Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba.

    Sound of America, DV2020 Talihlisi birkaç kişi tarafından kurulan, her zaman www.yesilkartforum.com altında faaliyet gösteren, Telegram soru cevap kanalıdır. Amerika' da yeni bir yaşama hazırlanırken, sorularımıza bir nebzede olsa cevap bulabilmemiz adına, Amerika' da yaşayan insanların deneyimlerini bizimle paylaştığı kanaldır. Bu bilgilerin kaybolmaması ve bizden sonrada bu yolda ilerlemek isteyen arkadaşlarımızında faydalanacağına inandığımız Telegram Sound of America kanalımızı bu platforma taşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler...

    Sayın forum üyeleri sorulan sorular ve verilen cevaplar o günün şartlarına, yerleşim yerlerinin farklılık göstermesine, kişilerin anlayışına ve benzeri sebeplerden dolayı sizi yanlış yönlendirebilir yada bilgilendirebilir. Her zaman hazır bilginin bir parçasının veya tamamının eksik veya yanlış olabileceğini aklınızdan çıkartmayın. Anlayışınız için teşekkürler.

    Çevrimler ve ses kayıtlarının aktarımları sırasında gözümüzden kaçan yerler olabilir. Bir hata olduğunu düşündüğünüz bir yer varsa lütfen tarafıma mesaj atın.

    Konuğumuz Sayın: Çağlar ÖZKAN

    Youtube kanalı:

    "" if your dreams don't scare you they're not big enough ""

    Ku...
    Herkese merhaba arkadaşlar. Grup Amerika tecrübelerini bize aktarma teklifimizi kabul eden misafirlerimizin, sizlerin merak ettiğiniz sorularınızı cevaplamaları için kuruldu.

    Öncelikle sizden birkaç ricamız olacak

    • Herkesin ne kadar heyecanlı olduğunu ve farklı sorular sormak istediğini biliyoruz. Ancak sizden ricamız bütün yazlan soruları okuyup ona göre soru eklemeniz olacaktır. Üst üste benzer ya da ayni sorular hem vakit kaybı hemde mesaj yoğunluğu konusunda sıkıntı yaratacaktır.

    • Misafirimiz kısıtlı zaman diliminde katılacağa için sadece uygun ve gerekli gördüğü sorulara cevap verecek. Bu yüzden cevap almak istediğiniz soruları net ve anlaşılır sormanız çok önemli.

    • İşleyişin sadece soru cevap seklinde ilerlemesi ve sohbete dönüşmemesi, kısıtlı zamanda daha çok soru işareti gidermek için çok önemli, bu konuda hassasiyetiniz bizi çok mutlu eder.

    • Lütfen kavga tartışma ortamı yaratmayıp, olabildiğince bilgi verimi alınabilecek bir zaman geçirelim.

    • Son olarak, misafirimiz sadece bu ufak organizasyon için vakit ayırıp grubumuza dahil olacak. Lütfen kendisiyle özel mesajla iletişime geçmeyiniz.

    Herkese katılımları için şimdiden çok teşekkür ederiz.

    Oz...
    Çağlar bey Hoş geldiniz

    Caglar Ozkan
    Hoş bulduk.

    Ay...
    Merhaba çağlar bey hoş geldiniz

    Caglar Ozkan
    Öncelikle size, hem Türkiye’deki arkadaşlara hem de bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Umarım güzel bir sohbet akşamı olur. Elimden geldiği kadar tüm sorulara cevap vereceğim yaklaşık 2 saat. Amerika’da yaşam, iş, ev, okul vb.. gibi aklınıza gelen soruları cevaplayacağım. Süre kısıtlı olduğu için sesli mesaj ile cevap vereceğim sorulara. Ricam, soruları okuyup ona göre soru sormanız. Aynı sorulara cevap vermeye çalışır isem başkasının süresinden yemiş oluruz. Tamamen saygılı seviyeli, keyifli ve faydalı bir sohbet olacağına şüphem yok.

    Voice message

    "Arkadaşlar merhaba sesimin gelip gelmediğini kontrol etmek için atıyorum bir mesajı eğer sesim ulaşıyorsa bilgi verirseniz sevinirim"

    Oz...
    Temiz ve net

    Caglar Ozkan
    Süper

    Oz...
    Gurubumuz sohbete açıyoruz.

    Gö...
    Ok.

    Oz...
    Herkes hoşgeldi


    On..
    Hoşgeldiniz Hangi Eyalet ve Şehirdesiniz ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Merhaba arkadaşlar ben Pensilvanya filedelfiya da yaşıyorum işimde orada filedelfiya nin hemen dışındayım ama bütün işim filedelfiya"


    Ez...
    Merhaba, mesleğiniz nedir acaba ve tr deki isinizi mi yapıyorsunuz ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Şu anda benim Pastanem ve kafem var Türkiye'de Yaptığım işten tamamen farklı işler bunlar Türkiye'de planlama müdürü olarak çalışıyordum Ama burada tamamen farklı bir iş yapıyorum"


    Ma...
    Hoş geldiniz. Eğer özel bir yeteneğiniz ve ingilizceniz olmasaydı çocuklu bir aile olarak nerede yaşamayı, ne iş yapmayı düşünürdünüz. 2 çocuklu aileyim ve hiç tanıdığım yok usa'da. O nedenle tavsiyeye ihtiyacım var. Teşekkürler

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Yapmayı düşündüğünüz işin hiç bir önemi yok Burada istediğiniz her işi yapabilirsiniz geçmişinizin çok büyük bir önemi yok 2 çocuklu bir aile için yaşaması ve keyif alması güzel bir ülke Burası tanıdığınızın olmamasının da hiçbir önemi yok benim de geldiğimde hiç tanıdığım yoktu o yüzden hiç Korkulacak bir şey yok İstediğiniz zaman istediğiniz gelip iki çocuklu bir aile ile kafanızda çocukların güvenliği ile ilgili herhangi bir şüphe olmadan yaşayabilirsiniz buradan çok büyük keyif alırsınız


    Er...
    Hoşgeldiniz çağlar bey. Sorularınız aslında basit. Gelince nasıl dolar kazanacağız. Mesela ben marangozum.

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Burda Marangozlar Daha doğrusu eli takım tutan herkes çok fazla para yapıyor tabii başarılı zor olur müşteri bulma açısından diye söylüyorum ama dolar kazanmak burada kolay en kötü bulaşıkçı bile ayda 3 bin dolar para kazanıyor dediğin gibi ile alet tutan birisi burada çok fazla para yapabilir"


    Ez...
    Birde eğitim durumunuzu öğrenebilir miyiz? Denklik vs gerektiren bir bölüm mü orada devam edebiliyor musunuz

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Ben Üniversite mezunuyum İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunuyum burada o denkliklerle ile ilgili herhangi bir şey için uğraşmadım ama yapabilirsiniz denklik alabilirsiniz Eğer Türkiye'deki üniversiteyi burada denk olarak kabul ediyorsa gitmek istediğiniz üniversite istediğiniz üniversiteye kaydınızı yaptırıp denkliğinizi alabilirsiniz biraz zor oluyor operasyonlar Çünkü buraya Yeni gelenlere hep yeni doğmuş bebek muamelesi yapmak istiyor Amerikan hükümeti ama yasal olarak Yapabileceğimiz bir şey denklikle burada okumak"


    Zü...
    iyi akşamlar hoşgeldiniz Çağlar bey eşim ve ben dil olarak iyi değiliz ilk aşamada bize önereceğiniz neler olur ve lisede okuyan 2 kızımız var okul ile ilgili neler söyleyebilirsiniz hangi eyalet ilk aşamada uygun olur şimdiden çok teşekkür ederiz

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Eyalet seçiminin çok bir önemi yok Amerika'nın ortalarına gitmiyorsanız. Amerika'nın ortalarında çünkü amerikalıdan başka çok fazla insan yaşamadığı için oralarda ırkçılık biraz daha fazla rahatsız edecek seviyede değil ama biraz daha fazla daha çok farklı ülkelerden gelen insanların yaşadığı yerleri tercih ederseniz bence daha iyi olur hiç değilse başlangıç için, ben herhangi bir ırkçılıkla karşılaşmadım onun için söylemiyorum Çünkü herkes başka bir ülkeden geldiği için herhangi bir ırkçılık problemi olmuyor kızlarınız ile ilgili hiçbir şey düşünmenize gerek yok çünkü en kolay adapte olacakları Onlar Onların okula adapte olması İngilizceyi öğrenmesi eğer bilmiyorlarsa konuşacak seviyeye gelmeleri maksimum 6 ay sürer sizin dil eğitiminiz burada çok fazla ücretsiz kurslar ve gidebileceğiniz kurslar var çok düşük ücretlerle bunlarla beraber dilinizi geliştirebilirsiniz ama burada dilin problem olduğunu ben neredeyse hiç görmedim Çünkü dediğim gibi Herkes farklı ülkelerden geldiği için her yerde ne diyorlar ona Türkçe çevir çevirmen kullanıyorlar tam Türkçesi gelmedi aklıma ama o yüzden hani dil Burada problem olabilecek en küçük problem olur sizin için"


    Ez...
    Philadelphia çocuklu bir aile için güvenli bir yer mi?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Philadelphia nın seçtiğiniz yerine göre çok güvenli bir yer olabilir Philadelphia davntaun öyle bir yer değil ama Philadelphia biraz dışına çıktığınızda çok güvenli bir ortam sağlayabilirsiniz çocuklarınıza biraz dışına dediğime bakmayın 5 dakikalık arabayla gidilecek yoldan bahsediyorum hani .................ses kaydında teknik bir arıza yaşandığı için kaydın bir kısmı yok .....................


    Ma...
    Öncelikle Merhabalar Çağlar Bey,
    bizlere vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.
    Sizlere belki de kazanan arkadaşlarımızın da kafasında en büyük soru işareti olan ve sizin de bu konu hakkında YouTube kanalınınızda başından geçen olayı anlattığınız, çok yüksek bir meblağ hastane faturasıyla karşılaşıp bunu bir sigortayla çözümlediğinizi biliyoruz.
    Gerçekten bu olayı nasıl çözümlediniz?
    Sağlık Sigortası konusunda bizlerin Tr de yapabileceği bir adım olabilir mi? ( burada yaptırdığımız sigortanın orada da geçerli olması gibi)
    Eğer orada yaptırmamız gerekirse en doğru sigorta şirketi, ayırmamız gereken aylık bütçe ne kadar olmalı? (bekar,evli,çocuklu?)

    Caglar Ozkan

    Voice message



    ".................ses kaydında teknik bir arıza yaşandığı için kaydın bir kısmı yok ..................... yani siz haftada 2 bin dolar para kazanıyorsanız ona göre sigorta veriyorsunuz 500 dolar kazanıyorsunuz ona göre sigorta ödüyorsunuz Türkiye'den Sadece önlem olsun diye sigorta yaptırabilirsiniz Yani ben olsam yaptırırdım Her ihtimale karşı buradaki sigorta sigorta kartınızı Eline aldığınız zamana kadar ben olsam Türkiye'de bir Sigorta yaptırdım yedekte bulunsun diye evet faturalar çok yüksek ama havada uçuşan paralar var kimsenin görmediği sigorta şirketlerinin kendi arasında vartır yaptığı hiç kimsenin birbirine bir şeye ödeme iyi bir sistem Burası benim 50 bin dolarlık Faturam ne oldu ne bitti Kim kime nasıl ödedi bunlar nasıl hesaplaşıyorlar bilmiyorum ama ortada olmayan ama şirketlerin birbirleriyle yaptıkları anlaşmalar dan kaynaklanan sebeplerden dolayı sigortası olan insanın çok fazla Hastane masraflarını düşünmesine gerek kalmıyor"

    "Problem anlamadım ama tekrar atayım size sigorta ile ilgili soru sormuştunuz Türkiye'den Ben olsam sigorta yaptırırım Her ihtimale karşı"

    "burda sigorta Sizin kazancınıza göre belirlenir yani 2000 dolar kazanıyorsanız ona göre sigorta parası ödersiniz 500 dolar kazanıyorsanız ona göre sigorta parası ödersiniz ama bir şekilde sigorta sahibi olursunuz ya paranın olduğu için ya da olmadığı için bir şekilde Devleti'nin sigortalar hastaneler pahalı mı Evet çok pahalı ama benim anlayamadığım bir şekilde kendi aralarında bir gün bu problemleri çözüyorlar yani En ufacık bir acil odasına git meyi 5000 dolar fatura çıkarıyorlar ama sigorta bunların hepsini ödüyor o yüzden sizce neden beş kuruş çıkmadan Sigorta Hastane ile arasında kendi bütün yazışmaları yapımı ödemeleri yapıyor O yüzden sigorta sahibi olmak hem çok kolay hem zor burada ama kafaya takılacak bir şey değil kesinlikle sigortalı olursunuz Hastane masraflarını düşünmezsiniz"

    Ma..
    Teşekkürler cevabınız için çağlar bey

    Caglar Ozkan
    Rica ederim


    Tu...
    Ilk gittigimiz zaman ssn numberiniz olmadığı için veya çok düşük olduğu için araba ev tutma vb konularda çok sıkıntı çektiniz mi

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "evet sıkıntı çektim kimse ev vermek istemiyor kiraya param var satın alacağım deseniz bile sıkıntı Çünkü burada herkes parayla değil .................ses kaydında teknik bir arıza yaşandığı için kaydın bir kısmı yok ....................."


    Ma..
    Çağlar bey mesajlarınız anlaşılmıyor

    Tu...
    Sesiniz gelmiyor mesajlarda

    Ma...
    Şu sesli mesajınız da sesiniz gelmiyor

    Se...
    Sesiniz gelmiyor Caglar

    Caglar Ozkan
    Şu anda geliyor mu sesim

    Se...
    Evet düzeldi şimdi

    Caglar Ozkan
    Süper

    Gö...
    Teşekkürler.

    Caglar Ozkan
    Rica ederim

    Uf...
    Merhaba hoş geldiniz iyi akşamlar


    Gö...
    Selam sıramız gelirse geldiğimizde oğlum ortaokulu bitirmiş olacak. Orada direk liseye mi başlar veya hazırlık gibi bir şey mi var bir bilginiz var mı?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Merhaba herhangi bir hazırlık sınıfı gibi bir şey yok burada ELS dedikleri English Language hocaları var oğlunuz veya başka bir Çocuğunuz varsa tamamen denkliği olduğu sınıfta devam eder hayatına Eğer İngilizcesi yoksa varsa bile ona bir öğretmen atarlar Bu haftanın 12 günü kendisi ile çalışır İngilizce öğrendiğinden emin olana kadar ama hazırlık sınıfı okumasına gerek kalmaz burada denkliğinden devam edebilir"


    Zü...
    Amerika ya geldiğimizde ilk yapmamız gerekenleri anlatabilir misiniz teşekkürler

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Merhaba Amerika'ya geldiğinizde ilk yapmanız gereken herhangi bir bankada hesap açmak olur hesap açtığımızda ve prepaid Card dedikleri önden ödeme yaptığınız Daha doğrusu debit kart gibi olan ama bankanın kredi kartı gibi değerlendirdiği kartlar var Onlardan almanız lazım kredi puanınızı başlatmak için herhalde yapılması gereken ilk şey bu olur"


    On...
    Ev tutma konusundaki cevabınız ses çok bozuk tekrarlama şansınız olursa sevinirim

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Ev tutma konusunda biraz zorlanabilirsiniz çok büyük bir sıkıntı değil ama Bazıları için büyük sıkıntı oluyor yani en tutamıyorlar Yardımcı olacak kimse bulunmuyor istediği eve insanlar kiraya vermek istemiyor ülkeye yeni geldiği ve kredi puanı olmadığı için ama çok büyük bir sıkıntı yok Ben hep şunu söylüyorum Cefa çekmeden Sefa çekilmiyor az da olsa bir defa çekilir bu ev tutulma işi ile ilgili kredi puanı olmadığından ama aşılmayacak bir problem yok"


    Ra...
    Çağlar bey hoş geldiniz, çoğunuz meslek sahibi insanlarız. Kendi adıma konuşmam gerekirse bu yaşımdan sonra bell boy luk ya da benzin doldurma tarzı işler yapmak istemiyorum (mimarım) mesleğimle ilgili basıl kendimi kabul ettirebilirim?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Bu operasyonlar biraz zor oluyor tabii yani mimar olan birinin burada aynı işi yapması biraz süre alıyor yani kendini tanıtması işi yapabildiğini göstermesi işte oradaki denkliğini buraya geçirebilmesi biraz zor oluyor Ama eninde sonunda olur işte benzin doldurma Ne bileyim Uber şoförlüğü yapmak gerek işleri insanlar sadece o işlere ulaşabilir ne kadar kendilerine bir kazanç olarak gördükleri için yapıyorlar çok da haksız değil buradaki insanlar hani sizi hiç tanımadıkları Türkiye'de Ne yaptığınızı veya yaşadığınız ülkede ne yaptığınızı bilmedikleri için biraz ön yargılı yaklaşıyorlar ama zaman bile alsa da biraz şey yapabilirsiniz kendinizi kabul ettirip herhangi bir değişiklik işinde çalışabilirsiniz"


    Uf...
    Özkan bey Merhaba...Birde sağlık konusunda Örneğin herkesin korkulu rüyası diş gibi istisnai durumlari mi var?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "diş için Sigorta şirketleri sizden para alıyor ücretsiz yaptığına biliyorsunuz dişlerinize burada bir dolgu minimum 250 300 dolara yapılıyor artık impilatdan falan bahsetmeyin 5 - 6 bin dolardan başlıyor burada insanlar korkutucu rakamlar ama sigortanız olduğu sürece ve örnek veriyorum aylık 200 dolar ödeme yaptığınız bir sigorta şirketine ekstra 40 dolar vererek diş poliçesini alabiliyorsunuz böylece cebinizden bir para çıkmamış oluyor"

    Uf...
    Teşekkürler Özkan bey


    Gd...
    İyi akşamlar çağlar bey hoşgeldiniz pre-k okulların kayıtı için sadece eylül ayında mı yapılıyor yılın ortasında gelirsek çocuğumuzu okula yazdıramıyor muyuz?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "okulların evet burada bir kayıt dönemi var o kayıt dönemini geçirmek istemiyorlar ve geçirmiyorlar. pre-k içinde aynı şey geçerli yeter ki elinizde çocuğun doğum belgesi aşı karnesi ve ikametgahı olsun biraz bastırırsanız normalde yapmıyorlar ama biraz ısrarcı olursanız çocuğu okula kayıt yaptırabilirsiniz bir problem olmaz ama dediğim gibi biraz tırnakları çıkartmak gerekiyor böyle şeyler için"

    Gd...
    Çok teşekkürler çağlar bey


    Me...
    Merhaba Çağlar bey. Abd de işletme sahibisiniz Türkiye de bununla ilgili deneyiminiz olmuş muydu? Abd de işletme açarken veya sonrasında ne gibi sıkıntılar yaşadınız? Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Türkiye de hiç işletme sahibi yapmadım Allah'tan yapmamışım burada bu işletme sahibi operasyonu yürütmek daha kolay insanlar birbirini ezmeye çalışmıyor senin işi yaptığın işe karışmıyor birbirine yardımcı olmak istiyorlar insanlar lokal yerlerden alışveriş yapmayınız seviyor yani Türkiye'de hiç bu pastahane ile ilgili bir şey yapmak istemezdim ama şu anda pastahanem var Türkiye'ye şu anda dönsen yine yapmam o operasyonu ama burada rahatlıkla yapabiliyorsunuz ve herhangi bir geçmişinizin olup olmamasının burada çok büyük bir önemi yok artısı olur ama hiçbir etkisi yok"


    Ay...
    Çağlar bey merhaba burada aldığımız ehliyet orada geçerli mi Değilse en azından bir süresi var mı ve yenisini nasıl edinebiliyoruz

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Türk ehliyetini Bazı eyaletlerde altı ay bazı eyaletlerde bir yıl bazılarında üç dört ay geçerli o gideceğini eyalete göre değişir ama evet geçerli yasal olarak ehliyetiniz geçerli Sadece burada herhangi bir kazaya karıştığı kaza veya trafik kurallarını çiğnediğimiz de yetersiz ehliyete sahip olmaktan dolayı size bir ceza kesiyorlar Ama tabi bunu mahkemeye başvurup iptal ettirebilirsiniz çok iptal etmezler bunun para kazanmak istedikleri için ama ehliyetiniz burada geçerli"


    On..
    Kaç yıldır Abd de yaşıyorsunuz şu an yaş kaç acaba?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Yaklaşık 3 yıldır amerika'dayım yaşım 39"

    On...
    Teşekkürler


    Gd...
    İlk başta pastahane açacak kadar sermayemiz olamayacak ve evden eşim pasta börek yapıp satmak istese ayrı bir lisansı mı var peki?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Evet Ayrı bir lisans almanız lazım sağlık departmanının eve gelip evin üretim yapmaya uygun olup olmadığını kontrol etmesi lazım Çok kullanılan bir operasyon değil Burada herkes evden bir şeyler yapıp satıyor Çünkü sağlık departmanı da çok fazla takılmıyorum konuya Bunu sadece kendinizi garanti altına almak için yapmanız lazım yani bir insansınız olursa Allah korusun birinin başına bir şey gelirse Evde yapılmış bir şeyle lisansınız olursa kendinizi savunma hakkınız olur insansınız olmazsa herkes üstümüze yüklenir O yüzden kendi rahatınız için almanız lazım O lisansı zaten çok önemli bir şey de değil çağırıyorsunuz sağlık departmanını 200 250 dolar 1 başvuru parası veriyorsunuz geliyorlar evi denetliyorlar Okey veriyorlar ondan sonra korkusuzca yapmak istediğin şeyi yapıp satabilirsin"


    Ah...
    Sağlık sistemi dışında, bu konuda Amerika, Türkiye den de geride diyebileceğiniz şeyler var mı?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Türkiye Neredeyse her şeyde Amerika'nın minimum 20 yıl ilerisinde yani bu cümle kuracağım hiç aklıma gelmezdi Ama Türkiye çok ileri bir ülke gerçekten bankacılık sisteminden başlayın sağlığa sağlıktan internete her şeyin membası burasıymiş gibi görünüyor ama burada insanlar sahip oldukları şeyleri Biz Türkler gibi çabuk tüketmiyor ve buna da ihtiyaç duymuyorlar O yüzden Türkiye Neredeyse her şeyde minimum 20 yıl ileride diyebilirim"

    Ah...
    Burada ironi mi yaptınız tam anlamadım ?


    On..:
    İlaç almak zor mu ağrı kesici filan basit ilaçlar

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Ilaç almak zor değil onun için herhangi bir ihtiyacınız yok Herhangi bir eczaneye gidip 3 dolara 5 dolara ağrı kesici alabiliyorsunuz sadece reçeteli ilaçları almak için Bir doktorunuzun olması gerekiyor"


    Em...
    Bilgi işlem sektöründe her eyalette iş bulmak mümkün oluyor mu? Birde ilkokul düzeyini Tr ye göre nasıl dengeliyorlar biliyor musunuz

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "ilkokul seviyesi Türkiye'nin eski dönemindeki yapıyorum şu anda çok bilgim yok ama arkadaşlarım çok şikayetçiyim eğitiminden Eğer devlet okulundan özel okula kıyaslayalım özel okullardan Türkiye'deki özel okulların eğitimi buradaki ilkokullardan daha iyi diye düşünüyorum Türkiye'nin eğitim sistemi Özellikle özel okullarda buranın devlet okullarından çok daha iyi hatta özel okullarından da iyidir buradan"


    Ay...
    Çağlar bey siz green card ile mi gittiniz

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Hayır ben yatırımcı vizesi ile geldim grenn kartım yok"


    Si...
    Merhaba çağlar bey; yatırımcı vizesiyle kaç yıl içinde vatandaşlığa hak kazanıyorsunuz ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Yatırımcı vizesi Green karta veya vatandaşlığa Dönmez yatırımcı vizesi tamamen farklı bir vize sadece etrafından dolanarak Green Card alabilirsiniz yani eşiniz varsa o green karta başvuru o hak eder sonra siz alırsınız sonra vatandaş olabilirsiniz ama yatırımcı vizesi ile vatandaşlık alamazsınız anayasanın ilk dört maddesi gibi bu teklif bile edilemez Ben yatırımcıyım 10 yıldır o yüzden vatandaşlık istiyorum diye başvuru bile yapamazsınız"


    Em...
    İş bulmak için Tr den yazılmış referans mektupları etkili oluyor mu peki?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "eğer çok önemli şirketleri başvuru yapmayacaksınız Google Facebook en çok bilinen şirketleri başka bir iş için hiçbir faydası olmaz onun herkesin görmek istediği tek şey üniversite diplomanız ve eğer iş görüşmesine çağrılacak kadar şanslıysanız yaptığınız işleri sorarlar"


    Ay...
    Bu eğitimdeki durum acaba sizin yaşadığınız yerde mi yoksa tüm Amerika da mı böyle ki

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "bütün Amerika'da böyledir diye düşünüyorum Çünkü ne olur beni yanlış anlamayın ama burada 7 yaşında ayakkabısını bağlayan bilen çocuğa Sanki kendi dna'sını ayırmış muamelesi yaptıkları için çocukların yaptığı her şey inanılmaz geldikleri geldiği için buradaki insanlara özellikle dünyanın Hiçbir yerini görmemiş insanlardan bahsediyorum yani çoğu amerikalıdan bahsediyorum O yüzden eğitim seviyesinin çok düşük seviyede tutuyorlar yani eğitim seviyesi çocuğunuzun bulunduğu sınıftaki en bu kelime güzel bir kelime değil ama en yeteneksiz ve şeyleri anlamakta zorlanan çocuğun seviyesine indirilmiş durumda herkes rahatça anlayabilirsin ve bütün Hiç kimseye bu eğitimden şikayetçi olmasın ve aileler mutlu olsun diye O yüzden biraz eğitim seviyesinin düşük tutmak zorunda kalıyorlar"


    Ra...
    Zillow'da ev bakarken tabi olduğu okullar da çıkıyor. Mesela bulduğum bir evin yakınındaki okulun puanı 6 ama aynı mesafede başka bir okulun puanı 9. Ama 6 olan okul görünüyor. Böyle durumlarda biz diğer okulu istiyoruz diyebilir miyiz?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "evet diyebilirsiniz oradaki tek handikap puanı 9 olan okulun servisinin sizin Çocuğunuzu servis güzergahından almayacak olmasın yani çocuğunuzun servis güzergahına sabah götürüp öğlen okuldan çıktığında Siz almak zorunda kalırsınız yani servisin güzergahını değiştirmezler ama istediğimiz okula yazdırabilirsiniz çocuğunuzun"


    Ay...
    Amerika ya gelmeden oradan ev tutabiliyor muyuz bunun maliyeti çok mu acaba

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Buraya gelmeden ev tutabilirsiniz ama çok zor olur Çünkü Ev sahipleri karşısında o şahsı istiyor görmek istiyor kredi puanını görmek istiyor parasını almak istiyor kimin evde yaşayacağını görmek istiyor Çünkü bazı insanlar Tamam burada sözlü olarak bir ırkçılık Yok ama bazı insanlar evi kime vereceklerini görmek istiyorlar tipine göre ev verdikleri oluyor vermedikleri olmuyor aynı ülkeden olduğu için verdiği oluyor vermediği oluyor ama en güzeli Tabii sizin için buraya gelip istediğiniz ve beğendiğinize bir evi tutmanız olduğu için ben olsam Türkiye'de ev tutmazdım eğer herhangi bir tanıdığını size önermiyorsa ve bir apartman dairesi gibi bir yerde ise gelip tutmanızda çok büyük fayda var etrafı görmeniz için en azından"


    Ma...
    Sosyal ilişkiler nasıl? Komşuluk, arkadaşlık vs.

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Sosyal ilişki diye Burada hiçbir şey yok komşuluk sıfır Herkes çok yalnız Herkes kendine arkadaş arıyorum diye tanıtıyor ama arkadaş olmak istediğiniz insanlarda burada herkes kişisel hakların korunması diyeyim artık ona buradaki adıyla özel özel bölgenin işgali mi diyeyim Hani herkes burada şahıs ya o yüzden kimse kimsenin bilgisini almak istemediği için herkes birbirinden uzak duruyor Çok yalnızız bile deseler. O yüzden komşuluk arkadaşlık sosyal ilişkiye gibi şeyler çok fazla yok Burada maalesef"


    Si...
    Amerikaya gelip ssn numaramız olduğunda da aynı sıkıntıyı çeker miyiz ? Geldikten ne kadar süre sonra ev tutabiliriz ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Çok büyük problem olmaz ama social Security number olması ve Kredi puanım yeterli seviyede ve yeterli uzunlukta yani yeterli sürede olması gerekiyor Yani kredi puanımız 800 dür ama daha kredi puanı yapmaya başlayalı bir buçuk iki ay olmuştur Kredi sürenizin yetersiz olduğundan evde vermeye bilirler Ama dediğim gibi Yani gelir gelmez de ev tutabilirsiniz daha sonra da tutabilirsiniz gelip benim yaptığım gibi Öncelikle Hani kimsenin social Security number sormadı Sadece kira mı alayım hayatıma bakayım denen yerlerde bir iki üç ay geçirdikten sonra yaşamak istediğiniz yere karar verip ona göre başvuru yapabilirsiniz"


    Me...
    Merhaba Çaglar Bey, Yazılım piyasası hakkında bilginiz var mı? Varsa bay area dışında hangi bölgeyi önerirsiniz? Herhangi bir sektörde beyaz yakalı çalışmak için ingilizce seviyesi çok önemseniyor mu?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Konu hakkında çok bilgim yok ama beyaz yakalı çalışmak için İngilizce seviyesi Biraz önemli yani şey de çakılmamak için ilk görüşmede çakılmamak için en azından adama kendinizi yeterli seviyede anlatan bilmeniz lazım ki adam sizi 2. 3. görüşmeye alabilirsin Çünkü burada herkes yüzde yüz İngilizce konuşmayı ama sizden daha iyi İngilizcesi olan birini ikinci görüşmeye çağırıp sizi Direk İlk görüşmede e kartı edebilirler Onun için beyaz yakalı çalışmak için Evet İngilizce seviyesinin çok fazla olmasa da önemi var"


    Ay...
    Neden pensilvanya size neyi cazip geldi acaba

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Tamamen şans New Jersey de yaşamak istiyordum ilk hayalim geldiğimde yaşamaktır orada çok beğendiğim bir bölge vardı Oraya yerleşmek istiyorum ama buraya yaşamaya geldikten sonra Eşim Rus olduğu için Rus mahallelerini araştırmaya başlamıştı ve şansımıza bulduğumuz bölgede çok fazla Rus yaşıyor eşim kendini yalnız hissetmesin diye böyle bir şey yapmıştık ve geldiğimiz böyle güzel bir bölgeydi o yüzden Pensilvanya oldu Biz bir ayrım yapmamıştık Hani eyalet seçimi için hani İlla Burası uzun İlla şurası olsun dememiştik şansımıza beğendiğimiz tutabileceğimiz ev pensilvan ya da olduğu için Pensilvanya'ya geldik"


    Ay...
    Bir de eğer pensilvanya olmasaydı neresi olabilirdi bize önerebileceğiniz bir yer var mı

    Caglar Ozkan

    Voice message



    "Eğer iyi hızlı para kazanmak istiyorsanız Amerika'nın kalabalık herhangi bir eyaletinde yaşayabilirsiniz Tabii oralar benim yaşadığım böyle Artık burası nasıl anlatayım Benim yaşadığım yer köy gibi hani Kırşehir gibi bir yerde yaşıyorum ben"

    "Sadece okulundan ve eşinin durumundan dolayı burada yaşıyorum diğer şehirlere göre Tabii gel Türkiye'ye ile"

    "aynı Türkiye ile aynı sesin kesildi herhalde şehirler hem yaşamak için daha pahalı hem satış yapmak için daha bağlı yani artıları ve eksileri de var çok fazla bir yer önerebileceğim Her yer aynı olduğu için Amerika'da yani pensilvanya'dan çıkın New Jersey Ya gidin evinizin dibindeki alışveriş merkezinin aynısı evde var Ne var boston'da var Teksas'ta var Florida da var ve bunların hepsini sıralamaları bile neredeyse aynı o yüzden çok fazla bir yere veremiyorum şurada yaşayın burada yaşayın diye gözünüze Neresi güzel geliyorsa orada yaşayabilirsiniz Çünkü her yer aynı her yer aynı her yer aynı"


    Ad...
    Çağlar bey merhaba bende bir soru sorsam İstanbul da 19 yıllık erkek berberiyim sizce mesleğimiz nasıl orada kazandırırmı buradaki kalfalık belge denkliği varmı baştan kursmu gerekli

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Berberlik buraya hiç geldiniz mi bilmiyorum ama burada berberlik diye bir şey yok yani size şöyle anlatayım ben ilk geldiğimde Koreli bir berbere gidiyorum saç tıraşını tam 4 dakika sürüyordu ne makas ne saçı ıslatmaya Ne o Ne bu hiçbir şey yok burada hani öyle Türkiye de gördüğümüz bir şekilde gördüğümüz çok güzel Berberler kuaförler ve bu ne böyle insanın saçını yıkarlar onu yaparlar bunu yaparlar da böyle yerler yok zaten sanatçı da yok öyle Türkiye'deki gibi berberlik yapan insanı hiç görmedim şimdi gittiğim berber genel nispeten daha iyi ama o da işte 15 dakikada benim saçı bir şeyle makinayla zıt zıt zıt 15 dakikada kesip gönderiyor Öyle sanatçı burada çok zor çok iyi paraya yapılır Eğer tutturulabilirse iş ama Ucuz burada operasyonlar yani 7 dolara 8 dolar erkek traşı oluyorsunuz en iyi yerde tabi new york gibi şehirlerden bahsetmiyorum şekillerden en iyi olanların karşılığını veriyor insanlar size ama ben 50 dolarlık Berbere gitmek istiyorum derseniz de çok büyük bir farkı yok o 20 dolarlık berberle 50 dolarlık berberin çok iyi para yapılabilir Yeter ki gelen müşteriler 2. ve 3 çocuk ev kira gelmeye başlasın Siz yeteri kadar reklam verenin gerekli özeni Türkiye'deki gibi gösterin İnsanlar burada Dükkanın camını taşlarlar O dükkan kapatmak istediğinizde burayı kapatamazsın diye elimizde altın bir bilezik var Bence değer vermekle ilgili çok güzel para kazanabilirsiniz burada kursta Yani bir lisans almanız gerekiyor mu Tam detayını bilmiyorum ama çok zor bir şey değildir o Amerika'da Muhtemelen bir gününüzü alacak bir operasyondur sana oraya gideyim yarım saat derse geleyim yarım saate el beceri mi göstereyim dedikten sonra o belgeyi verirler Amerika'da"


    Ay...
    Emeklilik için ne gerekli mesela 40 yaşında gelen biri ne kadar çalışınca emekli olabilir Türkiye deki gibi belli bir süre ve yaş var mı

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Emeklilik için eve bir yaş var süreden çok emin değilim Ben emekli olmayı Hiç düşünmediğim için Amerika'da o ama operasyon biraz zor emekli olma operasyonu Çünkü burada Türkiye gibi bir SGK sistemi çok işlemediği için emekli olan insanların sayısı çok düşük aynı Adam 20 yıl 25 yıl aynı şirkette çalışıyor ki emekli olabilsin oradan ayrılmıyor veya kendi şirketinden Türkiye'deki onun adı bağ-kur muydu kendini bağ-kur'lu yapıyor öyle sigorta primlerini ödüyor ve öyle emekli oluyor ama 40 yaşından sonra emekli olmak uzak bir hayal yani çok fazla prim ödemeniz lazım önceden ödeme yapmanız lazım tüm Şartları yerine getirmeniz lazım Ama mümkün mü evet mümkün emekli olabilirsin"


    Gd...
    Adaptasyon süreci kültür şoku sosyal olamama gibi durumları nasıl aştınız bizim gibi ailelere ne önerirsiniz sonuçta hepimiz bir sosyal hayatı çevreyi bırakıp geleceğiz psikolojik etkileri nasıl aşabiliriz? Çocukların sosyal arkadaşları oluyor mu küçük çocuklar bazen çok acımasız olabiliyor kendi yaşıtlarına, dışlanırlar mı ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Yaşadığınız yere göre değişir çocukların dışlanma olayı yani ne diyorlar ona İngilizce red nek mi diyorlar bu Amerikalıların amerikalıdan başkasını kabul etmediği yer kişilere onların arasından çocuğun sokmaya çalışırsanız Evet çocuğu dışlarlar çok fazla yaşanması öyle şeyler Amerika'da ama çocuğu dışlayabilirler sizin sosyal hayatınız çok fazla olmaz Amerika'da yani alışma süreci çok uzun sürmese de burada hemen Çarkın içerisine alıyorlar insanları alışma süreci çok uzun sürmese de sosyal bir hayat biraz biraz zor burada ama alışma sürecini atlatırsınız Burada kendinizi daha iyi tanırsınız daha rahatsız kendinize anlatabilirsiniz ama o kültür şoku çok uzun süren bir şok değil o yüzden çok kafaya takacağınız bir şey olmasın çocukları dediğim gibi acımasız da olsalar kimse burada çocuğu dışlamaz Çünkü herkes dışlanmış bir yerden geldiği için bu ülkeye çocukla ilgili çok büyük bir problem yaşamazsınız"

    Gd...
    Anladım çok teşekkürler.


  • Ha...
    Merhaba Çağlar bey Türkiye’de ki gibi bir firma çalışanı olsanız senelik izin gibi haklar var mı ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Evet var senelik izin gibi haklar ama burada biraz farklı çalışıyor operasyonlar burada insanlar çalıştıkları saat kadar para aldıkları için o Senelik izinler burada çok işleyen şeyler değil bir de insanlar burada bu oturdukları eyalet de maksimum için oturup iki yıl sonunda eyalet ve bölge değiştirdikleri için aynı zamanda işte değiştiriyorlar O yüzden kimse senelik izin gibi şeylerin peşine düşmüyor burada zaten istediğin zaman izin alıyorum maaşımdan kesiliyor Ama Türkiye'deki gibi bir diyelim gibi yıl çalıştığınız 2 hafta iznin var mı sorusu Evet var ama onun için de işte çok böyle beyaz yakalı çalışmanız lazım ki bütün sistem işlesin ve siz paralı olarak 2 haftalık izne çıkabilirim"


    Ha...
    Merhaba Çağlar bey,
    Ben ve eşim mühendisiz. Ben yazılım alanında çalışıyorum. Kaliforniyada yaşamak istiyoruz ama ilk başta Texas düşünüyoruz çünkü daha ucuz olduğunu duyduk. Amerika ya yerleşmek için siz ne önerirsiniz bize?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Amerika'nın her yeri Aynı yaşam için Sizin mesleğiniz ile ilgili çok detayım yok yani neresi daha iyidir diye sorarsanız konuya herhangi bir cevap veremem ama yaşamla ilgili hiç bir eyaletin birbirinden farkı yok Texas Tabii ki kaliforniya'ya göre biraz daha ucuzdur Kaliforniya biraz daha turist bölgesi Çünkü Florida gibi işleri bile New York gibi orası Texas daha ucuzdur ama Teksas'ta da yaşayacağınız yer iyi seçmeniz lazım yani turistlerin gene böyle dışarıdan gelenlerin yoğun olduğu bir yer seçmeniz lazım ki Herhangi bir ırkçılıkla karşılaşmayız"


    Ad...
    Birde Panama City fl hakkında ne söylerdiniz yaşam için ben bi süre akrabalarım dan dolayı orda yaşamam gerekli

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "panama city gitmedim ama arkadaşlarım var herhangi bir problemleri yok gayet güzel yaşıyorlar Amerika'nın her yeri aynı olduğu için eğer o hani Kültür şoku yaşarım gibi bir şeyiniz varsa düşünceniz varsa İlk başlarda oradaki akrabalarımızdan yardım almanız iyi bir fikir olabilir o yüzden çok büyük bir farkı yok Panama Flo Rida a veya şurası Florya Burası florida hiç bir Problem yok her yerde yaşayabilirsin"

    Ad...
    Teşekkür ederim


    Ad...
    Çağlar bey merhaba, lise son sınıfta bir oğlum var abd ye gittigimde Üniversite ye girecek ama özel öğrenme güçlüğü denilen disleksi sorunu var, bu sorun üniversite ye kayıt için oğluma engel olur mu ve ilk etapta üniversite ye kayıt için nasıl bir yol izlememiz lazım, teşekkürler.

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Merhaba Hiçbir problem yok böyle şeylerin problem yapıldığı ülke değil Amerika okula kayıt olur burs alabilir belki Çünkü burada Yani bu tip İnsanlara çok fazla önem ve saygı gösteriliyor O yüzden burs bile alabilir ama okula kayıt olmasın da herhangi bir şey de hiçbir problem yaşamazsınız nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmiyorum gitmek istediği okulun seçeceksiniz artık oranın yasalarına okulun kanunlarına göre başvurunuzu yapabilirsiniz ama Oğlunuzun özelliği hiçbir eksiği getirmez size yüreğinizde ferah tutun"

    Ad...
    Çok tesekkurler


    Ma...
    Ailece yapabileceğimiz etkinlikler neler? Yani izin günlerinde neler yapılır?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "burası Tamamen bir organizasyon Ülkesi yüzlerce etkinliğe gidebilirsiniz hem de ucuzdur burada Bugün ben çiftliğe gitmek istiyorum Bugün şurada zıplamak istiyorum Bugün kayak yapmak istiyorum Bugün şunu yapmak istiyorum Bugün bunu yapmak istiyorum Bütün gününüzü 5 ayrı etkinlik yapıp cebinizden 150 Dolar harcayarak doldurabilirsiniz O yüzden burası tamamen bir etkinlik Ülkesi çok keyif alabilirsiniz"


    Ay...
    Ben burada el sanatları öğretmeniyim ve mozaik ve vitray üzerine çalışıyorum daha çok. bu bağlamda orada çalışma alanları var mı.. ev dekorasyonu olarak bu tip şeyler kullanılıyor mu.. bu konuda orada çalışmak mantıklı mı..

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "bu tip operasyonlar çok önemli Amerika'da çalışmak mantıklı mı mantık karesi bu işleri yapmak burada el işçiliği özellikle ve burada olmayan el işçiliğinden bahsediyorsunuz O yüzden çok mantıklı ve çok güzel para kazandırabilecek bir iş"


    Gd...
    Youtube kanalınızda daha aktif görebilecek miyiz sizi ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Ben türkiye'deyken ücretli kölelik olduğunu söylüyordum çalışmanın köleliğin ne olduğunu burada daha iyi öğrendim Tabii biraz da hani Kendi işinin sahibi olmamdan dolayı Amerikalılar bizim gibi çalışmıyor çünkü burada Sabah 9 Akşam 4 çalışır Bu hafta sonlarını akşamları'nı keyifle geçiriyorlar Biz köleliği Tam burada yaşıyoruz ücretli köleliği O yüzden çok fazla YouTube'da herhangi bir Video çekemiyorum yani çekmeye değer bir şey de bulamıyorum kendince O yüzden çok fazla YouTube'a bir şey yükleyemiyorum"


    Gö...
    Merhabalar Çağlar bey ücretsiz dil kursları hakkında bilginiz var mı ? usa genelinde yaygın olarak var mı yoksa belli eyaletlerde

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Ücretsiz dil kursları Her yerde var ülke tamamen kitaplık kütüphane Ülkesi her kütüphanede Ücretsiz İngilizce veren insanlar oluyor veya diyelim ki saati 2 dolar 3 dolar hani sembolik rakamlarla eğitim veren insanlar oluyor Bütün kiliselerde hangi kilise olduğunun hiçbir önemi yok Kendinize size İngilizce öğretebilecek gönüllü insanlar bulabilirsiniz camilerde var mı bilmiyorum hiç öyle bir şey duymadım ama kiliselerde kütüphanelerde ücretsiz kurs alabileceğiniz insanlar var"


    Ha...
    Kalifiye elemanlar Amerika da iş konusunda sıkıntı yaşar mı ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Evet sıkıntı Yaşar kalifiye İnsanlar Çünkü buradaki işleri beğenmezler ve çok Haklılar yani Türkiye'nin kalifiye elemanı nasıl örnek vereyim size buranın ceo'sundan çok daha üstündür Türkiye'yi Ben Türkiye'yi beğenmediğim için terk etmedim Türkiye'ye ama Türkiye bu konularda çok daha iyi eğitimin alındığı insanların Tamam çok fazla çalıştırılarak bir şeyler üretildiği bir ülke ama evet kalifiye eleman Bunu ben iş beğenmez hani onlar sizi beğenmiyormuş gibi görünür ama sizin işi beğenmezseniz ve haklısınız bu biraz can sıkıcı Hani ben bu işi Serçe parmağıma yaparım diyeceğiniz işler için sizi böyle saçma sapan Testere sokarlar sizin yeteneksiz yetenekli değil de gerekli altyapıya sahip olmadığınızı düşündüklerini düşünürsünüz ama yani burada serçe parmağı ile bir Türk'ün Google'ı yönetebileceği ne düşünüyorum şimdi onu çekmeden hem de ama evet kalifiye eleman olarak çalışmak bir yere girip sıkıntı yaşamamak biraz zor"


    Gd...
    Çok teşekkürler tek tek sorularımızı cevapladığınız için çok bilgilendirici ve açıklayıcı oldu vesile olan arkadaşlara da teşekkür ederim böyle bir platform oluşturdukları için iyi akşamlar dilerim.

    Caglar Ozkan
    Ben teşekkür ederim. Süper bir organizasyona ev sahipliği yaptılar ve yapıyorlar


    Onu..
    Vakit ayırdığınız için teşekkürler

    Caglar Ozkan
    Zevk duyarım


    Zü...
    Teşekkür ederiz vaktinizi ayirdiniz

    Uf...
    Çok teşekkürler

    Ha...
    Teşekkürler bize aktardığınız tecrübeleriniz için

    Caglar Ozkan
    Zevk benim için


    Zü...
    Belki birgun postanenize gelir sohbet ederiz

    Caglar Ozkan
    Misafirim olun. 🙂


    Ay...
    Türkiye ye ulaşımı nasıl sağlıyorsunuz.. Hangi hava yolu şirketini kullanıyorsunuz. Bir de hava yolu hariç bir ulaşım yolu var mı

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Ben geldiğimden beri Türkiye'ye gitmedim vizem den dolayı ülkeden çıkıp tekrar ülkeye girmem problem olduğundan dolayı Türkiye'ye gitmedim gelecek sene Haziran'da Türkiye'ye gideceğim ama Türk Hava Yolları hariç herhangi bir hava yolunu tercih etmem gerçekten dünyanın bir numarası Türk Hava Yolları hava yolu hariç herhangi bir ulaşım yolu olduğunu düşünmüyorum hani gemi ile olur mu diye düşünüyorum ama kimse o kadar mesafeyi gitmez Yani hiçbir gemi o mesafeye Gitmez zaten gidemedin herhalde Atlantik üzerinden çok bilgim varmış gibi konuşuyorum Ama tek yol sanırım Hava yolu"


    Oz...
    Arkadaşlar süremizin sonuna yaklaşıyoruz. Son Sorularınızı toparlayalım


    Om...
    Merhaba Çağlar bey, hiç her şeyi satıp savıp Türkiye' ye dönmeyi düşünüyor musunuz??

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Merhaba bu soruya maalesef diyerek başlayacağım Ama Amerika terk etmeyi düşündüğün bir ülke değil maalesef Türkiye Amerika'dan çok daha güzel bir ülke Gerçekten mükemmel bir ülke gerçekten bunları söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi Ama özellikle buraya gelirken çok güzel bir ülke ama maalesef Burayı hiç terk etmeyi düşünmüyorum Türkiye özlemimi arada gidip gelip tatillerle kapatmayı düşünüyorum Bir de benim biraz özel olacak ama çocukluk Hayalim hep Yeni Zelanda olduğu için Amerika'dan sonra gideceğim ülke artık Yeni Zelanda Benim yaşamak için Türkiye'ye değil yeni zellandaya gideceğim ama devlet beni zorla mazsa herhangi bir sebepten dolayı kardeşim çünkü bizim ülkemizden diye Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum"


    Ha...
    Şirket kurmak için bankalardan kredi çekebiliyor muyuz yada desteklemer var mı ?

    Caglar Ozkan

    Voice message

    "Şirket kurmak için bankalardan kredi çekemezsiniz çünki burda şahsi kredi puanı olduğu gibi şirketlerinde kredi puanları var ve bankalar kredi verebilmek için sizin yeterli Kredi suresini doldurmanızı ve yeterli Kredi puanın da olmanızı istiyorlar ve minimum çoğu banka 2 yıl işletme sahibi olmuş olmanız gerekiyor Yani o işletmenin 2 yıldır aktif oluyor olması gerekiyor ki bankalardan kredi talebinde bulunup alabilirsiniz destekler var mı Evet devlet destekleri var small Business administration diyorlar bunlara Hatta Çobani nin sahibi de onlardan destek alarak bu işe başlamış birisi ama onlar bile bir belgenizin olmasını istiyor."


    Az..
    Çağlar bey teşekkürler.

    Caglar Ozkan
    Rica ederim


    Ay...
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederiz çağlar bey.. Herkese iyi akşamlar

    Caglar Ozkan
    Rica ederim. Zevk benim için


    Ha...
    Çok teşekkürler bize vakit ayırıp sorulara cevap olduğunuz için

    Caglar Ozkan
    Rica ederim. Çok büyük keyif aldım.


    Oz...
    Herkeze katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çağlar bey konuğumuz olduğunuz ve bizden sıkılmadan her sorumuza cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum.

    Oz...
    Sohbet süremiz dolmuştur. Çağlar beyi daha fazla yormayalım.


    Si...
    Çok teşekkür ederim çağlar

    Caglar Ozkan
    Rica ederim Si... hanım.


    Oz...
    Kanalımız tekrardan formatı gereği sessize alıyoruz. Yazışmalara istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Herkeze iyi akşamlar..

    Caglar Ozkan
    Keyif duydum


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 1
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum