DV2024 Sohbet Odası
-
@dumandante Siz en kisa surede formu doldurun, mulkat alir almaz vatandaslik bilginizi guncellersiniz, arada dosyanizi acarsaniz bu butun surecinizi etkilyor. Sonradan evlenen ve cocuk sahibi olanlar da bu sekilde guncelleme yapiyorlar.
Bir de imzanizdaki 2023'u eger DV2023 talihlisi de degilseniz tabii ki degistirir misiniz, sansiniz bol CN'nin dusuk olsun. -
Evet yaklaşıyor yaklaşmakta olan 🇺🇸 O sene bu sene olsun artık sıkıldım ya
-
@ayvalik10 Evet 2.soruya evet diyemiyorum cunku henuz vatandaslik almadim.Almaya hak kazandim.Rusyada sistem biraz farkli.Hak kazandiktan sonra 1 yil icinde mevcut vize suren icinde alabiliyorsun.Dolayisiyla vatandas degilim.3.sorunun cevabi da 2.soruyla paralel.Vatandaslik aldiktan hemen sonra pasaportu alabiliyorsun.Yani kisaca ben vatandas degilim henuz ve hayir cevabi verecegim.Ama sonrasinda vatandasligi almayi dusunuyorum.Mulakat tarihinden once bu vatandasligi alirsam ne yapmam gerekiyor.Mulakat sirasinda bu bilgiyi vermem yeterli olacak mi ? Cunku eger vatandasligi alip DS260 formunu degisirsem mulakat siralamasi uzayacak deniyor.Cekincemin ve sorumun asil sebebi bu.Tesekkurler cvp icin
-
@dumandante sen alsan bile hemen ds 260 güncelleme yaptırtma mülakat tarihin gelince ds 260 açtırıp ozaman rusya bilgilerini ve pasaportu girersin ondan dolayı kaybında olmaz zaten pasaportu olmayanlar da aynı şekilde other document yapacak ilk doldurma da daha sonra mülakat tarihi çıkınca ds 260 açtırıp pasaport bilgilerini dahil edecek
-
@lumos Degistirdim uyari icin tskler.Bu sekilde yapmam en sagliklisi olacak o zaman.Hatali bilgi vermek mulakat sirasinda zor durumda birakabilir endisesiyle bunlari soruyorum.Evet mulakat tarihi kesinlestikten sonra bu guncellemeyi yapmak sikintiyi cozecektir.Tesekkur ederim.
-
@dumandante Rica ederim, kesinlikle oyle.
-
@ayvalik10 tesekkurler hizli cevap ve cozum icin.
-
@ayvalik10 Abi şuan DS260 taslağını kendim için dolduruyorum ama sormak istediğim konular var. Örneğin form içerisinde tarafıma ait adres bilgileri veriyorum. Fakat bu bilgileri ingilizce olarak mı yazmam gerekiyor yoksa türkçe olarak mı yazmalıyım?
(Örn :
Adress : xxxx street x/x
Adress : xxxx sokak x/x
Country / Region : Turkiye
Country /Region : Turkey)
Bir de adress bildirim alanında bizden sokak ve bina numarası istenmiş, mahalleyi yazmamıza gerek yok mu? -
@dumandante rica ederim biz aileyiz burada herkes birbirine yardımcı olur
-
@kemallacin ingilizce harflerle yazmalısın. DS260 tek bir yerde Türkçe karakterleri kullanacaksın ismini türkçe olarak adı - soyadını yazacağın yerde o kadar adres kısmını doldururken aşağıdaki evrağın çıktısını alıp orada nasıl yazıyorsa o şekilde dolduracaksın çünkü bu evrağı yanımızda götürücez ondan
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-tarihceli-yerlesim-yeri-ve-diger-adres-belgesi-sorgulama
-
@ayvalik10 Yani örneğin ülke kısmında Turkiye olarak yazmalıyım, Turkey olarak değil öyle mi?
-
@kemallacin evet
-
Sayın arkadaşlar merhaba kafama takılan şu green card ta dünya genelinde 55.000 kişi alacak şimdi başvuran arkadaşları da hesaba katar isek çıkan 55.000 kişi mi yoksa aileleri ile toplam 55.000 kişi mi çünkü eğer aileler ile toplam 55.000 kişi ise formu erken doldurmak daha mantıklı mülakat sırası almak için yok sadece çıkan 55.000 kişi içinse kontenjan ds 260 formunu hemen doldurmak çok problem olmaz sadece sıra numarası biraz geriye gider bu konu ile alakalı bir bilgisi olan var ise bence yanıtlaması çok daha iyi olur saygılarımla...
-
ben her zaman şunu söylerim özellikle green kart için konsoloslukların çalışma koşullarını bir sene öncesine göre bakıpta yorum yapmayın hata yaparsınız çünkü değişiklikler oluyor. İşte ispatı farklı yerlerde KCC şubelerini açıyorlar. Şimdilik aile birleşimine bakacaklar ancak green kart destek olur mu zaman göstericek sonuçta ilk mülakatın başlamasına daha 5 ay var. Özellikle 6:15 dakikasından sonrasını seyredin.
-
@ayvalik10 İyi niyetinizden şüphem olmamakla birlikte bazı konularda eksik veya yanıltıcı bilgiler veriyorsunuz. Formda ülke adının input box ile yazıldığı bir alan yok. Seçim kutusu üzerinden seçiliyor. Ayrıca bu şekilde bir Word dosyası daha çok kafa karıştırır. DS260 formu selectbox, checkbox'lara, koşullu alanlara sahip. Bir sürü alternatif soru çıkıyor. Bunu zaten yesikartforum'un hazırladığı pdf dosyası ve video'da görebiliyoruz. Bunu en sağlıklısı online form üzerinde doldurmak. Yani siz yine iş, okul, eğitim durumu vs gibi detay bilgileri bir klasörde hazır tutun, sorulan sorulara PDF guide'ı kullanarak cevap verin. . Böyle ekstra winrar dosyaları , word dosyaları filan daha kafa karıştırıcı, işin içerisinden çıkılmaz hale getirebilir @kemallacin http://yesilkartforum.com/cekilis/
-
@tufank benim verdiğim dosyanın içinde ne olduğunu bilmeden yazmışsın. Zaten senin yazdığın paketin içinde ki dosyalarla aynısı var. Sadece bende 3. bir dosya var. ds 260 boş hali. Yani araştırmadan bakmadan hemen etiket yapıştırmazsan sevinirim. Cevap yazmak gibi bir olaya girme çünkü görmücem yazdığını
-
@ayvalik10 sizin verdiğiniz winrar dosyasını download edip içeriğine ve word dosyasına baktıktan sonra bu yorumu yaptım. Ben araştırma yapmadan konuşmam. Diyorum ki bu iş word dosyası ile filan olmaz. Ya formun screen shot'ı ya da video üzerinden anlatılır. Yesilkartforum'un hazırldığı pdf ve video'da var. Siz bunları da winrar içerisine almışsınız kendi eklediğiniz word dökümanı ile. Word dökümanına gerek yoksa o zaman zaten sizin hazırladığınız paket şu adreste herkesin açabileceği zip formatında mevcut. http://yesilkartforum.com/cekilis/
-
@dilmel yoo kusura bakma seninle orada görüşmeyiz uçağımıza yetişmemiz lazım :D
-
@tufank yormayın Tufan bey boşa parmaklarınızı, bazı şeyleri istesenizde anlatamazsınız bazı kişilere
-
@Emre-Kurtulmuş haklısınız Emre Bey. Olabildiğince düzgün bir üslupla anlatmaya çalıştım ama karşılığında gelen cevap bir o kadar uzak bir noktada.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum