Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar selam. Amerika'daki birkaç hocayla doktora eğitimi için istişarelerde bulundum ve gayet güzel dönüşler aldım. Humanities alanındayım. Mezuniyetten sonra orada kalma ihtimalim çok zayıf. Ancak ben beş yıl sonra Türkiye'ye dönerek hayata yeniden başlamak istemiyorum. Amacım oraya geldikten sonra kalmak. Bu hususta size birkaç sorum olacak.

    -Oraya F-1 vizesiyle geleceğim. Anladığım kadarıyla bu vize sadece bölümümüzle alakalı işlerde çalışmamıza izin veriyor. Ben aynı zamanda yazılımla da ilgiliyim. Doktora eğitiminden vakit bulursam, part-time bir yazılım işinde çalışmam mümkün olabilir mi? Bu tespit edilirse, öğrenciliğime son verebilirler mi?

    -Öğrenimim boyunca part-time olarak yazılım alanında bir işte çalışma fırsatı bulduğumu varsayalım. Bu durumda herhangi bir firma benim için kalıcı çalışma izni başvurusunda bulunabilir mi? Böyle bir ihtimal var mı? Yoksa tek legal yol geri dönmek midir?

  • ⭐⭐⭐

    @Gregor-Panteleyeviç-Melehov f1 vizesinde doktora yaparken çalışma izniniz oluyor mu bilmiyorum, ancak opt imkanı tanınıyorsa çalışma izniniz oluyor

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Merhabalar, bir arkadasim $65 bin + ev + 2araba+isyerini gostermesine ragmen F1 vizesini alamadi. Danismanlik sirketi I-20 belgesini cumartesi yukletmis ve pazartesi mulakata girmis. Red almasinin nedeni bu olabilir mi? Neden red aldigini soylememis konsolosluk. Tekrar vizeye basvurdu tekrar red alma ihtimali nedir? daha once benzer tecrube duyan var mi? onerileriniz neler. Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐

    @esmadeniz red almasının sebebinin maddiyat değilde Türkiye’ye geri döneceğine ikna olmamasından dolayı olmuş olabilir. Eğitim olarak dil okulu ile mi gitmeyi planlıyordu?


  • Merhabalar f1 vizemi aldım. 9 Ocakta eğitimim başlıyor görünüyor i20 belgemde. Okul başlangıç tarihinden en erken otuz gün öncesinde Amerika'ya girebiliyoruz diye biliyorum. Aslında bu durumu düşünerek ve uygun bir uçak bileti bularak 9 aralıkta bilet aldım. Fakat yolculuk yaklaşık bir gün sürmesine rağmen, saat farkı nedeniyle ben yine 9 aralık 21.00 gibi Fort Lauderdale Havalimanında olacağım. Bu durumda ülkeye girişimde problem yaşar mıyım? Takvimden kontrol ettiğimde eğitimimden 31 gün önce girmiş oluyorum. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @mhtdmr saat farkından dolayı olduğunu açıklarsanız sorun yaratacağını düşünmüyorum en kötü ihtimalle olacak senaryo biraz daha bekletmek olur sizi o kadar diye düşünüyorum


  • @waterman Teşekkür ediyorum. Sırf saatler yüzünden geri gönderilmek istemem. Oldukça anlamsız da olur zaten. Umarım başka bir sıkıntı yaşamam.

  • ⭐⭐⭐

    @mhtdmr inanın hiç konu hakkında ne deneyim okudum ne de böyle bi soru geldi biraz tuhaf oldum bilirkişiyi etiketleyelim hemen net cevabı alırsınız ☺@crazycells @gucarslan birde dil okulu ile mi gittiniz yoksa üniversite mi?


  • @waterman Dil okuluna gidiyorum. Üniversite değil.

  • ⭐⭐⭐

    @mhtdmr, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @waterman Dil okuluna gidiyorum. Üniversite değil.

    F1 vize mülakatlarında sorulan soruları ve deneyiminizi vaktiniz varsa başlık altında paylaşıp sorunuzu da ekstra olarak oraya yazarsanız cok memnun kalırız 🙂 en azından bi fikir sahibi oluruz bizde genel olarak hem sorunuza daha hızlı alabilirsiniz eğitiminizde bol şans dilerim 🤞

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/7543


  • @waterman Aslında mülakat deneyimimi paylaşmak için başlık aradım ancak bulamamıştım. Bu başlık f1 mülakatına uygun olmaz diye yazmadım. Ama hemen yazayım tabi ki.


  • @waterman danismanlik sirketi ile dil okuluna basvuru yapmisti.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhtdmr, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Merhabalar f1 vizemi aldım. 9 Ocakta eğitimim başlıyor görünüyor i20 belgemde. Okul başlangıç tarihinden en erken otuz gün öncesinde Amerika'ya girebiliyoruz diye biliyorum. Aslında bu durumu düşünerek ve uygun bir uçak bileti bularak 9 aralıkta bilet aldım. Fakat yolculuk yaklaşık bir gün sürmesine rağmen, saat farkı nedeniyle ben yine 9 aralık 21.00 gibi Fort Lauderdale Havalimanında olacağım. Bu durumda ülkeye girişimde problem yaşar mıyım? Takvimden kontrol ettiğimde eğitimimden 31 gün önce girmiş oluyorum. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?

    bu, CBP icin problem olabilecek bir durum; cunku kurallar max. 30 gun diyor. Sizin dediginiz hesaba gore 30 gun oncesi 10 Aralik oluyor... ucaktan sallana sallana inin 🙂 siranin en arkasinda bulunun, tarihler 10 Aralik oldugunda sizi alabilirler, son birkac saat kala orada olacaginiz icin bu durumda geri gondermek yerine sizi bekletirler diye tahmin ediyorum... Ama bu tur risklere gerek yok, bir dahaki sefer bunu gozonunde bulundurak ucak bileti alirsaniz en azindan kafaniz daha rahat olur...

    Ayrica F vizesi disinda baska bir vizeniz var mi? B1/B2 vizesi gibi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhtdmr https://www.ifly.com/fort-lauderdale-hollywood-international-airport/terminal-map

    burada yazana gore "Concourse G of Terminal 4"te inecekmissiniz ve listede "duty free shop" da var... bu dukkanlar pasaport kontrolunden once mi, yoksa pasaport kontrolunden sonra, gumrukten once mi bilmiyorum; ama pasaport kontrolunden onceyse burada birkac saat gecirebilirsiniz.


  • @crazycells Çok ama çok teşekkür ediyorum. Biletimde yaşanan bir olumsuz durum neticesinde değişiklik yapmam gerekti ve yeni bilet tarihimi bahsettiğiniz gibi 11 Aralık tarihinde aldım.Artık sorun yaşamam diye düşünüyorum. Tarihi karşılıyorum en azından 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • Merhaba arkadaslar. Kardesim icin f1 vizesine basvuracagiz okul i 20 formunu gonderdi. Vize tarihi alacagiz fakat ds 160 doldururken ogrencinin kalacagi adrese abisi olarak kendi adresimi yazsam mulakatta sikinti olur mu ? ( Amerikada yasiyorum kayit yaptigimiz okul evime yakin)


  • Ben üniversite öğrencisiyim. Yazın 3 aylığına amerika'da dil okuluna gitmek için F-1 vizesine başvursam ve okulum bitmek üzere iken farklı bir okula başvursam ve eğitimi mi orada devam ettirsem. Yeni okulum yeni bir I-20 verir ve bu orada durmam için yeterli olurmu. USCIS mi ne oraya ayrıca extension için başvurmam gerekir mi? Yoksa güncel bir I-20 için yeterli mi?

  • ⭐⭐⭐

    @baba-yaga, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Ben üniversite öğrencisiyim. Yazın 3 aylığına amerika'da dil okuluna gitmek için F-1 vizesine başvursam ve okulum bitmek üzere iken farklı bir okula başvursam ve eğitimi mi orada devam ettirsem. Yeni okulum yeni bir I-20 verir ve bu orada durmam için yeterli olurmu. USCIS mi ne oraya ayrıca extension için başvurmam gerekir mi? Yoksa güncel bir I-20 için yeterli mi?

    Öğrenci vizeleri genelde 5 yıllık basılır yanlıs bilmiyorsam ve I20 güncellendiği zaman yasal olarak ülke içinde oluyorsunuz.


  • merhabalar,
    son zamanlarda posta yolu ile f-1 vizesine basvuran kimse var midir? benim hali hazirda vizem var fakat doktora bitis tarihim vize bitis tarihine yetismeyecegi (ve ben de ulkeye giris cikis yapmada sorun yasamak istemedigim icin) tekrar vize almak icin turkiye'ye geldim. pasaport ve belgelerim 15 aralik tarihinda abd istanbul konsolosluguna ulasmis fakat son 4-5 gundur visa status degismedi. 'application received' yaziyor hep. bu durumda olup da problem yasayan oldu mu? ve pasaport kac gunde vizeyle geldi? sizin tecrubelerinizi merak ettim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum