Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
66 23 3.0k 21

• Merhaba herkese,
    Postdoc için Amerika'ya gideceğiz ve bildiğim kadarıyla eşlere j2 vizesi veriliyor. Peki çalışma izni olmayan bu vize türü için EAD başvurusu yapılabiliyor mu ve nasıl yapıyoruz, online olarak mı?

• @TUNCAHM
    Merhaba, bu konuda bizim sürecimiz tamamlandı. Texas'a ilettiğimiz formlar değerlendirildi ve yaklaşık 25 günde çalışma kartım bana ulaştı. J-2 vize kategorisinde olupta, soruları olan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• ⭐⭐⭐

@TUNCAHM peki J-2 vizesi olan eşinize EAD verildi mi? Süreci direk bu başlığa aktarırsanız daha faydalı olur.

• @waterman
    Merhaba,

Eşim J1 ve ben dependent J-2'yim.
    Eşimin zaten kampüs içi 20 saat çalışma hakkı vardı.Onun için özel bir talepte bulunmadık.
    Ben I-765'İ doldurdum.Gerekli evrakları toparladım ve parayı da yani 410 USD'yi banka hesabımda tutup, para çekimi için ilgili formu doldurdum. Sonrasında Georgia eyaletinin bağlı olduğu birim Texas'ta olduğu için dokümanları oraya yolladım. Genel olarak bu şekilde ..

• @TUNCAHM Merhaba EAD başvurusu için başvuru ücretini Amerikadaki banka hesabınızdan mı transfer ettiniz?

• @TUNCAHM, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@TUNCAHM
    Merhaba, bu konuda bizim sürecimiz tamamlandı. Texas'a ilettiğimiz formlar değerlendirildi ve yaklaşık 25 günde çalışma kartım bana ulaştı. J-2 vize kategorisinde olupta, soruları olan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.

tebrikler, gozunuz aydin.

Merhaba herkese,
    Postdoc için Amerika'ya gideceğiz ve bildiğim kadarıyla eşlere j2 vizesi veriliyor. Peki çalışma izni olmayan bu vize türü için EAD başvurusu yapılabiliyor mu ve nasıl yapıyoruz, online olarak mı?

Evet, yapabilirsiniz. I-765 formunu tum belgelerle beraber posta ile gondermelisiniz. Replace edilemeyecek belgelerin fotokopisini gonderin, orijinalleri sizde kalsin. Henuz forumda adim adim yapilacaklar yok, ama soyle ayrintili bir dokuman var, bunu inceleyin isterseniz...

https://internationaloffice.berkeley.edu/sites/default/files/ead_for_j-2.pdf

Bu da I-765 formunun bulundugu sayfa:

https://www.uscis.gov/i-765

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• J2 vizesi ile bir yil aradan sonra tek basima tek basima Amerikaya girisi yapabilir miyim?

Merhabalar, adim Deniz. Bu benim sitede ki ilk sorum olacak. Esimle birlikte 2021 yilinda Amerika’ya gittik. 9 ay sonunda Ispanya’ya donme karari aldik.
    Ispanyaya dondukten sonra ne yazik ki is bulamadim ve bu yuzden, calisma izni tarihim dolmadan Amerikaya donmek ve calismak istiyorum.

Degerli bilgilerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim.

• @TUNCAHM merhaba, kisisel bir sorum olacak. Mesaj nasil atilabilir bulamadim. J2 vizem var, calisma iznim bitmeden Amerika’ya tek basima giris yapmak istiyorum, yapabilir miyim? Tekrar vize vs almam gerekiyor mu? Suan da ispanya yasiyorum. Tesekkur ederim.
    Eger yanlis bir yerde sorduysam ozur dilerim.

• @denizeren, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@TUNCAHM merhaba, kisisel bir sorum olacak. Mesaj nasil atilabilir bulamadim. J2 vizem var, calisma iznim bitmeden Amerika’ya tek basima giris yapmak istiyorum, yapabilir miyim? Tekrar vize vs almam gerekiyor mu? Suan da ispanya yasiyorum. Tesekkur ederim.
    Eger yanlis bir yerde sorduysam ozur dilerim.

merhaba, bildiğim kadarıyla eşinizle birlikte giriş yapabilirsiniz, çünkü eşiniz sizin sponsorunuz, sizde dependent yani bağımlı konumundasınız. eşiniz sizden önce giriş yaptıysa sizin girişinizde nasıl bir yol izlenir sorun olur mu emin değilim fakat sizin tek başınıza girmenize izin vermezler bildiğim kadarıyla.

• @TUNCAHM yanitiniz icin tesekkur ederim.
    2021 yilinda ve 2022yilinda birlikte giris cikis yaptik. Demek istedigim ilk kez amerikaya giris yapmayacagim. Eger bir yanlis anlasilma olduysa belirtmek isterim.
    Tanidiginiz bir tavsiye edecegiz bir avukat var mi acaba bu konu hakkinda avukatada danismak isterim. Tesekkurler

• @denizeren, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

J2 vizesi ile bir yil aradan sonra tek basima tek basima Amerikaya girisi yapabilir miyim?

Merhabalar, adim Deniz. Bu benim sitede ki ilk sorum olacak. Esimle birlikte 2021 yilinda Amerika’ya gittik. 9 ay sonunda Ispanya’ya donme karari aldik.
    Ispanyaya dondukten sonra ne yazik ki is bulamadim ve bu yuzden, calisma izni tarihim dolmadan Amerikaya donmek ve calismak istiyorum.

Degerli bilgilerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim.

Evet, tek basiniza yapabilirsiniz; ama esiniz ABD'ye sizinle donuyor, degil mi? Cunku elinizdeki J vizesini kullanabilmeniz icin gecerli bir DS-2019 formuyla giris yapmalisiniz. Yani J programi devam ediyor olmali ve bu programin asil basvurani olarak esinizin de ABD'de olmasi gerekli.

J2 otomatik olarak EAD vermiyor, sizin calisma izni icin basvuru yapmaniz lazim, daha once basvuru yapip EAD ve SSN aldiniz mi?

• Merhaba, Öncelikle hayirli olsun. Eşimin doktorası için geldik. Benim j2 vizem mevcut. Benim için ead başvurusu yapıyor olacağız. Evlilik cüzdanı çevirisinin bizim tarafımızdan yapılması uygun oluyor mu, yoksa yeminli bir tercuman mi cevirmeli? Maalesef cevabını bulamadim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bir de I-765 formunu online doldurmaya çalıştığımda ilgili kategorilerde j2 göremiyorum. Acaba bizim fiziki mi doldurmamiz gerek? Cok tesekkurler

• J-2 vize türü sahiplerinin EAD başvurusu yapabilmesi için gerekli evrakları bilen varsa bilgi verebilirse çok memnun olurum.

• @ecemhnm merhaba, Online dolduramazsınız, en azından 4 ay önce öyleydi.
    Evlilik cüzdanınızı ben işi garantiye almak için yeminli tercümana tercüme ettirmiştim. bununla ilgili bir bilgi mevcut değildi yani tercümeyi yeminli tercümana yaptırın diye fakat işinizi garantiye alın derim.

• Bu ileti silindi!

@TUNCAHM

Merhaba, ben de Georgia'dayım. Belki bilginiz olabilir diye umarak size bir şey sormak istiyorum. Buraya geldikten sonra, eşimin araştırma için geldiği Georgia Tech'de, alanımla ilgili bir hocadan visiting researcher olarak kabul aldım ancak üniversite çalışma iznim olmadığından dolayı kabul etmedi. Hemen J-2 çalışma izni başvurusunda bulundum ancak 2 ayı geçmesine rağmen işlem sonuçlanmadı. Türkiye'ye dönüşümüze 6 ay kaldığı için biraz gerginim. Sorularım şu şekilde, 1. Çalışma izni alımının hızlandırılması imkanı var mıdır? 2. J-2 olarak aslında vize sponsorumuz olan kurumda yine self-funding visiting researcher olmak istiyorum, bunun work permit almadan, başka bir çözümü var mıdır? 3. J-2'dan J-1'a geçiş mümkün olabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• @fzlt, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@TUNCAHM, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@TUNCAHM

Merhaba, ben de Georgia'dayım. Belki bilginiz olabilir diye umarak size bir şey sormak istiyorum. Buraya geldikten sonra, eşimin araştırma için geldiği Georgia Tech'de, alanımla ilgili bir hocadan visiting researcher olarak kabul aldım ancak üniversite çalışma iznim olmadığından dolayı kabul etmedi. Hemen J-2 çalışma izni başvurusunda bulundum ancak 2 ayı geçmesine rağmen işlem sonuçlanmadı. Türkiye'ye dönüşümüze 6 ay kaldığı için biraz gerginim. Sorularım şu şekilde, 1. Çalışma izni alımının hızlandırılması imkanı var mıdır? 2. J-2 olarak aslında vize sponsorumuz olan kurumda yine self-funding visiting researcher olmak istiyorum, bunun work permit almadan, başka bir çözümü var mıdır? 3. J-2'dan J-1'a geçiş mümkün olabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam merhaba,

Bende aynı durumayım ama ben üniversiteden para istemedim yani volunteer olarak çalışacağımı söyledim ve benzer sıkıntıyı bana yaşatmadılar.

• Merhabalar, uzun zamandır takip ettiğim forumda ilk mesajımı yazıyorum. Yeni bir konu açmamak için buraya yazmayı uygun gördüm.

Üst mesajlarda @TUNCAHM 25 günde EAD başvurusunun sonuçlandığını yazmış @fzlt ise 2 ay geçmesine rağmen hala sonuçlanmadığını, Texas USCIS'in processing timea bakıldığında 3.5 ay gözüküyor. J2 için EAD başvuruları 1-4 ay gibi diyebilir miyiz?

Beni meraklandıran bir şey var o da başvuruyu yaşadığımız bölgeye göre PO Box'lara yolladığımızı gördüm bilgilerden, yerleşim yeri DC olduğu için Potomac'a mı gidiyor belgeler, ona baktığımda ise 18 ay gösteriyor, bu da gerçekten uzun bir süre.

Konu hakkında bilgisi olan güncel tecrübeleri olan var mı acaba, gerçekten memnun olurum.

Benzer Başlıklar

• Türkiye dışındaki bir ülkeden öğrenci vizesi başvurusu yapmak

2
    0 Oy
    2 İleti
    188 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker Dediginizi yapabilirsiniz, ama genelde o ulkede bulunmadan gorusme istegi gerceklestiremiyorsunuz. Genel olarak her ulkedeki ABD konsoloslugu o ulkede yasayan kisilere vize gorusmesi yapiyor, bu konuda eskiden daha cok esneklerdi, fakat pandemi zamaninda ulkeler arasi seyahati engellemek icin her konsolosluk sadece o ulke vatandaslarina hizmet verecegini acikladi, ve pandeminin sona ermesiyle yavas yavas eski sisteme donuyorlar, fakat bu durum hangi konsoloslukta mulakata katilacaginiza gore degisecektir. En dogru bilgi icin ilgili ABD konsoloslugunun sitesini incelemelisiniz hatta emin olmak adina konsolosluga ulasip sorunuzu da sorabilirsiniz. Bazi ulkelerdeki ABD konsoloslugu vize alabilmek icin o ulkede oturumuz olmasini yani kalici olmanizi isteyebilirler, bazilari ise turist vizesiyle de randevu vermeyi kabul edebilirler. Cogunlukla vizeyi aldiginizda, pasaportunuzu kurye hizmetiyle geri aliyorsunuz, her konsoloslugun kayit ve gonderim sistemi farkli, o nedenle hangi konsoloslukta mulakata katilacaksaniz o konsoloslugun sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Maalesef su an icin Turkiye'de dediginiz gibi bir durum soz konusu... Eger onemli bir egitim icin ABD'ye gidiyorsaniz mulakat tarihi aldiktan sonra konsolosluga ulasmaktan cekinmeyin, akademik egitim konusunda okulun baslangic tarihine gore mulakat tarihinizi one alabiliyorlar. Ayrica daha once ayni vize turunde vize aldiysaniz ve vizenizin suresi yeni gectiyse mulakatsiz vize alabilmek icin de basvuru yapabilirsiniz, konsolos dosyanizi inceleyip sizin mulakatsiz vizeye uyguo olup olmadiginiza karar verecek, eger uygunsaniz posta ile pasaportunuzu gondereceksiniz, eger uygun degilseniz aldiginiz tarihte mulakata katilmaniz gerekiyor. Bunlarin disinda ise @Rushvisasnow 'in randevu tarihini one cekme servisini tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti
  • Mülakat Olmadan Öğrenci Vizesi Almak

7
    0 Oy
    7 İleti
    427 Bakış
    crazycellsC
    @Enis-Burak-Akyürek, içinde söyledi: Mülakat Olmadan Öğrenci Vizesi Almak Merhaba,daha once yarida kalan masterimi bitirmek icin posta yardimiyla vizemi yenilemeye yolladik. Mart ayinda b1 vizemizi esimle birlikte almistik. Yollayali felan bir hafta oluyor ama sistemden kontrol ettigimde hala no status diyor . Tahmini olarak bekleme suresi nedir? (Heycanliyiz biraz o yuzden sabirsizlaniyoruz 🐒) Birkac hafta icinde gorunur, mulakatsiz vize yenileme islemi 1 ay kadar surebiliyor, bilginize.
  • Yeniden eğitim vizesi almak.

2
    0 Oy
    2 İleti
    166 Bakış
    crazycellsC
    @ilkerbkr, içinde söyledi: Yeniden eğitim vizesi almak. Ya ben birsey sormak istiyorum Ben 2018 yılından 2019 yılına kadar ingilterede 1 senelik dil eğitimi aldım Şimdi ise amerikaya dil eğitimi için yeniden başvurmak istiyorum Sizce amerika 1 sene zaten İngiltere de dil eğitimi almışsın şimdi neden dil eğitimi almak için gitmek istiyorsun diyip Red verebilir mi yoksa 3 4 tane Avrupa ülkesi görmemi ve İngiltere de 1 sene kalmamı olumlu yönde görüp onay verebilir mi? Eğer başvuru yapmak istiyorsam nasıl bir bahane bulmam gerek yardımcı olursanız sevinirim peki ingilizce egitimi almak istemenizin nedeni nedir? Bir de 1 yillik egitimin neden gerekli olmadigini dusunuyorsunuz? Bu iki soruya cok net cevap verebilmeniz lazim...
  • F1 vizesi ile SSN almak

Kilitli Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @mrblackwater F1 vizesi ile SSN almak içinde söyledi: Başlıkta belirttiğim üzere sosyal güvenlik numarası almak istiyorum.Ehliyet almak için banka hesabı açtırmak için ihtiyacım var.Açıkçası birde delivery işinide düşündüğümden buna ihtiyacım var.Not for work damgalı SSN veriliyormuş bilginiz varmı ? Dil okulu referans olup I-20 belgem ile alabiliyormuşum.Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Maalesef SSN'yi sadece istediginiz icin alamiyorsunuz, statunuzun calisma izni vermesi gerekiyor. Genelde F1 statusu calisma izni veren bir statu degil o nedenle otomatik olarak SSN alamazsiniz, eger okulunuz size bir is veriyorsa ve buna dair belge verecekse o durumda bir SSA ofise giderek SSN basvurusu yapabilirsiniz. Basvuru icin su kaynaklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu https://www.ssa.gov/pubs/EN-05-10181.pdf Ayrica su konuya da goz atmanizi tavsiye ederim (buna daha uygun gibisiniz): https://yesilkartforum.com/forum/topic/1633/bireysel-vergi-kimlik-numarası-itin Forumdaki güncel konu: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında https://yesilkartforum.com/forum/topic/3853/f-1-vizesi-ve-ead-çalışma-izni-hakkında/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k