Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

  • @turanturan yapılabiliyormuş.Ama taşıdığınız yerde de aktif olmanız gerekecek mülakat almak için. doğru mu @ozzgedenizz


  • @selamibasaran bir kere aktif olduysanız her yerde aktif olursunuz. Bölgesel kota o ülkeden başvuranlar için o ülkeye dosya taşıyanlar için değil

  • ⭐⭐⭐

    @turanturan Yapabilirsiniz, burayi inceleyin lutfen.


  • @Oğuz-Ergin Mülakat sırasında sizden çift ıslak imzalı son 6 aylık banka hesap dökümü istenecek. İmza sirküleri ile birlikte. Eğer nakit gösteremezseniz AP’te kalıp sponsor bulmanız istenebilir. Onun için mümkünse nakit göstermenizi öneririm. Tl, döviz fark etmez.


  • @Karakutu Cari yılınız Ekim 2023’te başlayacak yerinizde olsam (imkanlar dahilinde tabi) hiç vakit kaybetmeden dosyamı taşımaya çalışırdım. Zira Ankara’nın insafına kalırsanız vay halinize…


  • @deep_blue hocam bilgiler için teşekkür ederim size sıra geldi mi? gelmedi ise dosya taşıma yaptınız mı?


  • @Karakutu Ben dosyamı Mayıs’ta Muscat’a taşıyabildim ama hala mülakat bekliyorum.


  • @deep_blue umarım herşey olumlu ve istediğiniz gibi olur.


  • @bozyuruk teşekkür ederim sıralama kafamda az çok oturdu önce kabul edecek yer bulucaz sonra vize sonra dosya taşıma :D kolay gelsin sizinde yolunuz açık olsun inşallah aksilik yaşamazsınız :)


  • @Karakutu bu başlığın ilk iletisinde excell listelerinin linkleri mevcut.
    Sayılarla DV2024


  • @Karakutu Teşekkür ederim. Süreç ilerledikçe buradan sizleri de bilgilendiriyor olacağım.


  • @Karakutu şimdiden dosya taşımanın yollarını araştırmanızı/okumanızı öneririm, 19k ile Ankara’dan mülakat alabilmek pek olası değil


  • @Karakutu mülakat tarihlerini vermeye başlasınlar, yılbaşına kadar ne olduğu anlaşılır bu arada sorularınızı dv 2024 aşamaların 'dan sorun dosya taşıma işlemlerini 2024 aşamaları başlığından öğrenizsiniz, olmazsa dosyayı taşırsınız, dv 2023 aşamalarına da bakın, bilgi edinmiş olursunuz.


  • Kıymetli bilgiler için teşekkür ederim hocam 🫡


  • @Karakutu geçmiş yılların tablolarından çıkarılacak tek sonuç Ankara'ya güven olmayacağı. Size tavsiyem şimdiden schengen vizeniz varsa o ülkelerin, yoksa da vizesiz ülkelerin mailleri ile irtibatta olmanız ve case numberınız aktif olur olmaz gidip mülakata girmeniz.


  • @mltozdemir

    Name - Surname:
    Date of Birth:
    Case Number: 2024EUXXXXX

    Dear Sir/Madam

    As I documented, I am one of the 2024 green card winners in Turkey. I have a valid schengen visa, I would like to ask you is there a chance for me to transfer my diversity visa file to your conculate if I come to Germany?

    Your kind consideration to this request will be greatly appreciated. If you need any further information please do not hesitate to contact me.

    Yours truly,

    İsim-Soyisim.

    Schengen bölgelerine dosya taşıma isteğimde bu taslağı kullandım, örnektir içerik değiştirilip kullanılabilir. Şimdiden sürecinizde bol şans.


  • @sevdademirci sıra numaranız küçük formu da erkenden yollamışsınız, erken current olma ihtimaliniz var ama denildiği gibi kesinlik taşımıyor bu durum, şimdiden bol şans


  • @Meho35 bankada bulunan paranızın yeterli olmayacağını düşünüyorsanız sponsor bulmayı düşünebilirsiniz. Amerikada bulunan her kişi sponsor olamayacağı gibi sponsorluk bulmak da zor. Öncelikle sponsor olunacak kişinin amerikan vatandaşı veya gc olup belli bir yıl orada bulunması, vergilerini ödemesi gibi kurallar var. Evli ise istenen sponsorluk belgelerinde (W-2, mal beyanı, tax returns son 3 yıla ait) eş imzası aranmakta. Bankada gösterilen para için net bir rakam yok, yeterli bulunup sponsor istenmeyebilir de istenebilir de, şimdiden bulamasanız bile mali yıl bitmeden bulursanız sıkıntı çıkmaz.


  • @Arda-Kaymaz sorunuzun cevabı net olmamakla birlikte daha önce ki yıllarda cn sonrada ds formu gönderme dikkate alınarak mülakat verildi. Yurtdışında mülakata girecek bütçeniz ve vaktiniz varsa nacizane tavsiyem bunu değerlendirmeniz olacaktır.


  • @ferhatdemirhan vizesiz ülkelerden başlayabilirsiniz, her ülkenin dosya transferinde istediği farklı şartlar bulunmakta


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    207k Bakış
    istanbuladamiI
    @Onur-AKYILDIZ Selamlar, DV 27 yi son derece sıkışık bir takvime şu anda koymazlar ama belirtilen değişiklikler DV 28 ve sonrası için gayet mantıklı olabilir. Hatta istenen başvuru ücretinin artacağını düşünüyorum. Haa DV 27'yi bir borç olarak görüp bir takvim yılına sıkıştıracaklarsa eğer bunu DV 28 ile birlikte yapabilirler(ihtimal tabi). Bu arada ABD'nin başında Trump amca olduğu sürece herhangi bir sebeple yapılacak bir göçmenlik için her zaman stres oluşacaktır ve somut bir şeyler yapılmayacaktır. Trump sıkıntı
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    439k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    54k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum