Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ggbbww, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @cedric tabii ki edevlet belgesi kabul ediliyor. ben mülakatta edevletten aldığım barkodlu türkçe belgeleri götürdüm ve kabul edildi. sayın @skrbtk lütfen yanlış bilgi paylaşmayınız.

    Yanlış bilgi paylaşmıyorum, örnekleri forumda çok mevcut takıntılı bir memura denk gelirsin belgenin aslını istiyorum der kaşeli mühürlü olanı 1 ay ileri atar seni. Pürüz çıkarmak için bahane arıyorlar zaten git nüfus müdürlüğüne ve adliyeye al 2 dakka kaşeli aslıdır yazanı çok zor degil.
    Ben yine lafımın arkasındayım avukatımın dediği söylüyorum. Nüfus kayıt örnegini ve sabıka kaydının e devlet harici asıllarınıda alın garanti olsun çok zor değil maliyeti yok bişey yok alın dursun.. Ve size gelen mülakat mailinde evrakların benim dediğim gibi getirmenizi isteyecekler kırmızı mühürlü.


  • @mazeno siz yarın mülakata gireceksiniz nvcye yüklediğiniz barkodlu ise bugün alacağınız barkodlu belgeyi sununca bir sıkıntı yaşarsanız bize yazarsanız birde evlilik cüzdanı diğer e devlet dokümanları sorulan soruları eklerseniz mutlu oluruz bu sualde bir daha sorulmaz inşallah insanlarında aklı karışmaz.


  • Selamlar herkese, eşimin görüşmesi bitti e devlet üzerinden alınan belgelerle ilgili bir sıkıntı olmamış, görevli evlilik ve joint sponsorumuzla ilgili bir kaç soru sorduktan sonra da evraklarınızı inceleyip pasaportunuzu göndericem demiş. Vizeniz onaylandı gibi bir cümle kurmamış ama pasaportu almış ve aile içi şiddet ile ilgili broşürden vermiş, herhangi bir ek belge de istememiş. Bu durumda vize onaylandı diyebilir miyiz, bunu ceac sistemi üzerinden görebilecek miyiz bir bilginiz var mı? Herkese sürecinde bol şans diliyorum


  • @ekdodo merhaba çok üzgünüm adınıza :( bir kaç soru sorabilir miyim ? Ne kadar gelir gösterdiniz ? Ve sponsorluk sadece sizin için miydi? Yani (varsa) çocuk (çocuklarınız) da sürecinize dahil mi?


  • @hulyarslan sadece benim adıma, çocuk yok. 2021 yılında 13k dolar yaptı (3 ayda) . Yıllık 45 k yapıyordu ve paystubslarla bunu ispatlamıştık.


  • @mazeno

    Umarım onaylanmıştır ama dediğiniz kağıtları vermişse vizeniz onaylı bir şekilde elinize ulaşır gibime geliyor. İyi dileklerim sizinle 🙏
    Sponsor hakkında ne gibi sorular sormuş sizde bir başkasınımı sponsor göstermiştiniz? Vizeniz elinize ulaşınca iyi haberlerinizi editlersiniz umarım :)


  • @ekdodo anladım 🙏 çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için🙏 Umarım en kısa sürede bu zorlu süreci sorunsuz bitiririz hepimiz 🙏🙏


  • @meliskadim çok teşekkürler iyi dilekleriniz için, evet ben türkiyede yaşadığım ve amerikada gelirim olmadığı için ek sponsorumuz vardı, ek sponsorunuz kim ve nereden tanışıyosunuz diye sormuş görevli. Vizeniz onaylandı cümlesini duymadığımız için rahatlayamadık tabi ama umarım yakın zamanda elimize ulaşır 🙏🏻 mutlaka gelince buraya da yazacağım

  • ⭐⭐⭐

    @mazeno hiç korkmanıza gerek yok vizeniz onaylanmış gözüküyor. Ceac’i kontrol ettiniz mi? Bazen hızlıca işlemler bitsin diye çok acele ettiklerinden süreci net aktaramayabiliyorlar

  • ⭐⭐⭐

    @ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkadaşlar, sabah 8'de mülakatım vardı. Ne yazık ki mülakatım iyi geçmedi. Eşim sponsorum olmasına rağmen sponsorluğunun yeterli olmadığına kanaat getirdiler. Eşimin yeni iş değiştirdiğini söyledim ve iş teklif mektubunu gösterdim. 2-3 aylık pay stubları elçiliğe posta ile yollamamı söylediler. Tabiki pasaportu da geri verdiler. Eşim 28'inde ikinci maaşını alacak. 29'unda pay stubları yollayacağım. Hiç beklediğim bir şey değildi. DQ olmuşken neden böyle bir sorun oldu bilmiyorum.Sarı kağıdı da beyaz kağıdı da verdiler. Gerçekten çok yıprandım artık. Hayırlısı olsun.

    Edit: Bir de postayı yollarken adres olarak sadece Ankara Amerika Büyükelçiliği mi yazacağım yoksa açık adresi mi yazacağım? Bilgilendirme yaparsınız mutlu olurum.

    Cok geçmiş olsun madem yeterli gözükmedi neden DQ oldunuz merak konusu. Gecikmelide olsa vizenizi alıcaksınız konsolos tarafından yanlıs anlaşılmalar olduğunu düşünüyorum paystublarla beraber pasaportunuzuda göndermeniz istendi mi?


  • @waterman evet baktım ama bir değişiklik gözükmüyor sanırım bi kaç gün sabırlı olup vizeyi beklememiz lazım


  • @mazeno merhaba öncelikle tebrikler. Sponsorunuz;

    1: hangi evrakları yukledi?
    2: Sponsorunuz ne derece yakınınız dı?
    3: sponsor ile birlikte eşinizde gelirini gösteren tax belgeleri yüklenmiş miydi?


  • @Berkan-Duru merhaba teşekkürler, sponsorumuz son 3 yıla ait tax returnleri ile beraber w2 yükledi, kendisi aile dostumuz akrabalık durumu yok, amerikan vatandaşı eş benim türkiyede yaşıyorum amerikada hiç vergi ödemedim durumumu açıklayan bir yazı yazmıştım ve amerikaya kesin dönüş yapacağıma dair de bir yazı yazmıştım


  • @ekdodo Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun, umarım pay stub'larınızı gönderdikten sonra en kısa süre içerisinde vizenizi alırsınız ve bir an önce eşinize kavuşursunuz.

    Eşiniz 2022 yılına ait Tax Return dökümanını sundunuz mu acaba görüşmede? Eşinizin 2022 geliri ne kadardı?
    Hem Tax Return hem W2 dökümanını aynı anda görmek istiyorlar mı?

    Bir de görüşme esnasında finansal sponsorluk konusu dışında hangi sorular soruldu acaba?
    Çok teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.


  • @ekdodo sıkıntı yapmayın bence istedikleri evrakları gönderdiğinizde vizenizi vereceklerdir tabi biraz uzaması kötü olmuş ama bundada bir hayır vardır ınşallah


  • @mazeno tebrikler bence kısa sürede vizeniz basılı pasaportunuzu adresinize gönderirler olumsuz bir şey söylenmemiş pasaportuda almışlar sorun çıkacağını sanmıyorum ve vizenizi alacağınızı umuyorum


  • Bu ay randevu yok mu arkadaşlar acaba☹️Hala ses yok kasımDQ Ları yarım kalmıştı


  • @SNGMSF Ben de onu bekliyorum ama genellikle ayın 24 ü veye daha sonraki günlerde geliyor mailler.Umalim da bu ay birçok kişiye mail gelsin gerçekten çok bunaldik


  • @lzrs9909 sundum, eşim 2021 yılının eylül ayında işe girdi. 2021 ayında toplam 12k'lık gelir üstünden beyan etmiştik. 2022 yılının sonuna kadar 100k'lık bir geliri olmasına rağmen reddediler. Bana sadece nerede tanıştınız ve eşiniz kaç yıl Amerika'da yaşadı diye sordular. 30sayfa fotoğraf götürdüm hiç birinden soru gelmedi. Açıkçası bizim ilişkimizin gerçek olduğu her şeyiyle belliydi. Sırf geciktirmek için yapıldığını hissetiren bir görüşmeydi. Çok üzücü.


  • @engincan88 Evet gerçekten çok bunaldık ben kasım 23 de DQ oldum sizin ne zamandı


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum