DV2024 Sohbet Odası
-
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Bu arada Fransa konusu hakkında ki son gelişmeleri yazıyorum.
Maaş olarak 2.230 Euro maaş teklif edildi. Kalacak yer konusunda 300 Euro’ya apart daire tutulduğunu bunu da maaştan kesebileceklerini söylediler. Vergilerden sonra elime ne net kalır bilemiyorum. Vergi sistemini araştırmaya çalışıyorum. İş teklifinin hazırlanması , benim denklik işlemlerimin başlatılması bu hafta başlayacak.Genel olarak vize konusuna gelirsek vize tipi 3 aylık geçici D tipi oluyor. Çalışma iznin vize basıldığı zaman veriliyor ABD’de görmeye alışkın olduğumuz ssn kart gibi değilmiş bazı arkadaşlar blue karttan bahsettiğimi düşünebilir ama öyle değil o sonraki aşama oluyor. 3 ay deneme süresi gibi dusunuluyor. Bu süreyi aşan yabancılar dairesinde 3 aylık maaş bilgilerini ve işyerinden kesin çalışabilir adlı (ismini hatırlayamadım cok tuhaf bir ismi var belgenin) dosyayla 3 yıllık oturum iznini alıyormuş. 3 yıl sonunda tekrardan oturumu yenileyerek sınırsız oturum hakkını alıyorsunuz. Burada ki en kritik konu 3 ay. 3 ay içinde işten çıkarılırsanız vizeniz iptal ediliyor ve aynı ülkeden tekrwr çalışma vizesi alamıyorsunuz. 3 ay sonunda 3 yıllık oturum izni aldığınız zaman ise artık ilk girdiğiniz iş yerine bağlı kalmaksızın bütün schengen bölgesinde polis kaydı ile birlikte çalışabiliyorsunuz. Amerika icin biraz daha bekleyeceğim belli ki en azından bu Euro kazanabildiğim bi ülke olsun diyerek kararım olumlu. Bu konuda forumun zayıf kaldığını gördüğüm icin yaşanan deneyimleri vize gereksinimlerini Avrupa kısmına kesinlikle yazacağım.Hayırlı olsun, umarım herşey istediğiniz gibi olur. Sakıncası yoksa mesleğiniz nedir, yani ne iş yapacaksınız ? Hangi iş kolunda 2230 euro maaş teklif edildi ?
-
@waterman merhaba. Benim babam yıllardır Fransa da çalışmakta. Vergi sistemi Türkiye gibi maaştan otomatik keser öyle alırsın net ücreti. Fransa Amerika gibi değil hayat biraz pahalı oluyor. Orda en önemli dikkat etmen siyahi insanlar. Tehlikeliler aşırı. 3 yıl oturum aldıktan sonraki süreçte senin sigortalı çalıştığın dönemlerine bakıyorlar. 2017 den sonra çok fazla insana ömür boyu oturum vermediler. Benim babama 10 yıldır 1 yıl 1 yıl şeklinde veriyorlar oturumu. Belki sana 3 yıl şeklinde verirler. Yada 3-5-10 şeklinde de verirler. Genelde ağır işlerde Türkler çalışıyor orada çok fazlada türk var. Paris dışında diğer yerler sakin oluyor. Kalacağın yerde memnun kalmazsan stüdyo dairelerin kiraları 700-1000 Euro arasında. Sigara kullanıyorsanız Marlboro lar 10-12 Euro civarında sanırım. Bırakmalısınız yani birikim yapacaksanız. Ama verilen ücret biraz az gibi geldi bana.
-
Bu ileti silindi! -
@bhdrergvn meslek lisesinden grafik tasarım mezunuyum ama mesleğim dışında bi alanda çalışıyorum. Elime fırsat geçince bırakmak istemedim,bakalım görücez zamanla :)
-
@teqnoloq anladım peki babanız kaç yıldır orda çalışıyor?
-
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@teqnoloq anladım peki babanız kaç yıldır orda çalışıyor?
2002 den beri 😁 ilk 10 yıl civarında kaçak çalıştı 5 yıl sonunda 2 defa geldi. Sonra 3 aylık oturum vermeye başladılar. Şuanda da 1 senelik şeklinde devam ediyor oturumları.
-
Arkadaşlar yeni kimliklerde doğum yeri yazmıyor ya.. Eski kimliğimde ISKENDERUN yazıyordu.. Öyle mi yazmam lazım sizce.
-
@travelleth e-devlet'ten öğrenebilirsiniz. doğrusunu yazın.
-
@travelleth Emin değilseniz e-devlet üzerinden nüfus kayıt örneğine bakın.
-
@travelleth arkadaşların belirttiği üzere e-devlet yardımı ile kimlik bilgilerinizi öğrenebilirsiniz, veya pasaportunuz var ise oradanda doğum yerinizi yazabilirsiniz.
-
Yeri değil bu sorunun ama ilgili foruma bakamadım yoldayken. Sponsor olarak iş teklifi almanın şartları nedir? Teklif için değil de gittikten sonraki şartları nelerdir bilen var mı? Belirli süre orada çalışma, teklifi yapanda bir sorumluluk vs. oluyor mu?
-
Forumdaki ilk saatlerim de yanlış yere yazıyo olabilirim şimdiden özür dilerim, başvurumu yaparken adres kısmında yanlışlıkla sadece bir kelimede Balcova yerine "Balçova" diye yazdım dalgınlığıma denk gelmiş. Sıkıntı yaratır mı daha önce yaşayan veya duyan var mı ?
-
@ayvalik10 merhabalar ben fotoğraf için çok terettüdte kaldım evde nasıl denesem olmuyor gölge oluşuyor bu arka fon olayını denedim çok güzel bembeyaz yapıyor herhangi bir sıkıntı olmaz dimi bunla yapsak :) kesin sonuç almak istiyorum ilk başvuru malum :)
-
olası bir greencard kazanma durumunda kardeşlerim bu haktan yararlanabiliyor mu?
-
@diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@travelleth e-devlet'ten öğrenebilirsiniz. doğrusunu yazın.
evet sonradan benim de aklıma geldi.. oradan bakıp yaptım.
-
yalnız bütün sosyal medya ve internet greencard diye çalkalanıyor.. herhalde en çok başvuru bu sene olacak.. açıkçası hiç umudum olmadan başvuru yaptım bu sene..
-
@travelleth bende valla öylesine sırf başvurdum kesin çıkmayacak gene
-
Arkadaşlar selamlar. Ben henüz başvurumu yapamadım. Çünkü"The requested URL was rejected. Please consult with your administrator" böyle bir sorunla karşılaştım.
Benim gibi bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mıdır? Teşekkürler. -
@Lefter29 evet fotoğrafın KB büyük bu yüzden oluyor siteler aracılığı ile kücültebilirsiniz
-
@rashiee hayır siz vatandaş olduktan sonra yararlanabilirler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum