Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri

• merhaba 1 ay sonra 18 yaş altı f1 vizesi mülakatına gireceğim Amerika'daki sponsorum yaklaşık 6.000 dolar bir para gösterecek bu yeterli mi ve benim maddi anlamda ne kadar bir para göstermem gerekir en az?

• ⭐⭐⭐

Son kararı her zaman konsolosluk veriyor. 6 bin dolar gösterebiliyorsunuz ama okuldan burs mu aldınız? Bu 6 bin dolar okul ücreti + yaşam masrafı mıdır? Okul dil okulu mu ? Bu tarz spesifik bilgi vermeniz gerek @talhaxes

• dil okulu için gideceğim evet 6 bin benim okul ve yaşam maliyeti parası olarak düşünebiliriz ama genel olarak o para orada kaldığımda bi parasal dayanağım olduğunu göstermek için ayrıca benim için ayriyeten ayrılmış bir para değil oradaki kişinin banka hesabında bulunan varlık bu

• ⭐⭐⭐

Anlıyorum bi yorum yapmak zor. Ancak kendi fikrim 6 bin dolarla pek dil okuluna gitme isteği uyandırmıyorsunuz. Neden ABD’de dil eğitimi almak istediğinizi konsolosluk kesin sorucaktır. En sevmediğim vize türüdür bu alınmayın size söylemiyorum :) çünkü İngilizce Türkiye’dede öğreniliyor bunu konsoloslukta gitmek isteyen kişide bal gibi biliyor :) Gideceğiniz eyalet için 6 bin doların yeterli olacağını düşünüyorsanız vizeyi almamanız icin bir sebep yok :) @talhaxes

• @talhaxes 6 bin dolar asla yeterli bir miktar olarak gözükmez. 3 aylık bir dil kursu için yaklaşık 15-20bin dolar civarı göstermeniz daha iyi olacaktır.

• @waterman ABD'de dil okulu istememin sebebi şuanda lisede dil sınıfı okuyorum ve en üst seviyede ingilizce öğrenip üniversite hayatıma başlamak istiyorum ayrıca üniversiteyi de İngiliz dili ve edebiyatı istiyorum sizce bu yeterli bir sebep midir randevum için ayrıca yakınımın bulunduğu eyalet los Angelesin güneyindeki irvine bölgesi

• ⭐⭐⭐

@denizci10 bahsettiği gibi miktar cok az gözüküyor. Henüz ülkeye bağınızı kanıtlayacağınız pek bi durum yok. Üniversiteyi kazanmış,hazırlık sınıfında başarısız olursunuz durumu konsolosa açıklarsınız o durumda başarı şansınız artar. Ancak ben pek olumlu görmüyorum. Konsolosluk ne der merak ettim kesinlikle sonucu yazın haberlerinizi bekliyorum. @talhaxes

• @burcugu hayır senden amerikada katıldığın okulundan transkirpt almanı istiyor. attended deyip geçmi zaman fiili kullanıyor. neden istiyor bilmiyorum. belki daha önce amerika'da okul okuduğunu düşünüyorlardır.

• Okuldan F1 basvurusu icin aldigimiz I-20 de passport name kismini bos birakmislar. Geri kalan hepsi dogru. Bundan dolayi bir sikinti cikar mi?

• @Mihok I20 nin tekrar düzenlenmesini isteyin bence, bir iki günde güncelliyorlar

• merhaba i-901 sevis ödemesinde zorlul çekiyorum banka kartından ödeyemiyorum illa ki kredi kartından mı ödemem lazım ayrıca banka kartından ödemeyi denediğimde kredi kartınız yetkilendirilmedi yazısı ile karşılaştım

• ⭐⭐⭐

@talhaxes yurtdısı ödemelerine açık mı kart ?

• Merhaba ben 24 yaşındayım Marmara Üniversitesi mezunuyum. Daha öncesinde Amerikaya work and travel a gittim şimdi de Amerikada accounting bölümünden master yapmak istiyorum.

1) Amerikada online master yapabilir miyim ?
    2) Kendime amerikalı bir pilotu sponsor olarak göstermek istiyorum bu yeterli olur mu ?
    3) Yıllık uygun fiyatlara bulabileceğim (accounting için) bildiğiniz okullar var mı ?
    4) Bu şekilde master yapan veya yapacak olanlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim

Teşekkürler :)

• Merhabalar, F1 vizesi için randevum var. Community Collage için. Konsolosluğa götüreceğim evrakları (örnek olarak diploma, transkript öğrenci belgesi vs.) noter yeminli ingilizce tercüme yaptrımam gerekiyormu ? hatta tercüme ve apostil yapmam gerekirmi ? bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

teşekkürler

• Merhabalar arkadaşlar, lisans dönemi değişim programıyla bir dönem Amerika'da bulunacağım. Üniversite vize için iki seçenek sunuyor, birisi F-1 diğeri ise J-1. Ben ikisinin avantaj dezavantaj karşılaştırmasını yapmaya çalışıyorum fakat her yerde başka birşey yazıyor. Acaba hangisini tercih etmeliyim bir görüşü olan, aydinlatabilecek arkadaş var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

• Merhabalar, f1 vizesi için başvuru yaptım 20 ekimde. 3 yıldır avukatlık yapıyorum Türkiye’de ve dil eğitimi almak için gidiyorum. Vize görüşmesinde herkese olumlu ya da olumsuz bir yanıt verdiler ancak bana mavi bir kağıt verdiler ve idari bir işlem yapılması gerekiyor sizin hakkınızda dediler. Pasaportum konsoloslukta kaldı. Aldığım kağıtta şu an reddedildiğim fakat idari işlemin ardından tekrar değerlendirileceğim yazıyor.
    Bana herhangi bir mail falan gelmedi bu süreçte endişeleniyorum. Ne yapmam gerekiyor ve bu durum nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Benzeri durumu yakında yaşayan var mı acaba? Anlamsız yere ümitlenmek de istemiyorum…

• ⭐⭐⭐

@mhtdmr idari işlem hakkınızda daha detaylı bilgi almak , araştırma yapabilmek için ihtiyaçları olan süredir. Ds5535 belgesini gönderirlerse doldurup gönderin beklemek dışında hiçbir yapabilecek bişeyiniz yok bu duruma konsoloslukta karışamaz abd içerisinde sizin adınıza araştırma yapılır. Pasaportun konsoloslukta kalması kısa süreli idari işleme kaldığınıza işaret ediyor ama beklemek dışında yapabileceğiniz hiçbirşey yok.
    İlgili konuya yazarak sorularınızı sorabilirsiniz

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5817/fy2023-fy2024-background-check-nncp-ap-durumu-i̇dari-işlem

• @waterman Çok teşekkür ederim. İnceledim ama herkes benimle aynı kaygıları taşıyor doğal olarak. Beklemekten başka çare olmayacak galiba. Herhangi bir form gönderilmedi şimdiye kadar. Takipteyim ve gelişme oldukça buraya aktaracağım. Fayda sağlaması ümidiyle...

• Merhaba arkadaşlar, ekim ayının başında turist vizesi reddi aldım ve şimdi f1'e başvurmak istiyorum. Turist vizesi reddi bir sorun yaratır mı f1 görüşmesinde? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@Esef durumunuzda değişiklik olmadığı sürece f1e başvurmanız cok anlam ifade etmez aksine daha olumsuz bi görüntü yaratır. Konsolos turist vizesinden red aldığınızı görüp f1e başvurmanızı tuhaf algılayabilir. Göçmenlik isteği var denilerek direk red almanız olası. Eğer gerçekten köklü bir eğitim programına kaydolacaksınız (master , yüksek lisans) şansınız cok fazla artar. Ama dil okulu ile gideceğim derseniz şansınız cok düşük bilginize

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    121 Bakış
    U
    Arkadaslar Merhaba, Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
  • F1 Overstay

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! f1 vizesi i-130
    3
    0 Oy
    3 İleti
    338 Bakış
    money money moneyM
    @Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    301 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin :)
  • 4 Oy
    44 İleti
    1k Bakış
    Remy DanonR
    Okullara göre istenen dil yeterlilik sınavları değişiklik göstermekle birlikte, Toefl sınavı okulların neredeyse hepsinde kabul ediliyor. Hiç Toefl sınavına girmediğim için Duolingo English Test ile karşılaştıramam ama Duolingo'nun pek zorlamadığını söyleyebilirim. İyi şanslar dilerim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k