DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @susinx geçmiş olsun. Süreç uzasa bile hala vaktiniz var. Umarım en kısa zamanda vizenizi alırsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @subasi tamam.


  • herkese merhabalar,
    Öncelikle tüm yesilkartforum kurucularına sonrasında burada gönüllü olarak ve herşeye sabrederek karşılıksız bir şekilde sıkılmadan bütün sorulara cevap vermeye çalışan bütün arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.
    13.12.2023 sabah 8 mülakatı için konsoloslukta bulunduk. 2 kişi için 660$ ödeme yaptıktan sonra evrak teslimlerini gerçekleştirdik. bu sırada asıl talihli ben olduğum için askerlik belgesi, arşiv adli sicil kaydı, nufus kayıt örneği, evlilik cüzdanı fotokopisi, 2 adet resim, üniversite diploma(yüksek lisans diploması sundum) mali dökümler( hesapta 10700$, 4500€ ve 78k$ ev değerini sundum). Eşim için sadece; arşiv adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kayıt, evlilik cüzdanı fotokopi ve 2 adet resim.
    Benim yurtdışında bulunduğum birkaç ülke vardı 1-Polonya(10ay), 2-Suudi Arabistan(13ay) 3-Belçika(2ay) . Evrakları alan hanımefendi yurtıdışında bulundun mu diye sorduğunda Belçika ve Polonya diye söyledim ama o arada aklıma Suudi Arabistan gelmedi anlık olarak. polonya ve belçika için polis kağıdı sordu bende kaldığım süreleri söyledikten sonra tamam o zaman dedi. biraz daha devam ettikten sonra Suudi Arabistanda da kalmışsınız dediğinde bir an ateşim yükseldi çünkü polis evrağım yoktu ve suudi polis evrağını alamamıştım da zaten. neyse orada ne kadar kaldın diyince tahmini 11 ay diye ağzımdan çıktı oda tamam dedi ve ingilizce varmı diye sorduğunda evet ama mülakatı türkçe yapmak istiyorum dedim. sıra numarasını verdikten 2-3 dk sonra gözlüklü beyefendi ile mülakata başladık. ilk yeminde türkçe mülakat istediğimiz halde yes diye cevap verince beyefendi direkt olarak ingilizce o halde diyerek mülakatımız devam etti.
    sorulan sorular ise;
    Mülakat yapan beyefendi (MB)
    Cevaplayan ben (E)
    (MB)- ne mezunusunuz?
    (E)-diploma iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans
    (MB)- Polonyada?
    (E)- Ekonomi ve Sosyoloji ( bunu neden sorduğunu hiç anlayamadım çünkü 10 aylık bir süreçti sadece)
    (MB)- Kaç yıllık evlisiniz?
    (E)- 4 yıllık
    (MB)- Belçika ve Polonya için Polis Kağıdın var mı ?
    (E)- Hayır yok, Belçikada 2 ay, Polonyada 10 ay kaldım.
    (MB)- Ne iş yapıyorsun?
    (E)- Lojistik uzmanı olarak çalışıyorum ve USA gittiğimde arkadaşlarım da iş için beni bekliyorlar Lojistik alanında çalışmaya devam edeceğim
    (MB)- Hangi şehir?
    (E)- New Jersey
    (MB)- Hesabında ne kadar var?
    (E)- 10700$ ve 4500€
    (MB)- Vizenizi onaylıyorum
    (E)- Teşekkürler.

    (Suudi Arabistan ile ilgili hiçbir soru sormadığı için, polis belgesi veya iş konusu hiç geçmedi belki de benim şansıma o şekilde oldu bilemiyorum)
    Umarım mülakat maili alan ve almayı bekleyen herkes dilediği sonuçla konsolosluktan ayrılır ve mutlu bir başlangıca yelken açar. Herkes için bol şans diliyorum. Sevgiler


  • @UnluEmre tebrik ederim🙂


  • @eray26 tesekkurler, umarim en kisa surede sizler de sevincli haberlerinizi iletirsiniz bizlere🙂


  • Herkese merhaba 😊

    13.12.2023 tarihinde olan mülakatım için 11 Kasım'da Unganlar'ın web sitesinden 11 Aralık saat 10.55 e randevu aldım. 11 Kasım saat 23:00 civarı aldım bu sebeple daha erken saatte olan randevular dolmuştu, daha erken davranmakta fayda var.
    AIS kaydımı 16 Kasım tarihinde yaptım. Kayıt yaparken gönderim adresi olarak yalnızca Ankara ve İstanbul çıktı daha önce yalnızca ekstra ücret ödeyerek adres seçebileceğimize dair bir bilgi okumamıştım o sebeple telaşlandım, bir arkadaşımın yardımıyla ekstra ücret ödeyerek kendi adresimi ekledim ve kaydı tamamladım.
    Belgelerimi mülakata 6 gün kala ayın 7 sinde hazırlamaya başladım. Hazırladığım belgeler;

    • Randevunun geldiği ekran çıktısı
    • DS-260 Onay sayfasının çıktısı
    • Pasaport ve fotokopisi
    • 2 adet 5x5 boyutunda Amerikan vizesi standartlarına uygun fotoğraf
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Doğum belgesi)
    • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    • Üniversite diploması ve fotokopisi
    • 6 aylık banka hesap dökümü (2 yetkili tarafından imzalanmış) ve imza sirküleri
      (Hesabımda 14.800 dolar gösterdim, Hesap dökümümü 11 Aralık tarihinde aldım)
    • Değiştirmek istediğim Amerika'daki adres bilgisi (Wordde yazıp çıktısını aldım)
    • 330 dolar ödeme
      Ben ekstra olarak lisans transkripti, lise mezuniyet belgemi, yüksek lisans yaptığım için yüksek lisans öğrenci belgemi ve transkriptimi de götürdüm.
      Unganlar için hazırladığım belgeler;
    • Covid aşı kartı
      12 ay içerisinde hatırlatma dozu olmamız gerektiği için 6.12.2023 tarihine e nabızdan aşı randevusu alarak Biontech oldum, 2 dakika içerisinde e nabıza aşı belgem düşmüştü.
    • Pasaport
    • Mülakat randevusunun geldiği ekran ve mail çıktısı
    • DS-260 Onay sayfasının çıktısı

    Belgelerin hepsini e-devletten temin ettim.

    UNGANLAR SAĞLIK RANDEVUSU (11.12.2023 - 10:55)

    Randevuyla aracımızla gittik park sıkıntısı sebebiyle Kuğulu Park'ın karşı ara sokağında bulunan otoparka koyduk arabayı, 10:40 da Unganlardaydım.

    1. kata çıkıp belgeleri ve pasaportumu verdim, yalnızca Covid aşı kartımı ve pasaportumu istediler diğer belgeleri istemediler. Fotoğrafımı çektikten sonra 5. kata çıkıp kan vermem gerektiğini söylediler. 5. kata çıkıp 20 dakika kadar bekledikten sonra kan tahlili verdim ve 47,5 dolar ücret ödemesi yaptım. TL olarak ödemeyi tercih ettiğim için kuru 28,89 TL den hesapladılar, kredi kartı ile ücret ödemesi yaptım. Sonrasında ciğer filmi için 3. kata yönlendirdiler, 20 dakika kadar daha bekledikten sonra içeri çağırarak belden yukarıda hiçbir şey kalmayacak şekilde üstümü çıkarmamı ve verdikleri önlüğü giymemi istediler, bu aşamayı da bir sorun yaşamadan tamamladım. 4. kata çıkarak pasaportumu ve verdikleri kağıdı teslim ettim, 1 de doktor kontrolü için gelmemi söylediler. Tunalı'da 1'e kadar zaman geçirip 1 de tekrar 4. kata çıktım, bu esnada ilaç ve gözlük kullanıp kullanmadığımı kullanıyorsam vermemi istediler ben gözlük kullanmadığım için yalnızca yanımda getirdiğim günlük kullandığım ilaçları verdim. Yarım saat oturup bekledikten sonra muayene için çağırdılar. Bir odaya yönlendirdiler, üstümdeki herşeyi yalnızca iç çamaşırlarım kalacak şekilde çıkarmamı istediler. Hazırlanıp bir süre bekledikten sonra doktor hanımefendi geldi uzanmamı istedi muayene etti ve sorular sordu.
      Hamilelik şüphen var mı?
      Hiç kendine yada başka birine zarar vermeyi düşündün mü?
      Psikolojik bir rahatsızlık geçirdin mi?
      Hiç ameliyat oldun mu? Hangi ameliyatları oldun?
      İlaç kullanıyor musun? Günde kaç kez?
      Soruları sorduğu esnada iki koluma da ikişer olmak üzere 4 aşı yaptı, aşıları yaptıktan sonra geçmiş olsun dedi ve gitti. Çıktığımda girişte duran hanımefendi bana ilaçlarımı geri teslim etti ve 340 dolar ödeme aldı TL olarak kredi kartıyla ödedim. Bir sorun çıkmaması halinde yarın saat 3 de gelip raporumu alabileceğimi söyledi. Bir sorun olur yada ekstra tetkik istersek yarın öğlen 12 ye kadar sizi ararız dedi. Ertesi gün saat 4 gibi raporumu aldım. Bir dosya, yapılan aşıları gösteren bir belge ve CD vardı. Aşı belgesi ve CD nin ABD'de gerekeceğini vs anlatan bir bilgilendirme kağıdı da verdiler.

    MÜLAKAT RANDEVUSU (13.12.2023 - 08:00)

    8 deki randevum için saat 7 de konsolosluğun önündeydim fakat daha kimseyi binanın önüne almaya başlamamışlardı yarım saat kadar arabada bekledim. 7:30 gibi bekleyenler ile birlikte beni de aldılar, sıraya geçtik. 7:45 de randevusu olanları öncelikli olarak sıraya aldılar. Sıra bana geldiğinde camın arkasında duran beyefendi randevu saatimi sordu ve çekmeceyi açarak pasaportumu içine koymamı istedi pasaportumu aldıktan sonra güvenliğin olduğu sol taraftaki sıraya geçerek bir süre bekledim. Güvenlik ismimi okuyup pasaportumu verdikten sonra kontrolden geçtim. Daha önce okuduğum deneyimlerde hep güvenliklerin çok sert olduğundan bahsedilmişti fakat ben öyle bir deneyim yaşamadım 🙂 Güvenlikten geçtikten sonra mülakatın olacağı binaya doğru yürüdüm. İçeri girdiğimde sol tarafta danışma vardı, hanımefendi bana seslenerek buyurun dedi, pasaportumu istedi üstüne bir kağıt yapıştırdı ve oturarak beklememi söyledi. Bankaya benzer gişelerin bulunduğu alanın karşısındaki sandalyelerde oturarak bekledim. Uzun boylu esmer bir görevli siz oturun biz sırayla çağıracağız dedi ve sırası gelenleri ödemenin yapıldığı gişeye çağırdı. Benden önce ödeme yapan birçok kişi 330 dolar ödeme için 400 dolar getirdiği ve para üstü veremedikleri için sorun yaşadı, parayı bozdurup gelmeleri için kağıt verip dışarıya çıkmalarına izin verdiler, mail order ödemesi için telefonuna ihtiyacı olan ve dışarı çıkan bir beyefendi de vardı. Ben 350 dolar getirmiştim o yüzden sorun yaşamadım 20 dolar para üstümü ve sıra numarası bulunan bir kağıt aldım. Sıra numaramla birlikte girişte sağda bulunan gişelerin olduğu alana yönlendirildim, hiç beklemeden sıram geldi. Gişede bulunan beyefendi evraklarımı isteyeceğini, evli olup olmadığımı sordu. Cevaplayıp istediği belgeleri verdim. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini istedi, Kişi ve Aile olarak iki tane aldığımı hangisini istediklerini sordum, farketmez aile verin dedi onu verdim. Pasaportumu, adli sicil kaydımı, diplomamı, diplomamın fotokopisini, adres değiştirmek istiyorsam adresi, sağlık raporumu, fotoğrafımı ve hesap dökümümü istedi. Belgelerimi aldıktan sonra İngilizce biliyor musun diye sordu, evet biliyorum ama Türkçe görüşme tercih ederim dedim kağıda işaretleyerek tamamdır dedi. Sonrasında ödemeyi yaptığım gişelerin olduğu tarafa geçip kağıtta yazan numaramı ekrandan takip ederek yaklaşık 10 dakika bekledim. Benden önce yalnızca 1 kişinin mülakata girdiğini görebildim, sanıyorum ki İranlı bir kızdı, vizesi onaylandı. Sonra numaram yandı ve sıra bana geldi. Sarışın gözlüklü bir beyefendi ve yanında tercüman beyefendi vardı.
    K: Merhaba, Yaren?
    B: Merhaba, evet benim.
    K: Söylediklerinizin doğruluğu için sağ elinizi kaldırarak yemin eder misiniz?
    (Sağ elimi kaldırıp yemin ettim.)
    K: Evli misiniz?
    B: Hayır.
    K: Sadece Türkiye'de mi yaşadınız?
    B: Evet sadece Türkiye'de yaşadım.
    K: Mezuniyetiniz var mı öğrenci misiniz?
    B: Lisans mezunuyum fakat Yüksek lisans öğrencisiyim.
    K: Amerika'daki planlarınız nedir nereye gideceksiniz?
    B: Texas Austin'e tanıdıklarımın yanına gideceğim, bir süre hizmet sektöründe çalıştıktan sonra kendi mesleğimi yapmayı planlıyorum.
    K: (Onaylar bir şekilde kafasını sallayarak) Vizeniz onaylandı, bir haftaya PTT
    O meşhur cümleyi bende duydum 🙂
    Diplomamın aslını ve ödeme yaptığıma dair fişi verdiler, karşılıklı gülümseyerek oradan ayrıldım.

    Tahmin ettiğimden daha kolay ve kısa geçti, dışarı çıktığımda saat 08:30 du yarım saatte vizemi aldım 🙂
    Az önce ise PTT'den pasaportumun kargoya verildiğine dair mesaj aldım 😇

    Umarım okuduğum deneyimlerin bana sağladığı gibi benim deneyimim de birilerinin sürecine katkı sağlayabilir.
    Bu süreçte bana destek olan Özden abiye, Murat'a, deneyim ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

    Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır ve hayallerine kavuşur 🙏🏻⭐

  • ⭐⭐

    @UnluEmre Okurken eyvah dedim ama neyse ki Suudi Arabistan sorun olmamış. Çok tebrik ederim.

  • ⭐⭐

    @yakt05 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

  • Yasaklı

    @yakt05 tebrik ediyorum ve bu kadar kısa sürmesine zive görüşmesinin sevindim ve mutlu oldum. Acaba banka hesabınızda ne kadar para gosterdiniz. Bende kuzenimin adresi verdim ve bende hizmet sektöründe çalışacağım. Bende lisans mezunuyum. Hikayemiz benzer olduğu icin banka hesabındaki parayı merak ettim çünkü ben en fazla 5 bin dolar gosterebilecegim


  • @Serapp cok tesekkur ederim, bende bir an eyvah dedim ama sansim yaver gitti diye dusunuyorum🙂


  • @UnluEmre Gereksiz bir stres olurmuş. İyi ki de es geçmişler. Şans sizinle olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum 🙂 Teşekkürler cevabınız için


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin hayırlı olsun Şeyma Hanım, umarım eşiniz de vizesini sorunsuz bir şekilde alır.


  • @yakt05 merhaba vizeniz hayırlı olsun. Mail order için dışarı çıkan benim 🙂 oradaki durum tam olarak şöyle oldu; 330 USD çekim başarılı oldu ve sıra nımarası verildi arada beklenmeksizin hem eşim hem de kızım için de aynı şeyi yapınca banka işlemi şüpheli görerek kartımı güvenlik gerekçesi ile askıya aldı. Mail order açma işlemini mülakattan önce gerçekleştirmiştim ama şüpheli işleme düşebileceğimi tahmin edemedim. 🙂 neyse ki hızlıca banka ile görüşerek sorunu çözdüm ve vizemiz onaylandı. Herkese başarılar dilerim.

    Bu vesile ile burdan mülakata gireceklere de tam olarak nakit usd yanlarında getirmesinin daha hızlı ve kazançlı olacağını belirtmek isterim.


  • @UnluEmre merhaba vizeniz hayirli olsun. Ev degerini nasil gosterdiniz?

  • Yasaklı

    @Şeyma-Yaren-Aytekin iyi dilekleriniz için teşekkürler umarım 🙏 😊

  • Yasaklı

    @yakt05 vizeniz hayırlı olsun ABD’de başarılar. 😊


  • @Prm-oguzhan Teşekkür ederim sağolun 🙂


  • Herkese Merhaba,
    6 Aralık 2023'te 7:45'te eşimle beraber mülakata girdik. Listede paylaşılan tüm belgeler yanımızdaydı. Fakat ben 2 kızımı da turist vizesi ile ABD'de doğurduğum için görevli buna takıldı. Hastane faturalarını kendimizin ödediğine dair belge istedi. Yanımızda bu belge olmadığı için, daha sonra göndermemizi talep edip pasaportlarımızı bize geri verdi. İlgili AIS kaydı ile hastane faturaları ve pasaportlarımızı 7 Aralık'ta postaladık. PTT'den takip ettiğimiz kadarıyla 8 Aralık'ta elçiliğe ulaştı. An itibariyle henüz tarafımıza bir mail vs gelmedi. Ben sürekli IV status check adresinden numaramızı kontrol ediyorum.

    Hafta boyunca status'umuz "Pending for missing documents" idi. Bugün websitesini tekrar güncellediler ve status'umuz "Interview scheduled"a döndü. Yine bir mail veya herhangi bir bilgilendirme olmadı bize. Benzer bir süreç geçirmiş olan var mı? Ek belgeleri gönderdikten sonra elçilik maille geri dönüyor denmiş, ben bugün mail de atmıştım sabahtan ona da bir geri dönüş olmadı. Status'umuzun değişmiş olması ek belgelerin işleme alındığını mı gösteriyor acaba? Websitesinde status descriptions yazmışlar fakat "Interview scheduled" diye bir status ve açıklaması ne yazık ki mevcut değil. Bizim gibi ek belge göndermiş olan varsa sürecin nasıl işlediğini paylaşabilir mi? Teşekkürler.


  • @yakt05 hayırlı olsun :)ben de ayrıca teşekkür ederim.


  • @tapsix yeni hayatınızda bol şans ve sağlık diliyorum..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

265
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum