Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Almanya Green Card Benzeri Göçmenlik

Almanya
12 9 1.1k 12

  • Selamlar,

    Özellikle twitter aleminde Almanya'nın da ABD Green Card benzeri bir uygulama ile göçmenlik vereceği yönünde haberler çıkmaya başladı.

    Detayı hakkında bilgisi olan var mı ? Detay bilgi edindikçe buradan bildireceğim.

    938474be-59e8-45e6-aff9-87ff2420eb93-image.png

  • ⭐⭐⭐

    Evet bunu dün bende gördüm bazı kaynaklar green card çekilişi gibi olmasından ziyade Kanada Expres göçmenlik başvurusu gibi olacağını söylüyor. En az A1 Almanca şartı muhtemel gözüküyor. Ayrıca tahminime göre nitelikli göçmen adı altında bi program acıcaklar diye düşünüyorum.


  • Şuan göçmenlik işlerini daha çok kolaylaştırdılar, almanca biliyorsanız kolayca adapte olacağınızdan dolayı 6 aylık iş arama vizesi alabiliyorsunuz, eskiden sponsorluk işleri daha zordu lakin artık bu yeni yönetmelikle çok kolay. Almanca bilmeniz ana şart, iş alanlarına göre istedikleri almanca şartı farklılık gösteriyor mesela basit fiziksel işler için a2 yeterli olurken ofis veya daha nitelikli işler için b1 b2 almanca isteniyor. Kısacası gitmek istiyorsanız uluslar arası çapta belge geçerliliği olan bir almanca kursuna yazılıp en az a2 veya b1 olacak şekilde almanca öğrenip sertifikasını almanız gerekmektedir. Bir tanıdığınız var ise size buradan iş bulabilir almanca şartını sağlıyorsanız sponsorluk ile oturum ve çalışma izni alabilirsiniz.


  • @tohma31 ben lise mezunuyum, fakat hiç iş tecrübem olmadı, garsonluk dışında. Biz de başvurabilecek miyiz acaba yaşım genç olduğu için değerlendirmek isterim.


  • @Tarkovsky Yazdığımı daha dikkatli okumanızı öneririm. Başvuru şartını açıkca belirttim, bir meslek sahini olmanız avantajdır (teknisyenlik gibi ) tecrübeniz olmasa bile almanca şartı ile iş arama vizesi alabilirsiniz. Almanca öğrenin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Buradan detaylara bakarsınız


  • Gazeteye göre, bu amaç için dört kriterden oluşan bir puan sistemi getirilecek: 1-yabancı diploma, 2-en az üç yıllık mesleki deneyim, 3-dil becerileri veya daha önce Almanya'da kalmış olmak ve 4. olarak, 35 yaşın altında olmak. Dört kriterden üçünü sağlayanlar "fırsat kartı" alacaklardır. Ancak, kartın tam şekli hala hükümet içinde koordine ediliyor. Bu bahsettiğim üniversite mezunları için. Ayrıca lisans mezunu olmayanlar için Mesleki eğitim için Ausbildung programı arama imkanı da verilecektir. Blue Card varken, Fırsat Kartı'nın çıkmasının sebebi ise uzaktan iş arama-bulmanın zor olmasından kaynaklanıyor. Ancak hak kazananlar aynı Green Card'da olduğu gibi ülkeye gelme ve yaşam masrafları kendileri tarafından karşılanacaktır.


  • Söylediğiniz şartlar olacak şekilde resmi olarak yürürlülüğe koyulursa çok güzel olur. En azından değerlendirebilecek potansiyelli gençlerimizin önü açılmış olur.

    6 ay iş arama vizesindeki gibi 5000euro depozit yatırma şartı da olabilir, bakalım açıklanınca göreceğiz


  • Bencede kura yöntemi olmayacak, her başvuru kendi özelinde değerlendirilecek. Almanca dilini kurs ile öğrenmek çok zor, keşke sadece ingilizce yetse.


  • Almanyanın genel şartları neler yol gösterebilecek olan varsa çok sevinirim


  • Daha belli değil, Almanyanın resmi sitelerini takip etmenizi öneririm doğru bilgiyi oralardan alırsınız. Alırsanız burada paylaşınız lütfen


  • Almanya Gerçekten güzel bir ülke giden herkes çok memnun ama biraz şartları zor bir ülke iyi planlamak lazım


Benzer Başlıklar

  • AB Mavi Kart (Blue Card) ve Şartları

    Almanya
    2
    0 Oy
    2 İleti
    282 Bakış
    Berlin DanismanlikB
    Merhabalar, Mavi Kart için bulduğunuz iş ile denklik aldığınız alanın örtüşmesi beklenir. Diğer çalışma vizesi türlerinde bu zorunluluk mevcut değildir.
  • Almanya'daki Türk Avukatlar

    Almanya
    3
    0 Oy
    3 İleti
    255 Bakış
    Berlin DanismanlikB
    Merhabalar, Spesifik bir sorunuz varsa yanıtlamaya çalışayım.
  • Almanya için Vize Başvurusunda Sabıka Kaydı

    Taşındı Almanya
    19
    2 Oy
    19 İleti
    14k Bakış
    Onur BattalO
    Herkese meraba uyusturucudan 4 yıl ceza aldım ama daha yatmadım ve sicilim daha bozulmadı bozulursa ve bu cezayı alıp ceza evine girip çıkarsam almanayya aiyle birleşimi ile gidebilir miyim ilerde alman vatanaşı olan birinden çocuğum olsa peki gidebilir miyim bigisi olan var mı arkadaşlar yardım etsin teşekkür ediyorum
  • Almanya Göçmenliği

    Taşındı Almanya
    72
    1
    5 Oy
    72 İleti
    9k Bakış
    MySeaM
    https://www.sozcu.com.tr/iste-ab-nin-sinir-kontrolu-karari-vize-bile-yetmeyebilir-p84904
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum