Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan Vatandaşlarının Hibelerden Yararlanması

• @Senay-Sirin Need blind universities ve need based scolarships diye kavramlar duydum ve biraz araştırma yaptım:

http://www.wikizeroo.net/m/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9OZWVkLWJsaW5kX2FkbWlzc2lvbg

https://collegeselectionstrategy.com/colleges-that-meet-full-financial-need/

http://blog.collegegreenlight.com/blog/colleges-that-meet-100-of-student-financial-need/

Anladığım kadarıyla bazı üniversiteler, öğrencinin finansal durumunu sormadan kabul ediyolarmış ve kabul ettikten sonra ailenin maddi gücüne göre burs veriyolarmış. Bazılarının da pell grant e kabul almak veya o eyalette resident olmak gibi şartları var ama genel olarak maddi olarak yetersiz olmak dışında bi koşul yok gibi. Bu konu hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler yeniden..

• @alpertopac Amerikan Vatandaşlarının Hibelerden Yararlanması içinde söyledi:

@Senay-Sirin Need blind universities ve need based scolarships diye kavramlar duydum ve biraz araştırma yaptım:

http://www.wikizeroo.net/m/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9OZWVkLWJsaW5kX2FkbWlzc2lvbg

https://collegeselectionstrategy.com/colleges-that-meet-full-financial-need/

http://blog.collegegreenlight.com/blog/colleges-that-meet-100-of-student-financial-need/

Anladığım kadarıyla bazı üniversiteler, öğrencinin finansal durumunu sormadan kabul ediyolarmış ve kabul ettikten sonra ailenin maddi gücüne göre burs veriyolarmış. Bazılarının da pell grant e kabul almak veya o eyalette resident olmak gibi şartları var ama genel olarak maddi olarak yetersiz olmak dışında bi koşul yok gibi. Bu konu hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler yeniden..

Need-blind: universiteye kabul edilecek ogrencileri secerken, maddi durumlarina bakmadan basari durumuna gore seciyorlar. Yani fakir olup burs ya da krediyle okuyacak ogrenci ile zengin olup cepten odeyecek ogrenci, esit sansa sahip (maddi duruma degil, test scorlari, gpa not ortalamasi, referans, extra curriculars gibi kriterlere bakarak seciyorlar)

UNCC'yi verdiginiz linklerdeki listede goremedim, yine de mayista kabul almasina ragmen 100% universite masraflari burs+kredi olarak karsilandi.

Need based scholarship, 100% okul ucretinin hepsini oduyor diye dusunmeyin. Bir kac bin dolardan ibaret de olabilir.
    100% need based scholarship bildigim kadariyla MIT Harvard gibi cok secici universitelerde var, belki bilmedigim baska yerlerde vardir.

• @Senay-Sirin Vikide need blind olup ihtiyaç olan parayı yüzde 100 olarak karşılayanlar, need blind olmayıp yüzde 100 karşılayanlar veya need blind olup bir kısmını karşılayan üniversiteler vs. yazıyor. Dediğinizi yanlış anlamadıysam need blind olan üniversiteler, ödeyecek durumu olmayan öğrencilerden ödeyebilecek durumu olan öğrenciye oranla ekstra akademik başarı istemiyor. Yani herkesi aynı statüde değerlendiriyor. Bir de need sensitive diye bi kavram karşıma çıktı, o konuda da bilginiz paylaşırsanız sevinirim.

• @alpertopac Amerikan Vatandaşlarının Hibelerden Yararlanması içinde söyledi:

@Senay-Sirin Vikide need blind olup ihtiyaç olan parayı yüzde 100 olarak karşılayanlar, need blind olmayıp yüzde 100 karşılayanlar veya need blind olup bir kısmını karşılayan üniversiteler vs. yazıyor. Dediğinizi yanlış anlamadıysam need blind olan üniversiteler, ödeyecek durumu olmayan öğrencilerden ödeyebilecek durumu olan öğrenciye oranla ekstra akademik başarı istemiyor. Yani herkesi aynı statüde değerlendiriyor. Bir de need sensitive diye bi kavram karşıma çıktı, o konuda da bilginiz paylaşırsanız sevinirim.

Alper bey,
    Elinizden geldigince arastirip en az paraya en iyi egitimi alma yollarini bulmaya calismaniz guzel. Ama unutmayin, amerikalilar da sizin kadar arastiriyor, deniyor, yine de (burs almalarina ragmen yuksek kredi borcuyla mezun oluyorlar. Umurlarinda olmadigi icin ya da beceremedikleri icin degil, sistem oyle oldugu icin. Biz Turkler "bir yolunu bulup" sistemi alt etmeye calismayi seviyoruz genetik olarak, ama bu konuda, ustun nitelikte bir ogrenci olmadiginiz surece 100% burs bulmaniz bence imkansiza yakin. Tabii ben sizi tanimiyorum, belki de MIT' e kabul edilebilecek bir ogrencisinizdir. Ama unutmayin, bu okullar dunyanin her yerinden ustun kabiliyetli ogrencilerin basvurdugu yerler. Hepsinin ortalamasi cok yuksek, hepsi SAT den top puan almis...
    Need blind olup da 100% burs veren yerlere kabul olmak imkansiza yakin zor.

En ucuza univ derecesi almanin kanitlanmis yolu, instate olmak, 2 sene community college, arkasindan 2 sene devlet universitesine gitmek. Collegeconfidential web sayfasindan bursla alakali konulari takip edebilirsiniz, oldukca fazla tecrube paylasimi var.

• Psikoloji bölümü için loan almak ne kadar mantıklı? Şu an by sayfadan okuduğum kadarıyla her bölüm için değmiyor

• Üstteki yazıları okudum fakat çok spesifik ve detaylı bir durum üzerine olduğu için ve genel terimleri bilmediğim için pek yararlanamadım..

Tek başıma ailesiz ABD'ye geliyorum ve yüzeysel olarak plan 1 sene çalışıp in - state olmak sonra community collagea başlamak oradan da üniversiteye..

Asıl sorum ise ; Community collage'ı yada üniversitemin masraflarını karşılayacak hibe/burslar nelerdir? Aile gelirim ABD dolarına çevirince çok çok düşük kalıyor bu durumdan yararlanmak istiyorum neleri araştırmam gerek?
    Sanırım Pell Grant hibesi bunlardan biri buna benzer neler var?

Teşekkürler!

• Green card talihlisiyiz.abd ye cocuklarimizin egitimi icin gelmek istiyoruz. Universitelerin orada cok pahali oldugunu duyduk.Gercekten universiteler cok mu pahali okumak zor mu? Bu konuda bilgi sahibi arkadaslar varsa yardimci olursaniz sevinirim.

• @alpertopac
    hala bu islere kafa yoran biri olarak sana tavsiyem avrupada bir arastir. Ilk adimini avrupadan yapmaya basla. Hem Daha ekonomik hem daha yakın ailene. Hem de araba vs almakla ugrasmazsin. Ben abd oncesi sirf abdye gitmemek icin ispanya denedim ulke guzeldi ama benim gelirim dusuktu ispanya icin. Eger biraz yuksek gelirim olsaydı daha rahat yaşardım ve mutlu olurdum eminim. Burada daha fazla risk icindesin. Ayrica sen avrupada basla sonrasinda abd den kabul alip orada master yapman daha kolay. Belki burslu bile master yaparsin. Belkide avrupada bir muhendis vb olarak direk isine baslayip mutlu olup gelmeye bile ihtiyac duymazsin.
    Avrupada pkkli ve turk dusmani yerleri secmemeye calis belcika gibi...

Hic borcun altina girme. Ya da kaçak durumuna düşme riskine girme. Sonucta hayat senin.

• @Doncarleone merhaba ispanya ile ilgili bilgi ararken yazınıza denk geldim. ispanyada yaşam koşulları nasıl. araştırmalarım belirli bir miktar olmadan orada bir iş kurana geçici vize verdiğini sonrasında uzattığını en nihayetinde vatandaşlık verdigi yönünde. tabi bunları ayrıntıya girmeden yazıyorum. sizden öğrenmek istediğim hangi sehirlerde yaşanabilir (aile için) ve hangi iş kollarında yatırım yapılabilir . orada yaşarken dikkatinizi çeken ufak ticari iş kolları varmı. o kadar araştırdım ama bulamadım. ispanya çocuklu aile için yaşanacak yermi ? vakit ayırıp cevap verebilirseniz çok sevinirim. 😊

• @byn_dogan

ispanya ve kıbrısı seviyorum. amerika için dolar haricinde beni enterese eden hiçbir şey yok. bugün ben valencia alicante bölgesinde 1000 euroya araştırma görevlisi olarak gideceğimi bilsem ve artık evrak işleriyle uğraşmayacağımı bilsem yaşarım.

ben bursla gittim vaadedilen burs miktarının çok altında bir gelir alacağımı öğrenince ispanyada sürüneceğime amerikaya mecbur kaldım ( 1000 euroyu garantileyip finansal gelecek görebildiğim bir ülke olsaydı greencardı yakacaktım.)her neyse kendi hikayemden ziyade ispanyaya gelelim.

ispanya güneye gidilir. mesela ben 350 euroya heriey dahil stüdyo daire bulmuşken kuzeyde 800-1000 euroya millet ev aradığını konsolosluktaki çocuklardan öğrendim.

• İnsanları iyi ama türklerin iyisi gibi iyi değil.
      not halkımızın yüzde 90 ını sevmeyen ve anlaşamayacagını bilen biri olarak yazıyorum.

• adamlar çalışmıor euronun nimeti. işsizlik sorunu da var.

• hizmet sektörü biz türklerin en iyi ve hızlı yapacağı iş.

örnek vereyim sim kart açtırmak için 40 dk kadın ığraştı arkamda sırada imsanlar mal mal bekledi bende 20 dk bekledim. yavaşlar sen ben bile iki güne işi kapıp zehir gibi iş yaparız

• bankacılıktanda çakmıolar yavaşlar. saçma kuralları olabilior.

• evrak işleri deli edebilir yavaşlıkları devlet vs.

aşırı tecrübem yok kısa sürede bunları gözlemledim 😀.

• @Doncarleone vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. turist olarak gitmeden net bir fikir oluşmayacak sanırım. şuanda bizim imkanlarımızla en kolay yerlesebilecegimiz avrupa ülkesi olması cazip ama diğer her şey yabancı. ilk fırsatta yerinde görmekte fayda var. ama inşallah amerika çıkarda daha kolay yoldan hayallere kavuşuruz hep birlikte.

Benzer Başlıklar

• Çifte Emeklilikte Maaş Kesintisi

Emeklilik ve Yatırım maaş kesinti vatandaşlık amerika retirement
    7
    1 Oy
    7 İleti
    723 Bakış
    MySeaM
    @Nihat-Ozdemir Evet dogru, Ocak 2025 tarihinde yururluge giren iptal ile artik yurtdisindan emekli maasi alanlara social security emeklilik maaslarinda WEP uygunlamayacak.
  • Lise denkliği

Eğitim eğitim
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @dontoliver, içinde söyledi: Lise denkliği Selamlar GC ile ABD'ye gidiyorum.Bir kaç ay sonra lise mezunu olacağım Gördüğüm kadarıyla neredeyse her meslekte lise mezunluğu aranıyor ve benim Türkiye'deki lise diplomam direkt orada geçerli mi? Lise mezunu olduğumu nasıl kanıtlayabilirim? GED denen testi duydum fakat o bu durum için uygun mu bilemedim, Eğer GED denen şey tam bu durum içinse Türkiye'den girebilir miyim bu sınava online girildiğini duydum da belki ABD sınırları içinde online'dır emin olamadım Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. Hemen ustteki iletide yazanlar sizin icin de gecerli: https://yesilkartforum.com/forum/post/91382 Denklik isteyen kurumlar "credential evaluation service"lerin birinden diplomanizin denkligini gormek isteyebilirler. Ayrica GED sinavini gecerek de lise mezunu kabul edilebilirsiniz. Ceviri ve denklik icin para vermek yerine, bu sinavi almak daha mantikli olabilir... Tabii, karar kisiden kisiye, durumdan duruma gore degisebilir. Bildigim kadariyla sadece ABD icinde yapilabiliyor bu sinav, ama pandemi nedeniyle online servis sagliyor da olabilirler. Size tavsiyem su siteye kaydolup, sinavi nerede alabileceginize direkt bakmaniz yonunde... https://ged.com/
  • Dil Kursu ve Lisans Eğitimine Geçiş

Eğitim eğitim lisans dil florida
    17
    1 Oy
    17 İleti
    1k Bakış
    uysalkediU
    @crazycells Cok teşekkürler. Yüksek lisans için ücretler çok yüksek. Dil okuluna odaklandı şu anda. Yaptıgı görüşmelerde genelde online eğitim veriliyormuş dil okullarında. yüzyüze eğitimin oldugu dil okulları ya da üniversiteleri bulması lazım. Tabi dil okulları için vize problemi de varmış sanırım. Umarım sıkıntı çıkmaz vize için. Tekrar teşekkürler.
  • FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi egitim burs kredi
    54
    4 Oy
    54 İleti
    9k Bakış
    C
    @erco zannetmiyorum. benim oglum universitede okuyor ve fafsa dan yararlaniyor. GC sahibi olarak sizde ABD vatandaslarinin haklarindan her sekilde yararlanabiliyorsunuz, bu devletin verdigi bir hak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k