Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@rnc doğruluğundan tam emin değilim ama yapılan bu af benzeri daha öncedende galiba Çünkü bundan 4-5 sene öncede henüz amerikaya kaçak şekilde girmek, iltica etmek vs konuları bu kadar popüler değilken ortada dönen buna benzer konuların yazılıp konuşulduğunu gördüm internet ortamlarında. Önceden 10 sene statüsüz kalmış olsan bile eğer herhangi bir suç geçmişin yoksa, vergi vs gibi durumları kurallarına uygun hareket ettiysen greencard alabiliyorsun gibi laflar dolaşıyordu internette ama dediğim gibi doğruluğunu teyit etmedim

• ⭐⭐⭐⭐

@asdf sorunuzu lütfen ilgili başlıkta sorun

• Yasaklı

..................

• @newbie97 New York, Long island tayım. Hemen hemen 1 hafta oldu. İşleri halletmeye çalılıyorum. Bankadır, adres kaydıdır, tel nolur, siz nasılsınız.IMG_0234.jpeg

• ⭐⭐⭐

@pnktr Detayı hiç bilmiyorum hocam valla ama muhtemelen kolaydır bu kadar geçip iltica eden olduğuna göre. Polis tutanağı vs kolay oluyor karakola gidince vs hemen veriyorlar. Davalar zaten yıllar sürüyor malum tıkalı hukuk sistemi biri beni tehdit etti ben polise verdim dava geç sonuçlanacaktı bende can güvenliğim olmadığından kaçtım gibi bir sebep kabul edilebilir mi bilmiyorum dediğim gibi

• ⭐⭐⭐

@mcvk Oo hayırlı olsun ses soluk çıkmayınca forumca merak ettik, siz hangi sebepten iltica ettiniz özel değilse 😁

• @newbie97 Teşekkür ederim.muhalif kişilik, birde inanç baskısı dedim.. Geldiniz mi şu akıp yolunu buluyor. Tanıştığınız insanlardan kulağınıza bir yol yöntem geliyor 🙂

• Günaydınlar, nasılsınız? 😊

• @hashirama günaydın iyidir siz ?

• @Harpy-Eagle iyilik sağlık. Uzun bir süre yoktum buralarda. Çok vaktimde olmadı okumak için. Bir şeyi merak ediyordum. Türkiyenin GC ye başvuramama gibi bir durumu söz konusu olabilirmiş, bu konu konuşuldu mu acaba?

• herkese günaydin 🙂

• ⭐⭐⭐

@hashirama Zor gibi bence hocam son 3 yıl içerisinde 50 bin gibi şartı vardı ama ırk olarak azınlıktayız epey abd de sanırım 200 mü 250 bin mi ne Türk vardı o kadar abd nüfusunun içinde

Açıkcası tr ye gc kapılarını kapatmaları işlerine gelmez her gün sınırlarından 5000 kişi geçiyor adamların, legal olarak gc çekilişiyle her sene gelecek 3500 3600 kişiye sizde gelmeyin gibi bir şey demeleri çok mantıksız. Bakın hindistana felan dediler de noluyor adamlar 5000 5000 geçiyor sınırdan her gün 😂

• @newbie97 haklısınız, biraz ürktüm 3 senedir umutla başvurdum olmadı. Bundan sonra olmaması... Korkunç olurdu sanırım. Geçen dönem o kadar ümitliydim ki totem yaptım hatta gc yi unutayim dedim ama ıı kurtarmıyor nasip gerçeği var.. 😊

• @hashirama, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97 haklısınız, biraz ürktüm 3 senedir umutla başvurdum olmadı. Bundan sonra olmaması... Korkunç olurdu sanırım. Geçen dönem o kadar ümitliydim ki totem yaptım hatta gc yi unutayim dedim ama ıı kurtarmıyor nasip gerçeği var.. 😊

Yok ya unutulmuyor. Benim kafam da en fazla taş çatlasin 1 ay uçar sonraki 11 ay aklımda kalır hep. 🙂 Belki bundandir çıkmıyor. 3+ başvuranlar bence artik başka yollara başvurmayi düşünmeliler. 🙂

• @rnc meslek gereği ben biraz başardım gibi oldu. Fakat tamamen ipleri koparıp gc den uzaklaşmak için mandıra filozofu felan olmak gerekiyor biraz. Her yerde amerika ve yurtdışı hayatı olunca. Bir de aile üyelerinden biri yurtdışında olunca çok zor.. Çıkana kadar devam,YL yapıp doktora için gitmek gibi bir planım var en kötü. Gno idare eder seviyede. Henüz pek bilgim yok ama doktora ile birlikte bilim programları ile çıkmak ve kalmak biraz daha kolay diyorlar. Özellikle doktora da. Bakalım amerika da tanıdık birkaç kişiden referans mektubu gibi şeylerle de desteklersem neden olmasın. O zamana kadar TR'de finansal rahatlık olması mühim.. ona çalışacağım 😊

@rnc meslek gereği ben biraz başardım gibi oldu. Fakat tamamen ipleri koparıp gc den uzaklaşmak için mandıra filozofu felan olmak gerekiyor biraz. Her yerde amerika ve yurtdışı hayatı olunca. Bir de aile üyelerinden biri yurtdışında olunca çok zor.. Çıkana kadar devam,YL yapıp doktora için gitmek gibi bir planım var en kötü. Gno idare eder seviyede. Henüz pek bilgim yok ama doktora ile birlikte bilim programları ile çıkmak ve kalmak biraz daha kolay diyorlar. Özellikle doktora da. Bakalım amerika da tanıdık birkaç kişiden referans mektubu gibi şeylerle de desteklersem neden olmasın. O zamana kadar TR'de finansal rahatlık olması mühim.. ona çalışacağım 😊

Finansal özgürlük evet önemli. Şuan ortalama üstü bir ev (Abd deki gibi 😁 ) + ortala üstü araba en aşağı sırf 2si için 400k usd gerek. Malum Abd deki ortalama bir araba tr de 3-4 kati olunca... 😂 Benim hayalim 2 katli bir evim olsun içerisinde bol kedim olsun tek başıma kedilerim ile yaşıyayim 😂

• @rnc hayalinize saygı duyuyorum... Söylediklerinizde doğru. Ama aileden gördüğüm parayı taşınmaza bağlamak bilmiyorum, net bir hayal, ulaşılabilir bir hayal ama sınırlayıcı bir hayal evi aldıktan sonra her şeyi eve sıvamak diye bir gerçek var. Fakat kediler iyiymiş bir ev dolusu olması dışında 😁

@rnc hayalinize saygı duyuyorum... Söylediklerinizde doğru. Ama aileden gördüğüm parayı taşınmaza bağlamak bilmiyorum, net bir hayal, ulaşılabilir bir hayal ama sınırlayıcı bir hayal evi aldıktan sonra her şeyi eve sıvamak diye bir gerçek var. Fakat kediler iyiymiş bir ev dolusu olması dışında 😁

imkansiz değil hedefe 2026-2027 gibi ulaşma ihtimalim var. Ben sakin adamim öyle dışarılarda şimdiki gençlik gibi eglenceyi pek sevemiyorum. Çogu şeyi evimde yapmayi seviyorum , gezmek vs tabiki farkli yerleri goruceksin ama eglence kismi dedigim gibi 🙂 . Ben kedileri çok seviyorum bu yüzden sahipsiz/sokak kedilerini alip bakmayi tercih ediyorum. Bir insan yerine kedi sevgisini tercih ederim. 🙂

• @rnc imkansız değil zaten. İnşallah daha da kısa zamanda ulaşırsın, hayata bakış açılarımız farklı, benim söylediklerim kimsenin gerçekliği olmaz. O yüzden başta saygı duymuyorum deyip yorumladım 😁

@rnc imkansız değil zaten. İnşallah daha da kısa zamanda ulaşırsın, hayata bakış açılarımız farklı, benim söylediklerim kimsenin gerçekliği olmaz. O yüzden başta saygı duymuyorum deyip yorumladım 😁

herkesin kendi bakış açısı. Ama artik insanlara değer vermeyi bıraktim. Şunu anladim ne kadar değer verdikçe o kadar çok pskolojim kötüye gidiyor. En temizi kimseye değer vermemek. Kışın gece kedim ile yattiğimda gelip yanima yatiyor yorganin üstünde kafasini görüyorsun onun o halini hiçbirşeye değişmem 😂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |