DV2024 Sohbet Odası
-
@onurito Pasaport olmadan mülakat tarihi veriliyor mu? Eğer bana çıkarsa adreside pasaport kısmınıda boş bırakacağım. Daha sönra güncellesem mülakatı ileri bir tarihe mi atar, yoksa mülakata gidince mi vermem gerekir bilgileri? Hangisi daha iyi olur tavsiye verir misiniz?
-
@Ozkan-aksan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tolgasatir avrupa birliği muhabbetini bence araştırmalarıma dayanarak söylüyorum bizim şuanki iktidar istemediği için olmadı bu zamana kadar 3 ay okurum bilemem ama 6 ay 1 sene olsun çözülsün çözerler bence zaten senelik beklemeye alıştıq.
Avrupa birliği, Türkiyenin Copenhag kriterlerini uygulamaması, açılmış fasılları tamamlamaması, eşitlik, özgürlük, adalet insan hakları, kadın hakları, hayvan hakları, cinsiyet ve yönelim hakları, şeffaf bürokrasi, eğitim, mali politikalar, askeri politikalar, dış ilişkiler, terör bağlantılı ülkelerle ilişkiler daha artık sayamayacağım onlarca konuda, üzerine düşeni yapmayı REDDETMESİ sebebiyle durdu. Fasıl tamamlayıp gidip yeni fasıl talep edilmedi. Kurallara uyulmayacağı deklare edildi. Kapı Türkiye tarafından kapatıldı ve süreç beklemeye alındı. Bu da içeride başarı olarak sunuldu ve oldukça fazla yandaş buldu ki seçim sonuçları ortada. AB nin talepleri halka DAYATMA olarak sunuldu. Vatan millet sakarya edebiyatı yapıldı. Halk da sağcısıyla solcusuyla bunu YEDİ. AB iyidir kötüdür herkesin kendince fikri vardır. Ama sen AB ye girme yolunda adım atmaya karar verdiysen, onların şartlarına uyacaksın demektir. Hem avantayı alayım hemde kadına kıza DİŞİ deyip ayağını kırıp oturmayı tavsiye edeyim, bu da benim özgürlüğüm olsun kafasının siyasi uzantısıdır bu. Zavallı AB, hala yatırım teşvik fonları ile IPARD destekleriyle Türkiyede tarım ve hayvancılığı büyük büyük destekliyor ki, hiç değilse kendisine satılan et tavuk sebze meyve bir halta benzesin, sağlıklı olsun. Tabi bizim ülkemizdeki uyanıklar, her yıl AB nin sağladığı bu teşviklerden usulsüz faydalanıp rant elde etmenin peşinde. Ama rey vermeye geldi mi AB ye girmeyelim diye tepiniyorlar. İşte sizin ahmaklığınız bizi etkiliyor. Onu naapıcaz diyorum bunlara???
-
@teddydaniels guncelleme yaparsan mulakat tarihi gecikebilir mulakat tarihi gelsin ona gore cikartmak pasaportu daha mantikli ztn mulakata ve saglik muayenesine gidince pasaportu verdginde bilgileri girerler
-
@this-time89 hayır öyle bir profil yok.
genelde istenmeyen kuralsız göç. Özellikle meksika sınırı. ABD'deki herkes göçmenlerin yararının farkında.
yani diyor ki meksikadaki narkotiklere x doları verip benim ülkeme kaçak gelmesin.
yaşadığı ülkeyi düşünen her normal kişinin düşüncesi yani. -
@charon Evet böyle bir profil var. Sadece politik doğruculuk adına senin bahsettiğin kötü örnekleri vererek durumu mantıklı bir çerçeveye oturtmaya çalışıyorlar, çünkü bilinçaltındaki gerçek düşünceyi söylerlerse kötü gözükeceklerinin farkındalar. Bu profil özellikle yasal da olsa latin amerika ve ortadoğudan göçmen kesinlikle istemiyor. Gerçek düşüncelerini açık olarak daha çok internet ortamlarında paylaşıyorlar. Geçmiş senelerde ben de senin gibi bu adamlar ülkesini düşünüyor bundan dolayı bu kaçak göçmenleri eleştiriyorlar gayet haklılar diyordum ki gerçek düşüncelerinin yasal da olsa oradan insan istememek olduğunu anladım.
-
Karadag Makedonya sırb gurcistan vb yere dilokuluyla gidip veya karadagda firma acip oradaki elçilikten basvururuz loto cıkarsa, türkiye linçini baypaslamak için her yol uygundur, bence sıra gelmeyenler sene sonunu beklemesin direk Baska bir ulkeye transfer ettirsin bir bahane bulup. Guney afrika cumhuriyetine gitse ingilizce ogrenmeye eminim orda sıra daha hızlı gelir
-
Yorumlara baktım da, yine hortlacak konu ama, pasaport şartı olsaydı keşke dedim içimden, bi sürü aday kafadan elenmişti 😅😅
-
@Lossantosdy haklisin aynen katiliyorum amaclari daha fazla katilim saglamakti bakalim sonuclari ne olucak
-
Icimden bir ses bu sene de iptal olacak diyor greencard
-
@this-time89 genel profil bu değil.
Her ülkede hiçbir yabancı istemeyen tipler olur, lakin bu tipler her zaman inanılmaz derecede azınlıktır. Genel profili temsil etmez. -
@ibrahimasar ibrahim üstadım döktürmüşsün yine. Klavyene sağlık. 2003 te abdde, 2005te kanadada bulundum vatanım da vatanım Diye geri döndüm. O zamanlar bu senin bahsettiğin zihniyet kafasını çılartamıyordu mağaralarından. Sonra gücün artık onlarda olduğundan emin oldular. Küstahlaştılar. 3 gram bilgi ile ger konuda fikirleri oldu. Konuşmaktan, o fikirleri beyan etmekten çekinmez oldular. Bu yüzden artık kalmak istemiyorum bu ülkede. 2 çocuğum daha özgür bir ülkede daha rahat büyüsünler istiyorum. Canları bir müteahhitin insafında olmasın, özgürlükleri tepedeki bir adamın iki dudağının arasında olmasın, yıllarca okuduktan sonra ilkokul mezunu bir yandaşa patron diyip 3 kuruş maaş 0 alım gücü için onun önünde el pençe durmasınlar istiyorum. Bakalım nasıl olacak
-
@nicely, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Icimden bir ses bu sene de iptal olacak diyor greencard
Önemli olan ne söylediğinden çok nasıl söylediğin aslında demek istediğin hiç önemli değil sonuçta gelecek için bir tahmin ama bu şekilde söylemek sıkıntı bahse konu yazı şu şekilde olabilir
Görüldüğü üzere birkaç yıldır kazananlar bile gidememekte ya da yapılan çekiliş de kazananların gidişi zor durumda bulunmaktadır umalım ki bu yıl daha önce.... yılında olduğu gibi iptal olmasın :folded_hands_medium-light_skin_tone: -
@karaçay İnşallah planların gerçekleşir. Bizim de hayallerimiz o yönde. Bir tane gözbebeğimiz var. Burada heder olmasın istiyoruz. Biz de vatanımız çok seven insanlarız. Vatanımızda insanımızı da çok severiz. Çok düzgün, çok kaliteli, çok hatırnaz, çok saygın insanlarımız var. Evine köyüne yolun düşer. Misafirperverlik dersin izzet ikram dersin kimse eline su dökemez. Ama gel gelelim aynı insan, cehaletinden mi, kurnazlığından mı korkularından, korkutulmuş, öcü ile kandırılmış olmalarından mı, iş siyasete, genel ülke konularına, eşitliğe dair konu derinleşince, bir anda içindeki turka çıkıyor ortaya. O aynı insana laf anlatma zahmetine bile girmemek, usulca oradan kaçmak gerekiyor. Biz de bunu yapmak istiyoruz. Çünkü, mevcut cehalet, boy ölçüşebileceğimiz gibi değil. Fenası, sadece belli bir kesimde değil bu cesaret, bizden zannettiğimiz kitlenin de içinde SOM CAHİLLER var..
-
@GYATist hocam avukat vs ücretlerin tahmini gideri E1-E2 vize türü için ne kadar bilginiz var mı ?
-
@crazycells sn adminimiz bu yıl kullanıcı sayımız olsun online kullanıcı yoğunluğu olsun forumun geleceği açısından bu kalabalığı ve kullanıcı açısından kolay erişilebilirlik bakımından basit arayüzlü bir apk ile forumu taçlandırmak mümkün olabilir mi tarafınızca
-
@teddydaniels Hocam Gökhan Önerin videosunu izleyebilirsiniz veya go army sitesinde canlı desteğe sorabilirsiniz.
Benim bildiğim 2 yıllık sözleşme yapılabiliyor daha üstü olacak diye bir zorlama yok, aşağıdaki linkten part time olan işlere bakabilirsiniz, her mesleğin açıklamasında bir sınav puanı yazar o puanı da alabilmeniz lazım mesleği yapabilmek için.
https://www.goarmy.com/careers-and-jobs/career-match/browse-jobs.html?hours=part-time
-
@ibrahimasar kardeş eline sağlık ne güzel yazdın. 2000 de yüksek lisans yapmak için Amerikaya gitmeyi planlıyordum,ama cebimde hiç param yoktu. Ailemde verecek durumda değildi. Bir miktar ülkede çalışır kazanır giderim dedim 2001 kriziyle beraber doğru düzgün iş bulamadım.Amerika işi rafa kalktı o dönem. Çalışmam gerekiyordu. Yurt dışı işleri araştırırken,Rusya’da iş buldum ve Rusya’da çalıştım uzunca bir süre.Türkiye’ye hiç dönme niyetim yoktu aslında ama ordaki başka bir manyak yüzünden en azından ülkeme döneyim dedim. Uzaktayken Türkiye ile ilgili çok takip etmezseniz kafanız çok rahat oluyor. Dolarmış,günlük zamlarmış,elektrik o olmuş,doğalgaz bu olmuş takip etmiyorsunuz ve süper rahatsınız. Ama döndüm ve kendi işimi yapıyorum. Ticaretin içerisindeyim ve ortalamanın üzerinde kazanıyorum,ama halkımızın bu kadar gözlerini kapatmasını anlayamıyorum. Bu salt cahillikle açıklanacak birşey değil. Kabullenmişlik,öğrenilmiş çaresizlik,boşvermişlik hepsinin ortalaması denebilir belkide. İki sene dayanabildim ve tekrar gitmek istiyorum ülkeden. Kendim için değil çocuklarım için. Yoksa ben çok iyi bir gelecek göremiyorum ülkede.
-
@ARDA-1 Hocam ben 18 yaşındayım, canlı desteğe sordum bir sorun olmadığını söylediler.
-
@onurito Bence 2 yıllık sözleşme belli mesleklerde falan seçenektir örneğin aşçılık falan. Yoksa Gökhan öner zaten 2 yıllık sözleşme imzalardı, bildiğim kadarıyla 6 yıllık imzaladı. Seçtiği meslekten dolayı da öyle bir zorunluluk olabilir belki.
-
İyi akşamlar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum