Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba.

    Sound of America, DV2020 Talihlisi birkaç kişi tarafından kurulan, her zaman www.yesilkartforum.com altında faaliyet gösteren, Telegram soru cevap kanalıdır. Amerika' da yeni bir yaşama hazırlanırken, sorularımıza bir nebzede olsa cevap bulabilmemiz adına, Amerika' da yaşayan insanların deneyimlerini bizimle paylaştığı kanaldır. Bu bilgilerin kaybolmaması ve bizden sonrada bu yolda ilerlemek isteyen arkadaşlarımızında faydalanacağına inandığımız Telegram Sound of America kanalımızı bu platforma taşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler...

    Sayın forum üyeleri sorulan sorular ve verilen cevaplar o günün şartlarına, yerleşim yerlerinin farklılık göstermesine, kişilerin anlayışına ve benzeri sebeplerden dolayı sizi yanlış yönlendirebilir yada bilgilendirebilir. Her zaman hazır bilginin bir parçasının veya tamamının eksik veya yanlış olabileceğini aklınızdan çıkartmayın. Anlayışınız için teşekkürler.

    Çevrimler ve ses kayıtlarının aktarımları sırasında gözümüzden kaçan yerler olabilir. Bir hata olduğunu düşündüğünüz bir yer varsa lütfen tarafıma mesaj atın.

    Konuğumuz Sayın: Uluç ÖZÜYENER

    twitter: @BenJohnEric

    https://twitter.com/benjohneric

    Oz...
    Herkese merhaba arkadaşlar. Grup Amerika tecrübelerini bize aktarma teklifimizi kabul eden misafirlerimizin, sizlerin merak ettiğiniz sorularınızı cevaplamaları için kuruldu.

    Öncelikle sizden bir kaç ricamız olacak

    • Herkesin ne kadar heyecanlı olduğunu ve farklı sorular sormak istediğini biliyoruz. Ancak sizden ricamız bütün yazlan soruları okuyup ona göre soru eklemeniz olacaktır. Üst üste benzer ya da ayni sorular hem vakit kaybı hemde mesaj yoğunluğu konusunda sıkıntı yaratacaktır.

    • Misafirimiz kısıtlı zaman diliminde katılacağa için sadece uygun ve gerekli gördüğü sorulara cevap verecek. Bu yüzden cevap almak istediğiniz soruları net ve anlaşılır sormanız çok önemli.

    • İşleyişin sadece soru cevap seklinde ilerlemesi ve sohbete dönüşmemesi, kısıtlı zamanda daha çok soru işareti gidermek için çok önemli, bu konuda hassasiyetiniz bizi çok mutlu eder.

    • Lütfen kavga tartışma ortamı yaratmayıp, olabildiğince bilgi verimi alınabilecek bir zaman geçirelim.

    • Son olarak, misafirimiz sadece bu ufak organizasyon için vakit ayırıp grubumuza dahil olacak. Lütfen kendisiyle özel mesajla iletişime geçmeyiniz.

    Herkese katılımları için şimdiden çok teşekkür ederiz.

    Oz...
    Uluç bey aramıza hoş geldiniz

    Uluç ozuyener
    Hoş bulduk. 😃

    Voice message

    "Merhaba arkadaşlar ben Uluç özyener Öncelikle nazik davetiniz ve beni burada anladığınız için teşekkür ediyorum şimdiden Amerika Hoş geldiniz bugün elimden geldiği kadar buradaki Yaşama Dair sorularınıza cevap vermeye çalışacağım Eğer zaman yetmez ve Bütün sorularını da cevaplandıran mazsan Twitter'daki ben can erik hesabıma sorularınızı iletebilirsiniz kısaca 1975 doğumluyum 20 senedir Amerika'da yaşamaktayım Indiana eyaletinde 12 10 ve 5 yaşlarında üç çocuğum var"

    Öm...
    Hoşgeldiniz

    Hü...
    Hos geldınız


    Yu...
    uluç bey merhaba gc yerine evlilik yoluyla vatandaşlık almak daha mı avantajlı? siz öyle yapmışsınız sanırım

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Benim özelim de tabi bu daha makul bir yöntemdir Çünkü Green Card Türkiye'den başvurdum Ondan sonra Amerika eğitim için geldim o sırada da çıkmak üzere olduğunu öğrendim çünkü büyük elçilikten mülakatı gelmem için davetiye almıştım Fakat ben okula başladığım için işte Türkiye'ye gidip bir sene kalmam okula ara vermem birazcık tabi planlarımı sekteye uğratacak tı Diğer yandan Ben zaten evlilik planları yaptığım için Green Card hakkım bu şekilde yapmış oldum"


    Oz...
    Uluç bey son zamanlarda mülekatta iş teklifi ve sponsorlukla ilgili arkadaşlara sorular sorulmaktadır.Sorum şudur abd de iş teklifini mail yoluyla atsalar sorun olur mu

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Green kart sürecine çok hakim olduğumu söyleyemem Amerika'nın da kriterlerine ve beklentilerini bu konuda tam bilmiyorum işin alsın Çünkü ben başvurduğumda her şey çok daha basitti şimdiye göre fakat tabi tecrübelerime dayanarak sadece bir mektubun iş teklifini bir mektupla iletilmesini ne kadar tatminkar bulacakları bilmiyorum açıkçası Hani Eğer öyleyse bu çok basit bir istek yerine getirmesi çok basit bir istek olarak olurdu"

    Oz...
    Tsk ederim


    On...
    Hoş geldiniz

    Uluç Özüyener
    Hoş bulduk.


    Yu...
    şu an hangi eyalettesiniz ve bildiğiniz eyaletler bazında bize tavsiyeleriniz ne olur?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Ben indiana aletinde yaşamaktayım indianapolis şehrinde çalışıyorum ve zayn will şehrinde yaşıyorum işime 25 dakika uzaklıkta evim daha önceki işim Dolayısıyla pek çok eyalette bulundu tabi dışarıdan gördüğüm kadarıyla bazı eyaletlerde çok yaşanılabilir olmadığını fark ettim kendi açından En azından Ama tabi bu tamamen sizin beklentilerinize bağlı bir soru tavsiyem indiana eyaletini tavsiye ederim bu arada birçok eyalette büyük şehirler var buralarda değerlendirebilirsiniz daha önce Alabama eyaletine gittim iş için orada ben mümkün değil yaşayamam Çünkü yabancıları çok farklı gözle bakılıyor bir de orada gözlemlerime dayanarak söylüyorum belki istisna yerler vardır Bunun haricinde Tabii new York California gibi Büyük şehirlerde var ya çok geniş bir soru Tabi buna tam İstediğiniz şekilde cevap veremeyebilirim Ama dediğim gibi önemli olan Burada sizin beklentileriniz çocuk Çocuğunuz varsa mesela eğitim en önemli Kriter haline dönüyor dönüşüyor Onun haricinde Tabii okula gitmek istiyorsanız okulların kalitesine göre belki bir liste yapabilirsiniz"


    Ra...
    Hoşgeldiniz. Amerikada sponsorluk konusunda neden herkes çok ketum, yaptırımı çok mu fazla. Sorumluluğu ne oluyor tam olarak sponsor olan kişinin?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Sponsorluk tam olarak mali kefil olmak kefil olmak anlamına geliyor böyle bir yükümlülüğün altına En azından benim etrafımdaki insanlara bakarak söylüyorum kimse girmez ancak çok çok samimi olmanız gerekiyor çünkü netice itibariyle buraya geldiğiniz zaman eğer Mali açıdan kendinizi idare edemiyorsanız devlet Tabii ki de size kefil olan kişiye yönelecektir bunun yükümlülüğü büyüktür bunu Aslında anlayışla karşılamak gerekiyor"


    Yu...
    iş teklifi mektubu alıp mülakatta sunsak ama o işe giremezsek sorun olur mu?**


    Er...
    Hoş geldiniz Uluç bey.
    Yaşım 38. Marangoz,mobilyaci ustası olarak 20 yıl daha bu mesleği yapma şansım var.
    Bu durumda mesleki yönden kalan zamanımı Amerika'da geçirmeye degermi acaba ? Hem maddi hem manevi. Evliyim bir kızım var.
    North Carolina eyaletinde bir müşterim tarafından davet edildim. bölge hakkında bilginiz varmı.
    Kısaca bahsederseniz sevinirim.

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Bu tür işler çok revaçta kesinlikle söyleyebilirim neredeyse bütün eyaletlerde gördüğüm kadarıyla çok revaçtadır elektrikçi marangoz olmak vesaire dolayısıyla bir avantajınız olduğunu söyleyebilirim Bu konuda özellikle şu anda bir bağınız varsa north karolayna da Bence bunu mutlaka değerlendirmelisiniz Artı bu tür işlerde gelir Türkiye deki gibi düşünmeye gelir düşündüğünüzden çok daha fazla ben canerik de Hatta geçenlerde bir paylaşımda bulunmuştum isterseniz oraya da bakabilirsiniz bu tür işler gerçekten geliri yüksek olan işler olabiliyor"


    Ha...
    Uluç bey merhaba üniversitesi öğrencisiyim(mühendislik) iki yıl burda okuyup kalan iki yılı orda tamamlayabilir miyim yoksa amerikada tekrardan okumam mı gerekir, üniversite pahalı olurmu? Teşekkürler.

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Üniversitelerin hepsi paralıdır özel olsun Devlet Üniversitesi olsun özel üniversiteler daha pahalıdır tabii ki de kredilerin bazısını saydıra bilirsin Ben daha önce bunu yaptım tümünü saydıra bildim daha önceden Finans okumuştum Türkiye'de buraya geldiğim zaman mühendislik okumuştum ama işletme dersleri de almıştım Dolayısıyla işletme derslerinin bir kısmını burada saydırtmayı başarmıştım Bu tamamen okulda size sağlanan danışmanın danışmanlı aranızda olacak konuşmaya veya ikna iknaya bağlı bir şey ama tabii neden olmasın olabilir"


    Hü...
    Greencartlı olupta engelli olan,yada ailesınde engelli olan kişilere yapılan yardımlar varmı

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Evet engellilere yardımcı olunuyor gerek işyerlerin de gerek okullarda engelli arkadaşlarımıza özellikle ayrılan bir kontenjan var ve bu kontenjan ille de vatandaşlara değil Burada yaşayan herkes için geçerli green kart sahiplerine de geçerli"


    Ha...
    Uluç bey şimdi biliyorsunuz şimdi Trump artık gelen göçmenlerin kendi sağlık sigortasını karşılamasını bekliyor. Buradaki bir çok arkadaşnda merak ettiği konulardan birisi bir örnek olması açısından sizin kendi hayatınızdan veya etraftaki gözlemlerinizden bir sağlık sigortası masraflarını değişkenlik göstersede biraz bu konuda örnekler verebilir misiniz ortalama nedir bu masraflar ?

    Uluç Özüyener

    Voice message


    "sigorta pirimlerinin kriterleri Çok değişik çalıştığımız iş yeri iş yerinin sağladığı Sigorta aile bireylerinin sayısı Kazancınız bunu pirimin kapsamını ve ne kadar ödemeniz gerektiği hususlarına direk etkisi olan kriterler Örneğin ben daha önce 600 dolar veriyordum eski iş yerinde 5 kişilik ailem için aynı sigortayı 30 dolara alan başka insanlar vardı Çünkü onların gelir Biraz daha düşüktü benimkine göre"

    "Bu arada örmek istediniz Buna ek olarak şimdi aklıma geldi benim şu an sahip olduğum sigorta aylık 450 dolar fakat atıyorum iki çocuktan sonrası fiyatı değiştirmiyor mesela 4 çocuklu bir ailesiniz 2 çocuklu ailenin verdiği paranın aynısını veriyorsunuz"

    Ha...
    Teşekkürler bilgi için tabi bu söylediğinizde firmanında karşıladıkları dahil anladığım kadarıyla

    Uluç Özüyener
    Evet.

    Sigorta ile ilgili Uluç beyin bir paylaşımı


    Yu...
    ingilizce türkiyeden gc kazanan bazı arkadaşlar için ciddi bir sorun. bu konuda giriş öncesi ve sonrası için tavsiye ve seçenekler neletdir?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Benim etrafımda bir kaç kişi var tanıdığım İngilizceleri yok denecek kadar az ama bazı işler İngilizce gerektirmediği için rahatlıkla iş bulabildiler Tabii başkalarının yardımıyla bir örnek verebilirim bir sağlık sağlık alanında sanıyorum hastane ile alakalı ekipman sağlayan bir şirkette çalışan bir tanıdığım var hiç İngilizce bilmiyor Hatta Çalışma arkadaşları Meksikalı ekseriyetle fakat gayet güzel haftada Hatırladığım kadarıyla 750 dolar kazanıyor 40 saat çalışmayla yeteri kadar gelir sağlayabiliyor İngilizce bilmeden Ama tabii kesinlikle ingilizcenizi buraya gelir gelmez ilerletmeye çalışın her türlü fırsatı değerlendirin bazı eyaletlerde bedava İngilizce kursları olur onları araştırın mümkün olduğunca gitmeye çalışın"


    Em...
    Nasipse indianapolise gelmeyi düşünüyoruz genek olarak bahsedebilirmisiniz ? Kışları çok soğukmudur? Irkçılık vb durumlar yaşanıyormu? İş olanakları ne durumda? İlk başlarda uber lyft gibi uygulamar ile kazanç sağlanırmı? Şimdiden tşkler

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Ozaman şimdiden ekstra bir hoş geldin indianapolis genel olarak bahsediyorum kışları soğuktur 2 sene önce hatta geçen sene de eksi 29 dereceye indik birkaç gün boyunca her taraf bembeyazdı Eğer bunları hazırlıklı isen bir problem yok gayet soğuk ama bir süre sonra alışılıyor ırkçılık gibi ben kendim böyle bir şey yaşamadım açıkçası Belki biraz daha şehir dışına çıktığınızda Münferit olaylarla karşılaşabilirsiniz ama o ihtimal oldukça düşük bence Burada hayat gayet rahat gelir gider dengesi en iyi yerlerden biridir indianapolis Hatta indianapolis kuzeyinde bir iki şehir vardır Karbol , nobis voll
    benim yaşadığım says wıll buralarda genelde gelir gider dengesi çok daha makuldür insanlar ekseriyetle buralarda yaşar ve indianapolis çalışırlar iş olanakları da iyidir özellikle burada işte Roche var lili var Bunlar sağlık alanında faaliyet gösterilen Anthem aynı zamanda Amerika'nın en büyük sigorta şirketi Merkezi buradadır cummins var cummins de kamyon motoru gemi motoru yapar Rolls Royce var bunlarda uçak motoru yaparlar bunun haricinde Tabii ki de uber ve lift yapan arkadaşlarım da var bildiğim kadarı kazanç sağlıyorlar Çünkü bir süre de zaten yapıyorlar bunu dolasıyla güzel bir yere geleceğinizi söyleyebilirim şimdiden"


    Yu...
    yatırım için biriktirilen altınları amerikada değerlendirmek mümkün mü?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Yatırım konusunda ben Emlak konusunda daha çok ilgiliyim açıkçası o konuda Daha fazla bilgi verebilirim Altın nasıl değerlendirir hiç haberim yok bu konuda çok yardımcı olamayacağım"


    Me...
    Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisiyim bölümüm gereği Amerikan menşeili bir NGO da ( Care International) 8 ay çalıştım öğrenimim devam ettiği esnada mülakatlar esnasında bunu belirtirsem bana bir + sı olur mu ve Amerika da yer alan merkezleriyle (Atlanta) gönüllülük icin bana yardımcı olabilecekleri bir referans mektubu icin görüşmeyi düşünüyorum. İş teklifinin ilk süreçte zor olduğunu düşünüyorum. Kısaca amerika da bu charity olayları pozitif değerlendiriliyor mu sorum özelinde saygılar.

    Uluç Özüyener

    Voice message

    charity konusunda çok bilgili olduğunu söyleyen ancak duyduğum kadarıyla Tabii ki de bunun pozitif yönde getirileri olabilir Daha önceki tecrübelerim veya bu konudaki eğitim dolayısı ile size bir avantaj sağlayacağını inanıyorum


    Ni...
    Merhaba hoşgeldiniz aylar önce Twitter’da bahsettiğiniz bağımlılık danışmanlığı hakkında biraz daha detay verebilir misiniz?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Bunu tam hatırlayamadım Dün bir paylaşımın oldu acaba Onunla mı ilgili biraz daha Açabilir sen belki yardımcı olabilirim ama dün alkollü veya keyif verici madde ile araba kullanmanın sonuçlarını potansiyel sonuçlarını anlatmıştım belki ona dair bir soru bunu belki yanıtlayabilirim daha önce bir arkadaşım alkollü araç kullanırken yakalanmıştı Hatta 2 kere ikincisinde ehliyetinin alınmasının yanında çok ağır sonuçlara maruz kaldı Hatta hapse girdi 2 gün orada tutuldu bedel ödendi bir para cezası var ve o sayede çıkarıldı Fakat bunun tabii takip eden 6 ay süresince her gün Hakime Hakime telefon açmak zorundaydı yerini söylemek zorundaydı ve Bunun haricinde Tabii bir de alkol ve Rehabilitasyon merkezine gitti 6 ay boyunca oldukça Sıkıntılı günler yaşadı Eğer bununla alakalı ise Söyleyeceklerim Bunlar ama başka bir şey ise lütfen hatırlatabilirsen eğer sevinirim daha detaylı bir cevap veremedim o zaman"


    Yu...
    iş teklifi mektubu alıp mülakatta sunsak ama o işe giremezsek sorun olur mu?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Tabii yine Green Card süreci özelinde bir soru olduğu için tam cevap verebileceğim sanmıyorum fakat genel Kural tabi beyan Usulüne göre her şeyin işliyor olması Amerika'da eğer hani beyanlar doğruysa bir problem olmaz tek Kriter budur"


    Oz...
    Bir ev satın alabilmek için ne gibi prosedürleri asmalıyız ve nelere sahip olmalıyız en az ne kadar nakite ev alma şansımız var?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Ev alırken genelde beklenti eğer tabi nakit para ödenmeyecek ise sadece ödenmesi gereken Mevlana'nın bir bölümünü ödeyebilirsiniz önden beklentin yüzde yirmi nin ödenmesi bundan sonra da genelde 30 yola yayılmak üzere vadelere bölünüp bankadan kredi alınması ile başlıyor tabi bunda kiraya mı vereceksiniz yatırım amaçlı mı yoksa oturmak için Hani bununla ilgili başka detaylar da var Onu da öğrenebilsem Belki biraz daha yardımcı olabilirim ama kiraya verilecekse genelde Optimum seviyeye bazı bölgelerde özellikle burada aşağı yukarı 30.000 ile 40.000 dolar arasında bir bir ev alıp onu kiraya verip işte yaklaşık net cebinizde kalacak 700 dolar şekilde kazanmak Bu gayet makul ve bazı insanların yaptığı bildiğin bir şey ben de dahil"


    Hü...
    Ulusal medikal arama kurtarma birimleri varmı eyaletlerde.

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "bu tabi doğal afetlerde genelde devreye gelen bir birim var o da national vizör dedikleri yani yedek askerler Asli görevi budur işte harekenin olduğu zaman mesela o bölgedeki askerler bir araya gelir Ordu'nun imkânlarını kullanarak kurtarma çalışmalarını yürütürler"


    ut...
    Uluç bey Türkiyede gayrimenkul işi yapıyorum, amerikada da eğitim ve sertifika alarak aynı işi yapmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Gayrimenkul üzerine lisans alınması gerekiyor ama bu lisansı almak çok zor değil 2-3 haftalık bir kursa gitmeniz gerekiyor özel bir kurs cebinden para vermeniz gerekiyor ardından bir sınava giriyorsunuz sınav çok zor değil ondan sonra lisansınız alabiliyorsunuz lisansınızı aldıktan sonra işinize başlayabilirsiniz"


    Er...
    Sosyal medya hesaplarınızı da paylaşabilirseniz seviniriz Uluç bey.

    Uluç Özüyener
    @BenJohnEric Twitter


    Es...
    Uluç bey, fotoğrafçılık ile ilgili bilginiz var mı.?**

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Fotoğrafçılık ile ilgili kısmen bilgin var fotoğrafcılık yapan arkadaşım var Star fotoğraf yapıyor aylık geliri şu anda resmen oturduğu yerden 2 bin dolar civarında Hatırladığım kadarıyla bana göstermişti asıl mesleği bu değil Ama onun haricinde stüdyoda Açılabilir açıkçası çok para kazanılan bir meslek Çünkü işin içinde sanat var ne kadar dijital fotoğraf makineleri her yerde artık satılıyor olsa da stüdyo açan işini düzgün yapan insanlar İyi para kazanabiliyor fotoğrafcılıkdan "


    Fa...
    Merhaba, twitter hesabınızdaki paylaşımlarınızı çok beğeniyorum. Az takipçili kalmanız şaşırtıcı ama bilgileriniz çok güzel. Teşekkür ediyorum.

    Bir de fikir sormak adına bir sorum var. İngilizcem yeterince iyi ve tıp bilgim iyi düzeyde. Türkiyede mümessilim. Orada da aynı işi yapmaya çalışacağım. Genel gözlemim de bu iştekilerin çok büyük oranının Amerikan olduğu veya Meksikalı, Kolombiyalı vs olduğu yönünde. Sizce satış işinde yerli, uzun süredir yerleşik olmamak ilk etapta sıkıntı yaratır mı? İnsanların yeni yüzlere yaklaşımı nasıldır?
    Teşekkürler.

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Satış işlerinde yeni yüz görüp görmemek bu kesinlikle kriter değil ağzı laf yapan herkes oldukça iyi satış yapıyor kendi şirketimde de böyle işler Dolayısıyla nereden olduğunuzun bir önemi yok ne zaman geldiğini güvenim yok bence gayet açık Ayrıca beni takip ettiğin için de teşekkür ediyorum"

    Fa...
    Teşekkür ederim, çok naziksiniz.


    Yu...
    orta ölçekli bir işyeri kurabilmek için genel prosedürler nelerdir? örneğin bir pizzacı, takı dükkanı ya da kuaför.

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Her eyalette şirket açmak için internetten hizmet veren kurumlar vardır Bulunduğunuz veya iş açacağız eyaletin Bu web sitesine gidip başvurunuzu yapabilirsiniz Indiana eyaletinde başvuru 90 dolara mal oluyor tek bir ücret alırlar Ben daha önce iş yeri açtım için oradan biliyorum ama internet üzerinden çalışan bir iş yeri bu bir şirket daha doğrusu, business plan gerekiyor bir işletme planı gerekiyor ondan sonra eğer Ortaklar varsa bunların payları ile birlikte isimlerinin yazılı olması gerekiyor ve prosedür oldukça basittir bir haftada gerekli resmi evrakları alabilirsiniz ve fiziki olarak da kiraladığınız dükkanınız hemen başlayabilirsiniz"


    Ad...
    Uluç bey, indiana ki avm lerde yiyecek üzerine bir işyeri açmak için çok zorluk yaşamıyız? Serbest iş tavsiye edermisiniz?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "AVM lerde yiyecek üzerine iş yeri Tabii ki de açabilirsiniz tavsiyen bu işleri yapmış olan insanları danışmanız mümkün olduğunca bu insanları bulmaya çalışmanız Çünkü etrafımdaki insanların bu işi yapan insanların işte aktivitelerine baktığım zaman görüyorum ki bu iş dışarıdan göründüğü kadar kolay bir iş değil bazen gelir Beklediğiniz kadar olmuyor kısa süre sonra bu iş yerle kapanabiliyor Dolayısıyla iyi bir fizibilite çalışması gerekiyor bunu da tabii yapmanız için dediğim gibi bu işi yapmış olan daha önce birilerine ulaşmak gerekiyor amayapıldığı zamanda oluyor bunun da Örnekleri de var aynı zamanda"


    Yu...
    ev hanımları için önerebileceğiniz part time işler nelerdir?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Ev hanımlarına önerebileceğim iş aklıma gelen eBay de satış yapmak pek çok insan işte Bazı ürünleri ucuza alıp veya işte el işi kabiliyeti varsa yapıp satıyor bundan para kazanıyor incik boncuk işte işlerini yapan arkadaşlarım var ama Bunun haricinde aslında geliri çok daha fazla olan bir önerim olabilir ev hanımlarına Özellikle o da evde çocuk bakmak Amerikalıların baş ağrısı olarak gördüğü bir durum bu çocukla Amerikalıların özellikli anne baba çalıştığı zaman çocuğu bırakabilecek biri bir yer bazen bulamıyorlar maliyeti makul olan yer bulamıyorlar dolayısı ile bu güzel bir opsiyon tabi devletin bu konuda bazı şartları var ama o şartlar belli bir sayı da baktığınız çocuklara göre değişiyor şimdi tam hatırlayamıyorum ama işte çocuk bakıcısı 4 çocuğa bir çocuk bakıcısı düşmesi gerekiyor Indiana eyaletinde Eğer daha fazla isem işte belli kriterler var Örneğin işte evinizin bodrumunun dışarı açılabiliyor olması gerekiyor vesaire vesaire bunu bunu bir Düşünmeniz de fayda var en büyük potansiyeli görüyorum bu işte"


    Yu...
    birçok talihli lyft vb şöförlük işleri düşünüyor. bu konuda
    tavsiyeleriniz nelerdir?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "bu işi yapmadım fakat bende uber ve lift kullanıyorum Bazen kendim Şoförlük yapmıyorum ama bazen Gerektiği zaman kullanıyorum ve onlarla sohbet ediyorum ya işte Fena gitmiyor diyorlar çoğu Fakat benim tabii gözlerimin şu elektrikli araba sahipleri var Onların Kazancı tamamen kar ya da neredeyse tamamen kar Çünkü benzin masrafı yok zaten en büyük masraf da o özellikle mesela Tesla aldığınız zaman tesla istasyonları var elektrik istasyonları işte supür charging Station dedikleri Sallıyorum işte domates patates almaya gidiyorsunuz alışverişe o sırada Station bırakıyorsunuz 30 dakikada dolduruyor akünüzü sonra yolunuza devam ediyorsunuz gerçekten sıfır maliyet Eğer böyle bir şey düşünürseniz O zaman kesin bir dille tavsiye edebilirim Öteki türlü sanıyorum kazanç eh diyim size"


    Oz...
    Amerikada Türkiyedeki gibi emlak vergisi var mı? Varsa kiradaki ev ile oturduğumuz ev arasında vergi farkı var mı?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Güzel bir soru emlak vergisi Tabii ki var tabii Indiana eyaleti bazında söyleyeyim ama bu Bildiğim kadarıyla diğer eyaletlerde de aşağı yukarı bu kadar bu şekilde işliyor oturduğunuz eve vereceğiniz kira aşağı yukarı evin değerinin yüzde biridir dolayısıyla örnek veriyorum 100 bin dolarlık bir evde oturuyorsanız her yıl 1000 dolar vergi veririz bu oturduğunuz ev için praymeri house dedikleri bu eğer başka bir ev alıp onuda kiraya verirseniz bu oran yüzde 2 ye çıkıyor yani 100 bin dolara başka bir ev aldınız kiraya verdiniz dolasıyla devlete 2000 dolar vermesi gerekiyor vergi için"


    Mu...
    Uluç bey merhaba. Ben finans sektöründe çalışıyorum. Orada mesleğimle alakalı nasıl bir yol izlemeliyim? İkinci sorum online ticaret ile ilgili. Türkiye den bir kaç firma ile görüşmem var.amerikada amazon ebay gibi platformlarda işlem yapmak istiyorum.bunun için gümrük izin vs gibi şeyleri nasıl takip edebilirim?yapılabilir mi en azından?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "merhaba öncelikle yer seçimi konusunda bence bu önemli bir Kriter Finans sektörü bazı eyaletlerde çok ilerlemiş vaziyette Örneğin New York'ta New Jersey de dolayısı ile buraları hedef yer olabilir bu veya bunun gibi yerlerde hedef yarlar olabilir özellikle bankacılık sektöründe veya yatırımcılık yatırım sektöründe bayağı ileride oraları Ama tabi diğer yerlerde yok mu buralarda da olanaklar var Ben Benim de Finans kökenim var aynı zamanda bilgisayar yanında Ondan sonra ben de ..... çalıştım mesela iş yok mu var diğer konu online Ticaret konusunda çok bir bilgim yok gümrük konusunda çok bir bilgim olduğunu söyleyemem fakat bu işi yapan arkadaşlarım dan gümrük konusunda pek bir şikayet duymadım açıkçası tek söylemeyeceğim bu"


    Es...
    Teşekkürler arkadaşınızın ne yaptığını tam olarak anlamadım ve ne olduğunu bilmiyorum mümkünse biraz açabilir misin.?

    Uluç Özüyener

    Voice message


    "Bahsettiğim stock Photography yani objelerin veya işte manzaranın vesairenin fotoğrafını çekip belli web siteleri var bu fotoğrafları oraya yüklüyor o fotoğrafların belli kriterlere uygun olması gerekiyor Daha sonra şirketler Özellikle bu fotoğraflara girip o fotoğrafları işte kendi web sitelerinde veya reklamlarını kullanmak için izin istiyorlar Fotoğraflarınız her kullanıldığı zaman bu Siteler Tam adını hatırlayamıyorum ama bunlar size pay veriyor ve bu şekilde gelir sağlayabilirsiniz benim bu bahsettiğim arkadaşımın yalnız Hatırladığım kadarıyla 20.000 küsür tane fotoğrafı var bu sitelere dağılmış vaziyette dolayısı ile geliri Bundan dolayı yüksek bu"

    "bu arada fotoğrafçılığa dair başka bir fikir aklıma geldi Bunu daha öncede görmüştüm Ben hastanelerde doğum fotoğrafçılığı yapanlar var hastanelerde anlaşıyorlar ve bebek doğar doğmaz bir fotoğraf çekiliyor bu Amerikalılar çok önemli bir fotoğraf Dolayısıyla bunu değerlendirebilirsin ama tabii sanıyorum bunu yapabilmek için önce bir stüdyo açmak ve normal işte portre fotoğrafçılığı ile başlamak yavaş yavaş isminizi yaymak gerekiyor"

    Es...
    Ok stock fotoğrafçılığı 👍 çok tşk ler bilgiler için

    Uluç Özüyener
    Rica ederim.

    Es...
    Bu Türkiye de oldukça yaygın ve ben zaten bunu yapıyorum burada. Neyse kısmet artık teşekkürler tekrardan 🙏


    Ha...
    Uluç bey kalifiye elemanlar Amerikada iş olanağı veya maaş konusunda zorluk çeker mi ?

    Uluç Özüyener
    Bunu biraz daha açabilir misin lütfen?

    Ha...
    Yani iş bulamama durumları yada yaşam standartlarını karşılayabilirler mi türkiyedeki bir mavi yaka personel oradaki yaşam standartları türkiye kıyasla nasıl demdk istedim

    Uluç Özüyener

    Voice message


    "Mavi yakalıların gene de Türkiye'ye göre çok daha yüksek Dediğim gibi ben bunu @johneric paylaşmıştım Hatırladığım kadarıyla bir elektrik teknisyeni nin geliri ortalama Amerika'dan senede 70 küsür bin dolar idi dolasıyla bu umarım doğru bir şeydir güzel bir örnektir sizin için"

    "Iş bulamama durumu iş bulma durumunda Devleti'nde size yararı olabilir iş bulma Kurumları var burada niteliklerinize göre dosya açılıyor ve iş bulmanıza yardımcı oluyorlar Ama tabi ne kadar çok büyük bir beklentiye girmeyin Ben yerinizde olsam tabi şöyle bir yöntem izlerim Öncelikle gelir en önemli olan şey Kriter gittiğiniz yerde gider gitmez bir iş bulabilirsiniz Eğer Ne işi olduğunu bir önemi yok bence hayatı düzgün başlamış olursunuz öyle söyleyeyim Örneğin star box gidebilirsiniz hiç problem değil eğitim seviyesi seviyeniz ne olursa olsun Hatta benim var Bazı arkadaşlarım üniversite mezunu vesaire ama star box çalışıyor baş ağrısı yok hiçbir şey yok geçirme sağlayabiliyor problem değil sigortada veriyor Ben buradan bir web sitesine girdim şimdi star box'ın ortalama verdiği para saatlik ücreti 11 dolarmış bu 16,50 dolara kadar çıkabiliyor Yani bunu ille de yapın demiyorum ama bir örnek olarak vermek istedim"


    Yu...
    Türkiye den ithalat yapmak konusunda kolaylık sağlanıyor mu?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "italat konusunu çok Bilemeyeceğim fakat devletin sağlamış olduğu bir kolaylık var o da şu tabi Amerika'nın tarihi malum burada zamanında ırkçılık vardı Dolayısıyla Amerika özellikle bütün eyaletlerde diyemeyeceğim ama pek çok eyalette bu kötü tarihi ters çevirmeye çalışıyor Dolayısıyla yabancılara verilen özel haklar var Tabii bunun devletin web sitelerine gitmeniz gidip görmemiz gerekiyor her eyaletin farklı bir takım fonlar var özel onlar işte sallıyorum Meksika kökenli kadınlara ekstra şu kadar para veriliyor işte business plan sunulması gerekiyor bunun için sizi Gideceğiniz eyaletlerde bu imkanları araştırınız"


    Gü...
    Uluç Bey merhaba hayvancılık konusun da bilginiz varmidir ? Konuşulan bir konu değil ama tavukçuluk sektöründe çalışıyorum farkli meslek grubu

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Hayvancılık konusunu çok iyi bilmiyorum Tabii ki fakat Buralarda çok çiftlik var Özellikle organik tarım çok revaçta olmaya başladı Dolayısıyla bunu avantajına çevirme imkanınız var Ama dediğim gibi önceden bir araştırma yapmak gerekiyor Hangi eyalet bunun için daha makul onları bilemiyorum"


    Oz...
    Birçoğumuzun amerikaya yerleşmek istemesindeki en büyük sebep çocuklarımız. Eğitim konusunda bize biraz bilgi paylaşımında bulunurmusunuz. Nasıl okullar tercih etmeliyiz. Illa aynı semtdeki okulami gidecek yoksa daha uzak okulları tercih edebilirmiyiz. Yada sizin tavsiyeniz neledir.

    Uluç Özüyener

    Voice message


    "Okullarla ilgili tabi kendi çocuklarımın Okulu özelinde anlatabilirim ama bunu lütfen tabii Amerika'daki bütün okullar böyle dir diye algılamayın Çünkü öyle değil çok iyi eğitim veren devlet okulları da var çok kötü eğitim veren devlet okulları da var bu schooling this chat delikleri okulun belli bölgelerce semtlerce yönetiliyor Hani federal şartlar var hedefler var ama Bunun haricinde de tabi bunun yönetimi yerel bölgelere ait olduğu için okullar zaman zaman eğitim kalitesi yönünden farklılık gösteriyor ama benim çocuklarımın gittiği okullardan ben gayet memnunum bir örnek vereyim oğlumu ilkokula yazdığımızda bir rehber 10 dakikalık mülakat yaptı bu mülakattaki okula kabul veya kabul edilmeme gibi mülakat değil rehber aslında bir pedogoji uzmanı ay zamanda dil uzmanı ve bizim evde konuşulan dillerin birden fazla olduğunu fark ettiği için oğluma işte dile dair veya işte telaffuzunu düzgün yapabilsin diye ekstra birer saatlik dersler verdi Her hafta bu devletin sunmuş olduğu imkan aynı zamanda işte bir müzik bir enstrüman çalmak zorunluluğu var bunun haricin de birden spor dalı seçme zorunluluğu var çocuklar Normalde eğitimde haricinde hem spor hem sanat alanında da ilerliyor En azından fırsatlar sunuluyor diyeyim Tabii burada müzik konusunda benim şöyle bir gözlerin var yeteneğine bakılmaksızın bu çocuklar enstrüman çalıyor bunun altında yatan güzel bir felsefe var bir araya gelindiğinde bir şey üretilebiliyor çocuklara amerikada bunu öğretiyorlar Yaşadığınız yerdeki okula yollabiliyorsunuz Eğer özel okula yollamıyor sanız"

    "Okullar konusunu biraz uzatıyorum Kusura bakmayın önemli bir konu herkes çocuğunu iyi bir okula yollamak ister tavsiyen internette biraz araştırın eyalet eyalet ve okulların S.A.T. denilen bir sınav var Lise sonda lise 2'de 3'te galiba alınıyor Bu üniversite öncesi ve sınav okulları başarısı genelde okulların S.A.T. notlarına ortalamalarına göre belirleniyor İlköğretimde ise sistem denilen bir sistem var sistemdeki başarıya bakılıyor science Technology Engineering mathematics Dolayısıyla bu 2 testin Başarı ortalamalarına bakın okul araştırırken veya okul bölgesi araştırırken"



  • Yu...
    tır şoförlüğü konusunda düşünceleriniz nedir?


    Em...
    İndiana eyaletinde yazları nasıl vakit geçeriyorsunuz. Okyanus kenarına ulaşım veya tatil masrafları asgari ücretli bir çalışan için yoksa hayalmidir 🙂 ?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "yarama bastınız bu soruyla Ben eski bir yelkenci olarak indiana eyaletinde yaşayarak denizden uzak bazen kendime eziyet ettiğimi hissediyorum ama tabi benim eşim portekizli her yaz portekize ve ispanyaya gidiyoruz Kısmen bu şekilde özlemimi gidermeye çalışıyorum ama yeteri kadar da Pek sayılmaz açıkçası ama çok arzu edildiğinde araba ile kuzeye doğru çıktığınız zaman Michigan gölüne gidebillirsiniz Michigan gölübir nevi denizdir hoş dalgaları olan işte yelkenli ile açılabileceğiniz gayet güzel bir yerdir ama fethiye falan değildir tabikide kismen tatmin edeceğini tahmin ediyorum yani masrafı benzim masrafı bence elektrikli araba kullanırsanız oda olmaz"


    El...
    Merhaba.Türkiyedeki diplomalarımızın karşılığını bulabiliyormuyuz. It sektöründe 16 senedir çalışıyorum Abd de diplomayımı önplanda tutuyorlar yoksa tecrübe dahamı öne çıkıyor?teşekkürler şimdiden

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Etrafımda Türkiye'den mezun olup diplomasını alıp burada çalışan insanlar var demek ki oluyor ama tabii buradan bir diploma almanız işinizi birazdan kolaylaştırıyor ben tabii Türkiye'den mezun oldum ardından Amerika geldim Burada Bilgisayar Mühendisliği okudum buradan mezun oldum dolayısı ile ben güzel bir örnek değilim sizin sorunuza Ama dediğim gibi etrafında Etrafında bir sürü insan var belli okulları bitirmişler ve burada işte profesyonel hayata başlamış ya da akademik hayata başlamış olabiliyor"


    Ad...
    Uluç bey, 50 sinden sonra Amerika sizce nasıl bir fikir, Türkiye de emekliliği haketmiş, eşi de emekli olmuş birisi olarak tavsiyeniz ne our? Size göre?

    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Amerika'da yaşa Türkiye'deki gibi o kadar bakılmıyor ben üniversitede okurken 70 yaşında sınıf arkadaşım vardı aynı dersleri alıyorduk kimsede bu adam niçin okula gidiyor vesaire gibi sorgulamıyordu Dolayısıyla yaş gerçekten bir Kriter değil bununla birlikte Çok samimi bir dostum Türkiye'den emekli oldu atladı eşi ve çocuğuyla birlikte geldi gayet de güzel geçiniyorlar burada ne kadar kalacak ne edecek hiç bilmiyorum ama hani gelip başlamak başlamanızı tavsiye ederim açıkçası gördüğüm kadarıyla bundan pişmanlık duyan insan yok etrafımda"


    Oz...
    Arkadaşla süremizin sonuna yaklaşıyoruz lütfen son sorularınızı toparlayalım.


    Şe...
    Uzmanlık alanımızda olmayan iş yeri açma imkanı varmı acaba

    Uluç Özüyener
    Tabii. Eğer lisans gerektiren bir alan değilse. Mesela kuaför açamazsınız.


    Uluç Özüyener

    Voice message

    Arkadaşlar cevaplayamadım sorularınız varsa ben Can erikten Bana ulaşabilirsiniz orada elimden geldiğince cevaplayıp cevaplamaya çalışacağım


    Yu...
    uluç bey verdiğiniz bilgiler ve katılımınız için çok teşekkür ediyoruz


    Ad...
    Uluç bey çok teşekkür ederiz


    Hu...
    Cok teşekkür ederiz


    Ha...
    Teşekkür ederiz


    Em...
    Değerli bilgilerini için teşekkür ederiz


    Şe...
    Tşk ler


    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Bu arada genel bir yorum yapmak istiyorum İzninizle bu soru gelmemişti işsizlik oranı Amerika'da 3.7 bazı eyaletlerde bu %2 lere düşebiliyor bunu Aslında güzel analiz etmek lazım Bu ne demek iş arayan insan sayısı düşük demek Dolayısıyla dinamik ve büyüyen bir ekonomide Amerika'da kalifiye eleman arayan şirketler zorlanıyor demektir Dolayısıyla bu duruma ben sizin lehinize görüyorum açıkçası çünkü şirketlerin davranışları uygun olmak zorunda beklentilerini düşürmek zorunda Örneğin 5 sene tecrübe arıyorsa onu bir seneye indirmek zorunda kalabilir veya master seviyesinde eleman arıyorsa bunu üniversite mezunlarına cevirilir böyle bir getirisi olabileceğine inanıyorum bunun haricinde tabi devletinde kalifiye eleman yetersizliğini göçmenlikle doldurması zaruri bir durum tabi bu Ttrump ın davranışları ile tamamen çelişiyor bundan dolayı ben zaten Trump ın çabalarının amerikanın menfaatlerine ters düştüğüne ve bir noktada göçmenlik politikasını dair fazla değişiklik yapılamayacağını inanıyorum uzun lafın kısası bu lehinize bir durum olabilir yer araken kriterlerinizi bir tanesi belkide işsizlik oranının düşük olması olabilir.


    Gü...
    Teşekkürler


    Uluç Özüyener

    Voice message

    "Hepinize ben teşekkür ediyorum eğer sorularınızı cevaplayamadı isem özür dilerim Ama dediğim gibi ben john eric den bana ulaşabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım hepinize esenlikler Amerika şimdiden hoşgeldiniz"


    Oz...
    Uluç bey bize vakit ayırıp bu süreçte bir nebzede olsa sorularımıza cevap vererek içimizi rahatlattığınız için gurubumuz adına teşekkür ederiz

    Uluç Özüyener

    Voice message

    Ben teşekkür ederim Özgür çok güzel bir iş yapıyorsun gerçekten Çok hoşuma gitti bu yaptığın herkese faydalı olan bir aktiviteyi di her zaman buradayım kendine iyi bak


    Ha...
    Teşekkürler uluç bey verdiğiniz bilgiler için ve vesile olan arkadaşlar içinde teşekkürler



Benzer Başlıklar

  • 9
  • 1
  • 1
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum