[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@SO0735 Merhaba, ilk girişte 1 gün bile kalıp geri dönebilirsiniz. Havalimanından çıkmak koşulu ile.
Aşağıdaki konudan daha detaylı bilgi almanız mümkün.
-
Merhaba,
Yeni bülten ve cut off rakamı ne zaman yayınlanacak acaba ? -
@Gökhan-Öz Bu hafta içinde büyük ihtimalle yayınlanmış olur 10u gibi yayınlanıyor genelde
-
@Emre-Kurtulmuş tahmini beklentisi olan varmı geçen sefer bir arkadaş bilmişti tg.grubunda sanırım :D
-
@Enes-Toprak Merhaba Buradan Talihli kayıt formunu doldurmanız gerekli. İnceleme sonrası yöneticilerimiz dahil edeceklerdir.
-
Selamlar herkese,
Formu doldururken mülakat yerimi Ankara olarak belirtmiştim ancak şu anda Yeni Zelanda olarak değiştirmek istiyorum bu durumda sizlere birkaç sorum olacak, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim :) Şimdiden sonsuz teşekkürler :)
- Mülakat yerimi değiştirmek için tam olarak ne yapmalıyım? Mail atıp en doğru bilgiyi alabileceğim yer/mail adresi ne olmalıdır?
- İstatistikleri incelediğimde yurtdışından mülakat alacak olan arkadaşlara mülakat tarihleri oldukça erken verilmiş, değiştirdiğim takdirde önümüzdeki 2 ay içerisinde mülakat alırsam burada açmış olduğum banka hesabım 6 aylık sürecini tamamlamamış olacak, 4-5 aylık bir hesap olarak görünecek (ülkeye yeni taşındığım için), bu bir sorun teşkil eder mi?
- Babam Türkiye'den gereken parayı ve noter onaylı sponsor belgesini bana gönderecek ancak Yeni Zelanda'da bankada amerikan doları tutulamıyor, yeni zelanda doları olarak göstersem sorun yaşar mıyım?
- Babamın bana sponsor olduğuna dair resmi belge çıkarsak babamın hesap dökümü veya mal beyan belgeleri (tapu gibi) yeterli olur mu yoksa kesinlikle parayı göstermem mi gerekir?
- Yalnızca kendim için başvuru yapıyorum, 10k amerikan doları değerinde yeni zelanda doları yeterli olur mu yoksa risk mi teşkil eder? Vizeyi risksiz alabilmem için min miktar tecrübelerinize dayalı ne kadar olmalıdır?
- Master diplomamı almadan Yeni Zelanda'ya taşındım yalnızca lisans diplomamı göstersem yeterli olur mu? (master diplomamın orjinaline sahip değilim.)
Çok teşekkür ederim, herkese bol şans :)
-
dosya tasimak icin su linki inceleyebilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc/2?_=1662363723605
hesap hareketi/sponsorluk vs gerekiyor mu ilgili konsoloslugun sitesini incelemenizde fayda var. istenmiyorsa bosa ugrasmazsizni. NZ icin auckland bakiyor sanirim, yine de teyit etmenizde fayda var.
lisans diplomasi yeterli olur
-
@Tugce-0 merhaba,
1- bilgi alacağınız yer burasıdır. şuan cut-off içinde olduğunuz için işleminizi NZ konsolosluğu yapmak zorunda. bir ihtimal yine dosya transfer talebinizi ilk olarak [email protected] adresine ad-soyad, doğum tarihi, cn ve yeni zelanda'daki oturumunuzu gösteren belgeleri ekleyip gönderin, talebinizi kısaca belirtin. onlardan gelecek cevaba göre aynısını NZ konsolosluğu'na yaparsınız.
2- bu sorun olmaz.
3- sorun olacağını zannetmiyorum.
4- babanız green card sahibi ya da abd vatandaşı değilse size sponsor olamaz.
5- bu tamamen sizin abd planlarınızla alakalı .hangi eyalete gidip, ne işi yapacağınızı iyi belirlemeniz gerek.
6- yeterli olur. -
@gucarslan merhaba,
Cevap için çok teşekkür ederim ancak hesabımdaki parayı nasıl kanıtlayacağım bu durumda benim yeterli miktarda param olmadığı için babamdan alacaktım, bir kanıt istemezler mi ki?
Teşekkürler :)
-
@Tugce-0 para sizin hesabınızda ise sizindir :)
sorarlarsa ailenizin size destek olduğunu belirtebilirsiniz, bu garip bir durum değil.
sonuçta bir öğrencinin bu kadar parayı kendi başına bulması çok kolay bir durum değil.
bu nz'de de böyle, tr'de de. -
@Erkan-Gürsoy Kullanıcı adım Svcn olarak yazdım. Hatalı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?
-
@gucarslan çok teşekkür ederim valla ne desem az çok sağolun gerçekten çok teşekkürler...
-
@Emrey34, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Emre-Kurtulmuş tahmini beklentisi olan varmı geçen sefer bir arkadaş bilmişti tg.grubunda sanırım :D
10k dan açarlar
-
Arkadaşlar 2023 kazananlarına randevu verilmeye başlanmış sanırım benim sıram 1000lerde acaba sırayla mı randevu veriliyor yoksa kazananlar arasında seçmece mi yapılıyor yani randevu tarihi gelir mi bana
-
@Uğur-0 Merhaba, ilk önce süreci imzanıza taşıyın sonrasında sorularınıza net cevaplar alabilirsiniz.
Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci daha iyi takip etmeniz için faydalı olacaktır.
-
Bu ay Mülakat tarihleri ne zaman veriecek ? Tahmini kaç kişi çağırılır?
Ve şimdiye kadar kaç kişi çağırıldı bilgisi olan var mı? -
@cemalerhan bu başlığın ilk iletisindeki excel listesine bakın, detayları görebilirsiniz.
bir o kadar da dışarıda kişi vardır, mülakat almış.kaç kişi çağırılacak bilgisini de kimse bilemez, öyle bir liste yok çünkü şu ay şu kadar verilir gibi.
-
@cemalerhan Sorduğunuz soruların tamamının cevabı net olarak bilinmiyor olacak sn cemalerhan .
-
merhaba
yaklaşık 3 ay önce ds 260 ı doldurup yolladım ama henüz mail yada başka bişey gelmedi
süreç nasıl işliyor acaba ?
yardımcı olurmusunuz -
@serkan12 ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
DV2023 sürecinde evrak talep / onay süreci olmayacağı resmi olarak açıklandı.
bu nedenle bültende cut-off içinde olmayı ve mülakat maili gelmesini beklemelisiniz.
bunun dışında yapmanız gereken bi' şey yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum