içerisinde bol kedim olsun tek başıma kedilerim ile yaşıyayim 
-
@rnc hayalinize saygı duyuyorum... Söylediklerinizde doğru. Ama aileden gördüğüm parayı taşınmaza bağlamak bilmiyorum, net bir hayal, ulaşılabilir bir hayal ama sınırlayıcı bir hayal evi aldıktan sonra her şeyi eve sıvamak diye bir gerçek var. Fakat kediler iyiymiş bir ev dolusu olması dışında

-
@rnc hayalinize saygı duyuyorum... Söylediklerinizde doğru. Ama aileden gördüğüm parayı taşınmaza bağlamak bilmiyorum, net bir hayal, ulaşılabilir bir hayal ama sınırlayıcı bir hayal evi aldıktan sonra her şeyi eve sıvamak diye bir gerçek var. Fakat kediler iyiymiş bir ev dolusu olması dışında

imkansiz değil hedefe 2026-2027 gibi ulaşma ihtimalim var. Ben sakin adamim öyle dışarılarda şimdiki gençlik gibi eglenceyi pek sevemiyorum. Çogu şeyi evimde yapmayi seviyorum , gezmek vs tabiki farkli yerleri goruceksin ama eglence kismi dedigim gibi
. Ben kedileri çok seviyorum bu yüzden sahipsiz/sokak kedilerini alip bakmayi tercih ediyorum. Bir insan yerine kedi sevgisini tercih ederim. 
-
@rnc imkansız değil zaten. İnşallah daha da kısa zamanda ulaşırsın, hayata bakış açılarımız farklı, benim söylediklerim kimsenin gerçekliği olmaz. O yüzden başta saygı duymuyorum deyip yorumladım

-
@rnc imkansız değil zaten. İnşallah daha da kısa zamanda ulaşırsın, hayata bakış açılarımız farklı, benim söylediklerim kimsenin gerçekliği olmaz. O yüzden başta saygı duymuyorum deyip yorumladım

herkesin kendi bakış açısı. Ama artik insanlara değer vermeyi bıraktim. Şunu anladim ne kadar değer verdikçe o kadar çok pskolojim kötüye gidiyor. En temizi kimseye değer vermemek. Kışın gece kedim ile yattiğimda gelip yanima yatiyor yorganin üstünde kafasini görüyorsun onun o halini hiçbirşeye değişmem

Benzer Başlıklar
132
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k