@Onur-6 ABD vatandaşıyla evliyim Türkiyede ben ve benim gibi bir çok arkadaşım I-130 onayı bekliyoruz USCIS'den tam 3.5 aydır adamlar dosyalara bakmıyorlar ve tüm işleme durmuş durumda geçen günde dosyalarımızın BIO yani Benefits Integrity Office dolandırıcılık ve sahtekarlık işlerine bakan USCIS saha ofisine aktarıldığını öğrendik ve 2025 Consular Processing dosyalarının büyük kısmını taşımışlar aynı şikayeti şuanda yabancı forumlarda bir sürü insan yapıyor. (USCIS Bu konuda resmi açıklama yapmadı ve yapmıyor bu arada tüm bu bilgi yabancı forumlardan ve Redditteki topluluklardan aktarılan veriler ve paylaşımlar üzerinden gelen bilgiler.)
Peki bunu niye bize anlattın diyecek olan olursa kendi vatandaşının aile birleşimine bu kadar çomak sokan bir hükümetten ve yönetim anlayışından çekiliş ile 55.000 Green Card dağıtmasını beklemek çok masumca bence benim fikrimce çekiliş bu sene için elendi DV2028 içinde ortamın durumuna göre açabilir hatta ve hatta olur olmaz demeyin DV2028 elenedebilir onuda açmayabilirler. Bu adam ilk geldiğinde sevinmiştim yasadışı göçmenleri sınırdan hoplayanları göndericek bize yer açılır diye iğnenin ucu bizede battı. Yasal göçmen bile istemiyor. Hepimizin hakkında hayırlısı arkadaşlar...

Ki zaten fark ettiyseniz eğer ben orada Türkiye çok güzel yazmamışım. Türkiye'de çektiğimiz çoğu sorunu ya da değişiklerini ABD'de de çekmeye devam edeceğiz çünkü gittiğimiz ülke bir İsviçre ya da Norveç değil. Üstelik sallamamışım bizzat oradaki sıkıntıları da tek tek yazmışım
Zaten '' 2019 öncesi yayın yapan yada orada yaşayanlar ile konuşunca aslında her şeyin aynı olduğunu görürsünüz'' cümlesi kendi başına aşırı yanlış. Daha geçen gün forumdan ABD'de yaşayan bir abi ismini unuttum şimdi o bile yazdı abd'de araba ve kira fiyatları aşırı arttı diye. Ayrıca 1400 dolara Atlanta'da ancak stüdyo daire bulabilirsiniz. 2 odalı olsun isterseniz 2000 dolardan başlıyor. Kafanızda çok güzelleme yaptığınız bir abd var hocam. Umarım her şey gönlünüzce olur.