Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Forum Sohbetleri ve Yayınları

Sabitlendi Forum Sohbetleri ve Yayınları
2 2 651 6
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Değerli Forum Üyeleri,

Bu altkategori forum üyelerinin ABD'de yaşayan bireylerle canlı yayın sohbetlerine dair bilgi ve içerikleri aktarmak amacıyla oluşturulmuştur.

Sosyal medyanın bilgi aktarmak için daha da önemli bir platform olduğu günümüzde, forum üyelerini ABD'de Yaşam ve Göçmenlikle ilgili konularda bilgilendirmek amacıyla yakın gelecekte başta forumumuzdaki avukatlar olmak üzere pek çok kişiyle canlı yayın sohbet planlarımız mevcuttur. Bu yayınlara dair bilgiler öncesinden buraya aktarılacaktır.

Ayrıca forum üyelerinin ABD'de yaşayan bireylerle yapmış olduğu yayınlar da bilgilerin hızlıca erişimini sağlamak ve kaybolmasını engellemek amacıyla bu bölümde yer alacaktır.

Bu bölümle ilgili görüş, öneri ve sorularınızı bu başlıkta paylaşabilirsiniz. Bu ileti periyodik olarak en güncel bilgilerle güncellenecektir.

• @crazycells kesinlikle bu tür içerikler forumda daha fazla yer bulmalı

Benzer Başlıklar

• Yesilkart Forum Discord Sohbet Duyurulari

13
    6 Oy
    13 İleti
    950 Bakış
    parametriP
    Tesekkur ederim. Ben bu linki gorememis olabilirim.
  • Sound of America sohbetleri

9
    19 Oy
    9 İleti
    695 Bakış
    crazycellsC
    @Bosphorus, içinde söyledi: Sound of America sohbetleri @crazycells Emrah Ates'in YouTube sayfasinda; "Allah Rahmet eylesin kardesim. Emrahi San Diego Highway 94 (Golden Hill Route) yolunda gerceklesen Araba kazasinda kaybettik, Tarih 16 Mart 2022. " diye bir mesaj okudum doğru mudur? Umarim degildir sayin @Bosphorus ; maalesef kendisini tanimiyorum, ama forumdaki pek cok uyenin youtuber'lari benden cok daha iyi bildigine eminim, dolayisiyla bu konuda bilgisi olan biri guncelleme yaparsa daha iyi olur.
  • Sound of America - Uluç ÖZÜYENER

Kilitli Taşındı Forum Sohbetleri ve Yayınları
    2
    3 Oy
    2 İleti
    979 Bakış
    zgrrdnZ
    Yu... tır şoförlüğü konusunda düşünceleriniz nedir? Em... İndiana eyaletinde yazları nasıl vakit geçeriyorsunuz. Okyanus kenarına ulaşım veya tatil masrafları asgari ücretli bir çalışan için yoksa hayalmidir :) ? Uluç Özüyener Voice message [audio/Qf0l24SWPdV8gR0qqZjGNTkU.mp3] "yarama bastınız bu soruyla Ben eski bir yelkenci olarak indiana eyaletinde yaşayarak denizden uzak bazen kendime eziyet ettiğimi hissediyorum ama tabi benim eşim portekizli her yaz portekize ve ispanyaya gidiyoruz Kısmen bu şekilde özlemimi gidermeye çalışıyorum ama yeteri kadar da Pek sayılmaz açıkçası ama çok arzu edildiğinde araba ile kuzeye doğru çıktığınız zaman Michigan gölüne gidebillirsiniz Michigan gölübir nevi denizdir hoş dalgaları olan işte yelkenli ile açılabileceğiniz gayet güzel bir yerdir ama fethiye falan değildir tabikide kismen tatmin edeceğini tahmin ediyorum yani masrafı benzim masrafı bence elektrikli araba kullanırsanız oda olmaz" El... Merhaba.Türkiyedeki diplomalarımızın karşılığını bulabiliyormuyuz. It sektöründe 16 senedir çalışıyorum Abd de diplomayımı önplanda tutuyorlar yoksa tecrübe dahamı öne çıkıyor?teşekkürler şimdiden Uluç Özüyener Voice message [audio/Ye7F5ScPh8MPYlLhWFVDdMH2.mp3] "Etrafımda Türkiye'den mezun olup diplomasını alıp burada çalışan insanlar var demek ki oluyor ama tabii buradan bir diploma almanız işinizi birazdan kolaylaştırıyor ben tabii Türkiye'den mezun oldum ardından Amerika geldim Burada Bilgisayar Mühendisliği okudum buradan mezun oldum dolayısı ile ben güzel bir örnek değilim sizin sorunuza Ama dediğim gibi etrafında Etrafında bir sürü insan var belli okulları bitirmişler ve burada işte profesyonel hayata başlamış ya da akademik hayata başlamış olabiliyor" Ad... Uluç bey, 50 sinden sonra Amerika sizce nasıl bir fikir, Türkiye de emekliliği haketmiş, eşi de emekli olmuş birisi olarak tavsiyeniz ne our? Size göre? Uluç Özüyener Voice message [audio/5_4bZ-O3v5S5G1YfayYbIUeN.mp3] "Amerika'da yaşa Türkiye'deki gibi o kadar bakılmıyor ben üniversitede okurken 70 yaşında sınıf arkadaşım vardı aynı dersleri alıyorduk kimsede bu adam niçin okula gidiyor vesaire gibi sorgulamıyordu Dolayısıyla yaş gerçekten bir Kriter değil bununla birlikte Çok samimi bir dostum Türkiye'den emekli oldu atladı eşi ve çocuğuyla birlikte geldi gayet de güzel geçiniyorlar burada ne kadar kalacak ne edecek hiç bilmiyorum ama hani gelip başlamak başlamanızı tavsiye ederim açıkçası gördüğüm kadarıyla bundan pişmanlık duyan insan yok etrafımda" Oz... Arkadaşla süremizin sonuna yaklaşıyoruz lütfen son sorularınızı toparlayalım. Şe... Uzmanlık alanımızda olmayan iş yeri açma imkanı varmı acaba Uluç Özüyener Tabii. Eğer lisans gerektiren bir alan değilse. Mesela kuaför açamazsınız. Uluç Özüyener Voice message [audio/rFIxj2TRNi3sIN8hZOM9eRC9.mp3] Arkadaşlar cevaplayamadım sorularınız varsa ben Can erikten Bana ulaşabilirsiniz orada elimden geldiğince cevaplayıp cevaplamaya çalışacağım Yu... uluç bey verdiğiniz bilgiler ve katılımınız için çok teşekkür ediyoruz Ad... Uluç bey çok teşekkür ederiz Hu... Cok teşekkür ederiz Ha... Teşekkür ederiz Em... Değerli bilgilerini için teşekkür ederiz Şe... Tşk ler Uluç Özüyener Voice message [audio/zM_Nk3gzn8FE-tgd7NsDtvvc.mp3] "Bu arada genel bir yorum yapmak istiyorum İzninizle bu soru gelmemişti işsizlik oranı Amerika'da 3.7 bazı eyaletlerde bu %2 lere düşebiliyor bunu Aslında güzel analiz etmek lazım Bu ne demek iş arayan insan sayısı düşük demek Dolayısıyla dinamik ve büyüyen bir ekonomide Amerika'da kalifiye eleman arayan şirketler zorlanıyor demektir Dolayısıyla bu duruma ben sizin lehinize görüyorum açıkçası çünkü şirketlerin davranışları uygun olmak zorunda beklentilerini düşürmek zorunda Örneğin 5 sene tecrübe arıyorsa onu bir seneye indirmek zorunda kalabilir veya master seviyesinde eleman arıyorsa bunu üniversite mezunlarına cevirilir böyle bir getirisi olabileceğine inanıyorum bunun haricinde tabi devletinde kalifiye eleman yetersizliğini göçmenlikle doldurması zaruri bir durum tabi bu Ttrump ın davranışları ile tamamen çelişiyor bundan dolayı ben zaten Trump ın çabalarının amerikanın menfaatlerine ters düştüğüne ve bir noktada göçmenlik politikasını dair fazla değişiklik yapılamayacağını inanıyorum uzun lafın kısası bu lehinize bir durum olabilir yer araken kriterlerinizi bir tanesi belkide işsizlik oranının düşük olması olabilir. Gü... Teşekkürler Uluç Özüyener Voice message [audio/YhYrMgHIkNT3W6FO_YitpMjR.mp3] "Hepinize ben teşekkür ediyorum eğer sorularınızı cevaplayamadı isem özür dilerim Ama dediğim gibi ben john eric den bana ulaşabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım hepinize esenlikler Amerika şimdiden hoşgeldiniz" Oz... Uluç bey bize vakit ayırıp bu süreçte bir nebzede olsa sorularımıza cevap vererek içimizi rahatlattığınız için gurubumuz adına teşekkür ederiz Uluç Özüyener Voice message [audio/W7FlMJ6bKduO7zF906FnRqjP.mp3] Ben teşekkür ederim Özgür çok güzel bir iş yapıyorsun gerçekten Çok hoşuma gitti bu yaptığın herkese faydalı olan bir aktiviteyi di her zaman buradayım kendine iyi bak Ha... Teşekkürler uluç bey verdiğiniz bilgiler için ve vesile olan arkadaşlar içinde teşekkürler
  • Sound of America - Çağlar ÖZKAN

Kilitli Taşındı Forum Sohbetleri ve Yayınları
    2
    3 Oy
    2 İleti
    770 Bakış
    zgrrdnZ
    Ha... Merhaba Çağlar bey Türkiye’de ki gibi bir firma çalışanı olsanız senelik izin gibi haklar var mı ? Caglar Ozkan Voice message [audio/pGJTOwQg3hSesliYJwqtug5c.mp3] "Evet var senelik izin gibi haklar ama burada biraz farklı çalışıyor operasyonlar burada insanlar çalıştıkları saat kadar para aldıkları için o Senelik izinler burada çok işleyen şeyler değil bir de insanlar burada bu oturdukları eyalet de maksimum için oturup iki yıl sonunda eyalet ve bölge değiştirdikleri için aynı zamanda işte değiştiriyorlar O yüzden kimse senelik izin gibi şeylerin peşine düşmüyor burada zaten istediğin zaman izin alıyorum maaşımdan kesiliyor Ama Türkiye'deki gibi bir diyelim gibi yıl çalıştığınız 2 hafta iznin var mı sorusu Evet var ama onun için de işte çok böyle beyaz yakalı çalışmanız lazım ki bütün sistem işlesin ve siz paralı olarak 2 haftalık izne çıkabilirim" Ha... Merhaba Çağlar bey, Ben ve eşim mühendisiz. Ben yazılım alanında çalışıyorum. Kaliforniyada yaşamak istiyoruz ama ilk başta Texas düşünüyoruz çünkü daha ucuz olduğunu duyduk. Amerika ya yerleşmek için siz ne önerirsiniz bize? Caglar Ozkan Voice message [audio/YgJAI1t4aWZ0Uw5AxW_z5P0N.mp3] "Amerika'nın her yeri Aynı yaşam için Sizin mesleğiniz ile ilgili çok detayım yok yani neresi daha iyidir diye sorarsanız konuya herhangi bir cevap veremem ama yaşamla ilgili hiç bir eyaletin birbirinden farkı yok Texas Tabii ki kaliforniya'ya göre biraz daha ucuzdur Kaliforniya biraz daha turist bölgesi Çünkü Florida gibi işleri bile New York gibi orası Texas daha ucuzdur ama Teksas'ta da yaşayacağınız yer iyi seçmeniz lazım yani turistlerin gene böyle dışarıdan gelenlerin yoğun olduğu bir yer seçmeniz lazım ki Herhangi bir ırkçılıkla karşılaşmayız" Ad... Birde Panama City fl hakkında ne söylerdiniz yaşam için ben bi süre akrabalarım dan dolayı orda yaşamam gerekli Caglar Ozkan Voice message [audio/zaThr7PD7gtHa9m0YfXaKaOG.mp3] "panama city gitmedim ama arkadaşlarım var herhangi bir problemleri yok gayet güzel yaşıyorlar Amerika'nın her yeri aynı olduğu için eğer o hani Kültür şoku yaşarım gibi bir şeyiniz varsa düşünceniz varsa İlk başlarda oradaki akrabalarımızdan yardım almanız iyi bir fikir olabilir o yüzden çok büyük bir farkı yok Panama Flo Rida a veya şurası Florya Burası florida hiç bir Problem yok her yerde yaşayabilirsin" Ad... Teşekkür ederim Ad... Çağlar bey merhaba, lise son sınıfta bir oğlum var abd ye gittigimde Üniversite ye girecek ama özel öğrenme güçlüğü denilen disleksi sorunu var, bu sorun üniversite ye kayıt için oğluma engel olur mu ve ilk etapta üniversite ye kayıt için nasıl bir yol izlememiz lazım, teşekkürler. Caglar Ozkan Voice message [audio/cF6YSSVrazuAWAd6-NCWoWN6.mp3] "Merhaba Hiçbir problem yok böyle şeylerin problem yapıldığı ülke değil Amerika okula kayıt olur burs alabilir belki Çünkü burada Yani bu tip İnsanlara çok fazla önem ve saygı gösteriliyor O yüzden burs bile alabilir ama okula kayıt olmasın da herhangi bir şey de hiçbir problem yaşamazsınız nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmiyorum gitmek istediği okulun seçeceksiniz artık oranın yasalarına okulun kanunlarına göre başvurunuzu yapabilirsiniz ama Oğlunuzun özelliği hiçbir eksiği getirmez size yüreğinizde ferah tutun" Ad... Çok tesekkurler Ma... Ailece yapabileceğimiz etkinlikler neler? Yani izin günlerinde neler yapılır? Caglar Ozkan Voice message [audio/qMU--E4AxG-hg8SnEbss-cme.mp3] "burası Tamamen bir organizasyon Ülkesi yüzlerce etkinliğe gidebilirsiniz hem de ucuzdur burada Bugün ben çiftliğe gitmek istiyorum Bugün şurada zıplamak istiyorum Bugün kayak yapmak istiyorum Bugün şunu yapmak istiyorum Bugün bunu yapmak istiyorum Bütün gününüzü 5 ayrı etkinlik yapıp cebinizden 150 Dolar harcayarak doldurabilirsiniz O yüzden burası tamamen bir etkinlik Ülkesi çok keyif alabilirsiniz" Ay... Ben burada el sanatları öğretmeniyim ve mozaik ve vitray üzerine çalışıyorum daha çok. bu bağlamda orada çalışma alanları var mı.. ev dekorasyonu olarak bu tip şeyler kullanılıyor mu.. bu konuda orada çalışmak mantıklı mı.. Caglar Ozkan Voice message [audio/oBeVSF8DGHvD1L7rUleTRPn9.mp3] "bu tip operasyonlar çok önemli Amerika'da çalışmak mantıklı mı mantık karesi bu işleri yapmak burada el işçiliği özellikle ve burada olmayan el işçiliğinden bahsediyorsunuz O yüzden çok mantıklı ve çok güzel para kazandırabilecek bir iş" Gd... Youtube kanalınızda daha aktif görebilecek miyiz sizi ? Caglar Ozkan Voice message [audio/SN7dIDvWVCLSihZDk8fr7Aa7.mp3] "Ben türkiye'deyken ücretli kölelik olduğunu söylüyordum çalışmanın köleliğin ne olduğunu burada daha iyi öğrendim Tabii biraz da hani Kendi işinin sahibi olmamdan dolayı Amerikalılar bizim gibi çalışmıyor çünkü burada Sabah 9 Akşam 4 çalışır Bu hafta sonlarını akşamları'nı keyifle geçiriyorlar Biz köleliği Tam burada yaşıyoruz ücretli köleliği O yüzden çok fazla YouTube'da herhangi bir Video çekemiyorum yani çekmeye değer bir şey de bulamıyorum kendince O yüzden çok fazla YouTube'a bir şey yükleyemiyorum" Gö... Merhabalar Çağlar bey ücretsiz dil kursları hakkında bilginiz var mı ? usa genelinde yaygın olarak var mı yoksa belli eyaletlerde Caglar Ozkan Voice message [audio/4kd8Po0sBptlrJscvB2YXZ3V.mp3] "Ücretsiz dil kursları Her yerde var ülke tamamen kitaplık kütüphane Ülkesi her kütüphanede Ücretsiz İngilizce veren insanlar oluyor veya diyelim ki saati 2 dolar 3 dolar hani sembolik rakamlarla eğitim veren insanlar oluyor Bütün kiliselerde hangi kilise olduğunun hiçbir önemi yok Kendinize size İngilizce öğretebilecek gönüllü insanlar bulabilirsiniz camilerde var mı bilmiyorum hiç öyle bir şey duymadım ama kiliselerde kütüphanelerde ücretsiz kurs alabileceğiniz insanlar var" Ha... Kalifiye elemanlar Amerika da iş konusunda sıkıntı yaşar mı ? Caglar Ozkan Voice message [audio/DKadtYlBYBo2fZpMvpQKMBS_.mp3] "Evet sıkıntı Yaşar kalifiye İnsanlar Çünkü buradaki işleri beğenmezler ve çok Haklılar yani Türkiye'nin kalifiye elemanı nasıl örnek vereyim size buranın ceo'sundan çok daha üstündür Türkiye'yi Ben Türkiye'yi beğenmediğim için terk etmedim Türkiye'ye ama Türkiye bu konularda çok daha iyi eğitimin alındığı insanların Tamam çok fazla çalıştırılarak bir şeyler üretildiği bir ülke ama evet kalifiye eleman Bunu ben iş beğenmez hani onlar sizi beğenmiyormuş gibi görünür ama sizin işi beğenmezseniz ve haklısınız bu biraz can sıkıcı Hani ben bu işi Serçe parmağıma yaparım diyeceğiniz işler için sizi böyle saçma sapan Testere sokarlar sizin yeteneksiz yetenekli değil de gerekli altyapıya sahip olmadığınızı düşündüklerini düşünürsünüz ama yani burada serçe parmağı ile bir Türk'ün Google'ı yönetebileceği ne düşünüyorum şimdi onu çekmeden hem de ama evet kalifiye eleman olarak çalışmak bir yere girip sıkıntı yaşamamak biraz zor" Gd... Çok teşekkürler tek tek sorularımızı cevapladığınız için çok bilgilendirici ve açıklayıcı oldu vesile olan arkadaşlara da teşekkür ederim böyle bir platform oluşturdukları için iyi akşamlar dilerim. Caglar Ozkan Ben teşekkür ederim. Süper bir organizasyona ev sahipliği yaptılar ve yapıyorlar Onu.. Vakit ayırdığınız için teşekkürler Caglar Ozkan Zevk duyarım Zü... Teşekkür ederiz vaktinizi ayirdiniz Uf... Çok teşekkürler Ha... Teşekkürler bize aktardığınız tecrübeleriniz için Caglar Ozkan Zevk benim için Zü... Belki birgun postanenize gelir sohbet ederiz Caglar Ozkan Misafirim olun. :) Ay... Türkiye ye ulaşımı nasıl sağlıyorsunuz.. Hangi hava yolu şirketini kullanıyorsunuz. Bir de hava yolu hariç bir ulaşım yolu var mı Caglar Ozkan Voice message [audio/Yiv7h9eHPWuvL5xNPtkskNhn.mp3] "Ben geldiğimden beri Türkiye'ye gitmedim vizem den dolayı ülkeden çıkıp tekrar ülkeye girmem problem olduğundan dolayı Türkiye'ye gitmedim gelecek sene Haziran'da Türkiye'ye gideceğim ama Türk Hava Yolları hariç herhangi bir hava yolunu tercih etmem gerçekten dünyanın bir numarası Türk Hava Yolları hava yolu hariç herhangi bir ulaşım yolu olduğunu düşünmüyorum hani gemi ile olur mu diye düşünüyorum ama kimse o kadar mesafeyi gitmez Yani hiçbir gemi o mesafeye Gitmez zaten gidemedin herhalde Atlantik üzerinden çok bilgim varmış gibi konuşuyorum Ama tek yol sanırım Hava yolu" Oz... Arkadaşlar süremizin sonuna yaklaşıyoruz. Son Sorularınızı toparlayalım Om... Merhaba Çağlar bey, hiç her şeyi satıp savıp Türkiye' ye dönmeyi düşünüyor musunuz?? Caglar Ozkan Voice message [audio/kwo4_-TNLlcIztJScLCRf4Ak.mp3] "Merhaba bu soruya maalesef diyerek başlayacağım Ama Amerika terk etmeyi düşündüğün bir ülke değil maalesef Türkiye Amerika'dan çok daha güzel bir ülke Gerçekten mükemmel bir ülke gerçekten bunları söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi Ama özellikle buraya gelirken çok güzel bir ülke ama maalesef Burayı hiç terk etmeyi düşünmüyorum Türkiye özlemimi arada gidip gelip tatillerle kapatmayı düşünüyorum Bir de benim biraz özel olacak ama çocukluk Hayalim hep Yeni Zelanda olduğu için Amerika'dan sonra gideceğim ülke artık Yeni Zelanda Benim yaşamak için Türkiye'ye değil yeni zellandaya gideceğim ama devlet beni zorla mazsa herhangi bir sebepten dolayı kardeşim çünkü bizim ülkemizden diye Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum" Ha... Şirket kurmak için bankalardan kredi çekebiliyor muyuz yada desteklemer var mı ? Caglar Ozkan Voice message [audio/DKIIXt7XYLpBYnqXfXEGj9-M.mp3] "Şirket kurmak için bankalardan kredi çekemezsiniz çünki burda şahsi kredi puanı olduğu gibi şirketlerinde kredi puanları var ve bankalar kredi verebilmek için sizin yeterli Kredi suresini doldurmanızı ve yeterli Kredi puanın da olmanızı istiyorlar ve minimum çoğu banka 2 yıl işletme sahibi olmuş olmanız gerekiyor Yani o işletmenin 2 yıldır aktif oluyor olması gerekiyor ki bankalardan kredi talebinde bulunup alabilirsiniz destekler var mı Evet devlet destekleri var small Business administration diyorlar bunlara Hatta Çobani nin sahibi de onlardan destek alarak bu işe başlamış birisi ama onlar bile bir belgenizin olmasını istiyor." Az.. Çağlar bey teşekkürler. Caglar Ozkan Rica ederim Ay... Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederiz çağlar bey.. Herkese iyi akşamlar Caglar Ozkan Rica ederim. Zevk benim için Ha... Çok teşekkürler bize vakit ayırıp sorulara cevap olduğunuz için Caglar Ozkan Rica ederim. Çok büyük keyif aldım. Oz... Herkeze katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çağlar bey konuğumuz olduğunuz ve bizden sıkılmadan her sorumuza cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum. Oz... Sohbet süremiz dolmuştur. Çağlar beyi daha fazla yormayalım. Si... Çok teşekkür ederim çağlar Caglar Ozkan Rica ederim Si... hanım. Oz... Kanalımız tekrardan formatı gereği sessize alıyoruz. Yazışmalara istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Herkeze iyi akşamlar.. Caglar Ozkan Keyif duydum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k