Doğum Belgesi
-
Merhaba, K1 vizesi ile Amerikadayim. Greencard basvurusu yapacagiz ancak birth certificate kafamizi karistirdi. E devlet vukuatli nufus kayit ornegi yeterli mi? Bu belge tamamen turkce. Ceviri yaptirmam gerekir mi? Bulundugun eyalette Turk konsoloslugu yok. E devlet uygun degil ise baska eyaletteki Turk konsolosluklarina gitmem gerekecek. Lutfen bilgi verebilir misiniz? Amerika icinden yapacagim greencard basvurumda birth certificate olarak hangi belgeyi sunmaliyim?? Tesekkurler..
-
@Aycadan merhaba ben de aynı konudan muzdaribim bi sonuca ulaştınız mı?E devletten alıp amerikada translate ettirmem mümkün mü?
-
@dilaratetiik e-devletten vukuatlı nüfus kayıt örneği alıp amerikada certified translatorlardan online olarak çevirtebilirsiniz. Biz öyle yapmıştık. Orijinal dokümanla tercüme edilmiş dokümanı birlikte kullanmanız gerekiyor.
-
Merhaba,
Dogum belgesini ingilizce ve islak imzali sekilde bulmam gerekiyor dusuncesi ile bulundugum eyaletteki Turk Konsolosluguna e mail gonderdim ve ingilizce islak imzali nufus kayit belgesi istedigimi soyledim. Cevaben evliliginizin nufus kayit belgesinde gorunmesi icin once evliliginizi tescil ettirmeniz gerekiyor seklinde donus yaptilar. Ben ABD de K1 nisanlilik vizesi ile bulunuyorum. Nisanlim ile kisa bir sure once evlendik ve AOS surecini baslatmak uzere evrak toparlamaya basladim. Turk konsolosluguna evliligimi tescil ettirmem zorunlu mu su asamada? Dogum belgesinin USCIS tarafindan gecerli olmasi icin evlilik tescilinin zorunlu oldugunu dusunmuyordum. Bilgisi olan bir arkadasim var mi? Simdiden tesekkurler, -
@Aycadan Konsolosluktan birth certificate istiyorum dediğinizde o başlıkla bir belge veriyorlar. Ekinde de orijinal nüfus kayıt örneği oluyor. Birth certificate olarak sordunuz mu? Evliliği tescil ettirmek gibi bir mecburiyet duymamıştım. Siz evlilik nedeniyle başvuracağız belgeyi ondan istiyoruz diye belirttiyseniz, vukuatlı nüfus kayıt örneğinde o bilginin de yer alması gerektiğini düşündükleri için söylemiş olabilirler. Genelde konsolosluk çalışanları bu konuda bilgili oluyorlar, bence neden tescil ettirmeniz gerektiğini sorup öğrenmeye çalışın. Benim evliliğim zaten türkiye’de gerçekleştiği için tüm evraklarda zaten evli görünüyordum.
-
@lavita bazı kısımlarda apostille ihtiyaç olduğunu söylenmiş siz apostil yaptırmadınız mı acaba gerekli değil mi?
-
@dilaratetiik sadece certified çeviri yaptırdık internet üzerinden.
-
Merhabalar vukuatlı nüfus kayıt örneğini e devletten alıp amerikada çeviri yaptırabilir miyim?
Apostilli ve noter onayı olmasına mı ihtiyacım var?Kesin bir bilgiye ihtiyacım var çok az sürem kaldı lütfen kesin bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi herkes farklı yanıt veriyor açıkçası kafam çık karıştı çok teşekkürler şimdiden :) -
@dilaratetiik ben bu soruya cevap vermiştim aslında. Biz dediğim şekilde yaptık ve bizim evraklarımız kabul edildi bir sorun çıkmadı ama başka bir görüş de duymak istiyorsunuz sanırım.
-
@crazycells eğer nvc aşamasında mülakata türkçe ama sisteme ingilizce olarak yüklesek vukuatlı nüfus kayıt örneğini bir şey olur mu? Türkçe yüklemek zorunlu mudur
-
@Aycadan Merhaba, ben de sizinle ayni durumdayim. Ne gibi bir yol izlediginizi soyleyebilir misiniz?
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, ben de vatandaşlık başvurusu yapma aşamasındayım, N400 gönderiyorum. Bu aşamada önüme çıkan en kafa karıştırıcı konu, doğum belgesi konusu oldu ancak soruşturarak çözüme kavuşturdum. Formül A denilen belge Avrupa için geçerli, bunu söyleyen de Konsolosluğun kendisi, bu sebeple Formül A belgesi ile bir işimiz yok. Dolayısıyla almak gereken belge, edevlet üzerindeki vukuatlı nüfus kayıt belgesi olacak. Bunu da sertifikalı ve noter onaylı olarak çeviri yaptırmak gerekiyor, çünkü belge Türkçe. Çeviri için rushtranslate'i kullanıyorum, 1-2 gün içinde email veya isterseniz 20 dolar ücret karşılığı basılı kopyaları da eve gönderiyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum