Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
432 142 38.7k 108
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DreamlandResort iletinizde "religious exemption hakkimi kullanicam" dediğiniz için ben şuan bir vize sürecinizde olduğunuzu düşündüm açıkçası.

    ben bunu neden yapıyorsunuz ya da yapacaksınız demiyorum zaten.
    sadece böyle bir niyetiniz varsa buna hazırlıklı olmanızı salık veriyorum.

    daha önce bir çok konuda waiver talebi olan göçmen dosyaları ile haşr-u neşr olduğundan dolayı bu tür konularda karşınıza çıkabilecek engeller hakkında sizi bilgilendirmek istedim.

    waiver almak ya da bunun için yasal hakkını kullanmak konusunda da dv'nin süre sınırlı bir vize türü olduğunu unutmayın.
    açtığınız bir davanın ya da talep ettiğiniz bir waiverın sonuçlanma süresi mali yıl içinde olmazsa bunun bir anlamı kalmıyor.

    eskilerin bir lafı vardır; "bekara eş boşamak kolay" diye.
    gc çıkmadan bu şekilde bir fikre gark olmak kolay ama; o an gelince insan tereddüte düşebiliyor.

    bunu kendi hakkı için abd başkanına dava açmış, 3 yıldır sonuçlanmamış ve gc hakkını kaybetmiş biri olarak söylüyorum.

    bol şans.


  • @Yamtar Unganlara geldiğimiz tarihde ilk doz üzerinden 30 günü geçmiş ise yani ikinci dozun zamanı gelmiş ise ikinci doza gerek olmadığını söylediler. Tek dozun yeterli olduğunu bildirdiler...


  • @Elganja unganlarda tek doz aşı olmuş biri olarak gittim. Tek dozun yeterli olduğunu söylediler gelen randevu mailinin devamında da bu yazıyordu. Ancak bana sonucumu alırken dediler ki and ye girmeden bir tane daha olmanız gerekiyor 2 doz isteniyor girişte. Bunun doğruluğunu nereden teyit edebilirim bilmiyorum ancak covid aşısını yıllarca olmayın gc çıktığı ve bu şansı değerlendirmek için vurulan biriyim. Bu nedenle ikinci doz beni üzdü . @gucarslan acaba bu konu halkında bilginiz var mı?


  • @cansss bugün @Mehmet-6 giriş yaptı amerikaya. Jetlag atlatsın daha sonra en güncel olarak ona sorarız


  • @cansss resmi siteden bakın ama https://wwwnc.cdc.gov/travel/ gc için bir doz vurulduysanız, abd'ye girmek için ikinci dozu neden vurulmak istemiyorsunuz ki?


  • @Elganja Biz ilk iki dozu ABD'de olmuştuk. 3 Kasım tarihli ek CDC duyurusu covid aşılarını ABD'de yaptıranlarla ilgili bir ayrım yapmış. Bununla ilgili bir bilgi talep etmiştik. Dün aşağıdaki aöıklamayı gönderdiler, gidip 3. dozumuzu yaptırdık..

    Greetings:

    Thank you for contacting CDC-INFO.

    Here is the information you requested on immigrant visa.
    Immigrant visa applicants and people applying for adjustment of status for US permanent residence in the U.S. are required to receive all age-appropriate vaccinations recommended by the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) for the general U.S. population for which they have no contraindications. ACIP has recommended COVID-19 vaccination for the general US population; therefore, it meets the criteria for required vaccinations and is a requirement for applicants eligible for and with access to approved COVID-19 vaccines (as defined in CDC Technical Instructions).
    If you are scheduled to see a Civil Surgeon or Panel Physician on or after May 11, 2023 and are due for the first, second or third dose of a primary COVID-19 vaccine series, you will be required to receive the one dose for which you are due, but will no longer be delayed to complete the entire series before completing the exam. Applicants who have completed an approved primary COVID-19 series prior to the exam will not require any additional COVID-19 doses for immigration.

    To learn more, these additional links might also have relevant information for you. The CDC website is updated regularly, please check back to get most up to date information.
    CDC Resources
    Technical Instructions for Civil Surgeons
    https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons.html
    Technical Instructions for Panel Physicians
    https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/panel-physicians.html
    Medical Examination: Frequently Asked Questions (FAQs)
    https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/about/medical-exam-FAQs.html

    We hope this information is helpful. Thank you for contacting us.

    Sincerely,
    ......
    CDC-INFO Correspondence Team


  • @gucarslan burada uzun anlatamayacağım bir sağlık problemim olduğu için vurulmak istemiyorum. Ne kadar az vurulsam o kadar iyi vurulduğum zaman da doktor gözetiminde vurulup ilaç kullandım. Teşekkür ederim yanıt için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cansss öncelikle geçmiş olsun. Resmi otorite olan CDC'nin uhdesinde olan bir konu, kişilerin özel durumuna istinaden esnetilebilen bir durum değil. Bu nedenle sürecinizi tamamlayabilmeniz için 2.dozun da uygulanmasından başka bir seçenek yok


  • @cansss eğer sağlık durumunuzu ciddi şekilde etkileyecek bir durumsa ve bunu belgeleyebiliyorsanız waiver alın.
    ama bu durum ciddi süreler alabilir, geçmiş olsun.


  • @cansss Tek doz olduğunuz aşı son 1 yıl içerisindemiydi? Bizim 3 doz aşımız var ama 1 yı içerisinde aşı olmadık ve İstanbul Avrupa yakasında devlet kurumlarında aşı olamıyoruz kaldırmışlar özel hastaneler tek seçenek


  • @Biyolog Kaç doz aşınız olduğu önemli değil son aşınızın üzerinden bir yıl geçmişse olmanız gerekiyor. Bende Aralık ayında İstanbul'da oldum aşımı MHRS üzerinden randevu alınabiliyor.


  • @Biyolog Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Arastırma Hastanesi'ne gün içerisinde 15:30'a kadar giderek yaptırabilirsiniz


  • @Mango2014 aşımı 11.01.2024 tarihinde vuruldum. çok yeni . sadece unganlardaki görevli raporu verirken 2.doz gerektiğini söylediği için kafam karışmıştı. teşekkür ederim.


  • @gucarslan @ATS16 çok teşekkürler geçmiş olsun dileği ve yanıtlar için doktorla görüşerek onayım tamamen geldiğinde vurulacağım gibi görünüyor 2. aşımı süreci uzatmamak adına.


  • Merhaba. Cr1 mülakatım öncesinde Ankara'daki doktor unganlara sağlık raporu için gittim.
    2 hafta önce içmiş olduğum esrar ( marijuhuana) kanımda çıkar mı ?
    Çıkarsa sonuçlar ne olur ?
    Ne yapmam gerekir ?

    Kafayı yemek üzereyim. Bilgi verebilir misiniz


  • Merhaba. Muayene için randevu aldım. Randevu başvurusunda çocukların doğum tarihlerini girdim. 2 çocuk için ayrıca randevu almam gerekli mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stclouds Doctorun web sitesinde konu ile ilgili net bir şekilde bilgi verilmiş, "Lütfen çocuklarınız ve kendiniz için tek tek randevu alınız."

    https://www.doctorun.com/tr/cocuklu-aileler


  • @stclouds bütün aile bireyleriniz için ayrı randevu almalısınız.


  • Arkadaslar Merhaba
    Unganlara ulasamiyorum. Sitelerinde gelmeden once 30 gun icinde asi olmayin yaziyor fakat covid asisi olmamizi istiyorlar, bu 30 gun kurali covid asisi icin gecerli degil mi, bilginiz var mi acaba?


  • @constance bu covid aşısı için geçerli değil, olabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • Sağlık Raporu ve Sponsorluk hakkında

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    252 Bakış
    crazycellsC
    @Toygun-Serbest Kendinize ozel baslik olusturamazsiniz! 2 haftaligina sizi forumdan cikariyorum. Geri dondugunuzde forum kurallarini okudugunuza emin olun: https://yesilkartforum.com/forum/category/19/forum-kuralları-duyuruları-ve-görüşleriniz
  • Sağlık raporu ve sponsorluk hakkında

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -1 Oy
    2 İleti
    250 Bakış
    crazycellsC
    sorunuzu ilgili konuda sormalisiniz!
  • Sağlık randevusu

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    TarkovskyT
    Arkadaşlar askerlikten sağlık sorunu nedeni ile muaf olan biri green card mülakatında sorun yaşar mı?
  • Erteleme hakkında

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    Re-entry permit konusundaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131 Ayni konuya ait sorularin farkli sayfalarda yer almasi daha sonradan bilgiye ulasmaya calisan kisilere zorluk yaratacaktir. Green Card'inizi ABD'de yasama ve calisma niyetiyle aldiginizi unutmamalisiniz. Baska bir ulkede yasama ya da calisma niyetiyle erteleme yapmaniz cok uygun olmaz, bu ertelemelerin amaci eski ulkenizdeki isleri/baglantilari azaltip ya da yoluna sokup, kendinizi ABD'deki yasaminiza hazirlamak olmali. Nedenlerinizi buna gore belirlemelisiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum