Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Tuğberk-Önder numaralarimiz cok yakin muhtemelen merak ettim, o yüzden. Güzel haberlerinizi de bekliyoruz.


  • @jtcarlos teşekkürler ama numaralara güvenmeyin bende Dv22 sürecindeki 10klara baktım ama çok farklı oldu herşey dv22de 10klar şubatta mülakat alırken biz temmuzda aldık o yüzden ne yapıp ne edin ankaraya güvenmeyin


  • Bu ileti silindi!

  • ArkadŞlar TC deki ikamet izniyle ilgili bilgisi olan var mı? ABD vatandası olan çocuğuma TC oturma iznini uzatmıyorlar. Sebep olarak da anne babanın TC vatandası olmasını gösterip nüfusa yönlendiriyorlar. Başına böyle bir durum gelen var mı


  • @eren-yildiz ikamet izni genellikle Türk vatandaşlığından çıkan mavi kart sahiplerine veya çeşitli statülerdeki yabancılara veriliyor. Anne ve baba Türk vatandaşı olduğu için çocuğunuza ikamet izni almak yerine soybağı ile Türk vatandaşlığı alabilirsiniz. Hem ABD hem Türkiye, birden fazla vatandaşlığı kabul ettiği için herhangi bir sorun olmayacaktır. Ayrıca tekrar tekrar ikamet izni alma zorunluluğunuz da ortadan kalkar.


  • @Uçan-hollandalı 15 bin dolar sorunu var ama ne kadar şanslı olsam da 😢


  • @yirmak26 evet ama 5 yıldır ikamet izniyle Türkiye'de yaşayabiliyordu çocuk. Bu şekilde devam eden bir çok tanıdığımda var. Ancak sorun şu ki aralık ayında alınan bir kararla bu uygulamaya son vermişler. Daha önceden yapılan birşey bugün neden reddediliyor onu anlamış değilim

  • ⭐⭐

    @Zeynep-İlkbal-Yazıcı, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Merhabalar, iyi günler.
    Çevremde benim dışımda 2024 - Green Card talihlisi olmadığı için bu forumdaki insanlarla hem süreci takip etmek hem de iletişim içerisinde olmak istiyorum. İlk başvuruşumda talihim göz kırptı bana ve açıkçası çok hakim değilim. Sevgilimle birlikte başvuru yapmıştık ayrılıktan sonra ikimize de çıktığını öğrendim. Kendisinin 6. başvuruşu olunca pek de araştırmadım desem yeridir. Şimdi yoğun bir dil kursu programına başladım. Sizler bu bekleme sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz ve benim gibi pasaport bilgisi girmeden formu dolduranların sürecine olumsuz bir etkisi olur mu acaba? Sevgiler.

    Merhaba, tebrikler.
    Bekleme süresinde İngilizce öğrenmek yerinde bir karar. Müsait oldukça forumda gezinin geçmiş yıllara ait aşamaları ve deneyimleri okuyun. Pasaport bilgisini mülakat alınca form açtırıp girersiniz. Sürece olumsuz bir etkisi yoktur.


  • @Zeynep-İlkbal-Yazıcı pasaportu sonradan mülakat tarihi belli olunca ekleyebilirsiniz, olumsuz etkisi olmaz, sorularınızı 2024 çekiliş aşamalarından sorun, forumu karıştırın biraz sorularınızın cevaplarını bulursunuz.


  • @Zeynep-İlkbal-Yazıcı 2024 talihlisi olarak ilk iş DS-260 formunu gönderdikten sonra ingilizcemi geliştirmek için bir kurs arayışı içerisine girdim. Mayıs ayında kursa yazıldım. Bence bu aşamada yapılabilecek en iyi şey dil yetkinliğini artırmak ve tüm konuları sıkıca araştırmak. Sudan çıkmış balığa dönmemek için tüm araştırmaları gitmeden tamamlamayı hedefliyorum. Bu aşamada herkes kendi yol planını dikkatlice kendisi çizmeli. Oradaki yaşama minimum sürede adaptasyon sağlamayı hedefliyorum. Eğer Amerika'da geçerli bir mesleğiniz varsa hangi bölgelerde yoğunlukta bunu araştırabilirsiniz. Araştırmalarım sonucu kendi mesleğimizi orda devam ettirmek hayat kalitesi için oldukça önemli. Farklı kişilerin GC serüvenini izleyip kendine ders çıkartabilirsin.

    Umarım sıkıntısız bir mülakat yılı olur. Olumsuzluklara karşı her zaman bir B planı hazırlamakta fayda var . Sevgiler.


  • Bu ileti silindi!

  • @smhshntrk Alabiliyorsanız her ihtimale karşı B2 Turist vizesi almaya çalışın. Yetişmediği taktirde oraya gidip avukat vasıtası ile hızlandırabilirsiniz. Bir arkadaşımın teyzesi 2023 talihlisi ve Cuma günü Miami'ye giderek hızlandıracak. Case Number 28 binlerde.


  • @Riethian, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @smhshntrk Alabiliyorsanız her ihtimale karşı B2 Turist vizesi almaya çalışın. Yetişmediği taktirde oraya gidip avukat vasıtası ile hızlandırabilirsiniz. Bir arkadaşımın teyzesi 2023 talihlisi ve Cuma günü Miami'ye giderek hızlandıracak. Case Number 28 binlerde.

    Greencard çıkanlar turist vizesine başvuramıyor diye biliyorum. Bilen biri teyit edebilir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @smhshntrk başvurabilirsiniz ama yüksek ihtimalle red alırsınız. DS formunu doldurduğunuz için içerde göçmenlik başvurunuz var şu anda. Turist başvurusu yaptığınızda ise göçmen olmayan bir vize türüne başvurmuş olacaksınız buda red almaya sebep oluyor genelde. Nadiren memuru ikna edip alabilenler oluyor ama

  • Yasaklı

    Arkadaşlar 2023'teki başlıkları okuduğumda birkaç whatsapp ve telegram gruplarından bahsedilmiş, hem genel gruplar hem de örneğin Viyana grubu vb. Bu gruplara nasıl ulaşabiliriz? ve 2024 için ayrı gruplar mı oluşturulacak bilgisi olan var mı?


  • @Zeynep-İlkbal-Yazıcı yani pasaport bilgisini mülakat tarihi aldıktan sonra pasaport için formumuzu actirabilirsiniz ki dv2024 mülakat başlığı altında tüm sorularınıza moderatörlerimiz tarafından cevap bulabilirainiz


  • @omerars 2024 icin için forum yöneticileri telegram grubu açılmayacağını bildirdi. Hatta 23 icin olan guruba da yeni üye alimi kapatıldı.


  • @ahmtsefakaya Avrupa için bültenin 32k cutoff olduğu anlamına geliyor
    . Detaylar icin Sayılarla DV2023 başlığını okuyabilirsiniz.


  • Herkese selam,

    Case numberım 17 binlerde ve anladığım kadarıyla süreç bitmeden mülakat tarihi gelmesi çok zor. Belki bitiş ayları olan ağustos, eylül.... Başka bir ülke konsoslosluğu araştırıp, gidiş ve süreç ile alakalı olarak karar vermek en mantıklısı gibi. Geçmişten deneyimleri olanlar ya da araştıranlar var ise, hangi ülke ya da hangi konsolosluklar öncelikli olarak başvurulmalı?
    Esenlikler,


  • @onderoymak 2024 kazananıysanız dosya taşımayı düşünmek için henüz erken, önce mülakatlar verilmeye başlansın ilerlemeyi görün, biraz zaman geçsin bakarsınız sıra gelecek gibi değil ise, konsolosluklara mail atmaya başlarsınız, hangi ülkeye mail atılacak diye kesin birşey yok bu sene viyana çok mülakat verdi, seneye belki başka ülke olur, birde gideceğiniz ülke vize istermi siz vize alabilirmisiniz onuda düşünmeniz lazım,forumu karıştırın biraz, 2023 mülakatlarını bakın fikriniz olur, sorularnızı 2024 green card çekilişi aşamaları konusundan sorun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum