Herkese merhaba;
Başlıkta da belirttiğim üzere, h2b yada diğer vize türleri ile abd’ ye gelmek isteyen tüm bireylere nacizane tavsiye ve önerilerimi dile getirmek adına bu metni paylaşmak istedim. Gerçekten çok önemli bir konu olduğunu düşüyorum.
Aşağıdaki linkte h2a ve h2b vizeleri için uygun ve uygun olmayan ülkelerin belirlenmesi hakkında hüküm ve koşullar hukuk çercevesinde açıklanmış. Biraz uzun ama vakit ayırıp şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum 
Ben burada yazılanlar ile ilgili kendimce önemli gördüğüm yerler hakkında özet geçmek istiyorum. Şöyle ki;
2008 yılında 28 olan ülke sayısı, 2021 tarihi ile şuan 86 ülkeye çıkmış. Bu rakam her sene kasım gibi yenileniyor ve hüküm ve koşullara uymayanlar listeden çıkartılıyor. Bu ülkelerin belirlenmesi ABD’ nin çıkarlarına hizmet etmesi ile eşit orantılı. Bunu örnekler ile açıklayayım; mesala en son listeden çıkarılan ülke moldova’ mış. Bu ülkenin listeden çıkarılmasının sebebi, H ve J vizeleri için başvuranları işe alan acentaların, H2a dahil olmak üzere hukuka aykırı işe alım ücretleri aldıklarına dair kanıtlar elde etmiş olmaları.
Yine başka bir ülke üzerinden devam edecek olursak, 2019 yılında listeden çıkartılan dominik cumhuriyeti, 2017 yılında h2b vize sahiplerinin yaklaşık %30 nun izin verilen kalış sürelerini aştığından dolayı çıkarılmış. (Uyuşturucu ve kaçakcılık konusunda Abd çıkarlarına hizmet ediyor diye tekrar listeye eklenmiş tabi)
En son listeye eklenen ülkeler arasında da kıbrıs cumhuriyeti, haiti, bosna hersek gibi ülkeler var. Örnek üzerinden gidecek olursak ve bu kısmı iyi okumanızı tavsiye ederek söylüyorum, boşnak vatandaşlarının iş seyahati, değişim programları ve diğer vize türlerinde önemli ölçüde fazla kalma, dolandırıcılık veya suistimal endişesi sunmadan katıldıklarından dolayı uygun ülkeler arasında olduğunu belirtmişler.
Daha birçok örnekler var ama bu bilgilerin analizlerine dayanarak, sizlerde fark etmişsinizdir hangi vize türü olursa olsun, her vize türünün istatiksel olarak verileri göz önünde bulundurulup, dolandırıcılık, uyuşturucu, kalış sürenizi aşma, kaçak yollardan ülkede kalma girişimi, hukuka aykırı her türlü girişim vb daha aklınıza gelen ne varsa bunları yaptığınızda bir sonrakinde türkiye’ ninde bu listeden çıkarılma olasılığını anlamışsınızdır. Şuan ülke içerisinde olup kalmanın yollarını arayan ve gerçekten gitmek isteyen tüm arkadaşlara söylüyorum, hukuka aykırı attığınız her adım sadece sizi ve kendi vizenizi etkilemekle kalmıyor, vatandaşı olduğunuz yani Türkiye’ deki tüm insanları etkilediğinin bilincinde olun lütfen. Sonucunun nerelere kadar geleceğinin farkında olmalısınız. Herkesin farklı bir hayat hikayesi var ve hayat gerçektende çok çetin, benim söylemlerim ile hareket edecek de değilsiniz elbet ama buna benzer hukuka aykırı bir adım attığınızda belki o an maddi ve manevi sizin çıkarlarınıza olabilir, lakin bu durum resmi kayıtlara girdiğinde türkiye’ deki konsolosluğa giden herkesin zararına olduğunu unutmayın. Haddime değil elbette, benden yaşca büyük birçok değerli büyüklerim de var affınıza sığınarak dile getiriyorum, bu ülkeye adım attığınızda kendinize ve ülkenize yakışır bir şekilde davranıp temsil etmek hepimizin çıkarına olacaktır.
Saygılarımla;
️ Okumanızı tavsiye ediyorum