Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmazz, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba, J2 vize türünde idari işleme tabi tutuldum. 13 Mayıs’ta İstanbul konsolosluğunda ailemle birlikte vize mülakatını başarıyla tamamladığımızı düşünürken 18 Mayıs’ta idari işleme kaldığımı öğrendim. Eşim (J1) ve 2 çocuğumun vizeleri onaylandı. Gerekli ek belgeleri hemen gönderdik. Ancak şu ana kadar olumlu bir dönüş alamadık. Ds 2019 belgesine göre 1 temmuzda eşimin Amerika daki görevine başlaması gerekirken benim idari işleme kalmamdan dolayı bir süre erteleme kararı aldık. Ancak bu sürecin belirsiz olması, çocuklarımın eğitimlerinin Ağustos’ta başlayacak olması gibi pek çok nedenle sıkışıp kaldık açıkcası. Bu vize türünde böyle bir sıkıntı ile karşılaşan var mı diye sormak istedim. Konsolosluğa yazdığımızda sürecin hızlandırılması adına bir yaptırımları olmadığı mailini alıyoruz. 17 senelik devlet memuruyum. Daha önce hiç Amerika ya girişim olmadı. Bu konuya yorumunuzu ve önerinizi merakla bekliyorum.

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4490/fy2021-fy2022-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-işlem

    Maalesef idari islem surecine konsolosluk mudahale edemiyor. Dosyanizin NVC tarafindan aklanmasi gerekiyor. Pek cok idari islem 60 gunde sonlaniyor ama maalesef bundan uzun surme ihtimali de var.


  • @crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Beklemekten başka çare yok anlaşılan. 60 güne çok çok razıyım şu an. Türkiye’de ki resmî tatil süresi bu süreci çok etkiler mi bilemiyorum tabii.. idari sürecin genellikle çok sık kullanılan soy isimlerinden kaynaklanabileceği söyleniyor. Benim soy ismim de malum.. zaten mülakat sırasında görevli memur eşime, eşinizin göçmen başvurusu var dedi. Eşim de hayır yok demişti. O da sorry vs dedi ve vizeniz onaylandı şeklindeki kağıdı elimize verdi. Amerika da ki haklarınızı biliyor musunuz filan diye de ekledi. Biz de sevine sevine çıktık. Ama sonrası daha önce de anlattığım gibi benim idari sürece takılmam. Anlayamadığım aynı ailenin 3 üyesine onay verip bana vermemeleri. Çocuklarıma verip bana vermemeleri sinir bozucu.


  • @yilmazz 60 gün idari işlemde beklemek için hiçbirşey. Burada 6 aydan daha fazla bekleyen benim bildiğim en az 10 kişi var. 6.5 senedir bekleyen bile var.


  • @yilmazz ABD elçiliği isterse 1 yüzyıl boyunca bile idari işlemde bekletebilir. Aslında mesela red vermeleri bence daha avantajlı. Çünkü idari işlem sürecindeyken tekrar vizeye başvurunca, tekrar idari işlem süreci baştan başlıyor...


  • @SUV2019 öyle tabii.. 60 gün hiçbir şey değil… umarım 6 ay bekleyen 10 kişinin içine ben de katılmam. Dediğiniz gibi ya süre verseler ya da red etse insan üzülür filan ama önüne bakar.. plan yapar.. belirsizlik insanı yıpratıyor. Belirsizliğin yanında mantıksız da geliyor. Çocuklarına, babaya ver anneyi dışarda bırak.


  • @yilmazz merak ettiğim bir konu var. J1 vize türünde konsoloslukta vize görüşmesi öne çekilebiliyor. Biz bu durumu bizzat yaşadık. Pekiyi aynı öncelik idari işleme tabi tutulduğumuz da verilir mi? Özellikle göçmen vizeleri ile bir kıyaslama yapmak gerekirse… Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşmasına çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmazz, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Beklemekten başka çare yok anlaşılan. 60 güne çok çok razıyım şu an. Türkiye’de ki resmî tatil süresi bu süreci çok etkiler mi bilemiyorum tabii.. idari sürecin genellikle çok sık kullanılan soy isimlerinden kaynaklanabileceği söyleniyor. Benim soy ismim de malum.. zaten mülakat sırasında görevli memur eşime, eşinizin göçmen başvurusu var dedi. Eşim de hayır yok demişti. O da sorry vs dedi ve vizeniz onaylandı şeklindeki kağıdı elimize verdi. Amerika da ki haklarınızı biliyor musunuz filan diye de ekledi. Biz de sevine sevine çıktık. Ama sonrası daha önce de anlattığım gibi benim idari sürece takılmam. Anlayamadığım aynı ailenin 3 üyesine onay verip bana vermemeleri. Çocuklarıma verip bana vermemeleri sinir bozucu.

    Maalesef yilmaz Turkiye'nin en populer soyismi. Sizin isim ve soyisim disinda baska bir bilgi (dogum tarihi, dogum yeri vs.) daha listeye hit etmis olabilir, o nedenle sabirla surecin bitmesini beklemelisiniz.

    Pek cok durumda idari surec konsolosun elinde olmuyor, kendisi sizi vizeye uygun bulsa da, son asamada vize verilmesine sistem izin vermiyor ve dosyanizi sorusturmaya aliyor. Yani sizi konsolos idari isleme sokmadi, randevu deneyiminizden bunu anlayabiliriz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SUV2019, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @yilmazz ABD elçiliği isterse 1 yüzyıl boyunca bile idari işlemde bekletebilir. Aslında mesela red vermeleri bence daha avantajlı. Çünkü idari işlem sürecindeyken tekrar vizeye başvurunca, tekrar idari işlem süreci baştan başlıyor...

    Hemen yukarida da dedigim gibi bazi durumlarda konsolos sizi vizeye uygun buluyor, ama sistem vize verilmesine izin vermedigi icin idari islemin tamamlanmasini bekliyorsunuz.

    Dediginiz gibi idari islem surecindeyken yeni vizeye basvurmaniz durumunda yeni basvurunuz da idari isleme kaliyor.


  • @crazycells cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sabırla beklemeye devam… İzninizle bir soru daha sormak istiyorum. J 1 vize türünde randevu için öncelik veriliyor. Bizzat bize öyle yapıldı. İdari işlemde de aynı öncelik sizce tanınır mı? Göçmen vizeleri ile veya diğer vize türleri ile kıyaslama açısından.. Bu konuda bir tecrübeniz veya bilginiz var mı? 🙂 paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmazz, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @yilmazz merak ettiğim bir konu var. J1 vize türünde konsoloslukta vize görüşmesi öne çekilebiliyor. Biz bu durumu bizzat yaşadık. Pekiyi aynı öncelik idari işleme tabi tutulduğumuz da verilir mi? Özellikle göçmen vizeleri ile bir kıyaslama yapmak gerekirse… Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşmasına çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    Hayir, maalesef idari islem uygulamasini konsolosluk degil NVC yapiyor. Ve bu surece disaridan etki edebilmek pek mumkun degil.


  • @crazycells yani NVC de vize türüne göre bir öncelik söz konusu değil. Böyle mi anlamalıyım?


  • @crazycells sizi yeniden rahatsız ediyorum ama izninizle bilginiz varsa bir şey danışmak istiyorum. Eşim j1 vizesi ile bugün Amerika’ya giriş yaptı. Aksi taktirde hem TÜBİTAK bursu hem de çalışacağı üniversite açısından süreç olumsuz etkilenecekti. Daha öncede belirttiğim gibi benim AP durumumdan dolayı ben ve çocuklarım gidemedik. ( çocuklarımın vizesi onaylandı ancak yaşları gereği annesiz yapamayacakları için gönderemedim) Eşimin çalışma yapacağı üniversiteden alacağı bir evrak veya ne bileyim Amerika’ dan etkili olabilecek herhangi bir girişim bu sürecin en kısa zamanda sonuçlanmasına katkı sağlar mı? Bu konuda bir öneriniz olur mu?

    Bir de idari işleme kaldığımızda bizden istenen ek evraklarda eşim oğlumun doğum tarihinde ay bilgisini yanlış yazdığını fark ettik. Tekrar düzeltme maili attığımızda; “bilgilendirme için teşekkürler. Ancak işleme girmiş evrakta düzeltme yapılamaz. “ karşılığını aldık. Ben bu yanlışlığın da çok talihsiz oluğunu ve belkide bu yüzden mi hala bir yanıt alamadığımızı düşünüyorum. Hiçbir güncelleme de yok maalesef.
    2 ayı doldurduk. Yorumunuza, önerinize çok ihtiyacımız var. Şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @yilmazz 2 ay idari süreç için hiçbirşey. Bu forumda 6.5 senedir idari işlemde bekleyen kişiler var. Belki eşinizin vizesi biter, Türkiye'ye geri döner ama sizin idari işleminiz halen sonuçlanmamış bile olma ihtimali var.


  • @yilmazz Zaten eğer düzeltme bile yapsalar, NVC'deki süreç başa alınmış olur, bence sadece ay kısmının sehven yazılmış olması sorun olmaz, zaten pasaport bilgileriniz onlarda mevcut.


  • @SUV2019 cevabınız için çok teşekkür ederim ama ben moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.umarım böyle bir şey olmaz yani eşim dönmeden biz de gider, Amerika tecrübesi ediniriz. Dediğiniz gibi 2 ay kısa bir zaman fakat işin içine çocuklar, aile bütünlüğü girince belirsizlik yorucu oluyor.


  • @SUV2019 cevabınız için teşekkür ederim. Bizde o kanıdayız. Beklemeye devam bakalım ☺


  • Selamlar, benimde j1 vize stamp’imi yenilemek icin vize gorusme randevusu almam lazim. Gecen sene randevu gununden 10 gun once tr’ye giris yapmis olmak gerekiyordu. Acaba bu sene de ayni kural gecerli mi? Cok tesekkurler.


  • Herkese selam, iyi forumlar! Bir müddet önce 1 yıldan fazla beklediğim J-1 staj vizemi aldım ( randevumu geçen sene almıştım) ve şu an ABD’deyim. Sormak istediğim ise, Türkiye’de iken çalışmıyordum ve sağlık sigortamı dışarıdan yatırıyordum. Devlete bir borcum yok.( Kyk-kredi) Bu sigorta durumum benim waiver almama engel olur mu? Zorunlu borç kapsamına girmediği için zannetmiyorum ama sormak istedim… Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @ayfer92 GSSden bahsediyorsunuz sanırsam herhangi bir sorun teşkil etmiyor GSS borcum varken bende waiver almıştım zamanında. Bu arada siz yurtdışında olduğunuzu bildirmezseniz GSS ödemeleriniz aylık gelmeye devam ediyor benim bilgim yoktu döndükten sonra mecbur hepsini ödemiştim sgkya bildiri yapmadığım için, ek bilgi olarak aklınızda olsun


  • @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim🙏


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1
  • 15
  • 1516
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum