@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@gtx295 Bence de

-
@gtx295 Kuru hayalle de olmuyor. 20 yıldır kuruyorum ama ı ıh :)) Harekete geçmek lazım. Çocuk olana kadar olursa olur modundaydım ama o sorumluluğun altına girince kendini geçip öldükten sonra ona nasıl bir hayat bırakacağım korkusu insanın içini sarıyor. Hele ki kızsa

-
@gtx295 Sağlıklı, mutlu, topluma değerli bir birey olsun tabi ki en büyük temennimiz
Darısı olmayanların başına, mümkünse Amerika'da ama
Okulda, parkta, sokakta manyağın biri saldırır mı, saldırsa hakkımızı arayabilir miyiz, hakkımızı arasak gereken cezayı alır mı acaba diye düşünmeden yaşayabilecekleri bir yerde büyüsünler ya da kazandığımız tüm parayı taksitine yetişemeyeceğimiz okullara yatırırken acaba doğru mu yapıyoruz diye düşünmeyeceğimiz temel eğitim hakkını layıkıyla alabilecekleri bir ülkede büyüsünler (içim karardı yine Amerika hayallerine dalacağım
) -
@lawyergirl :))) :)))
-
@lawyergirl ara tatilde 2 çocukla (birisi 6 birisi 2,5 yaşında) Yunanistan-Atina , ordan da İtalya'ya geçtik. Roma'dan da Floransa'ya trenle geçtik. İki ülke 3 farklı şehir gezdik. Zor olduğu zamanlar oldu. Ama inanın çocuğu bu şekilde alıştırmazsan, onlar büyüyünce gezmesi daha zor.
Bazı günler onları parka götürerek tatilin aynı zamanda onlar için olduğunu da hissettirdik. Zorlukları olmasına rağmen onlarla gezmekte farklı bir deneyim. -
@K-ardenadam, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 Sağlıklı, mutlu, topluma değerli bir birey olsun tabi ki en büyük temennimiz
Darısı olmayanların başına, mümkünse Amerika'da ama
Okulda, parkta, sokakta manyağın biri saldırır mı, saldırsa hakkımızı arayabilir miyiz, hakkımızı arasak gereken cezayı alır mı acaba diye düşünmeden yaşayabilecekleri bir yerde büyüsünler ya da kazandığımız tüm parayı taksitine yetişemeyeceğimiz okullara yatırırken acaba doğru mu yapıyoruz diye düşünmeyeceğimiz temel eğitim hakkını layıkıyla alabilecekleri bir ülkede büyüsünler (içim karardı yine Amerika hayallerine dalacağım
)Yani kim sevdiginin basina bir is gelmesini ister ki? düşüncesi bile korkutucu...
-
@gtx295 kesinlikle. TR her geçen gün daha tehlikeli olmaya başladı, korkuyoruz gidişattan
-
@K-ardenadam, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 kesinlikle. TR her geçen gün daha tehlikeli olmaya başladı, korkuyoruz gidişattan
Malesef oyle. Her sabah her aksam ayni duygulari yasiyor insan. Gidisat iyiye gitmiyor ve insani daha cok strese sokuyor.

-
@siraysessiz Ev kiralama, araba, ev eşyaları 2-3 aylık iaşe için 35-40k arası para gerekir.
-
@EasternStar, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@siraysessiz Ev kiralama, araba, ev eşyaları 2-3 aylık iaşe için 35-40k arası para gerekir.
Ev fiyatlari ne durumda acaba suanda?
ev almak istesek cash olarak kac$ patlar acaba? -
@hasnotben Houston ABD'nin en büyük 4. kenti, ne ararsanız var, ucuz gıda ve akaryakıt fiyatları da cabası. O yönüyle başlangıç için ideal.
-
@gtx295
www.zillow.com en doğru adres bu sorunuzun cevabı için. İngilizce’de bir tabir var bu ve buna benzer sorulara cevap verirken, “sky is the limit”
️ -
@gtx295 İlk sorum nerede olacak
Burada fiyatlar arasında uçurum var, 5 odalı denize 15 mile mesafede müstakil evler 700k, deniz kenarında minicik 2 odalılar 850k, isterseniz 40m$'a da ev var 
-
Kendimizce yaptıgımız bir planda , GV kazanır ve gitmek nasip olursa eğer . Nj den giriş yapıp bir süre orada otel , motel , hostel , airbnb kiralayıp orada kalacagız ailecek , Bu sırada telefon hatlarını ve yapbilirsek Banka hesaplarını açacagız . Sonrasında Gc ve ssn kartları geldiginde NJ de ehliyetlerimizi amerikan ehliyetine çevirecegiz . Sonrasında eşim ve oğlumu 6 aylıgına türkiyeye gönderecegim . Ben bu süreçte klasik dagıtım işleri yapmaya para biriktirmeye ve kredi skorunu calıstırmaya calısacagım . 5. ayın sonunda ev , eşya okul gibi işleri netleştirip . Türkiyeye dönecegim . Eşimi ve cocugumu aldıktan sonra Geri gelip GA Atlanta , Alpharetta veya Cumming bölgelerinden birisinde ev kiraladıgım ve eşya aldıgım eve yerleşip Çocugun adapte olması için 1-2 ay bekleyip , Okulun açılması ile okula başlatacagız . Şimdilik bizim için sanırım GA daha mantıklı geldi . doğası insan kalitesi , okul puanları , kira maliyetleri vs şuana kadar araştırdıgımız kadarıyla ortalama seviyelerde . Oralarda olanlar var ise bilgilendirirse tabi bizim için daha iyi olur .
-
@EasternStar, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 İlk sorum nerede olacak
Burada fiyatlar arasında uçurum var, 5 odalı denize 15 mile mesafede müstakil evler 700k, deniz kenarında minicik 2 odalılar 850k, isterseniz 40m$'a da ev var 
Soyle 2 katli guzel bir aile nin yasiyabilecegi ev alinir mi acaba. Pahali olmayan ama imkanlarida olan yerler (fark etmez neresi olursa
) -
@gtx295 İlk başta alınmaz, hele bir gidelim, yerleşelim,toprağa alışalım sonra kök salarız. Neticede gurbetteyiz, her ne kadar ABD'de yaşama arzusu içinde olsak da ne yaşayacağız bilinmez.
-
İyi akşamlar herkese çekiliş için bir gün daha yaklaştık ekim ayının malum gününe
bu sene Samsun'da olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum
inşallah isteyen herkese çıkar Allah'tan tek dileğim 
-
81 Düzce ye selamlar

-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
81 Düzce ye selamlar

Vay be, şaka maka plakalara da geldik hadi bakalım

-
@newbie97 zaman ne çabuk geçmiş
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum