Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak


  • hocam ama 2 yıl içerisinde j1 statüsünde amerikaya giriş yapılamıyor diye biliyorum ama


  • @asapay yanlış yönlendirmek istemem ama ben toplam 5 yıl içerisinde 3 defa J1 vizesi ile abd'ye giriş yaptım. Ben MEB burslusuydum. Ama TUBITAK icin bisi diyemem.


  • @asapay Tekrar J1 vizesi alarak giris yapabilirsiniz, sadece farkli vize statusune gecmek isterseniz 2 yil kurali sorun olusturur. Farkli vizeden kasitlari da gocmen statusu olan vize turleri (H1B, Greencard gibi).


  • çok teşekkür ederim.peki Tubitak bursum devam ederken 2 yıl kuralını kaldırma şansım olabilir mi.çunku daha 6 ay daha burdayım ve burs almaya devam edeceğim burdayken başvuru yapmayı düşünüyorum.bu süreci başlattıktan sonra türkiyeye gitmemizde bir sakınca oluyor mu.bilgisi olan var mı.


  • MEB, NOS icin on kosul olarak istenen borcun %20'lik kisminin odenmesi kanununda yeni duzenleme yapmak icin kanun degisikligi talebinde bulunmus.

    Yeni duzenleme ile borcun tamaminin odenmesi sarti getirilmek isteniyor. Cogu arkadasimiz icin malesef kabul edilmesi zor bir degisiklik, umarim talepleri reddedilir.

    b95d7252-cbf8-4997-b365-7aa7863edd32-image.png


  • Arkadaşlar/hocalarım merhaba,
    Bir konu hakkında acil yardımınıza ihtiyacım var. Bu Temmuz ayında ABD’ye gitmek üzere doktora sonrası araştırmacı olarak ds2019 almıştım. Sonrasında ise birkaç doktora programına başvurdum ve birinden kabul aldım. Burslu bir program olduğu için benim durumumda J1’dan daha mantıklı.
    Cevabını aradığım soru şu: F1 vizesine başvururken, halihazırda elimde bir DS2019 olduğu için bir problem yaşar mıyım? (2 year bar gibi) Yoksa henüz vize almadığım için bu durum bir sorun teşkil etmez mi?
    Not: Bu arada 2021’den beri forum üyesiyim ancak mail adresimi kurtaramadığım için yeniden kayıt olmak durumunda kaldım. Umarım sorumu yanlış başlıkta sormadım. Anlayışınız için çok teşekkür ederim.


  • @Cogito hocam Amerika'ya giriş yapmadıkça DS2019 formu almanızda bir sorun olmaz. Sizin kabul belgenizle F1'na başvuru yapmanız gerekiyor. F1 vizesini almak J1 almaktan daha zor. Siz hali hazırda doktorayı bitirmişsiniz. İkinci bir doktora yapacaksınız. Bunu vize görevlisi farklı anlayabilir. İster burslu olun ister olmayın 2 yıl kuralı olacak eğer j1 ile gelirseniz. Bursunuz yoksa kuralı kaldırmak kolay. Ben sizin yerinize olsam şartlarınız uygunsa gelip statü değişikliği ile F1 alırdım. Sonra onu da vizeye dönüştürmek da zahmetli olabiliyor ama diğeri sanki biraz daha riskli geldi bana.


  • @ozenrame Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Haklısınız, bu endişe benim de aklımda. DS2019’u personal funds göstererek aldım yani aslında elim J1 noktasında da ne kadar güçlü bilmiyorum. Daha önce Tübitak’la doktora sırası araştırma yapmıştım ABD’de (humanities); aynı şekilde Almanya’da bir süre araştırmacı olarak bulundum. Bunlar F1 almak noktasında birer engel midir?
    J1 ile gitsem bile endişem Ağustos ayında başlayacak program için waiver yetişmez gibi görünüyor. Kabul aldığım PhD programı THE100 içinde ve tam burslu. Görüşlerinizi esirgemeyiniz. @crazycells konuya buradan mı devam etmeliyim? Saygılarımla.


  • DOS Favorable Recommendation'a dair email attı ama case numbera henüz ulaşamadım, onu eve mi gönderiyorlar; bundan sonraki süreç nasıl devam ediyor?


  • DOS Favorable Recommendation'a dair email attı ama case numbera henüz ulaşamadım, onu eve mi gönderiyorlar; bundan sonraki süreç nasıl devam ediyor?


  • Arkadaslar merhaba,

    DS2019 bilgilerimizin soruldugu sayfa ile ilgili kafami karistiran bir husus var. Ben J-1 vizesi ile doktoraya 2021 yilinda basladim ve programim hala devam ediyor. Fakat, arada esim katildigi icin, seyahat amaciyla ya da son olarak academic training icin DS2019 belgem yeniden uretildi. Bugune kadar okulumdan aldigim DS2019 belgelerimin hepsi ayni SEVIS numarasi, program numarasi, tarihler, fon bilgileri vs. seklinde duzenlenmis durumda. Tek farklilik "Purpose of the form" kismi. Burada ayni SEVIS numarasina sahip olsalar dahi tum DS2019 formlarini tekraren giris yapacak miyiz? Yoksa elimizdeki en son ya da ilk verilmis DS2019 kopyasi uzerinden mi hareket edecegiz. Online basvuru sitesinde sunulan purpose of form seceneklerinde 'travel' ya da' j-1 dependent added', 'other' gibi secenekler gorunmuyor. Bunlarla ilgili ne secim yapilmali?

    Tesekkur ederim.


  • Her ihtimale karşı hepsini gönderin. Fazladan zarar gelmez..


  • @ipeksalman adresinize receipt number iceren bir belge gonderiyorlar, uscis'ten hesap acip gonderilen receipt number ile sureci takip edebilirsiniz.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Banka borcum mevcut bu borç ile NOS dediğimiz olayı Türkiye onay verir mi vermez mi?

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • J1’in 2 yıl kuralı waive edildikten sonra ya da waive için başvuru yapıldıktan sonra, pasaporttaki mevcut j1 vizesiyle ABD dışına çıkıp geri gelmek mümkün müdür?


  • @Furkan-KARAKAYA ben de aynı durumda, aynı soruyu sorup cevabını bulamadım.
    Forma tek bir giriş yaptım, ancak elimdeki tüm DS-2019 belgelerinin çıktılarını gönderdim.
    Henüz bir gelişme yok. Bir sıkıntı olursa buraya yazarım.


  • @Yuksel-Celik Bu cevabı görememişim. Teşekkürler. Ben de tek form gibi doldurdum ama elimdeki form çıktılarının tamamını gönderdim. Sonucu yakında göreceğiz.


  • Merhabalar
    Tüm bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Hem bu başlığı hem de EB2-NIW kısmını okudum ama ancak anlamadığım birkaç husus kaldı.
    Şimdiden çok teşekkür ederim.
    J1 statüsünde 2 yıl kuralına tabi iken waiver sürecine hiç girmeden işlemlere başladığımızda green card mülakatına gitmeden önce Türkiye'de ya da burda waiver olmadığı takdirde EB2-NIW approval olduğumuzda waive bekleme yapabiliyor muyuz?
    Ya da bu esnada Türkiye'de 2 yıl kuralını tamamladığımızda tekrar randevu alabiliyor muyuz? Yani süreçlerin uzun olduğunu biliyorum ancak her ihtimale karşı hızlı tamamlanma durumunda bizim daha geç randevu alma ya da ilk randevuda olmazsa tekrar randevu alma hakkımız var mı onu merak ediyorum.


  • Arkadaşlar merhaba gecen sene work and travel yapmış birisi bu soruya ne demesi lazım "Are you a former exchange visitor (J) who has not yet fulfilled the two-year foreign residence". burda tam ne demek istiyor

    ds-2019 kağıdımda bişey göremedim ama eski amerika vizeme baktım ve vizemde COUNCIL ON INTERNATIONAL EDUCATION EXCHANGE BEARER IS NOT SUBJECT TO SECTION 212(E). TWO YEAR RULE DOES NOT APPLY diyor ds260 formunu doldururken NO demişim zaten herhangi bir problem varmı veya yapmam gereken bişey varmı @crazycells yardimci olursaniz cok sevinirim


  • @ahmeterol1912 iki yıl kuralınız yokmuş zaten, "No" doğru demişsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum