@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@onuru, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@Harpy-Eagle, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@onuru şimdi izledim hocam. Zor bir süreç olduğu belli ve bu kişi anlık olarak video çekiyor. Ancak ilk 3 ay kendi ülkeni bırakıp nereye gidersen git zor oluyor. (Böyle kaçak göçek güvencesiz gitmek hapse girip çıkmak falan hepten daha zor tabii)
Ancak aynı kişinin 5-6. ayında nasıl videolar çekeceğini tahmin edebiliriz benceSizinde soylediginiz gibi, belirli bir sure sonra hersey yoluna girince cektigi videolarda degisecektir. bence bir yere gidilecekse, butun yollarin legal olmasi gerekiyor diger turlu hic bir guvenceniz olmuyor malesef. ek olarak insanlarin tavirlarida degisiklik gosterebilir sinirdan gelenler icin.
Bencede bütün yolların legal olması lazım ancak aynı zamanda illegal yolların mümkün olmaması, engellenmesi, bir yaptırımı olması da lazım.
Yoksa elini sallayan gidiyor, yalandan bahane uydurup Amerika'da hayat kuruyorlar. Bu sırada yasal düzeni takip eden insanlar, bizler ne yazıkki enayi gibi kalıyoruz işte..Misal bir örnek: evimizdeki basit yazıcılardan orijinal para basabiliyor olsak (illegal) ve bunu engelleyen bir şey ve herhangi bir yaptırımı olmasa, dur ben aynı para için yıllarca başkasının işini yapayım ama legal olsun diyince böyle bir nebze enayi yerine konuluyoruz.
-
@onuru bir kaç ay sonra işini bulup birde kalacak yerini ayarladı mı her şey çok güzel videoları çekmeye başlar büyük ihtimalle
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@onuru bir kaç ay sonra işini bulup birde kalacak yerini ayarladı mı her şey çok güzel videoları çekmeye başlar büyük ihtimalle
selamlar, buyuk ihtimalle sizin soylediginiz gibi olacak.bir sure sonra mahkemesinden olumlu bir karar cikarsa, ssn vs alir daha iyi islerde calisir. bir kac sene icinde bizim burada gelemedigimiz seviyeler gelmis olur. gercekten cok uzucu bir durum. ne desem bilemedim.
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@onuru Psikolojik olarak cidden insan zorlanabiliyor sadece orası için değil herhangi bir ülkeye gittiğinizde insanlar, kültür vs farklı olduğundan insanlar özellikle ailesine evine vs bağlıysa geri dönme eğiliminde oluyor
Ama geri dönenlerin de kendi zayıflığı diye düşünüyorum ve ileride pişman olacaklarını düşünüyorum
selamlar, bende sizin gibi dusunuyorum. bir sekilde abd ye gidebildiysen orada kalman icin elinden geleni yapman gerekiyor. cunku burada durum her gecen gun daha da kotuye gidiyor. her ayin sonunda bordro mu gorunce kufur hazineme yeni kufurler ekleniyor

-
@onuru, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@onuru şimdi izledim hocam. Zor bir süreç olduğu belli ve bu kişi anlık olarak video çekiyor. Ancak ilk 3 ay kendi ülkeni bırakıp nereye gidersen git zor oluyor. (Böyle kaçak göçek güvencesiz gitmek hapse girip çıkmak falan hepten daha zor tabii)
Ancak aynı kişinin 5-6. ayında nasıl videolar çekeceğini tahmin edebiliriz benceSizinde soylediginiz gibi, belirli bir sure sonra hersey yoluna girince cektigi videolarda degisecektir. bence bir yere gidilecekse, butun yollarin legal olmasi gerekiyor diger turlu hic bir guvenceniz olmuyor malesef. ek olarak insanlarin tavirlarida degisiklik gosterebilir sinirdan gelenler icin.
Bencede bütün yolların legal olması lazım ancak aynı zamanda illegal yolların mümkün olmaması, engellenmesi, bir yaptırımı olması da lazım.
Yoksa elini sallayan gidiyor, yalandan bahane uydurup Amerika'da hayat kuruyorlar. Bu sırada yasal düzeni takip eden insanlar, bizler ne yazıkki enayi gibi kalıyoruz işte..Misal bir örnek: evimizdeki basit yazıcılardan orijinal para basabiliyor olsak (illegal) ve bunu engelleyen bir şey ve herhangi bir yaptırımı olmasa, dur ben aynı para için yıllarca başkasının işini yapayım ama legal olsun diyince böyle bir nebze enayi yerine konuluyoruz.
selamlar, valla hocam soylediklerinizde cok haklisiniz. umarim herkes diledigi yerlere gelir.
-
@onuru (Silindi)
-
Merhaba arkadaşlar ds-260 formunu doldurduk fakat asıl talihlinin adının karşısında completed yazıyor diğer aile üyelerinin isimlerinin karşısında start now yaziyor bunda bir yanlışlık var mı?
-
.............
-
@cemal1153 lütfen sorularınızı ilgili başlık altında sormaya özen gösteriniz. Dv25 talihlisi olarak sorunuzu DV25 aşamaları başlığında sormanız gerekiyor.
Cevabına gelirsekte ds260 formundaki aile üyeleriniz sizinle birlikte amerikaya göçmen olarak gelecekse her bir aile bireyinin formunu doldurmanız gerekiyor
-
@pnktr demek istediğinizi anlıyorum ve bazı noktalarınada katılıyorum ancak büyük ihtimalle yazdığınız burada yanlış anlaşılıp tepki görecek
-
@pnktr (Silindi)
-
..............
-
..................
-
@pnktr son cümleye tamamiyle katılıyorum. Bana kalırsa her ne kadar kağıt üstünde yasal olsada aos ile turistten f1 veya j1dan f1 değişiklikleride adamların gözünde olumsuz gözüküyordur ve bunlarda vizeleri zorlaştıran başka bir neden bence mesela WaT ile gelip dönmeyen, F1 ile gelip dönmeyen bir çok kişi oluyor kimisi statüsüz kalıyor uzun senelerce sonra bir şekilde evlilik yapıp kalıyor vs. Ama bende tepkinin komple sınırdan geçenler üzerine yönlendirildiğini düşünüyorum. Tabii ki bunların hepsi benim yorumum belki hiç olumsuz etkilemiyorda olabilir ama bence etkiliyordur
-
@pnktr Universal Studios gibi o civarda diğer atraksiyonları hocam...
-
Günaydın 2025 kazananları şimdiden dosyamı taşıyor anlamadım pek nasıl oluyor
-
@Ecehzr selamlar, evet dosya tasimak icin kcc ile iletisime gecip talepte bulunabiliniyor.
-
@onuru öncelikle sizi tebrik ederim hem kazanmış hemde süreç başlamadan dosya taşımış siniz hangi ülkeye tasidiniz peki önce kcc kabul etti sonra ulkeylemi iletişim geçiliyor
-
@Ecehzr, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@onuru öncelikle sizi tebrik ederim hem kazanmış hemde süreç başlamadan dosya taşımış siniz hangi ülkeye tasidiniz peki önce kcc kabul etti sonra ulkeylemi iletişim geçiliyor
merhabalar, aslinda 2 sekilde dosya tasiyabiliyorsunuz. 1nci yol case numaraniz current olmadan KCC ile iletisime gecip talep edebiliyorsunuz.Diger yol ise, current olduktan sonra hangi ulkede mulakata girecekseniz, o ulkede bulunan konsolosluk ile iletisime gecip talep ediyorsunuz. Ben KCC araciligiyla dosyami Hong Kong'a tasidim. Yanlis bilmiyorsam, dosya tasidiktan sonra konsolosluk ile iletisime gecmenize gerek yok. KCC dosyanizi tasidiginiz yere gonderiyor sonrasinda sizin icin mulakat planlaniyor.
-
@onuru Dosyayı hong kong a taşıyıp orada mülakata girmenin maliyeti ne kadar tutuyor aşağı yukarı
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k