Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Günaydın ahali! Bugünü saymıyoruz ve kaldı 23!!!

    Zorluklar aşılmak içindir. Bu ülkede zorluğu aşamıyorsunuz. Çünkü engelleniyor. Amerika'ya 3-4k dolar arası giden tanıdıklar var. Tüm birikimleri o kadar olan. Şuan gayet güzel işteler. Yok 60bin dolar, yok 30k dolar. Evet olsa güzel olur ama yok diye karamsarlığa kapılmayın. Kimler ne imkanlarla gitti, yaptı.

    Çekilecek çile 3-4 ay. Sonra çalışan, uğraşan başarıya ulaşıyor. Bu ülke gibi 15 yıl çalışıp hala 1 araba taksiti ödetmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MGE gidilecek 3k - 4k giden tanıdıkların gittiği tarihi de yazarmısın 4 - 5 yıl önce mi yoksa daha eski mi çünkü bu paralar artık geçerli değil. Ondan dolayı 10k altında para yanında gayrimenkul yoksa sana para miktarını yükselt sonra tekrar gel derler.


  • @ayvalik10 bir tanesi 2017 gidişli, karı-koca. hatta evlenemden çıktığı için apar topar düğün yaptılar. Gittiklerinde 14-15 ay boyunca arkadaşlarımın bir tanesi green cardı olmadığı için çalışamadı. tek kişi hem kiraladı hem yaşadılar. stüdyo daireydi. O dönem stüdyoya 1.5k veriyorlardı Şuan aynı benzer evler 1.6-1,8 arası değişiyor.

    Bir diğeri ise tek başına gitti. Yanılmıyorsam Pandemiden hemen önce 2020 başıydı. Gittiğinde 2 aylık parasını otele vermek zorunda kaldı. Corona sebebi ile ev bulamadı. Doordash, ubereats sonrada amazon gibi işlerde çalıştı. Şuan uber yapıyor. Dil kurusuna gidiyor ve yazılım öğrenmeye çalışıyor.

    O yüzden hala daha çok yüksek meblağlar değil. Bugün bankadan kredi çeksen 150bin tl veriyorlar zaten. Kesintiler dahil eline en kötü 135bin tl kalır. Bu yaklaşık 6-7 bin dolar ediyor.

    En kötü bu şekilde bile bir para bulunur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MGE yanlış anladın amerika da geçinemez demiyorum konsolosluğa mülakata gittiğin zaman banka hesap evrağında sadece bu miktarlar yazarsa sorun olur. Dediğin gibi konsoloslukta sorun yaşamamak için 6k - 7k altında olmaması gerekiyor.


  • Ben kimseden görmedim ve duymadım. Konsolosluk sizin paranız yok diye green card vizenizi onaylamıyoruz dediğini.

    Ben duymadım tabi. Bu olmadı demek değildir.

  • ⭐⭐

    @Zelene 889 dolar kirası iyiymiş dedim.Virgülden sonrasını görmemişim. 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MGE 🙂 bunu söyleyerek söylemiyor. Her bir cevap için renkli kağıt vardır. O renkli kağıdı verir.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @MGE 🙂 bunu söyleyerek söylemiyor. Her bir cevap için renkli kağıt vardır. O renkli kağıdı verir.

    Tamam işte çevreden de bunca yıldır bir kişi bile parası yok diye gidememiş diye duymadım diyorum. 🙂 Bu iki saydığım örnek dışında gittiğini bildiğim ve durumu gerçekten hiç iyi olmayan ama samimi olmadığım kişilerde var. Şeytan diyo yaz gecenin bu köründe sor "kaç para gösterdin len" diye 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MGE forumda 2018 - 2019 - 2020 mülakat deneyimlerinde maddi yetersizlik dolayı beyaz kağıt alıp daha sonra tekrar mülakata gidenler vardı. Ancak 1-2 kişi idi.


  • Mesela bak güzel dedin. Konsolosluk şey demiyor; hayatta giremezsin. Olanak bul, gel bir daha değerlendirelim diyor.

    Ama maalesef ülkemizde şey sorunu var biraz, kulaktan dolma bilgi yayılması sorunu.

    Umarım bu greencard gerçekten gideceklere çıkar! 🙂

    Bu arada ayvalık lütfen konuşmaları kişisel algılama. Ben genel çerçevede şuan seninle konuşuyorum sadece. Verdiğin bilgiyi veya söylediğin şeyleri ne küçümsüyorum nede farklı bir şekilde görüyorum. Bunu açıklamamın sebebi de yanlış anlaşılma olmasın lütfen diye 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MGE 7 mayısta gör burasını kulaktan dolmanın kralını yaşıyorsun. binlerce kişi üye oluyor forumu hiç incelemiyor. Forum nasıl işliyor anlamıyor farklı yerlerde ki bilgilerle geliyor bilgiçlik taslıyor. Sonra da bilgilerin yanlış olduğunu öğrenince kuyruğunu kıstırıp sana soru sormaya başlıyor.

  • ⭐⭐

    @ilkerkaynar90 Ben 2 yetişkin 2 çocuk ve 2 kedi için yaptığım bütçeye göre 12 aylık tahmini gider (1 senelik ev kiralama,araba alma,aylık yeme içme gideri,vize ,unganlar,uçak bileti ) 70k-75k arası bir meblağ hesapladım.Tabii aklımıza gelmeyen bazı giderler vardır illaki onlar içinde zaten 5k öngörülemeyen gider koydum. Tabii bu benim hesabım, ben 1 sene yetecek parayla gitmeyi kendim için daha doğru buluyorum , çünkü yaş itibariyle hemen iş bulamayacağımı düşünüyorum.Ha keza çocuğun biride ufak olduğu için hanımda hemen iş bulamayabilir diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak risk analizini yapıp , kendim için bir senaryo oluşturup ona göre hazırlanıyorum.Çıkarsa bu senaryoyu deneyeceğim.Çıkmazsa birikimi daha artırmanın yoluna bakacağız (borsa v.s)


  • Son günlerde Bende Ufak Bir Korku Var Türkiyenin DV Lotosundan Çıkarılmasıyla Alakalı Mülakatlar Falan Geciktikçe Son Günlerde Okuyorum Mülakat Mağdurlarını Gördükçe Korkum Dahada Baskın Hale Geliyor Sizce DV Lotosundan Çıkarma İhtimalleri Var Mı? Bizim Ülkeyi Şaka Bir Yana 😕


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @MGE 7 mayısta gör burasını kulaktan dolmanın kralını yaşıyorsun. binlerce kişi üye oluyor forumu hiç incelemiyor. Forum nasıl işliyor anlamıyor farklı yerlerde ki bilgilerle geliyor bilgiçlik taslıyor. Sonra da bilgilerin yanlış olduğunu öğrenince kuyruğunu kıstırıp sana soru sormaya başlıyor.

    Eminim öyledir. Yıllarca farklı platformlarda forumlarda bulundum. Oyun olsun, iş olsun. Burayı da az çok tahmin edebiliyorum o yüzden. Bilgi almak isteyen insanları anlarımda, maalesef eminim olmuştur veya gene olacaktır, sırf buraya gelip moral bozmaya çalışanlar türeyecektir. Onlara akıl versin şimdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ekto-Oktan bizim cevabımız


  • Günaydın arkadaşlar. Çok okuyup az yazan birisi olarak bir şeyler yazmak istedim ben de 🙂

    Öncelikle ekranın sağ üst köşesindeki "arama" kısmına ne hakkında bilgi almak istediğinizi birkaç kelime ile yazdığınızda ilgili başlıklar ve cevaplar çıkıyor. Pek çok soruma bu şekilde cevap bulabildim.

    GC başvurusunun paralı olması veya pasaport şartı bulunması, GC'nin özüne uygun değil. Çekilişe katılan herkes eşit haklara sahip olmalı. Çekiliş eşitlik esasına dayanıyor. O an pasaportu veya parası olmayan bir insan, GC çekilişini kazanıp mülakata çağrılma tarihine kadar ki bu 1 yıldan fazla oluyor, her türlü gerekli şartı toparlayabilir. Mantıklı her insan Amerika'ya gittiğinde, üstelik 2-3 kişilik bir ailesi de varsa, ilk etapta minimum 20-30 bin doların gerekli olabileceğini düşünür. Düşünemeyen varsa ve yine de çekilişe katıldıysa, bu da çok sorun değil çünkü zaten Türkiye için belli bir kontenjan var. GC kazananların hepsi bile vize alamıyor. Bu şekildeki başvuruların yüzde olarak çok fazla olduğunu şahsen düşünmüyorum. Çekiliş sonucuna çok da etki etmeyecektir bana göre.

    Fotoğraf konusunda da yine forumda yaptığım araştırmalara kendi yorumumu da katarak şunu söyleyebilirim; eğer fotoğrafınız başvuru esnasında kabul edilmiş ve başvuruyu başarı ile bitirerek bir konfirmasyon numarası almışsanız çok da mühim değil. Çekiliş konfirmasyon numarasına göre yapılıyor. Hayatta belki de bir defa elde edilebilecek bu büyük şansı, Ankara'nın "fotoğrafta başı büyük çıkmış, yüzü yana dönmüş..vs." gibi küçük ihlaller sebebiyle reddedeceğini sanmıyorum. Yeter ki fotoğraf gerçekten size benzesin. Yüzünüzü kapatacak gözlük, aksesuar gibi görece büyük hatalar olmasın.

    Herkese bol şans dilerim.


  • @Ekto-Oktan Bu haber her yıl çıkar sonra da söner gider. Net olarak söyleyeyim Türkiye gibi genç ve dinamik bir ülkenin lotodan çıkarılması söz konusu olamaz.


  • @Ekto-Oktan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Son günlerde Bende Ufak Bir Korku Var Türkiyenin DV Lotosundan Çıkarılmasıyla Alakalı Mülakatlar Falan Geciktikçe Son Günlerde Okuyorum Mülakat Mağdurlarını Gördükçe Korkum Dahada Baskın Hale Geliyor Sizce DV Lotosundan Çıkarma İhtimalleri Var Mı? Bizim Ülkeyi Şaka Bir Yana 😕

    DV'den çıkarcaklarını sanmam ama vize sebebi ile süre sorunu yüzünden iptal olma ihtimali olabilir. Bunun için tabi bir çözüm var ama hem birazcık masraflı hem de yorucu olabilir.

    Birde bu tarz şeyleri nerden görebiliyorun, bir link varsa bende takip etmek isterim.


  • @dytmelek hintlilerin ender iyi özelliklerinden birisi bu. direk nakite çalışıp, paperworkle vıdı vıdıyla uğraşmıyor adamlar.
    illegalitenin ismi hintli 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @hasnotben, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @hadi-BE Bir Şikagocu olarak Cloudgate'i aradı gözüm 🙂

    O da gelir inşallah 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum