Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

( J ) Değişim Programı Vizeleri

• @yilmazz, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

@crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Beklemekten başka çare yok anlaşılan. 60 güne çok çok razıyım şu an. Türkiye’de ki resmî tatil süresi bu süreci çok etkiler mi bilemiyorum tabii.. idari sürecin genellikle çok sık kullanılan soy isimlerinden kaynaklanabileceği söyleniyor. Benim soy ismim de malum.. zaten mülakat sırasında görevli memur eşime, eşinizin göçmen başvurusu var dedi. Eşim de hayır yok demişti. O da sorry vs dedi ve vizeniz onaylandı şeklindeki kağıdı elimize verdi. Amerika da ki haklarınızı biliyor musunuz filan diye de ekledi. Biz de sevine sevine çıktık. Ama sonrası daha önce de anlattığım gibi benim idari sürece takılmam. Anlayamadığım aynı ailenin 3 üyesine onay verip bana vermemeleri. Çocuklarıma verip bana vermemeleri sinir bozucu.

Maalesef yilmaz Turkiye'nin en populer soyismi. Sizin isim ve soyisim disinda baska bir bilgi (dogum tarihi, dogum yeri vs.) daha listeye hit etmis olabilir, o nedenle sabirla surecin bitmesini beklemelisiniz.

Pek cok durumda idari surec konsolosun elinde olmuyor, kendisi sizi vizeye uygun bulsa da, son asamada vize verilmesine sistem izin vermiyor ve dosyanizi sorusturmaya aliyor. Yani sizi konsolos idari isleme sokmadi, randevu deneyiminizden bunu anlayabiliriz :)

• @SUV2019, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

@yilmazz ABD elçiliği isterse 1 yüzyıl boyunca bile idari işlemde bekletebilir. Aslında mesela red vermeleri bence daha avantajlı. Çünkü idari işlem sürecindeyken tekrar vizeye başvurunca, tekrar idari işlem süreci baştan başlıyor...

Hemen yukarida da dedigim gibi bazi durumlarda konsolos sizi vizeye uygun buluyor, ama sistem vize verilmesine izin vermedigi icin idari islemin tamamlanmasini bekliyorsunuz.

Dediginiz gibi idari islem surecindeyken yeni vizeye basvurmaniz durumunda yeni basvurunuz da idari isleme kaliyor.

• @crazycells cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sabırla beklemeye devam… İzninizle bir soru daha sormak istiyorum. J 1 vize türünde randevu için öncelik veriliyor. Bizzat bize öyle yapıldı. İdari işlemde de aynı öncelik sizce tanınır mı? Göçmen vizeleri ile veya diğer vize türleri ile kıyaslama açısından.. Bu konuda bir tecrübeniz veya bilginiz var mı? :) paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

• @yilmazz, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

@yilmazz merak ettiğim bir konu var. J1 vize türünde konsoloslukta vize görüşmesi öne çekilebiliyor. Biz bu durumu bizzat yaşadık. Pekiyi aynı öncelik idari işleme tabi tutulduğumuz da verilir mi? Özellikle göçmen vizeleri ile bir kıyaslama yapmak gerekirse… Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşmasına çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Hayir, maalesef idari islem uygulamasini konsolosluk degil NVC yapiyor. Ve bu surece disaridan etki edebilmek pek mumkun degil.

• @crazycells yani NVC de vize türüne göre bir öncelik söz konusu değil. Böyle mi anlamalıyım?

• @crazycells sizi yeniden rahatsız ediyorum ama izninizle bilginiz varsa bir şey danışmak istiyorum. Eşim j1 vizesi ile bugün Amerika’ya giriş yaptı. Aksi taktirde hem TÜBİTAK bursu hem de çalışacağı üniversite açısından süreç olumsuz etkilenecekti. Daha öncede belirttiğim gibi benim AP durumumdan dolayı ben ve çocuklarım gidemedik. ( çocuklarımın vizesi onaylandı ancak yaşları gereği annesiz yapamayacakları için gönderemedim) Eşimin çalışma yapacağı üniversiteden alacağı bir evrak veya ne bileyim Amerika’ dan etkili olabilecek herhangi bir girişim bu sürecin en kısa zamanda sonuçlanmasına katkı sağlar mı? Bu konuda bir öneriniz olur mu?

Bir de idari işleme kaldığımızda bizden istenen ek evraklarda eşim oğlumun doğum tarihinde ay bilgisini yanlış yazdığını fark ettik. Tekrar düzeltme maili attığımızda; “bilgilendirme için teşekkürler. Ancak işleme girmiş evrakta düzeltme yapılamaz. “ karşılığını aldık. Ben bu yanlışlığın da çok talihsiz oluğunu ve belkide bu yüzden mi hala bir yanıt alamadığımızı düşünüyorum. Hiçbir güncelleme de yok maalesef.
    2 ayı doldurduk. Yorumunuza, önerinize çok ihtiyacımız var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @yilmazz 2 ay idari süreç için hiçbirşey. Bu forumda 6.5 senedir idari işlemde bekleyen kişiler var. Belki eşinizin vizesi biter, Türkiye'ye geri döner ama sizin idari işleminiz halen sonuçlanmamış bile olma ihtimali var.

• @yilmazz Zaten eğer düzeltme bile yapsalar, NVC'deki süreç başa alınmış olur, bence sadece ay kısmının sehven yazılmış olması sorun olmaz, zaten pasaport bilgileriniz onlarda mevcut.

• @SUV2019 cevabınız için çok teşekkür ederim ama ben moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.umarım böyle bir şey olmaz yani eşim dönmeden biz de gider, Amerika tecrübesi ediniriz. Dediğiniz gibi 2 ay kısa bir zaman fakat işin içine çocuklar, aile bütünlüğü girince belirsizlik yorucu oluyor.

• @SUV2019 cevabınız için teşekkür ederim. Bizde o kanıdayız. Beklemeye devam bakalım ☺️

• Selamlar, benimde j1 vize stamp’imi yenilemek icin vize gorusme randevusu almam lazim. Gecen sene randevu gununden 10 gun once tr’ye giris yapmis olmak gerekiyordu. Acaba bu sene de ayni kural gecerli mi? Cok tesekkurler.

• Herkese selam, iyi forumlar! Bir müddet önce 1 yıldan fazla beklediğim J-1 staj vizemi aldım ( randevumu geçen sene almıştım) ve şu an ABD’deyim. Sormak istediğim ise, Türkiye’de iken çalışmıyordum ve sağlık sigortamı dışarıdan yatırıyordum. Devlete bir borcum yok.( Kyk-kredi) Bu sigorta durumum benim waiver almama engel olur mu? Zorunlu borç kapsamına girmediği için zannetmiyorum ama sormak istedim… Teşekkürler

• @ayfer92 GSSden bahsediyorsunuz sanırsam herhangi bir sorun teşkil etmiyor GSS borcum varken bende waiver almıştım zamanında. Bu arada siz yurtdışında olduğunuzu bildirmezseniz GSS ödemeleriniz aylık gelmeye devam ediyor benim bilgim yoktu döndükten sonra mecbur hepsini ödemiştim sgkya bildiri yapmadığım için, ek bilgi olarak aklınızda olsun

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim🙏

• J1 vize randevularını Ağustos ayı içerisine verdiler arkadaşlar. Randevular açılmaya başladı.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• @crazycells İyi günler. 27 eylülde vize görüşmem var. Visiting scholar olarak 1 yıllığına eşim ve 2 çocuğumla gideceğim. Mülakatta dikkat etmem gerekenler nelerdir. Hangi evrakları yanımda götürmeliyim destekleyici olarak. Belgelerin orjinalleri ve ingilizce çevirileri isteniyor. CV, davet mektubu, Maaş bordrosu(Üniveristeden kalacağım süre içinde bana yatırılacak maaşı ingilizce döküman olarak almıştım onu ibraz edeceğim),financial proof, araştırma planı bunlar ingilizce ancak askerlik kartı türkçe.Bunuda ingilzceye çevirmelimiyim yoksa edevlet çıktısı yeterlimi.İngilizceye çavirmem gerekiyorsa nerde yaptırmalıyım tavsiyeniz var mı? Destekleyici evrak olarak üniveristenin beni görevlendirdiği bir yıllık görevlendirme yazısı var onu götürmyi düşünüyorum ama oda türkçe.Onuda ingilizceye çevirmelimiyim? Şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar eşim j1 vizesi aldı. Çocuğum ve ben de beraber turist vizesiyle yanına geldi, J2 vizesi vizesi için evraklarımız hazır.
    2 sorum var
    Birincisi bu evraklarla Meksika’da ki konsolosluğa başvuru yapabilir miyiz?
    İkincisi Türkiye’de ki konsolosluk çocuğun gelmesine gerek olmadan anne yada babası işlemi yapabilir diye mail gönderdi. Biz Amerika’dayız ve ben tek başıma Türkiye’ye gelip çocuğumun J2 vizesini de alıp tekrar geri geşebilir miyim?, çocuğumun ABD’den çıkmaması sorun yaratır mı? Sonuçta girişimiz turist vizesiyle…. O çıkış ve J2 vizesiyle giriş yapmamış olacak… Cevaplayabilirseniz çok mutlu oluruz…

• sevgili @crazycells öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. kusura bakmayın, çoook geç bir cevap yazıyorum.
    Maalesef, özellikle çalıştığım kurumda çok ciddi mobing görüyorum ve bundan kaynaklı ciddi sıkıntılar yaşıyorum.
    Daha önce bahsettiğim okulla anlaşmamız bozuldu. Pozisyon için eriştiğim hocayla çok güzel bir iletişim kurmamıza rağmen, evrak işlerinde okulun sürekli sorun çıkarması nedeniyle anlaşmayı bozdum.
    Yakın zamanda USC ile anlaştık. şimdi vize işlerinde sorun çıkmazsa 6 aylık bir süre için ocak ayında oraya gideceğim.
    Maddi süreçlerimi kendim karşılayacağım. Bankada 10.000 dolar gösterdim, ayrıca bu altı aylık süreçte yaklaşık 700 dolar olarak maaşım da yatacak ve kalacağım yere de kira vermiyorum...
    Geçmişte j1 deneyimim de oldu, bu nedenle vize sürecinde sorun çıkmaz diye umuyorum.
    6 aylık sürecin sonunda kalıcı olmaya çalışacağım, bu süreçte bolca başınızı ağrıtırım diye düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.

• Merhaba, DS-2019 formunda yazan tarihten sonra ülkeye giriş yapmamızda bir sakınca var mı?

• Merhabalar arkadaşlar, lisans dönemi değişim programıyla bir dönem Amerika'da bulunacağım. Üniversite vize için iki seçenek sunuyor, birisi F-1 diğeri ise J-1. Ben ikisinin avantaj dezavantaj karşılaştırmasını yapmaya çalışıyorum fakat her yerde başka birşey yazıyor. Acaba hangisini tercih etmeliyim bir görüşü olan, aydinlatabilecek arkadaş var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    10
    0 Oy
    10 İleti
    517 Bakış
    P
    Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
  • J-1 ve J-2 vizeleri için DS-160 formu soruları

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    1k Bakış
    D
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Öyle bir bilgi görünce acaba vize ücretinden muaf mı oluyoruz diye düşündüm. Çünkü araştırmacı (lisansüstü) olarak gidecekler için hep farklı bir alan bırakmışlar gibi anlaşılıyor. Ya da ben öyle anlamak istedim :) Tekrar teşekkürler.
  • 1 Oy
    3 İleti
    555 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • 1 Oy
    7 İleti
    498 Bakış
    crazycellsC
    @crn93, içinde söyledi: B-2 vizesinden F-1 vizesine statü değişikli yapılırken yaşadığım sorun @crazycells aynen öyle . Okul ücretini daha istemediler kendileri. Sevis i ödedik . Elimizde değil belki çıkarmazlar gibi bişiler saçmaladı . Aradım ı20 çıkaran departmanı, adını unuttum şimdi, saçmalamış dedi. İsterse bizi arasın dediler . Size de bi danısmak istedim Ben de neden oyle cevap verdigini anlayamadim. Bir sorun olmamasi lazim belgeyi cikartmakta... Belki COVID-19 nedeniyle yasanan gecikmelerden bahsetmek istemistir...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k