Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Tavsiyenize uyarak sormak istiyorum
    çocuk için Greencard başvurusunu şimdi yapmak ile 14-15 yaşında yapmak arasında bir fark var mı?
    Sizce geleceği için ne zaman yapmak mantıklı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TOK şimdi yapmazsanız sonrasında yaptığınızda süreç min 2 yıl sürecektir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TOK, içinde söyledi: ds260 formu nasil doldurulur?

    Benim sorum veya sorunum şöyle;
    Hali hazırda boşanma sürecim devam ediyor. Davamız mahkemelerde görülüyor ancak çekişmeli bir halde. Ve uzun sürecek gibi.
    Davaya konu olan eski eşime ve çocuğuma bu aşamada Greencard başvurusu yapmayacağım.
    Boşanma süreci devam ettiği için yasal olarak evliyim.
    Ds-260 formunun medeni hal kısmında married ve legally separated seçenekleri var. Bu durumda ben hangisini seçmeliyim?
    Evliyim ama boşanma aşamasındayım diye bir seçenek de yok.
    Boşanma aşamasında olduğumu belirtmeli miyim?
    Veya ne zaman belirtmeliyim?

    Bir diğer sorum da şu
    Eski eşim evlilik cüzdanımızı aldı ve vermiyor. Ben kanıtlayıcı belgeler kısmında eski eşim için greencard istemeyecek olmama rağmen evlilik cüzdanı göstermek zorunda mıyım? Vukuatlı nufüs cüzdanında evli olduğum görünüyor. Kendim nüfus müdürlüğüne başvursam bana başka bir evlilik cüzdanı verirler mi?
    Teşekkür ederim...

    sayin @gucarslan 'in dedigi gibi su anda resmi olarak hala evli oldugunuz icin formlara da bu sekilde ("married") yazmalisiniz.

    konsolos, "vukuatli nufus kayit ornegi"ndeki vukuat bilgilerini genelde yeterli buluyor, sizin durumunuzda da yeterli bulma ihtimali var; ama bu karar konsolosa kalmis. Eger aile cuzdanini tekrar cikartmaniz mumkun gorunmuyorsa, ve NVC bu belgeyi israrla isterse... bosanma asamasinda oldugunuzu gosteren mahkeme belgelerini duzenleyip, bunu esinize vize almayacaginizi vurgulayan bir mektup ile CEAC'a yukleyebilirsiniz.

    NVC sadece bu belgelerin tamam olup olmadigina bakiyor, siz aciklama yapabildiginiz surece bunlari kabul edip konsolosa dosyanizi intikal ettireceklerdir. Son asamada tum bu bilgi ve belgeleri kabul edip etmemek konsolosa kalmis.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TOK, içinde söyledi: ds260 formu nasil doldurulur?

    @gucarslan Tavsiyenize uyarak sormak istiyorum
    çocuk için Greencard başvurusunu şimdi yapmak ile 14-15 yaşında yapmak arasında bir fark var mı?
    Sizce geleceği için ne zaman yapmak mantıklı?

    Ayrica bu konu hakkinda su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1478/greenkart-talihlisi-olup-abd-ye-ailece-gidememek


  • @crazycells Teşekkür ederim


  • @crazycells ve @gucarslan'a bir sorum olacak. Mülakatta istenilen son diploma tarih olarak günümüze en yakın tarihli diploma mı? Yoksa en üst derece olan diploma mı? (mesela 2015'te alınmış bir lisans diploması mı yoksa 2020'de alınmış ön lisans diploması mı? ) Aynı zamanda DS260'da diploma kısmını doldururken de bu soru karşımıza çıkmış oluyor. Cevaplarsanız sevinirim.


  • Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim..
    Green Card çekilişine Eşim ve Ben ayrı ayrı başvurumuzu yaptık. Aile bireyleri olarak herkesin DS-260 formunu ayrı ayrı doldurması gerekiyormuş. Şöyle ki asıl kazanan Eşim olduğunda bir dosya numarası verilecek ve o numara ile DS-260 formunu dolduracağız. Merak ettiğim Ben ve Çocuğum içinde DS-260 formunu doldurmak için Eşime verilen dosya numarası ile giriş yaparak mı DS-260 formunu dolduracağız?
    Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐

    @ToLqa, içinde söyledi: ds260 formu nasil doldurulur?

    Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim..
    Green Card çekilişine Eşim ve Ben ayrı ayrı başvurumuzu yaptık. Aile bireyleri olarak herkesin DS-260 formunu ayrı ayrı doldurması gerekiyormuş. Şöyle ki asıl kazanan Eşim olduğunda bir dosya numarası verilecek ve o numara ile DS-260 formunu dolduracağız. Merak ettiğim Ben ve Çocuğum içinde DS-260 formunu doldurmak için Eşime verilen dosya numarası ile giriş yaparak mı DS-260 formunu dolduracağız?
    Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

    Eşinizin başvurusu sırasında kendinizi , kendi
    başvurunuza eşinizi eklediyseniz ds260 doldurma kısmı cok basit tek conf Numberla ds260 doldurursunuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ToLqa asıl talihli sisteme girdiğinde zaten diğer aile üyerleri için de formları orada hazır halde bulacaksınız. herpsini aynı şekilde dolduracaksınız, hepsi bu.


  • @waterman anladım cok tesekkur ederim


  • İlgilendiginiz icin cok tesekkur ederim.


  • @gucarslan öncelikle merhabalar. ds260 doldurulurken okul bilgileri bölümünde diyelim ki kişinin 2011 tarihinde lise diploması, 2015 tarihinde lisans diploması (iş hayatına başlangıç ve günümüzde yapılan iş bu diploma ile ilgili), 2018 tarihinde aöf'ten herhangi bir bölümden 2 yıllık ön lisans diploması, 2021 yılında aöf'ten herhangi bir başka bölümden ön lisans diploması varsa;

    1. Bu bölümde okul sayısı kaç olarak girilmedir?
    2. Aöf'ten alınan diplomaları yazmaya gerek var mıdır? Çünkü şu anki işimle alakalı bir işe yaramıyor. Bir başka işte de çalışmadım.
    3. Forumdan öğrendiğim kadarıyla en üst eğitim derecesi olarak lisans diplomamla işleme devam etmem gerekiyor. Ama burada da şöyle bir sorum var. Forumdan okuduklarıma göre mülakatta son diploma isteniyor. Bu diploma derece olarak en üst diploma mı yoksa tarih olarak günümüze en yakın olan diploma mı?
      Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trivolley

    1- okul bilgilerini yazarken mezun olduğunuz, diploma aldığınız bütün okulları yazmalısınız; açık öğretim dahil.

    2- yazabilirsiniz.

    3- en yüksek dereceli diploma (örn: yüksek lisans) iile mülakata gidilebilir. ama tavsiyemiz her zaman üniversite diplomasının da mülakata götürülmesi yöenündedir.


  • merhaba sonuçlara daha çok var ama akıma takılan bir soruyu sormak isterim, belki benzer durumda olan bir talihli olursa o da faydalanmış olur. ikamet edilen adres bilgilerine 16 yaşından sonra ikamet edilmiş tüm adresler yazılmalıdır notu var forumun hazırladığı kılavuzda, ben 2016-2017 arası yaklaşık 1 sene Kanada'da ikamet ettim. Bir süre de Rusya'da çalıştım. Bu adresleri de yazmam gerekecek mi ds260 formuna?

  • ⭐⭐⭐

    @planning-and-cc evet gerekicek tabii ki orada ikamet ettiniz sonuçta

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @planning-and-cc 1 yıldır kanada çalıştıysan polis temiz kağıdı alacaksın pasaportunda kanada vizesini görürlerse sende yazmazsan sıkıntı yaşayabilirsin


  • @gucarslan verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.


  • @ayvalik10 merhaba, cevap için teşekkür ederim. hayır çalışmadım kanada'da, 2 yıllık vize ile dil okulu için gittim. dil okulumu tamamladıktan sonra döndüm. dil okulu için gitmiş olmama rağmen kanada'dan temiz kağıdı almam gerekiyor mu? rusya'ya çalışma vizesi ile gittim ve orada çalıştım, rusya'dan da almam gerekcek mi temiz kağıdı? bunları temin etmek zor değildir inşallah...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @gucarslan teşekkür ederim, inceleyeceğim başlığı. bulamamıştım başlık refere etmeniz iyi oldu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

44
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum