Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Çok teşekkürler ve biraz kendime kızdım açıkçası. Çünkü iş başvurularımı beklettim şimdiye kadar durum belirsiz diye ve katılabileceğim 2 akademik konferansa da katılamadım geçen yıl. Son girişimde pasaporttaki ABDli memur da niye ABD'de yaşamıyorsunuz vs. gibi sorular sorunca sanırım süresi dolmuş kartla girmeye kalkmayayım diye düşündük... Çok sağolun.


  • Forumda bu başlık altında yazılanları son 3 ayda 2-3 kez okudum. Takip ettiğim içinde tecrübemi paylaşmak istedim. 2022 Ocak ayında evlenmek için Türkiye'ye gittim, şubat ayında dönüş biletim vardı ve bileti yakıp Abd'ye dönmedim. Bugün 1 yıl 8 ay sonra Kaliforniya'dan giriş yaptım. Polis noktasına geldiğimde bomboştu, uçak bir buçuk saat kadar rötar yaptı ve ilk kez bu saatte(18.30 civarı) kontrol noktasına geldim. Polis kontrol noktaları boştu polisler yerlerine geçti ve ikinci olarak beni çağırdı.Memur kartı ve pasaportu mu aldı ve henüz onlara bakmadan fotoğrafını çekeceğim kameraya bak dedi ve aynı hızda evraklarımı geri verdi giriş yaptım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @catsebo sorunsuz girmiş olmanıza çok sewvindim, deneyiminizi aktardığınız için de teşekkürler.


  • Merhaba,
    Annem babamdan dolayı 2015 kasım ayında Amerika’ya giriş yaptı ve green cardını aldı. Ancak maddi yetersizliklerden dolayı bu güne kadar bir daha hiç giriş yapamadı.

    Ancak 2024 temmuz ayı gibi ailecek tekrar giriş yapmak ve orada temelli bir hayat kurmak istiyoruz ayrıca annem dışında ailecek vatandaşız. Yaklaşık 9 yıl oldu ve havalimanından annemi geçirecekler mi diye endişeliyiz. Annem bir vize türüne vs başvurarak garanti bir şekilde mi girmeli yoksa hiçbirşey yapmadan gitmeli miyiz?

    Seçeneklerimiz nelerdir yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
    (Almazlar vs gibi olumsuz yorumlar yazmazsanız seviniriz çünkü bir kaç kişide bunun çözümü olduğunu duyduk öğrenmek istiyoruz.)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @grace iletinizden annenizin kartınınhalen elinde olduğunu düşünüyorum, doğru mudur?
    doğruysa süresinin bitip bitmediği hakkında bilgi verebilr misiniz?


  • @gucarslan Kartı hala elinde ancak kart alındıktan sonra sadece bir kere giriş yapıldı şimdi ise kart süresinin dolmasına 1 buçuk-1yıl civarı var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @grace anlıyorum..
    pandemi sonrasında uzun süre abd dışında kalanların abd'ye girişleri özellikle JFK havalimanından sorunsuzca gerçekleşti. bu başlıkta çokça örnek görebilirsiniz.

    verebileceğim tavsiye, annenizin en kısa sürede JFK'den giriş yapması olacaktır.
    ancak olası bir sorguda verebileceğiniz cevaplar (sağlık vb. sebepler) hazır olsun. uzun süren pandemi sürecinden önce girmek istediğinizi ancak; yaş sebebiyle pandeminin risk oluşturabileceğini belirtebilirsiniz. ya da varsa annenizin kendi anne / babasına bakmak zorunda kaldığı gerekçesini kullanabilirsiniz. bu tamamen size kalmış..

    girişi sırasında yanında çocuklarından birinin olması faydalı olacaktır.
    gerekçeleri o kişinin de kanıtlayabilmesi fayda sağlayacaktır. bu kişinin citizen olması ve annenin artık sürekli abd'de kalacak olmasını iknada olumlu etki edecektir.

    SB-1 de bir opisyon olsa da, daha zahmetli ve zaman alan bir süreç olduğunu unutmayın.

    verebileceğim tavsiye, kesinlikle JFK'den ve direkt uçuşla abd'ye giriş yapmanız olacaktır.

    bol şans.


  • @grace siz hangi eyalette yasiyorsunuz ? siz vatandassiniz , vergi veriyorsunuz ABDye, belki sizin bagli oldugunuz eyaletten giris de mantikli olabilir .


  • @cnpist Ailecek Türkiye’de yaşıyoruz bağlı olduğumuz bir eyalet yok


  • @grace NY giris icin mantikli duruyor o zaman.


  • @gucarslan Hocam Merhaba,

    Pazartesi günü ABD Ankara Büyükelçiliği'nde mülakatım olacak. Evlilik yoluyla 2009'da verilen permanent residency card'ın 2022 Nisan'ında süresi doldu. 2011'den beri Türkiye'de yaşıyorum ve üniversitede hocalık yapıyorum. Eşim ve kızım 2 ay kadar önce ABD'ye taşındı. İkisi de Amerikalı. Ailece Maraş-Hatay depremleri sonrası ve kayınvalidemin Mart 2023'de kanser olduğunu öğrenmemiz üzerine Amerika'ya temelli dönme kararımız kesinleşti. Permanent residency card'ımın süresi dolmadan önce elçiliğe uzatma başvurusunda bulunmuştuk ancak 25 Eylül 2023 öncesine randevu alamadık. Eşim aramasına rağmen mümkün olamadı erken bir tarih almak. Pazartesi günkü görüşmede nelere dikkat etmem gerekir? Amerika'ya en son Aralık 2019'da girdim. Pandemide 3 defa COVID atlattım ve yüksek tansiyon hastası olduğum için risk grubundaydım. Bu durumu belgeleyen raporlar ve aile hekimimizden sağlık durumumu anlatan bir mektup var elimde. Eşim durumumuzu izah eden beni yanında istediğini gösteren bir mektup da hazırladı, o da elimde. Buradaki hocalığım süresince yazdığım kitaplar, makaleler ile yürüttüğüm projeleri gösteren, çalıştığım üniversite ile yapılmış sözleşmeler de elimde. Başka hangi belgeler işe yarar?

    Yardımınız için teşekkür ederim.

    Selamlar


  • Bu sabah ABD Ankara Büyükelçiliği'nde mülakatım oldu, SB1 (Geri Dönen Göçmen Vizesi) başvurum reddedildi. Evlilik yoluyla 2009'da verilen permanent residency card'ın 2022 Nisan'ında süresi dolmuştu. 2011'den beri Türkiye'de yaşıyorum ve üniversitede hocalık yapıyorum. Eşim ve kızım 2 ay kadar önce ABD'ye taşındı. İkisi de Amerikalı ve Amerikan vatandaşı. New York’ta yaşamaya başladılar, kızım orada 3. Sınıfa başladı.
    Ailece Maraş-Hatay depremleri sonrası ve kayınvalidemin Mart 2023'de kanser olduğunu öğrenmemiz üzerine Amerika'ya temelli dönme kararımız kesinleşti. Permanent residency card'ımın süresi dolmadan önce elçiliğe uzatma başvurusunda bulunmuştuk, ancak 25 Eylül 2023 öncesine randevu alamadık. Eşim elçiliği defaaten aramasına rağmen mümkün olamadı erken bir tarih almak.
    Görüşmede bunları anlattım. Amerika'ya en son Aralık 2019'da girdim. Pandemide 3 defa COVID atlattım ve yüksek tansiyon hastası olduğum için risk grubundaydım. Bu durumu belgeleyen raporlar ve aile hekimimizden sağlık durumumu anlatan bir mektup ve resmi raporlar vardı elimde, onları da verdim. Eşim durumumuzu izah eden beni yanında istediğini gösteren bir mektup da hazırladı, onu da verdim. Buradaki hocalığım süresince yazdığım kitaplar, makaleler ile yürüttüğüm projeleri gösteren, çalıştığım üniversite ile yapılmış sözleşmeleri filan da verdim.
    Çok genç biri dinledi, sonra 1 dakika kadar üstüne danıştı ve başvurumun reddedildiğini, çünkü Amerika’ya dönmeme gerekçelerimin yeterli olmadığını söyledi. Avukatla konuşun ya da yeniden başvurun dedi.
    Eşim ve kızım orada, şok olmuş durumdayız. Ne yapmamı önerirsiniz?
    Anlayışınız için teşekkürler,
    K.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kakyild1 merhaba..
    aslında sebepleriniz oldukça sağlam olmasına rağmen reddedilmesi biraz da ankara'nın umursamazlığı.
    çünkü aileniz hali hazırda abd'de ve durum ziyadesiyle yeterli bir sebep. bu tutumu biz ankara'da çokça görüyoruz ne yazık ki..

    sizin yerinizde olsam şahsen bundan sonraki adımım ilk iletimde bahsettiğim yöntem olurdu.
    çünkü USCIS & DOS, bunu net bir şekilde uygulanabilir bir yöntem olduğunu belirtiyor.
    reddedilmiş bir başvurunun, tekrar avukatla kabul edilme şansı olsa da; bu hem ciddi masraflı hem de uzun bir zaman alacaktır özellikle ankara için.

    elbette karar sizin ama; yerinizde olsam ilk uçakla JFK'den giriş yapar ve ilk iletimde bahsettiğim adımları izleyip giriş yapmayı denerdim.
    bol şans.


  • @kakyild1 aynısını yaşadım ...sb1 red verdiler. uçağa binip gittim. sizde gidebilirsiniz...


  • @SAVAS @gucarslan

    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir kaç çekincem ve sorum olacak:

    1. Gerekçelerim olsa bile (pandemide yüksek risk grubunda olduğundan seyahat edememek, 25 Eylül 2023 öncesinde elçiliğin randevu vermemesi, ABD vatandaşı evli olduğu eşi ve çocuğunun Temmuz 2023 itibarıyle ABD’ye taşınmış olması, eşinin istek mektubu, diğer belgeler vs) Nisan 2022 itibarıyle expire olmuş bir permanent residency kartım var, 25 Eylül 2023 tarihinde SB1 başvurum reddedilmiş durumda. Şimdi ben bu expire etmiş permanent residency kartı ile uçağa alınır mıyım? Havayolları ya da güvenlik kontrolünde görevliler sorun çıkarmaz mı?
    2. Diyelim uçağa alındım ve JFK’ye indim. Oradaki görevli permanent residency kartımın expire etmiş olduğunu görecek ve ekrana bakarsa herhalde, yani bunu tam bilmiyorum ama SB1 başvurumun reddedilmiş olduğunu anlayacak. Bu durumda ABD’ye girmeme izin vermemesi yüksek ihtimal değil mi? Diyelim reddetti görevli o anda ve o durumda ne yapmamı önerirsiniz?
    3. Aile birleşimi vizesine (galiba K-3 oluyor ama emin değilim) başvurup sorunu çözmeye çalışmam durumunda şansım ne olur? Ne kadar sürer aile birleşimi vizesi yoluyla Amerika’ya gitmem?
      Çok teşekkürler,
      K.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kakyild1 ilk paylaştığım iletimi iyi incelerseniz, nasıl bir yol izlemeniz gerektiği yazıyor. bu kural zaten DOS tarafıdan verişmiş bir karar ve USCIS & CBP tarafından uyulmak zorunda.
    uçağa alınıp alınmamanızı zaten CBP görevlileri onaylayacak ki bu kuralı biliyorlar. ben zaten kesinlikle bunu yapın demiyorum, ben olsam bu şekilde hareket ederim diyorum.
    ilgili kurala dair bütün dökümanları hazırlayıp havalimanına gider ve sürecimi ilerletirdim.
    ABD'ye vardığınızda da süreç aynı zaten.. CBP ilgili kuralı uygular.

    aile birleşimi (F2A) şuıan min 3-4 yıl sürüyor ki bu sürenin uzaması çok ama çok olası.

    dediğim gibi krar sizin.. bu riski almadan zaten sonucunu bilemezsiniz.
    tavsiyem, verdiğm linkleri çok detaylı ineleyin ve gerekli formları eksiksiz doldurun.

    bol şans.


  • @kakyild1
    merhaba,

    1. Ben tarihi geçmiş kart için online I-90 doldurup yenilemeye başvurdum. Abd adresine bir uzatma kağıdı geldi. Posta yolu ile onu alıp uçağa öyle binmiştim. Ama expire kart ile de binilebileceğini söyleyenler var.
    2. sb-1 başvurunuzu gördüklerini sanmıyorum. Ben de konusu bile açılmadı.
    3. malesef bir fikrim yok.

  • @gucarslan, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @kakyild1 ilk paylaştığım iletimi iyi incelerseniz, nasıl bir yol izlemeniz gerektiği yazıyor. bu kural zaten DOS tarafıdan verişmiş bir karar ve USCIS & CBP tarafından uyulmak zorunda.
    uçağa alınıp alınmamanızı zaten CBP görevlileri onaylayacak ki bu kuralı biliyorlar. ben zaten kesinlikle bunu yapın demiyorum, ben olsam bu şekilde hareket ederim diyorum.
    ilgili kurala dair bütün dökümanları hazırlayıp havalimanına gider ve sürecimi ilerletirdim.
    ABD'ye vardığınızda da süreç aynı zaten.. CBP ilgili kuralı uygular.

    aile birleşimi (F2A) şuıan min 3-4 yıl sürüyor ki bu sürenin uzaması çok ama çok olası.

    dediğim gibi krar sizin.. bu riski almadan zaten sonucunu bilemezsiniz.
    tavsiyem, verdiğm linkleri çok detaylı ineleyin ve gerekli formları eksiksiz doldurun.

    bol şans.

    Hocam çok sağ olun, galiba riskli filan demeden ve yıl sonundan önce önerdiğiniz yolu takip edeceğim.


  • @SAVAS, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @kakyild1
    merhaba,

    1. Ben tarihi geçmiş kart için online I-90 doldurup yenilemeye başvurdum. Abd adresine bir uzatma kağıdı geldi. Posta yolu ile onu alıp uçağa öyle binmiştim. Ama expire kart ile de binilebileceğini söyleyenler var.
    2. sb-1 başvurunuzu gördüklerini sanmıyorum. Ben de konusu bile açılmadı.
    3. malesef bir fikrim yok.

    Çok teşekkürler, tek korkum artık reddedilmek de değil, ancak bir detention center'a filan konmak. ABD'ye alınmazsam detention center'a yollanmak kabus olur.


  • @crazycells SB-1 vizesi için konsolosluğa müracaat edildiğinde kabul edilirse pasaporta vize şeklinde Boarding Foil yani uçağa biniş izni basılıyor...
    Peki sizce (TR'de olmadığımdan) uçakla değil de Kanada'dan evraklarımızla karayoluyla giriş yaparsak konsolosluğun yapacağı işleri sınırda yaparlar mı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum