Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

H2B YADA DİĞER VİZE TÜRLERİ İLE ABD’ ye GELMEK İSTEYENLER İÇİN NACİZANE ÖNERİ VE TAVSİYEM…


  • Herkese merhaba;
    Başlıkta da belirttiğim üzere, h2b yada diğer vize türleri ile abd’ ye gelmek isteyen tüm bireylere nacizane tavsiye ve önerilerimi dile getirmek adına bu metni paylaşmak istedim. Gerçekten çok önemli bir konu olduğunu düşüyorum.
    Aşağıdaki linkte h2a ve h2b vizeleri için uygun ve uygun olmayan ülkelerin belirlenmesi hakkında hüküm ve koşullar hukuk çercevesinde açıklanmış. Biraz uzun ama vakit ayırıp şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum 🙏
    Ben burada yazılanlar ile ilgili kendimce önemli gördüğüm yerler hakkında özet geçmek istiyorum. Şöyle ki;
    2008 yılında 28 olan ülke sayısı, 2021 tarihi ile şuan 86 ülkeye çıkmış. Bu rakam her sene kasım gibi yenileniyor ve hüküm ve koşullara uymayanlar listeden çıkartılıyor. Bu ülkelerin belirlenmesi ABD’ nin çıkarlarına hizmet etmesi ile eşit orantılı. Bunu örnekler ile açıklayayım; mesala en son listeden çıkarılan ülke moldova’ mış. Bu ülkenin listeden çıkarılmasının sebebi, H ve J vizeleri için başvuranları işe alan acentaların, H2a dahil olmak üzere hukuka aykırı işe alım ücretleri aldıklarına dair kanıtlar elde etmiş olmaları.

    Yine başka bir ülke üzerinden devam edecek olursak, 2019 yılında listeden çıkartılan dominik cumhuriyeti, 2017 yılında h2b vize sahiplerinin yaklaşık %30 nun izin verilen kalış sürelerini aştığından dolayı çıkarılmış. (Uyuşturucu ve kaçakcılık konusunda Abd çıkarlarına hizmet ediyor diye tekrar listeye eklenmiş tabi)
    En son listeye eklenen ülkeler arasında da kıbrıs cumhuriyeti, haiti, bosna hersek gibi ülkeler var. Örnek üzerinden gidecek olursak ve bu kısmı iyi okumanızı tavsiye ederek söylüyorum, boşnak vatandaşlarının iş seyahati, değişim programları ve diğer vize türlerinde önemli ölçüde fazla kalma, dolandırıcılık veya suistimal endişesi sunmadan katıldıklarından dolayı uygun ülkeler arasında olduğunu belirtmişler.

    Daha birçok örnekler var ama bu bilgilerin analizlerine dayanarak, sizlerde fark etmişsinizdir hangi vize türü olursa olsun, her vize türünün istatiksel olarak verileri göz önünde bulundurulup, dolandırıcılık, uyuşturucu, kalış sürenizi aşma, kaçak yollardan ülkede kalma girişimi, hukuka aykırı her türlü girişim vb daha aklınıza gelen ne varsa bunları yaptığınızda bir sonrakinde türkiye’ ninde bu listeden çıkarılma olasılığını anlamışsınızdır. Şuan ülke içerisinde olup kalmanın yollarını arayan ve gerçekten gitmek isteyen tüm arkadaşlara söylüyorum, hukuka aykırı attığınız her adım sadece sizi ve kendi vizenizi etkilemekle kalmıyor, vatandaşı olduğunuz yani Türkiye’ deki tüm insanları etkilediğinin bilincinde olun lütfen. Sonucunun nerelere kadar geleceğinin farkında olmalısınız. Herkesin farklı bir hayat hikayesi var ve hayat gerçektende çok çetin, benim söylemlerim ile hareket edecek de değilsiniz elbet ama buna benzer hukuka aykırı bir adım attığınızda belki o an maddi ve manevi sizin çıkarlarınıza olabilir, lakin bu durum resmi kayıtlara girdiğinde türkiye’ deki konsolosluğa giden herkesin zararına olduğunu unutmayın. Haddime değil elbette, benden yaşca büyük birçok değerli büyüklerim de var affınıza sığınarak dile getiriyorum, bu ülkeye adım attığınızda kendinize ve ülkenize yakışır bir şekilde davranıp temsil etmek hepimizin çıkarına olacaktır.

    Saygılarımla;

    ⚠️ Okumanızı tavsiye ediyorum 🙏


  • Selamlar @orhanozbekk @gucarslan.
    Ben 2021 greencard mağdurlarından Berk, sizlere bir kaç soru sormak istiyorum. 2021 yılında covid sebebiyle gidemedim, GoodluckvBiden davasına katıldım ve onun sonucunu bekliyorum şuanda. Açıkçası bu dava sonucundan ümitli olmalı mıyım onu bile bilmiyorum, zaten ne zaman sonuçlanacak ve vizeler dağıtılmaya başlanacak (yada başlanacak mı?) orası da meçhul. Hatırlıyorum greencard ilk çıktığında inanılmaz mutlu olmuştuk kız arkadaşımla ve hemen evlilik kararı almıştık ABD'ye birlikte yerleşmek için. Şimdi iki yıllık evliyiz ve hala TR'deyiz 🙂 Fakat şartları zorlayıp bir şekilde oraya kendimizi atabilmek içinde her şeyi feda etmeye hazırız artık. Bu ön bilgilerden sonra daha fazla kafanızı şişirmeden, H2B vizesi ile ABD'ye gitmeyi son çare olarak kafamıza koyduk. Sorularım da tam bu aşamada ortaya çıkıyor; 1- Halihazırda ABD hükümetine karşı bir davaya katıldığım için H2B vizesi almak konusunda sorun yaşar mıyım?
    2- Oldu da dava sonucunda 2023'ün ortalarında yada sonlarına doğru vizelerimiz verilmeye başlandı diyelim, vize mülakat görüşmemi ABD'de gerçekleştirip sonraki sürecimi H2B'li olarak değil de greencard ve ABD vatandaşı olarak devam ettirebilir miyim? 3. ve son sorum ise; H2B vizesine başvuru yapsam şuanda en erken ne zaman için onay alabilirim? Yanıtlarınız ve değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • sayın @crazycells, sizin bu konuda bir bilginiz var mı?


  • @Berk-Şendil Merhaba; Oncelikle greencard durumunuza uzuldum. Umarm hayirli bir sekilde sonuclanir. Bence bu kadar beklemektense farkli seceneklere yonelmek dogru bir karar olmus.
    Sorularina donecek olursak;
    Birinci sorun icin pek birsey diyemecegim. Emin olmasamda kendi tecrubelerime dayanarak soyluyorum, ben bir sorun yasamayacagin dusuncesindeyim. H2b nin en guzel artilarindan bir tanesi vize red oraninin cok dusuk olmasi. Red ihtimali elbett var ama digerlerine nazaran cok dusuk diyorum. Cunku calisma onayiniz ve isverenin sponsor olmasindan kaynakli ben simdiye kadar red alanini gormedim. Bu konuda icini bu sekilde rahatlatmis olalim 🙂

    Ikinci sorunun cevabi ise ayrintili aciklayamasamda evet, buradan surecinini tamamlaman mumkun olacaktir. Belki avukat destegi de gerekebilir.

    Ucuncu sorunun cevabi ise; oncelikle senin isveren bulman lazim. Belli bir kota oldugundan dolayi oyle istedigin gibi hemen olmuyor maalesef. Iyi bir cv ile devamli mail atman lazim. Varsayalim bir isveren buldun. Isverenin sana petittion gondermesi lazim. Bundan sonra vize surecin basliyor. Bu surec cok kolay zaten ama bildigin uzere Turkiyede erkene randevu bulmak zor. Haliyle bende cevremdekileri Ermenistan' a yonlendiriyorum. Gecen hafta 2 kisi onay aldi. 2 gun sonra da 3 kisi daha gidecek. Neden Ermenistan diyecek olursanda ulkeye giris prosuduru kolay ve gidis gelis ucuz oldugundan dolayi. Baska ulkelere gitmekten cekinme cunku red olasiligi cok dusuk oldugundan yaptigin masrafa degecektir. Bu durum sayet J1 yada F1 gibi vize turleri olsaydi, Red olma olasiligindan dolayi yapacagin masrafi tekrar dusun derdim ama H2B de boyle bir sorun yok. Bu arada her ulkeye oyle kafana gore gidemiyorsun. Biz ilk olarak ilgili konsolosluga mail attik. Disardan vize basvurusu kabul ettiklerinden emin olmak istedik. Cunku cogu yer kabul etmiyor. O yuzden her turlu ihtimali goz onunda bulundurup hesaplamaniz lazim. Konsolosluk, ulkeye giris, ucak bileti, covid kisitlamalari vb tum detaylari hesaplayin. Neyse bir o asamaya gelin yardimci oluruz elbette.
    Yine sorunuz olursa cekinmeyin. Dilerim sizin de hakkinizda hayirlisi olur. Hersey gonlunuzce olsun.


  • @Berk-Şendil selamlar, ben de bugünlerde H2B vizesini araştırıyordum. Siz başvuru yapabildiniz mi? Hangi acentadan ve iş ilanından başvurmayı düşünüyorsunuz?


  • @Fahrenheit selamlar, henüz hiçbir şey araştıramadım. umarım bulursunuz güzel bir iş ilanı 🙂


  • @Fahrenheit @Berk-Şendil Merhaba paylasimlarimi okumanizi tavsiye ederim. Yol gosterecektir. Bol sans


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum