Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐

    Vaktiniz varsa Amerika hayali kuran herkesin izlemesini tavsiye ederim. Özellikle Türkiye kalıplarına sıkışmış kişilerin.
    https://www.youtube.com/watch?v=rF5gqkC-fYk


  • @Riethian Bireysel silahlanma hususunda kesinlikle katılıyorum, halkın olası bir durumda veyahut yaşam içerisinde ailesine ve kendisine gelen tehtidleri uzaklaştırması için gereklidir. Örneğin müstakil bir eve sahip olan kişinin arazisine başka biri girerse onu etkisiz hale getirebiliyor. Hırsızlık olur kaçırma olur vesaire, ancak Türkiye'de yatak odasına kadar girmesi gerekiyor ki o şekilde müdahale edilsin. Her şeyden önemlisi mevcut hükümetin taşkınlıklarını baskılamak açısından fazlasıyla gerekli diyerek sözlerimi burada bitiriyorum.

    Son olarak demek istediğim şey ise Türkiye'de yasal olarak silah almak çok zor bir durum fakat buna rağmen çoğu maganda da ruhsatsız silah mevcut, hem yasal almak isteyene problem çıkarıyorlar hem de yasa dışı silahları temizleyemiyorlar. Değişik bir çıkmazda burası


  • @lumos teşekkürler

  • ⭐⭐

    @Uçan-hollandalı O silahlanma nedeni ile ABD hiç bir zaman karadan işgal edilemeyecek bir ülke. :)) Ayrıca o kadar silah olmasına rağmen silah sayısına oranla silahlı ölümlerin ne kadar düşük bir istatistiğe sahip olduğunu da bilmek gerek. Orada silah çeken birisi anında vurulabileceğinin bilincinde çekiyor silahını. Ama burada maalesef durumlar çok farklı. Silah sadece olayın bir yüzü. Asıl hikaye bireyin kendi ayakları üzerinde durmaya yönlendirilmesi. Avrupa ve Amerika göçmenini de ayıran olay bu bence. Gerek sağlık gerek devlet desteği v.s. konuları olsun. Amerika biraz daha hardcore bir düzen ve insanoğlunun ve hatta doğanın düzenine daha uygun bir işleyişe sahip. Kimisi katılmayabilir ama ben şahsen kendimi doğadan ayrı tutamam. Yani bana kuruluş bildirgesinin bakış açısı aşırı mantıklı geliyor. Bu benim görüşüm tabiki.


  • @Uçan-hollandalı dediğin gibi yasal silah isteyene problem çıkartıyorlar, yasa dışı almak ve kullanmak daha kolay hale geliyor aslına bakarsan, o yüzden temizleyemezler, Amerikadaki bazı tiplerde kullanırken biraz abartıyor ama (bahçeye kaçan topu almaya giden çocuğu vurmak gibi) yapıcak bişey yok sanırım, çelişik bir durum.


  • Silindi.


  • @T-C-Kubilay-Dikici evet biz bu şekilde kazandık ama önerim ekstrem bir durum olmadıkça 5 dakikanızı ayırıp güncel fotoğrafınızı çekin


  • Günaydın millet


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @svsucr :( ben hala hakkınızda hayırlı çok daha güzel bir yolla gideceğinizi düşünüyorum
    geçmiş olsun dosya taşımanıza rağmen böyle olması tüm dünyada birden alınan bu karar çok üzücü... sona kalındığı için muhtemelen tüm kontanjanı doldurunca yapılan bu olmuş ama çok haksız tabi... ama her zaman söylenilen gibi dv lottery yi kazanmak green kartı aldık gidiyoruz demek değil, sonuna kadar direniyorsunuz ve sonunda ya mutluluk ya hüsran oluyor... allah daha güzel kısmetlerle karşılaştırsın inşallah yolunuz açık olsun :folded_hands:

  • ⭐⭐

    günaydın herkese:)

  • ⭐⭐

    @Turco zaten vize mulakatına gidileceğinden bir gün önce falan sağlık muayenesine girilmesi de bu yüzden, alınabilecek en geç tarihta sağlık raporu alınıyor ki; süreç uzun olsun ...yoksa mülakat tarihi belli olduğu anda yada haftalar öncesinden de sağlık raporu alınırıdı... hep ucu ucuna denk getiriyorlar ya, bence bu da biraz ondan işte


  • @debbieLA77 vize mülakatından 1 gün önce sağlık muayenesine girilmesi önerilmez çünkü rapor zaten ertesi gün öğleden sonra çıkıyor en erken olarak yani 1 gün önce gitmeniz mülakatınızı riske atar çünkü eksik evrakla mülakata girmiş olursunuz buda APye kalmanıza neden olur. İlk aylarda çok sıkıntı olmasada mali yılın sonlarına doğru böyle bir riskli hareket tavsiye edilmez asla. Mülakattan 2-3 hafta öncesine sağlık muayenesi alınması en sağlıklı yöntem olur

  • ⭐⭐

    ya valla şu green kart için bir umudumuz vardı... çıkınca mutlu olup mülakat almak için dualar ediyorduk... şimdi bir de mülakat aldıktan sora kapıdan dönmeler çıktı başımıza her geçen gün kötüye mi gidiyor herşey acaba bana mı öyle geliyor?


  • @Emre-Kurtulmuş yok cnm o kadar da değil lafın gelişi dedim olabilecek en son ucu ucuna 1 hafta bilemedin 10 gün öncesi en fazla... hele bir de bir aksilik falan olursa o da sıkıntı tabi... benim bildiğim hep bir hafta öncesinde anakara gidiliyor sağlık raporu tamamlanıyor biraz gezmeler tozmalar sonrada mülakata giriliyor şahit olduklarım hep böyle yaptı...


  • @debbieLA77 nolur nolmaz 1 günü ciddiye alanlar olur diye belirtiyim dedim bende. 1 hafta yeterli 2-3 biraz fazla garantici davrananlar için önerim, yada eğer tüberküloz geçmişiniz varsa olabildiğince erken muayene olmak en iyisi


  • @debbieLA77 Bence bir gün öncesinde sağlık raporu almak çok riskli. Sadece sağlık raporu için değil bu sürecin her aşaması için riskli hareket etmemek gerekir diye düşünüyorum. Greencard çekilişi çok büyük bir şans ve bu şansı riske atmamak gerekir.


  • @Turco Evet nadiren de olsa geçmiş deneyimlerde sıkıntı yaşayanlar olmuş. O yüzden riske atmamak lazım.


  • Bugün fotoğrafı hallettim, 150 lira olmuş :)


  • @JesusLord Hadi hayırlısı olsun hocam, geçen sene 50 liraya halletmiştim ancak görünen o ki zamlı tarifeye ayak uyduracağız


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    Onur KürekçiO
    @yusuf-çetin Pasaport ve 1 dolar ücret olacak
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum