J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
Herkese merhaba, ben 19 Şubat 2020 tarihinde J1 vizesi aldım ve bitiş tarihi de 7 Eylül 2020'idi. Fakat Covid dolayısıyla ABD'ye hiç giriş yapmadım yani sadece pasaportumda bu vize duruyor. Bu yıl DV23 talihlilerindenim. Bu 2 yıl kuralından dolayı benim Green Card sürecim etkilenir mi ? Mülakatta herhangi bir sorun yaşar mıyım ? Şimdiden teşekkürler.
-
@kart123, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
J1 waiver islemi veya EB2-NIW islemi yapilirken sponsor olan kuruma ve responsible officer'lara bu konu hakkinda bildirim yapiliyor mu? Yani kisi kendi soylemeden sponsor olan kurum yetkilileri waiver ve green card islemlerinden haberdar olup bu konuda out of status birakmak gibi islemler yapabilirler mi?
kendiniz yapabilirsiniz, bildirim yapmak zorunda degilsiniz. Bu basvurular zaten bireysel basvurular.
son cumlenizdeki "out of status birakmak" kismini tam anlayamadim maalesef.
-
@UMUT-KAPLAN, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
herkese merhaba öncelik ile DS-3035 formunda talimatlar kısmında olan 2, 3, ve 5. maddeleri tam anlayamadım. benim bir G-28 formum yok ve 3. maddede ne gibi bir belge sunmam gerek Ds-3035 formu için
2. Any additional pages needed to full respond to the questions in this form;
3. A statement demonstrating why the exchange visitor is eligible to receive a waiver of the two-year home country requirement of the
exchange visitor program. The length of the statement may vary;
4. Copies of all DS-2019 "Exchange Visitor Program Certificate Of Eligibility For Exchange Visitor (J-1) Status" (formerly IAP-66) forms;
5. Notice of Entry of Appearance as Attorney or Representative (G-28 form), if the exchange visitor is represented by an attorney;
6. Copy of the data page of the exchange visitor's current passport containing name and birth date.
7. Two self-addressed, stamped envelopes.2.Eger ilgili kisimlara ekleme yapmaniz gerekiyorsa veya ek belge gondermek istiyorsaniz onlari basvurunuza ekleyin...
3.Ilk sayfadaki asamalari bir daha gozden gecirin isterseniz, yazacaginiz mektuptan bahsediyor.
5.Eger kendiniz basvuru yapiyorsaniz G-28 formuna gerek yok, onu sizi temsil eden avukat doldurmali (eger boyle bir avukat varsa).
-
@dursunpinar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Tekrar merhaba arkadaslar. Daha once sizlere yazmistim j1 waiver surecim ile ilgili, hem guncelleme yapmak icin hem de bir soru sormak icin tekrar yazmak istedim. Eylul 2021 sonunda sureci baslatmistim ve nihayet DOS favorable recomendadation'i USCIS'a gonderdi, 4 Mayis'ta. Fakat hala USCIS'den bana herhangi bir dokuman gelmedi, dolayisiyla elimde receipt number da yok. USCIS'e ulastim ve konusabildim, isim vs gibi bilgilerden de bir kayita ulasamadilar ve bir inquiry actilar. Bugun buna cevap geldi ve bir kayit bulamadiklarini, [email protected]'a mail atabilecegimi ve daha fazla bilgi saglamami onermisler. Basina boyle bir sey gelmis olan biri var mi acaba? Geldiyse nasil cozdunuz? Simdiden cok tesekkurler.
Bir daha arayip konusmanizi tavsiye ederim. Ben bir problem oldugunu dusunmuyorum, genel olarak tum sureclerde olan gecikmeden dolayi hala dosyaniz olusturulmamis olabilir.
Su sayfadan "check status" yapip, DOS'taki bilgileri kontrol eder misiniz?
https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/
Eger DOS, NOS'u alip favorable recommendation'i USCIS'e gondermisse telaslanmanizi gerektiren bir durum yok demektir.
-
@hope123, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Herkese merhaba, ben 19 Şubat 2020 tarihinde J1 vizesi aldım ve bitiş tarihi de 7 Eylül 2020'idi. Fakat Covid dolayısıyla ABD'ye hiç giriş yapmadım yani sadece pasaportumda bu vize duruyor. Bu yıl DV23 talihlilerindenim. Bu 2 yıl kuralından dolayı benim Green Card sürecim etkilenir mi ? Mülakatta herhangi bir sorun yaşar mıyım ? Şimdiden teşekkürler.
Hayir, eger J1 vizesini kullanip ABD'ye girmediyseniz zaten iki yil kuralina tabi olmuyorsunuz :thumbs_up:
-
@crazycells cok tesekkur ederim hizli cevabiniz icin. Evet, DOS'un sitesinde NOS'u teslim aldigi ve 4 Mayis'ta favorable recommendation'i gonderdigi yaziyor. Bir an once h1b islemlerini baslatmam lazim, yetismeyecek diye endiseleniyorum (kar amaci gutmeyen bir kurumda calisiyorum, dolayisiyla h1b icin bir zaman/kota yok). Bir gelisme olursa burayi da guncelleycegim. Iyi gunler.
-
@dursunpinar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells cok tesekkur ederim hizli cevabiniz icin. Evet, DOS'un sitesinde NOS'u teslim aldigi ve 4 Mayis'ta favorable recommendation'i gonderdigi yaziyor. Bir an once h1b islemlerini baslatmam lazim, yetismeyecek diye endiseleniyorum (kar amaci gutmeyen bir kurumda calisiyorum, dolayisiyla h1b icin bir zaman/kota yok). Bir gelisme olursa burayi da guncelleycegim. Iyi gunler.
ABD icindeki surecte bazen sureci baslatmak icin "favorable recommendation" de kabul gorebiliyor. Size tavsiyem enstitunuzun/kurumunuzun international ofisiyle konusup H1B'ye bu sekilde basvuru yapip yapamayacaklarini sorun. Ilk basvuru baslatmalarinda bir sakinca yok diye dusunuyorum. Zaten USCIS sizden ya waiver'i gondermenizi ya da mulakata goturmenizi isteyecek; o zamana kadar da waiver mektubu yetismis olur.
-
@crazycells ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler :)
-
merhaba herkese , mart 2022 j1 trainee programım başladı. waive başvurusu yapacağım fakat kasımda türkiyeye gidip gelmem gerekiyor. başvuruyu yaptıktan sonra gidip gelmek problem yaratır mı ? öyleyse kasımdan sonra başvuruyu yapmayı düşünüyorum. önümüzdeki sene ya da aralıkta f1 e geçmeyi düşünüyorum. waive işlemini yapmam şartmıdır ? avukatlar 650 ile 1000 dolar arası ücret istiyor.
Şimdiden teşekkür ederim -
@superdodoman, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
merhaba herkese , mart 2022 j1 trainee programım başladı. waive başvurusu yapacağım fakat kasımda türkiyeye gidip gelmem gerekiyor. başvuruyu yaptıktan sonra gidip gelmek problem yaratır mı ? öyleyse kasımdan sonra başvuruyu yapmayı düşünüyorum. önümüzdeki sene ya da aralıkta f1 e geçmeyi düşünüyorum. waive işlemini yapmam şartmıdır ? avukatlar 650 ile 1000 dolar arası ücret istiyor.
Şimdiden teşekkür ederimhayir, eger dual intent H veya L vizelerine basvuru yapmiyorsaniz ya da gocmen olmaya calismiyorsaniz j1 waiver basvurusu yapmamaniz daha dogru olur.
j1 waiver basvurunuzu gocmenlik istegi olarak degerlendirirlerse sonraki gocmen olmayan vize basvurularinizda problem yasayabilirsiniz. J1 statunuz bitmeye yakin, Turkiye'deki konsolosluktan vize basvurusu yapip F vizesi alip tekrar ABD'ye gelebilirsiniz.
-
@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@superdodoman, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Şimdiden teşekkür ederimhayir, eger dual intent H veya L vizelerine basvuru yapmiyorsaniz ya da gocmen olmaya calismiyorsaniz j1 waiver basvurusu yapmamaniz daha dogru olur.
j1 waiver basvurunuzu gocmenlik istegi olarak degerlendirirlerse sonraki gocmen olmayan vize basvurularinizda problem yasayabilirsiniz. J1 statunuz bitmeye yakin, Turkiye'deki konsolosluktan vize basvurusu yapip F vizesi alip tekrar ABD'ye gelebilirsiniz.
Yani buradayken f1 a dönmeyi düşünüyorum , çünkü Türkiyeden başvuru süreci uzuyor. Söylediğinizden şunu anladım , f1 a geçmek için waiver kaldırmak şart değil mi? Direkt geçiş yapabiliyor muyuz?
-
Merhabalar tekrar.
Diger arkadaslara da yol gostermesi ve fikir vermesi icin icinde bulundugum sureci tekrar tarihleriyle buraya yazmak istedim. Sonrasinda size sorum olucak.
21 Eylul 2021 de basvurumu yaptim ve https://j1visawaiverstatus.state.gov/ web sitesinde basvurum Pending olarak gozukuyordu. Tarihle birlikte. Aradan cok uzun sure gecmesine rahmen bizim Turk konsoloslugundan bir email gelmeyince durumu sormak icin email attim ve sagolsunlar hemen geri donduler.
Emaili 24 Mart 2022 de aldim ve mailin eklerinde Turkish Embassy D.C den gelen No objection evraklari vardi. Konsolostaki yetkili kargoyu gonderdiklerini soyledi ve hatta sagolsun kargoyu bile scan yaparak eklemis emaile.
Usps kargosunu takip ettigimde Waiver Review Division a 28 Martta ulasmis kargo. O gunden bu yana hala internet sitesindeki Status Pending olarak gozukuyor.
Az once internet sitesinde bulunan email adresine email gonderdim durumun akibeti ile ilgili bilgi almak icin.
Sizce surec seyirinde mi izliyor? Esimle birlikte green card islemlerini baslatmak istiyoruz ama bir yandan da korkuyoruz waiver’in elimize gecmesi gecikir diye.
Herkese bol sans ve saygilarimla
-
@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Yani buradayken f1 a dönmeyi düşünüyorum , çünkü Türkiyeden başvuru süreci uzuyor. Söylediğinizden şunu anladım , f1 a geçmek için waiver kaldırmak şart değil mi? Direkt geçiş yapabiliyor muyuz?
müsait olduğunuzda cevaplarsanız çok seviniriz , 3 arkadaş aynı durumdan muzdaribiz.
-
Merhaba bilgileriniz çok teşekkür ederim.
Ben j1 vizesi ile abd deyim ve 2 yil kuralım var. Türkiye den burs aldığım için yüklü miktarda borcum var. No obligation o borcumun %20 isini ödersen veriyor kurum(MEB). Şuan ödeme durumum yok, yüksek miktarda olduğu için. Şuan abd vatandaşi eşimle evliyim. Eşim ve ben burda yaşamak istiyoruz.
- Borcumu anne/babama devredebilir miyim? Devredersem sürece burda başlayabilirim.
- Birinci yol olmazsa. Eğer Türkiye deki konsolosluk waiver a çok dikkat etmiyor ise Türkiye'ye dönüp, gc a öyle mi başvurmak mantıklı olur? Tabi eşim Amerika' da olacak işinden dolayı. Bu bir sıkıntı olur mu gc a Türkiye'den başvurmak? Mulakat zamanı Türkiye'ye mi gelmeli?
- Ayrıca şöyle aynı zamanda turist vizem de var ve süresi 2025 bitiyor. J1 vizem bitince yasal olarak turist vizem ile kalabilir miyim? DS2019 bitmiş olacak okul bitince.Normalde 1 aylık groce periyot içinde dönmem gerekiyor.
Benim durumda olan var mı? Veya ne önerirsiniz? Çok teşekkürler şimdiden. Epey kafam karışık.
-
@mertbayar
Selam,
Eylul 2021'de waiver'a basvuran bir arkadasim Mart 2022 ayi icerisinde waiver'ini aldi ve su anda da H1B'ye gecti. Tahmin ediyorum Buyukelcilik NOS'unu cok gec gondermis. Bu nedenle biraz aksama yasamissin.
Birkac sayfa yukarida gordugum bir diger iletiye gore Eylul 2021 sonunda J1 Waiver basvurusu yapan arkadas (pinardursun) ise seninle benzer gecikmeleri yasamis ve halen waiver beklemekte.
Ben ise Kasim 2021 sonunda evraklarimi gonderdim, Ocak 2022 basinda buyuklecilikten NOS'a iliskin e-postayi aldim ancak sistemde evraklarim sanki 22 Mart'ta alinmis gibi gorunmekte. Halen beklemekteyim. Yukaridaki iki ornek, ve forumdaki diger bilgilerden hareketle, waiver surecinin oldukca esnek bir zaman araligina yayildigini soyleyebilirim. Tavsiyem, benim de yaptigim, ara ara 212ewaiver adresine e-posta ile sormak. Onun disinda elden bir sey gelmiyor zaten. Son 4 ayim kaldi, waiver gelmezse, donus biletini alacagim artik :S.
Umarim faydasi olur bu bilgilerin. -
Merhabalar. Sizlere sorum olacakti. Vakti olup cevap verebilen olursa cok memnun olurum. Doktora sonrasi akademik training e basladim ve DS2019 dokumanim bir yil uzatildi fakat ben ds2019 suresi dolmadan 7 ay once Turkiyeye geldim ve hali hazirda Turkiyede kalmaktayim yaklasik 1.5yildir. Two year home residency rule icin ulkeye giris tarihim mi yoksa academic training i bitirdigim tarih ( bu Turkiye'ye girdigim tarihten 7 ay sonrasina tekabul ediyor) esas aliniyor? Simdiden cok tesekkurler.
-
@dursunpinar merhaba, biz USCIS'e ulaşamıyoruz. Hep sesli yönlendirme çıkıyor, hiçbir şekilde gerçek birine bağlamıyorlar. Siz nasıl ulaştınız acaba?
-
@SAYIM-GÖKYAR
Bilgiler icin cok tesekkur ederim. Aynen NOS baya gec geldi onu da ayni sekilde email atarak hizlandirmistim. Bahsettigin email adresine yaklasik 4-5 gun once email attim ama herhangi bir geri donus olmadi henuz. Sayfada da 10 is gunu gibi bir ibare buluyor bakalim bekleyip gorucez artik.Benim durumum biraz daha farkli, evlendim fakat waiver olmadan green card basvurusu yapamiyorum red geliceginden dolayi. Isim waiver a kaldi 🥺
-
Yukaridaki cevabi biraz degistiriyorum :)
Her ne kadar DOS sitesinde ABD icinde ogrenci vizelerine geciste sorun cikmayacakmis gibi gorunse de, is uygulamaya gelince oyle olmuyor maalesef. Bu J1 vizesinin verilme amaci, ABD'deki programda ogrendiklerinizi 2 yil boyunca kendi ulkenizde uygulamaniz oldugu icin, J1'den F'ye gecerken de USCIS sizden J1 waiver isteyecek. Bu konuyu COS basvurularina oldukca hakim olan @Turquoise-Horizon 'dan Elif Hanim'a da sordum, eger waiver alinmamissa USCIS basvuruya devam etmeden bu waiver'i istiyor diyor kendisi de.
Ayrica ABD'de de basvuru suresi kisa degil, ama Turkiye'de var olan durumdan dolayi (hem cok gec tarihlere randevu verilmesi ve hem de vize verilme oranlarinin azalmasi), ABD icinde waiver alarak surece devam edebilirsiniz.
Ama eger TR'de F1 icin basvuru yapiyor olsaydiniz, o durumda waiver olmasa da F1 vizesi alabilecektiniz. F1 vizesini sanirim master gibi bir egitim icin istiyorsunuz? J1 waiver yaparken yazacaginiz mektupta bu master egitimini almak icin waiver'i kaldirmak istediginizden bahsedin.
-
@mertbayar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar tekrar.
Diger arkadaslara da yol gostermesi ve fikir vermesi icin icinde bulundugum sureci tekrar tarihleriyle buraya yazmak istedim. Sonrasinda size sorum olucak.
21 Eylul 2021 de basvurumu yaptim ve https://j1visawaiverstatus.state.gov/ web sitesinde basvurum Pending olarak gozukuyordu. Tarihle birlikte. Aradan cok uzun sure gecmesine rahmen bizim Turk konsoloslugundan bir email gelmeyince durumu sormak icin email attim ve sagolsunlar hemen geri donduler.
Emaili 24 Mart 2022 de aldim ve mailin eklerinde Turkish Embassy D.C den gelen No objection evraklari vardi. Konsolostaki yetkili kargoyu gonderdiklerini soyledi ve hatta sagolsun kargoyu bile scan yaparak eklemis emaile.
Usps kargosunu takip ettigimde Waiver Review Division a 28 Martta ulasmis kargo. O gunden bu yana hala internet sitesindeki Status Pending olarak gozukuyor.
Az once internet sitesinde bulunan email adresine email gonderdim durumun akibeti ile ilgili bilgi almak icin.
Sizce surec seyirinde mi izliyor? Esimle birlikte green card islemlerini baslatmak istiyoruz ama bir yandan da korkuyoruz waiver’in elimize gecmesi gecikir diye.
Herkese bol sans ve saygilarimla
Bilgilendirme icin tesekkurler. Evet, her sey normal gorunuyor.
Maalesef dediginiz gibi bir problem var, site gec guncelleniyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum