Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tfnsylmz fulltime yapıldığında AİT sonrası askerler 3-4 kişi aynı odada mı kalıyor yoksa kişibaşı oda mı veriliyor?


  • @aslanamca, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz fulltime yapıldığında AİT sonrası askerler 3-4 kişi aynı odada mı kalıyor yoksa kişibaşı oda mı veriliyor?

    Degisken. Ben kore’deyken kendi odam vardi ve mutfak banyoyu 1 kisiyle paylasiyordum. Ft. Hood’a geldigimde evlendim kendi evime gectim ama oradaki askerler 2 kisi ayni odada kaliyordu


  • @berke1998 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki basic training ve ait süreci Air force reserve’de daha kısa sürüyormuş diye öğrendim bu konu hakkında bilginiz var mı? Bir de her iki eğitimde de (basic ve ait) telefon kullanilmasina izin veriliyor mu veyahut ait sürecinde haftasonları base dışına çıkılmasına izin veriliyor mu?


  • @Ceyda-Abalı Hayir, reserve'e katilinca egitim suresi kisalmiyor, yani ayni meslegi secen bir active duty airman ile bir reserve airman ayni sure egitim alir, esiniz egitim surelerini resmi sayfadan kontrol edebilir. Yakin bir arkadasim birkac ay once Air Force'a katildi, Basic'de telefonlarinin alindigini ve sadece Pazar gunlerini kullanabildiklerini, AIT'de ise tamamen kullanabildiklerini soylemisti, ve evet birkac hafta sonra onlar da base disina cikabiliyor.


  • @berke1998 Yanıtlarınız için gerçekten çok teşekkürler. Air force sayfasından kontrol ettiğimizde basic süresinin 7.5 hafta olduğunu ve seçilen mesleğe göre teknik eğitimin gün sayısının değiştiğini gördük ondan sormak istedim. Peki eşim basic ve ait sürecinde BAS yardımı, yemek yardım parası alabiliyor mu acaba? Tekrardan teşekkürler


  • @Ceyda-Abalı

    BAS bildigim kadariyla sadece active duty personellere odeniyor, ben sahsen almadim. Active arkadaslarim egitim sirasinda BAS aliyordu ama paychecklerinde o tutarin tamamini kesiyorlardi, bir sey degismiyordu yani. Onun disinda eger aktif bir kira kontrati varsa esiniz BAH icin basvurabilir.


  • Army BCT’ye Katilacaklara Tavsiyeler

    1)Gereginden fazla esya goturmeyin, 2-3 parca kiyafet, ic camasiri ve birkac siyah corap yeterli. Nakit para olarak $100 yeterli. Degerli esyalarinizi mumkunse goturmeyin.

    2)“Right place, right time, right uniform.’’ Formationa gec kalmayin. Uniformanizin dogrulugundan emin olun.

    3)‘’Yes drill sergeant, no drill sergeant.’’ boyle olursaniz basiniz cok daha az agrir. Drill Sergeantlar ile laf dalasina girmeyin.

    4)Gonul iliskilerinden uzak durun, karsi taraf sizinle ilgilense bile 3. bir kisi tarafindan rapor edilebilirsiniz.

    5)El sakalari vb. hareketlerden uzak durun. Irkci, ayrimci soylemlerden kesinlikle kacinin.

    6)Ayak bakiminizi ihmal etmeyin, eger botlariniz sizi rahatsiz ediyorsa yenisini talep edin, onun disinda pudra veya moleskin kullanabilirsiniz. Ayaginiz islanirsa mutlaka coraplarinizi degistirin.

    7)Ekipmanlariniza sahip cikin, egitim bitiminde CIF’e geri iade edeceksiniz, eksik olan ekipmanlar size charge edilir, oyle ucuz urunler de degil.

    8)Hydration is the key. Sakin ihmal etmeyin. Su icmek icin susamayi beklemeyin.

    9)Dolabinizi kilitlediginizden emin olun, aksi takdirde kilitlemeyi unutursaniz yatakhaneye geri dondugunuz vakit butun esyalarinizi etrafa sacilmis, darmadagin bir sekilde bulabilirsiniz, benim basima geldi. Drill Sergeantlar gun sirasinda yatakhaneleri kontrol ediyor.

    10)Anlamadiginiz noktalarda soru sormaktan cekinmeyin.

    11)Gun saymayin, her gun “su kadar gun kaldi” derseniz zaman cok daha yavas akacak, o yuzden arkadasliklar kurup 10 haftalik egitimi elinizden geldigince mental olarak kisaltmaya calisin.. Asosyal olmanizin size bir faydasi yok, zarari var.

    12)Tufeginize sahip cikin, tabiri caizse gozunuz gibi bakin. Ayrica tufeginizi hic kimseye hicbir sekilde silah temiz olsa dahi dogrultmayin!

    13)Gas chamber.. abartildigi kadar kotu degil, maskenizi cikarttiktan sonra nefesinizi tutmayin ve normal nefes almaya devam edin, disari ciktiktan sonra 5 dakika icinde etkisi geciyor, panik yapmayin.

    14)Victory Tower.. Korkmayin, ne olursa olsun yere cakilmayacaksiniz. Yukseklik korkunuz varsa asagi bakmayin. Once sol elinizle halati saglam kavrayin ve sag elinizle halati bel hizasinda tutun, asagi atlayacaginiz zaman sol elinizi gevsetin ve sag elinizi kullanarak halati yana acin, duvara degeceginiz zaman da ilk bastaki gibi halati sag elinizle belinize dogru cekin ve sol elinizle de halati iyice kavrayin. Youtube'dan izleyip fikir sahibi olabilirsiniz.

    15)Yemekhanedeyken sakin catal bicak ya da bardaginizi yere dusurmeyin. Ayrica icecek alirken bardagi sonuna kadar doldurmayin.

    16)Fireguard sirasinda uyuyakalmamaya gayret gosterin.

    17)Battle Buddy’niz olmadan hicbir yere gitmeyin, yakalanmam diye dusunmeyin, yakalanirsiniz. Cok sacma bir kural evet ama yapacak bir sey yok.

    18)El bombasi egitimi.. ilk once egitim bombasi firlatacaksiniz o yuzden egitmenleri cok iyi dinleyin. Daha sonra gercek bomba firlatacaksiniz, genelde bombayi egitmene veriyorsunuz o size hazirlayip geri veriyor, size de pimi cekip firlatmak kaliyor. Bombayi firlattiktan sonra bombanin nereye gittigine bakmayin, firlatir firlatmaz yere comelin. Gecmis olsun.

    19)Pes edip birakmayin, cekeceginiz zorlugun gecici oldugunu bilin. Oldu da biraktiniz, sizi hemen eve gondermeyecekler, benim cycleimda saglik sebepleri disinda birakanlari neredeyse son haftaya kadar tutmuslardi.

    Simdilik aklima gelenler bunlar, aklima yeni seyler gelirse iletiyi guncellerim. Saglicakla.


  • BAS evli de olsa sadece askere yemek parasi olarak odenir. Training’deyken asker kisi devamli dfac’te yemek yiyecegi icin BAS alamaz. Orn. Active duty’de iken asker sahaya gittiginde orada yemek verildigi icin o sure BAS kesiliyor sahadan donunce tekrar veriliyor vs


  • @berke1998 tebrikler hocam geri kalan hayatinizda basarilar dilerim, cok bilgilendirici bir yazi olmus bende basvurmayi dusunuyordum.


  • Ordu Hakkında Merak ettikleriniz varsa Buraya yazın ve gerekli bilgi ve linkleri sizinler paylaşırım sevgiler ve saygılar 🙂


  • Var zaten böyle bir başlık oraya yazabilirsin


  • @timtim, içinde söyledi: Amerika Birleşik Devletleri Ordusuna Katılmak (Güncel 2024)

    Var zaten böyle bir başlık oraya yazabilirsin

    Merhaba forumda yeniyim, bilmiyorum teşekkürler


  • @Json air force da eğitim süreci kontrattan düşüyor


  • @batuhanalgul-tr hoşgeldin Kardesim


  • Eger ABD de veteran iseniz, yani askeriyede belirli bir donem gorev yaptiysaniz, asagidaki isler ozellikle veteranlar icin:


  • Merhabalar. Askerlik sonrası aldığımız eğitimle göre sivilde iş bulmak istediğimizde yardımı dokunuyor mu? Military yardımı dokunuyor referans vb dedi ama bir de deneyimlemiş birilerine sormak istedim


  • @aslanamca Merhaba, Sivilde çok iş bulursunuz aldığınız diplomalar tüm eyaletlerde geçerli yani haliylen tüm dünyada geçerli diyebiliriz.


  • Merhaba asker olabilmek için yaş sınırı var mi


  • @batuhanalgul-tr çok teşekkür ederim cevabınız için


  • @aslanamca Kesinlikle military tecrube, sivil is hayatinda onemli rol oynuyor. Ozellikle military friendly cok isyeri ve sirket var. Ise alimlarda military cikislilar veya baska deyisle veteranlar boyle isyerlerinde oncelikli olabiliyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum