Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeni Almanya Fırsat Kart Başvurusu

Almanya
12 7 1.1k 10

  • Herkese selam değerli aile.
    Herkes gibi ben de göç yollarını arastiriyorum.
    Almanya Firsat Karti inceledim ve bahsettikleri 6 puan barajını fazlasiyla tamamlayabiliyorum.
    Bahsedilen süreç 1 Aralık 2023 olarak baslayacagi soyleniyor. Kimler başvuracak?
    Ben 2 yıl Lojistik, 4 yıl İşletme (AÖF) mezunuyum,
    Halihazırda 8 yıldır da devlet memuruyum.
    Ancak gitmek istediğimde mesleğimi ne olarak belirtmem gerekir? Diplomamdaki mesleklerime uygun calisma gecmisim yeterli derecede yok.
    Mesleki deneyim şartını nasıl yerine getirebilirim?
    8 yillik calismisligimim bana bir faydasi olmaz mi Almanya'da?
    Ayrica dil sartı yazmiyordu ama en azindan A1-A2 Almanca yapmak istiyorum. Onerebileceginiz bir kaynak var mi?


  • @Ferhat-Kar zoom üzerinden Online dil kursu veren oluşumlar var ben birtanesini denedim fena değil beğendim. Gitmeden b1 e kadar gelme imkanınız var.


  • @beceke Hangisiydi? Ucret olarak nasil bir butce ayirilmali? Memnun kaldiniz mi?


  • Up bu konu yukarıda kalsın


  • merhaba. dv24'ü hayal kırıklığı ile yıkım ile tamamlamış biri olarak Almanya fırsat kart ile ilgili ayrıntılı bilgiye nereden ulaşabilirim? link vb bilen var mı aramızda?


  • youtube da ve instagram da Ben Yüksel kanalı var oralardan bilgi alabilirsiniz


  • Kanada’yı da araştırabilirsiniz. Telegram gruplarında çalışma izni alan alana. Kanada içerisinden başvuruyorlar.

    https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/earthquakes2023.html


  • @FreeMen teşekkür ederim cevap için. fakat ben Kanada için araştırma yaptığımda kime sorsam olmaz dediler. depremzede vizesi için ya evimin yıkılmış olması ya da birinci dereceden yakinimi kaybetmiş olma şartı varmış.


  • @sevcanozge depremzede olma şartı kaldırıldı. Ben bi firmayla görüşmüştüm 2 aya vizeyi alırız demişlerdi. 03 Ocak 2024 ten önce oraya turist vizesitle giderseniz ve çalışma iznine başvurursanız 3 yıllık çalışma izni veriyorlar diye biliyorum.


  • Almanca dil sertifikanız yoksa kabul etmiyorlar diye biliyorum.


  • Konuyu canli tutmak lazim


  • Bir gelişme var nı? Açıklama yapılmadı sanırım.


Benzer Başlıklar

  • Almanya'da doğdum ama TR'de yaşıyorum, yasal bir statü ile geri dönebilir miyim?

    Almanya
    3
    0 Oy
    3 İleti
    468 Bakış
    KekwK
    Tam da sizin konu. https://www.youtube.com/watch?v=895sCn3Nmt8 Babanız siz doğduğunuzda en az 8 yıl orda yaşamış ve süresiz oturum izni varsa Alman Vatandaşı olmuş bile olabilirsiniz. Veye ebeveynleriniz Alman vatandaşı ise. Diğer türlü sırdan türkten farkınız yok.
  • Schengen Almanya

    Almanya
    1
    1 Oy
    1 İleti
    193 Bakış
    JesusLordJ
    Konuyu doğru yerde mi açıyorum bilmiyorum fakat Almanya ile ilgili zaten çok başlık yok. Şimdi ben alman arkadaşımı ziyaret etmek istiyorum ve Schengen’i Almanya’dan almayı düşünüyorum. 5 günlük bir ziyaret olacak şekilde konaklama yerini arkadaşımın ev adresini göstersem yeterli olur mu yoksa bir davet mektubu göndermesini mi istemeliyim
  • Almanya Green Card Benzeri Göçmenlik

    Almanya
    12
    1
    0 Oy
    12 İleti
    1k Bakış
    A
    Almanya Gerçekten güzel bir ülke giden herkes çok memnun ama biraz şartları zor bir ülke iyi planlamak lazım
  • Almanya Yeni Göç Yasası - Mart 2020

    Taşındı Almanya
    51
    11 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    @DonTurcos Daha once 4 yil Almanya'da yasadim. Hem yasamak hemde gezmek icin oldukca guzel bir ulke. Basit bazi kelimeler haricinde Almanca ogrenme ihtiyaci hic duymadim. Cogu Alman zaten Ingilizce biliyorlar. Geriye kalanlar da orada yasayan Turkler Eger duzgun ve duzenli bir isiniz yoksa, yasam orada biraz zor olacaktir. Sehirleri ve sokaklari her zaman civil civil olan hareketli bir yer. Kucuk yerlesim yerleri ise her zaman yesiller icinde. ABD ile karsilastirma konusunda bana gore ABD daha agir basiyor. Tabii ki herkesin tercihi ve beklentileri farklidir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum