@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@selamibasaran Böyle deneyimleri olan var mıdır acaba forumda bi karıştırayım sayfaları bakalım..
-
@Yıldıray81 çok var

-
@Yıldıray81 Biz oğlum için 55k ya cafe alarak e2 statüsü aldık 2023 Ekim de, premium proses yapmadan 10 günde geldi statü onayı
-
@Yıldıray81 forumda bu konuyla alakalı çok deneyim var. @EasternStar ve @Müberra-Dikici zaten yazmışlar. Youtube içerisinde de bir çok içerik var.
-
@ayvalik10 evet aynen

-
@Yıldıray81 Aynen öyle , bahsettiğim kişiyi, sevgili @ayvalik10 hemen üstte paylaştı
-
@Riethian yarın atasehirdeyiz

-
@Müberra-Dikici Müberra hanım eğer özel değilse bu miktarda birikimi nasıl yaptınız acaba? Ya da bu miktarı kafe almaya ayıracak birikimi de diyebilriz. Eğer buradan paylaşmak istemezseniz özelden de yazabilirsinz

-
çıkmasa dert çıksa ayrı dert öyle bişey işte bu green card
-
@İsmail-Burak-Akçakaya-0 Valla sizin de derdiniz ayrı tabii. Hatta çok çok zor ama az bir süre kaldığı için bizim umut tavanlarda tabii. Sizi çok iyi anlıyoruz desek yalan söylemiş oluruz. O yüzden Allah sizin de mülakat alıp gitmenizi bize de çekilişi kazanıp vizemizi alıp gitmemizi nasip etsin bu sene

-
Son 14 güne girmiş olduk ama heyecanlanamıyorum.
-
@Yıldıray81 500K bahsettiğiniz E2 değil EB5 yatırımcı vizesi ama onun limitide 500K üstüne çıkarıldı tam hatırlamıyorum rakamı şu andada
-
Türkiyede en cok bıkkınlık gelen nokta komsu gürültüleri ve mahallelerdeki sıkıntılar
Abddeki single houselar en büyük hayalim gecen sene olmadi,bu senede basvurdum olmayacak belki 5 belki 15 sene daha bekleyecegim belkide fazlasi ama ömrüm yettigince basvurmaya devam edecegim NEVER GIVE UP
-
Valla YouTube'da bir çok genç, yaşlı ve evli çift youtuber sayfası takip ediyorum. Ama son zamanlarda özellikle geçen sene ve bu sene( daha çok) ya tırcı oldu hepsi yada IT veya teknoloji bölümü olarak videolar çekiliyor. Delivery yada mesleği olmayan insanların yapacağı işlerin videosu yok denilecek kadar az.
Türkiye'de Üniversite mezunu olsan bile denklik olmuyor. Mesela eşim Muhasebe mezunu ama oraya gidince denklik alması gerekecektir. Benimde işletme mesela benimde yok. Oraya gidince mecbur ilk 1-2 yıl daha normal basit işler yapmak zorunda kalacağız. Ki eminim ki istisnalar ve sağlam yatırımı olanlar hariç Delivery, Amazon Flex , Amazon Depo veya en kötü Mc Donalds veya Starbuck tarzı yerlere girecek. Evli çocuklu olamayanlar tabi kendine ve psikolojisine güveniyorsa Tırcı olur.
Kısacası bende artık YouTube'dan eski zevki alamıyorum. Zaten 5 senedir çoğu yeri, sigorta,vergi gibi şeyleri ezberledim. Hatta Zillow sayesinde emlakçı gibi bir çok eyaletin şehirlerinde ki kira fiyat aralığını biliyorum. Yabancı bir kaç YouTuber dışında Türk tayfa izlenmemeye başlandı. Destek olsun diye izlemediğim ama açıp izlenme kazandırıp yorum ve beğeni atıyorum ama videoyu beğendiğim için değil bir mücadele içinde oldukları için.
2-3 tanede garip Türk var onlarda Amerika'da olup burası bitti artık gelinmez. Burada yaşam zannettiğiniz gibi değil. Şöyle kötü böyle berbat diyip hala orada yaşayan tipler onlarada bol bol dislike atıyorum

Burayı çok uzun zamandır üye olmadan takip ettim hep. Bu sene üye olasım geldi. Ama 4-5 konuda yorum yazdım baktım her yazdığım aykırı görünüp fikir ayrılıkları yüzünden tartışmaya yakın şeyler oldu. Buraya da yazmamaya başladım.
Az kaldı ama eskisi gibi heyecanlı değilim. Çıkarsa gideriz modundayım.
İnşallah kalbi ve aklı ile isteyen kişilere çıkar. Özellikle küçük çocuğu olan aile yada 20 yaşlarda gençlere çünkü kurtulacak hayatlar bunlar gibi geliyor.
Herkese iyi akşamlar
-
@treystoom Herkes tırcı oluyor iyi para var diye, şehirlerarası tırcılık yapıyorlar acaba şehiriçi ne kadar kazandırıyor bilmiyorum ama evli çiftler şehiriçi yapabilir iyi kazandırıyorsa
-
@Sea Hocam Türkiye de en büyük bıkkınlık bence komşu gürültüsü vs. Değil. Bakın bunu yazarken bile şu an yan dairemde ki yaşlı çiftin bütün konuştuklarını duyabiliyorum. Televizyon sesleri bile geliyor bazen o derece. Evet aşırı rahatsız edici, iğrenç bir şey ve çok tartışmışlığım var bu yüzden fakat bence asıl bıkkınlık ev ve kira fiyatları hocam. Hani gider duvarıma çok işe yaramasa bile ses yalıtımı yaptırırım. Hatta gerekirse ev satar ya da kiracı isem ayrı eve çıkmaya çalışırım bir çözümü illa ki oluyor fakat artan ev ve kira fiyatlarının çözümü ne yazık ki olmuyor. Olacak gibi de durmuyor açıkçası. Bence şu an bu ülkenin önünde ki en büyük kriz bu ve bu olmaya devam edecek. Tıpkı Amerika'da ki gibi birçok evsiz göreceğiz sokaklarda ne yazık ki. Emekli maaşının 10 bin, asgari ücretin 17 bin olduğu ülkede en düşük kira neresi olursa olsun 10 bin ise büyük sıkıntılar olacak demektir. Fakat size de çok ama çok hak veriyorum komşu gürültüsü hakkında. Özellikle üniversite de kiraladığım evde yanda ki çocukla en son kavga etmeye gittiğimde kapıyı açmamıştı
Neler yaşadığımı siz düşünün 

-
@Atlantis00 O konuda en mağdur benim mesela sabah 5 de yattım dün
ev taşımayla ev değiştirmeyle düzelmiyor malesef şans lazım ülkede millet 3 er 5 er çocuk yapıyor hal böyle olunca o dairenin yanına da otursanız altına da üstüne de yandınız demektir -
@newbie97 Ya ben en üst katta yaşamayı düşünüyorum o yüzden. En azından maksimum yandan gelecek ses ile uğraşılır. Ona da yan duvara ses yalıtımı yapmakla az da olsa çözülür diye umuyorum. Taktik geliştiriyoruz artık

-
@Atlantis00 Ben en üst katım zaten, cam açamıyorum alt kattan kötü koku geliyor diye ve yalıtımla çözülmez ses yapan dairenin yalıtım yapması lazım o zaman etkili oluyor

-
@newbie97 Tırcılık çok kolay birşey değil. Sosyal hayat neredeyse yok. YouTube için video çekmiyorsan ( ki çeksen ne fark eder) haftanın 7 günü sen ve direksiyon var birde 2 tane ayna. Evet çok iyi para var ama erken yaşta yaşlılık piskolojisini yaşarsın. Yalnız bir hayat kendini kendine konuştuğun bir yaşam. Saati yok zamanı yok.
Şehir içi tır daha zor. Amerika gibi trafik kurallarının katı ve zor olduğu bir ülkede gittiğin eyaletin yol ve kurlarını öğrenmeden tırcı olmak hele ki 50-80k $ arası paran yok ve bir başkasının tırında çalışıyorsan büyük risk.
Benzer Başlıklar
133
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k