Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak


  • @crazycells Anlayamadim. AOS surecine Ekim’de baslayabilecegim soylendi. Bu durumda temmuzda AOS surecinin icinde olmayacagim, yani sadece 260 formumu yolladim o da mi problem yaratir temmuzdaki seyahatimde.?


  • @crazycells tesekkur ederim cevabiniz icin. su an pasaportumda iki yil kurali var. sanirim tekrar j1 yapabilmek icin bu kurali kaldirmam gerekiyor. amerikadan bir avukatla mi kaldirmak daha mantikli sizce turkiyeye donunce mi kaldirmak daha mantikli turkiyeden nasil kaldirilacagina dair bir bilgi paylasimi var mi bildiginiz? bana turkiyedeki sponsorum 2 yil kuralini kaldirmadan tekrar j1 veya h2b yapamazsin demisti. ben de gecikmeden baslamak istiyorum islemlere cunku sonbaharda turkiyeye donuyorum j1 programim bitiyor.


  • @ozgee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Anlayamadim. AOS surecine Ekim’de baslayabilecegim soylendi. Bu durumda temmuzda AOS surecinin icinde olmayacagim, yani sadece 260 formumu yolladim o da mi problem yaratir temmuzdaki seyahatimde.?

    ABD'ye giris icin kullanabileceginiz uygun bir vizeniz yok, o nedenle seyahat etmemenizi tavsiye ederim.

    Sadece H1B ve L gibi "dual intent" vizelerle ABD'ye gocmen olma amacli giris yapabilirsiniz.


  • @icseluyanis, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells tesekkur ederim cevabiniz icin. su an pasaportumda iki yil kurali var. sanirim tekrar j1 yapabilmek icin bu kurali kaldirmam gerekiyor. amerikadan bir avukatla mi kaldirmak daha mantikli sizce turkiyeye donunce mi kaldirmak daha mantikli turkiyeden nasil kaldirilacagina dair bir bilgi paylasimi var mi bildiginiz? bana turkiyedeki sponsorum 2 yil kuralini kaldirmadan tekrar j1 veya h2b yapamazsin demisti. ben de gecikmeden baslamak istiyorum islemlere cunku sonbaharda turkiyeye donuyorum j1 programim bitiyor.

    Turkiye'de donup tekrar J1 basvurusu yapabilirsiniz ve yeniden J1 vizesi alabilirsiniz. bunun icin 2 yil beklemenize ya da kurali kaldirmaniza gerek yok... J1 2 yil kurali yeni alinacak J1 vizelerini etkilemiyor...


  • Merhaba,

    Esim(O zamanlar kiz arkadasim) 2019 Agustos ayinda J-1 vizesi ile doktoraya basladi. 2020 Mayis ayinda ABD'de evlenmemizin ardindan ben de J-2 vizesine sahip olmaya hak kazandim ve Covid sebebiye 2020 Haziran'da basvurumu ABD icerisindeyken yaptim. Uzun bir bekleyisin ardindan 2021 Eylul'de J-2 vizesi almaya ve 2021 Ekim'de de I-765 (EAD) calisma iznine sahip oldum. 2021 Aralik ayindan itibaren de ABD'de calisiyorum. Bizim durumumuz hakkinda birkac konu hakkinda bilgi almak istiyordum.

    • ABD icerisinde bulunurken ve doktora programina devam ederken J1 waiver basvurabilir miyiz? (Esim herhangi bir devletten burs almadi, okulu burs verdi ve No Objection Statement sartlarini sagliyoruz.)

    • Covid sebebiyle J-2 vizesini alma hakkini ABD'de kalarak edindim ancak pasaportumda J-2 vizesi henuz yok. Onu alabilmek icin Turkiye'de konsolosluga gidip vize gorusmesi yapmam gerekiyor. Bu gorusmeyi bu yaz planliyordum ancak J1 Waiver'a basvurmamin bu gorusmeye herhangi bir etkisi olur mu emin degilim. Bu konu hakkinda deneyimli olanlar cevap verebilirlerse cok memnun olurum.

    • Su anda calistigim yer ile bu konuyu konusurken veya baska bir is basvurusu yaparken 2 yil kurali sebebiyle bir sorun yasamak istemiyorum. Ozet olarak bu durumun herhangi bir sekilde Green Card, H1B ve benzeri gocmen vize basvurularinda bir engel olmamasi icin mumkun olan en kisa zamanda 2 yil kuralini kaldirmayi planliyoruz.


  • @crazycells bir arkadasim J1 research nedeniyle 2 yil zorunlulugu butmeden j1 physician vizesi alamadi, belki J1 turleri arasinda da geciste zorluklar olabilir, ayrica J1 waive edildikten sonra bir daha J1 alamiyorsun diye duymustum, ne kadar dogru bilemiyorum


  • @pragmatik, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba,

    Esim(O zamanlar kiz arkadasim) 2019 Agustos ayinda J-1 vizesi ile doktoraya basladi. 2020 Mayis ayinda ABD'de evlenmemizin ardindan ben de J-2 vizesine sahip olmaya hak kazandim ve Covid sebebiye 2020 Haziran'da basvurumu ABD icerisindeyken yaptim. Uzun bir bekleyisin ardindan 2021 Eylul'de J-2 vizesi almaya ve 2021 Ekim'de de I-765 (EAD) calisma iznine sahip oldum. 2021 Aralik ayindan itibaren de ABD'de calisiyorum. Bizim durumumuz hakkinda birkac konu hakkinda bilgi almak istiyordum.

    • ABD icerisinde bulunurken ve doktora programina devam ederken J1 waiver basvurabilir miyiz? (Esim herhangi bir devletten burs almadi, okulu burs verdi ve No Objection Statement sartlarini sagliyoruz.)

    • Covid sebebiyle J-2 vizesini alma hakkini ABD'de kalarak edindim ancak pasaportumda J-2 vizesi henuz yok. Onu alabilmek icin Turkiye'de konsolosluga gidip vize gorusmesi yapmam gerekiyor. Bu gorusmeyi bu yaz planliyordum ancak J1 Waiver'a basvurmamin bu gorusmeye herhangi bir etkisi olur mu emin degilim. Bu konu hakkinda deneyimli olanlar cevap verebilirlerse cok memnun olurum.

    • Su anda calistigim yer ile bu konuyu konusurken veya baska bir is basvurusu yaparken 2 yil kurali sebebiyle bir sorun yasamak istemiyorum. Ozet olarak bu durumun herhangi bir sekilde Green Card, H1B ve benzeri gocmen vize basvurularinda bir engel olmamasi icin mumkun olan en kisa zamanda 2 yil kuralini kaldirmayi planliyoruz.

    Evet, ABD icindeyken ve doktoraya devam ederken waiver basvurusu yapabilirsiniz. Ama once, J1'den sonraki asamayi netlestirmenizi tavsiye ederim. Cunku waiver alirsaniz doktora sonrasi OPT icin izin vermeyeceklerdir, yani doktora bitmeden is bulup H1B icin degisiklik talebi yapmaniz lazim. Ayrica doktora programini uzatacaksaniz yeni bir "DS-2019" almaniz gerekecegi icin ikinci J1'de de 2 yil kurali olacaktir, onu da ayrica kaldirmaniz gerekebilir.

    Eger waiver icin basvuru yaparsaniz bu isteginiz "gocmenlik istegi" olarak algilanabilir ve J2 vizesini almaniz zorlasabilir; waiver almaniz direkt bir sekilde vize basvurunuzun reddedilmesine neden olmaz; sadece konsolos sizin ABD'den geri donmeyeceginizi dusunebilir... o nedenle vizeyi pasaporta vurdurduktan sonra waiver basvurunuzu yapabilirseniz daha iyi olur. Neticede J1 vizesinin "gocmen olmayan" bir vize oldugunu unutmayin, eger konsolos Turkiye ile baglarinizin dusuk olduguna kanaat getirirse (USCIS basvurusunuzu onaylamis olsa da) vizeyi vermeyebilir.

    Ayrica soyle bir senaryoyu da dusunebilirsiniz, J2 vizesini Turkiye'den alip ABD'ye geri donunce ve waiver surecini tamamlayinca siz is bulabilirsiniz ve J2 vizenizi H1B'ye cevirebilirsiniz. Bu durumda en kotu durumda esiniz doktorayi bitirdikten sonra H4 vizesine gecis yapmis olur. Bu sirada da bir is bulup, H1B'ye gecis yapabilir.


  • @ali-asma-0, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells bir arkadasim J1 research nedeniyle 2 yil zorunlulugu butmeden j1 physician vizesi alamadi, belki J1 turleri arasinda da geciste zorluklar olabilir, ayrica J1 waive edildikten sonra bir daha J1 alamiyorsun diye duymustum, ne kadar dogru bilemiyorum

    Direkt olmasa da "waiver" almak gocmenlik istegi olarak algilanabilecegi icin sonraki gocmen olmayan vizelerinizi almanizi zorlastirabilir; neticede gocmen olmayan vizelere her basvuru yaptiginizda Turkiye'ye geri doneceginizi gostermeniz gerekli.

    Evet, siz 12/24 aylik yasaklardan bahsediyorsunuz. Dediginiz durum sadece "J-1 Research Scholar/Professor" vizesini alirken gecerli. Eger bu J1 programina katildiysaniz yeniden bu vizeyi almak icin 24 ay beklemeniz gerekiyor; eger daha once baska bir programdan J1 aldiysaniz ve "J-1 Research Scholar/Professor" olarak ABD'ye geri donmek istiyorsaniz o durumda da 12 ay beklemeniz gerekiyor. Fakat bu bahsettiginiz durum "2 years rule" degil, farkli bir kural, belirtmis olayim, birbirine karismasin... bu kural "12-month rule" veya "24-month rule" olarak geciyor.


  • @crazycells yanitiniz icin cok tesekkur ederim, vizeyi pasaporta aldiktan sonra bu surece baslamak cok daha mantikli olacak gibi gorunuyor.


  • J1 waiver islemi veya EB2-NIW islemi yapilirken sponsor olan kuruma ve responsible officer'lara bu konu hakkinda bildirim yapiliyor mu? Yani kisi kendi soylemeden sponsor olan kurum yetkilileri waiver ve green card islemlerinden haberdar olup bu konuda out of status birakmak gibi islemler yapabilirler mi?


  • herkese merhaba öncelik ile DS-3035 formunda talimatlar kısmında olan 2, 3, ve 5. maddeleri tam anlayamadım. benim bir G-28 formum yok ve 3. maddede ne gibi bir belge sunmam gerek Ds-3035 formu için
    2. Any additional pages needed to full respond to the questions in this form;
    3. A statement demonstrating why the exchange visitor is eligible to receive a waiver of the two-year home country requirement of the
    exchange visitor program. The length of the statement may vary;
    4. Copies of all DS-2019 "Exchange Visitor Program Certificate Of Eligibility For Exchange Visitor (J-1) Status" (formerly IAP-66) forms;
    5. Notice of Entry of Appearance as Attorney or Representative (G-28 form), if the exchange visitor is represented by an attorney;
    6. Copy of the data page of the exchange visitor's current passport containing name and birth date.
    7. Two self-addressed, stamped envelopes.


  • Tekrar merhaba arkadaslar. Daha once sizlere yazmistim j1 waiver surecim ile ilgili, hem guncelleme yapmak icin hem de bir soru sormak icin tekrar yazmak istedim. Eylul 2021 sonunda sureci baslatmistim ve nihayet DOS favorable recomendadation'i USCIS'a gonderdi, 4 Mayis'ta. Fakat hala USCIS'den bana herhangi bir dokuman gelmedi, dolayisiyla elimde receipt number da yok. USCIS'e ulastim ve konusabildim, isim vs gibi bilgilerden de bir kayita ulasamadilar ve bir inquiry actilar. Bugun buna cevap geldi ve bir kayit bulamadiklarini, [email protected]'a mail atabilecegimi ve daha fazla bilgi saglamami onermisler. Basina boyle bir sey gelmis olan biri var mi acaba? Geldiyse nasil cozdunuz? Simdiden cok tesekkurler.


  • Herkese merhaba, ben 19 Şubat 2020 tarihinde J1 vizesi aldım ve bitiş tarihi de 7 Eylül 2020'idi. Fakat Covid dolayısıyla ABD'ye hiç giriş yapmadım yani sadece pasaportumda bu vize duruyor. Bu yıl DV23 talihlilerindenim. Bu 2 yıl kuralından dolayı benim Green Card sürecim etkilenir mi ? Mülakatta herhangi bir sorun yaşar mıyım ? Şimdiden teşekkürler.


  • @kart123, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    J1 waiver islemi veya EB2-NIW islemi yapilirken sponsor olan kuruma ve responsible officer'lara bu konu hakkinda bildirim yapiliyor mu? Yani kisi kendi soylemeden sponsor olan kurum yetkilileri waiver ve green card islemlerinden haberdar olup bu konuda out of status birakmak gibi islemler yapabilirler mi?

    kendiniz yapabilirsiniz, bildirim yapmak zorunda degilsiniz. Bu basvurular zaten bireysel basvurular.

    son cumlenizdeki "out of status birakmak" kismini tam anlayamadim maalesef.


  • @UMUT-KAPLAN, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    herkese merhaba öncelik ile DS-3035 formunda talimatlar kısmında olan 2, 3, ve 5. maddeleri tam anlayamadım. benim bir G-28 formum yok ve 3. maddede ne gibi bir belge sunmam gerek Ds-3035 formu için
    2. Any additional pages needed to full respond to the questions in this form;
    3. A statement demonstrating why the exchange visitor is eligible to receive a waiver of the two-year home country requirement of the
    exchange visitor program. The length of the statement may vary;
    4. Copies of all DS-2019 "Exchange Visitor Program Certificate Of Eligibility For Exchange Visitor (J-1) Status" (formerly IAP-66) forms;
    5. Notice of Entry of Appearance as Attorney or Representative (G-28 form), if the exchange visitor is represented by an attorney;
    6. Copy of the data page of the exchange visitor's current passport containing name and birth date.
    7. Two self-addressed, stamped envelopes.

    2.Eger ilgili kisimlara ekleme yapmaniz gerekiyorsa veya ek belge gondermek istiyorsaniz onlari basvurunuza ekleyin...

    3.Ilk sayfadaki asamalari bir daha gozden gecirin isterseniz, yazacaginiz mektuptan bahsediyor.

    5.Eger kendiniz basvuru yapiyorsaniz G-28 formuna gerek yok, onu sizi temsil eden avukat doldurmali (eger boyle bir avukat varsa).


  • @dursunpinar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Tekrar merhaba arkadaslar. Daha once sizlere yazmistim j1 waiver surecim ile ilgili, hem guncelleme yapmak icin hem de bir soru sormak icin tekrar yazmak istedim. Eylul 2021 sonunda sureci baslatmistim ve nihayet DOS favorable recomendadation'i USCIS'a gonderdi, 4 Mayis'ta. Fakat hala USCIS'den bana herhangi bir dokuman gelmedi, dolayisiyla elimde receipt number da yok. USCIS'e ulastim ve konusabildim, isim vs gibi bilgilerden de bir kayita ulasamadilar ve bir inquiry actilar. Bugun buna cevap geldi ve bir kayit bulamadiklarini, [email protected]'a mail atabilecegimi ve daha fazla bilgi saglamami onermisler. Basina boyle bir sey gelmis olan biri var mi acaba? Geldiyse nasil cozdunuz? Simdiden cok tesekkurler.

    Bir daha arayip konusmanizi tavsiye ederim. Ben bir problem oldugunu dusunmuyorum, genel olarak tum sureclerde olan gecikmeden dolayi hala dosyaniz olusturulmamis olabilir.

    Su sayfadan "check status" yapip, DOS'taki bilgileri kontrol eder misiniz?

    https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/

    Eger DOS, NOS'u alip favorable recommendation'i USCIS'e gondermisse telaslanmanizi gerektiren bir durum yok demektir.


  • @hope123, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Herkese merhaba, ben 19 Şubat 2020 tarihinde J1 vizesi aldım ve bitiş tarihi de 7 Eylül 2020'idi. Fakat Covid dolayısıyla ABD'ye hiç giriş yapmadım yani sadece pasaportumda bu vize duruyor. Bu yıl DV23 talihlilerindenim. Bu 2 yıl kuralından dolayı benim Green Card sürecim etkilenir mi ? Mülakatta herhangi bir sorun yaşar mıyım ? Şimdiden teşekkürler.

    Hayir, eger J1 vizesini kullanip ABD'ye girmediyseniz zaten iki yil kuralina tabi olmuyorsunuz :thumbs_up:


  • @crazycells cok tesekkur ederim hizli cevabiniz icin. Evet, DOS'un sitesinde NOS'u teslim aldigi ve 4 Mayis'ta favorable recommendation'i gonderdigi yaziyor. Bir an once h1b islemlerini baslatmam lazim, yetismeyecek diye endiseleniyorum (kar amaci gutmeyen bir kurumda calisiyorum, dolayisiyla h1b icin bir zaman/kota yok). Bir gelisme olursa burayi da guncelleycegim. Iyi gunler.


  • @dursunpinar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells cok tesekkur ederim hizli cevabiniz icin. Evet, DOS'un sitesinde NOS'u teslim aldigi ve 4 Mayis'ta favorable recommendation'i gonderdigi yaziyor. Bir an once h1b islemlerini baslatmam lazim, yetismeyecek diye endiseleniyorum (kar amaci gutmeyen bir kurumda calisiyorum, dolayisiyla h1b icin bir zaman/kota yok). Bir gelisme olursa burayi da guncelleycegim. Iyi gunler.

    ABD icindeki surecte bazen sureci baslatmak icin "favorable recommendation" de kabul gorebiliyor. Size tavsiyem enstitunuzun/kurumunuzun international ofisiyle konusup H1B'ye bu sekilde basvuru yapip yapamayacaklarini sorun. Ilk basvuru baslatmalarinda bir sakinca yok diye dusunuyorum. Zaten USCIS sizden ya waiver'i gondermenizi ya da mulakata goturmenizi isteyecek; o zamana kadar da waiver mektubu yetismis olur.


  • @crazycells ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler :)


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    349 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • J1 Görüşmelerinde Ret Oranları

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    941 Bakış
    K
    @j1pesindebirisi merhaba j1 vize mülakatınız nasıl geçti vizenizi alabildiniz mi ?
  • 1 Oy
    3 İleti
    554 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • 2 kere F1 vizesi almak hakkında;

    Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    608 Bakış
    crazycellsC
    @furk4n Buyuk ihtimal bir problem yasamazsiniz. Zaten 3 yil ban almak icin 180 gunden fazla out-of-status kalmak gerekiyor, o nedenle sizin birkac gunluk surec cok dikkate alinmayacaktir. Fakat siz yine de DS-160 formuna bu bilgiyi eklediginize emin olun, birkac gun icin sorun etmezler; hatta bu konuda samimi olmaniz daha cok yarariniza olur diye dusunuyorum. Bol sanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

6

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum