J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@crazycells
Oncelikle yanıtlarınız için cok cok tesekkurler!
case number guncellememi yaptım. Ocak 2023 e kadar devam edecek statum.
waiver'a tabi degilim orayı kesinlestirdim.
Ds-260 formumu doldurdum ve yolladım.
-Peki simdiki surecim nasıl olacak?
-AOS yapacak mıyım aynı zamanda?
-Yapacaksam surec nasıl ilerleyecek?
-ve Ne kadar zamanda evrakları ve formları halledip yollamalıyım. (Numara takip olayını okudum ama hiç anlamadım sıramın nasıl yaklastıgını :') )Ben biraz formları inceledim. I-485 formunda 'have you ever been a J nonimmigrant exchance visitor who was subject to do two year foreign residence requirement? ' soyle bir ibare var ben bu durumda buna evet mi diyecegim hayır mı?
Avukat ile çalışma durumum yok malesef. Amerika'da tek basıma bu isleri yurutmeye çalısıyorum suan ve kafam cok karısık , iyi bir yondenlendirilmeye ihtiyacım var. Bu yuzden cok fazla soru soruyorum kusura bakmayın! Çok tesekkurler! -
Arkadaslar selam,
Amerika'da ikamet editorum. J-1 two-year home rule waive edecegim. Henuz green card islemlerine baslamadim. Waive etme surecine baslattiktan sonra ve green card icin gerekli I-140 baslamadan once Turkiye'ye gidip gelmem (bikac hafta) sikinti olusturur mu? Bunu daha onceden yapanlar oldu mu? Olmaz gibi geliyor ama ya olursa diye de kendime soruyorum. Visa fraud olabilir diye bir seyler okudum ama pek anlam veremedim.
-
Merhabalar herkese,
Çok kısa bir sorum olacak. J-1 vizesinin iki yıl kuralını yerine getirmemek için waiver'ı başarıyla aldım. Şu an eşim yeşil kart başvuru süreci için I-130 petition'ını USCIS üzerinden online olarak başlatıcak. Aldığımız waiver'ı hangi aşamada belirtmemiz/göstermemiz gerekiyor?
Teşekkürler
-
Arkadaslar merhabalar tekrar,
2 yil kurali amerikaya girdigimiz andan itibaren mi basliyor yoksa amerikadan turkiyeye dondugumuz anda mi basliyor? Bir de 2 yil kuralini kaldirdiktan sonra beklemeden tekrar J1 (trainee) yapabilir miyim acaba h2b olmazsa diye dusunuyorum. 2 yil beklemeden art arda 2 kez J1 yapmis birisi var mi acaba?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@duser i-130 bilmiyorum ama i-485 applicationi sirasinda support document olarak ekliyor waiver'i , muhtemelen aynidir
-
@ozgee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells
Oncelikle yanıtlarınız için cok cok tesekkurler!
case number guncellememi yaptım. Ocak 2023 e kadar devam edecek statum.
waiver'a tabi degilim orayı kesinlestirdim.
Ds-260 formumu doldurdum ve yolladım.
-Peki simdiki surecim nasıl olacak?
-AOS yapacak mıyım aynı zamanda?
-Yapacaksam surec nasıl ilerleyecek?
-ve Ne kadar zamanda evrakları ve formları halledip yollamalıyım. (Numara takip olayını okudum ama hiç anlamadım sıramın nasıl yaklastıgını :') )Ben biraz formları inceledim. I-485 formunda 'have you ever been a J nonimmigrant exchance visitor who was subject to do two year foreign residence requirement? ' soyle bir ibare var ben bu durumda buna evet mi diyecegim hayır mı?
Avukat ile çalışma durumum yok malesef. Amerika'da tek basıma bu isleri yurutmeye çalısıyorum suan ve kafam cok karısık , iyi bir yondenlendirilmeye ihtiyacım var. Bu yuzden cok fazla soru soruyorum kusura bakmayın! Çok tesekkurler!Bu dediginiz durumda 2 yil kuralina tabi olmadiginiz icin waiver almaniza gerek yok. O J-1 vizesi sorusuna
nodemeniz gerekiyor, cunku 2 yil kuraliniz yok. Green Card almanizin onunde bir engel de yok.DS-260 formunu gonderin. Numaraniz oldukca kucukmus, zaten ilk ayda aktif olursunuz. Vize bultenini takip edin ve 1 Ekim'de direkt AOS basvurunuzu yapin. Basvurunuzun alindigini gosteren mektup sonrasi J1 statunuz gecse de problem olmayacak.
Bilgileri su basliktan takip etmelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Önder-Erin, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaslar selam,
Amerika'da ikamet editorum. J-1 two-year home rule waive edecegim. Henuz green card islemlerine baslamadim. Waive etme surecine baslattiktan sonra ve green card icin gerekli I-140 baslamadan once Turkiye'ye gidip gelmem (bikac hafta) sikinti olusturur mu? Bunu daha onceden yapanlar oldu mu? Olmaz gibi geliyor ama ya olursa diye de kendime soruyorum. Visa fraud olabilir diye bir seyler okudum ama pek anlam veremedim.
Su an J1 statusundesiniz degil mi? Yoksa gecmis bir J1 vizesinden mi bahsediyorsunuz?
Gocmenlik surecinizde hicbir problem yasamamak icin bunu yapmamanizi tavsiye ederim. Waiver almaniz gocmenlik istegi anlamina geldiginden, bu tarihten sonra J1 vizesini kullanarak ABD'ye giris yaparsaniz giriste yaniltici bilgi vermis olacaksiniz. Cunku bu vizenin amaci ABD'deki gecici programlara katilmak, ABD'de gocmenlik surecini baslatmak degil...
ABD'ye girebilirsiniz ama gocmenlik surecinde USCIS gorevlisi bu detayin farkina varirsa basvurunuzda problem cikarabilir.
-
@duser, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar herkese,
Çok kısa bir sorum olacak. J-1 vizesinin iki yıl kuralını yerine getirmemek için waiver'ı başarıyla aldım. Şu an eşim yeşil kart başvuru süreci için I-130 petition'ını USCIS üzerinden online olarak başlatıcak. Aldığımız waiver'ı hangi aşamada belirtmemiz/göstermemiz gerekiyor?
Teşekkürler
I-485 ile AOS surecinizi baslattiginizda gerekecek. Green Card alabilmek icin hem I-130'un hem de I-485'in onaylanmis olmasi gerekiyor, I-130 ve I-485 surecleri birbirinden bagimsiz devam edebilir..
Hangi kategoriden basvuru yapiyorsunuz? F2A'lar su an "current" durumda: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-june-2022.html
Eger F2A basvurusu yapiyorsaniz, I-130 ile I-485'i beraber gonderebilirsiniz.
-
@icseluyanis, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaslar merhabalar tekrar,
2 yil kurali amerikaya girdigimiz andan itibaren mi basliyor yoksa amerikadan turkiyeye dondugumuz anda mi basliyor? Bir de 2 yil kuralini kaldirdiktan sonra beklemeden tekrar J1 (trainee) yapabilir miyim acaba h2b olmazsa diye dusunuyorum. 2 yil beklemeden art arda 2 kez J1 yapmis birisi var mi acaba?
J1 waiver sureci gocmenlik basvurularini ilgilendiriyor, yeni bir J1 almak istiyorsaniz 2 yil beklemenize gerek yok. Ardi ardina beklemeden J1 vizesi alip ABD'ye gelebilirsiniz. Ama yeniden J1 vizesi alirsaniz ve vizede 2 yil kurali olursa onu da waive etmeniz gerekecek, bilginize.
2 yil kuralindaki 2 yillik zaman ABD'den Turkiye'ye geri donunce basliyor.
-
@crazycells
cook coook tesekkur ederim detaylı yanıtlarınız için!
Suan daha net her sey!
fakat kafamın karısık oldugu iki sey var ;Ds-260 formumu coktan yolladım. Vize bülteninin nasıl takip edildiğine bakındım ama hiç anlamadım :')
--Asıl aklıma takılan su ki, Temmuz'da Turkiye planım vardı. Su durumda Temmuz'da turkıyeye gıtmemin bir sakıncası var mı? bu konuda kafam cook karısık çunku kime sorsam cok riskli diyor fakat daha surecim baslamadı bile ve vizem zaten devam ediyor.
ABD'ye girişimi Garantiye almak için I-131 formuna basvuruda mı bulunsam daha iyi olur? Cok yakın bir tarih oldugu için bu konuda cok telaslıyım.
Cok tesekkurler tekrardan! -
@ozgee
Eklemeyi unutmusum cok pardon, neden AOS için 1 Ekim'i beklemem gerek onu anlayamadım? -
@ozgee çünkü tabi olduğunuz DV süreci resmi olarak 1 ekim'de başlar.
ve cn'niz vize bülteninde cut-off olmadığı sürece AOS'a başvuramazsınız. cn'niz çok düşük olduğu için zaten ilk bülteninizde cut-off olacaksınız. bu yüzden 1 ekim itibariyle AOS başvurunuzu yapabilirsiniz. -
@ozgee vize bültenini nasıl takip edeceğinizi bu iletide detaylıca anlattım, kontrol edebilirsiniz;
-
o kadar tesekkur ederım ki..
cok cok yardımcı oluyorsunuz !
Simdi anladım ve rahatladım. Bu durumda anlıyorum ki Temmuzda Turkiye seyahatimi gonul rahatlıgı ile gerceklestirebilirim .vize bultenınde cn'ım cut off olduktan sonra AOS haricinde neler yapacagım orayı kavrayamadım ? Yani cut-off olmam ne anlama gelicek tam olarak?
Cok tesekkurler sabrınız için! -
@ozgee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
o kadar tesekkur ederım ki..
cok cok yardımcı oluyorsunuz !
Simdi anladım ve rahatladım. Bu durumda anlıyorum ki Temmuzda Turkiye seyahatimi gonul rahatlıgı ile gerceklestirebilirim .vize bultenınde cn'ım cut off olduktan sonra AOS haricinde neler yapacagım orayı kavrayamadım ? Yani cut-off olmam ne anlama gelicek tam olarak?
Cok tesekkurler sabrınız için!Hayir, bu surecte kesinlikle Turkiye'ye gitmenizi tavsiye etmem.
Cunku geri donuste J1 vizesini kullanarak ABD'ye gireceksiniz, ama J1 vizesini sadece gocmen olmayan kisiler kullanabilir. Sizin artik gocmenlik isteginiz ve basvurunuz oldugundan AOS sureciniz tamamlanana kadar (en azindan seyahat izni icin belge elinize gecene kadar) ABD'den cikmanizi tavsiye etmem.
USCIS, Temmuz ayinda ABD'ye gocmen olmayan bir vizeyle giris yapip, hemen bir sonraki ay gocmen olma basvurusu yapmanizi ABD'ye girerken yalan bilgi vererek giris yapmak olarak yorumlayabilir ve "visa fraud" yaptiginiza kanaat getirebilir. Boyle bir riskten kacinmak icin gocmenlik sureciniz bitene kadar (daha dogrusu I-131 belgeniz ulasana kadar) ABD'den cikis yapmamanizi tavsiye ederim.
-
@crazycells Anlayamadim. AOS surecine Ekim’de baslayabilecegim soylendi. Bu durumda temmuzda AOS surecinin icinde olmayacagim, yani sadece 260 formumu yolladim o da mi problem yaratir temmuzdaki seyahatimde.?
-
@crazycells tesekkur ederim cevabiniz icin. su an pasaportumda iki yil kurali var. sanirim tekrar j1 yapabilmek icin bu kurali kaldirmam gerekiyor. amerikadan bir avukatla mi kaldirmak daha mantikli sizce turkiyeye donunce mi kaldirmak daha mantikli turkiyeden nasil kaldirilacagina dair bir bilgi paylasimi var mi bildiginiz? bana turkiyedeki sponsorum 2 yil kuralini kaldirmadan tekrar j1 veya h2b yapamazsin demisti. ben de gecikmeden baslamak istiyorum islemlere cunku sonbaharda turkiyeye donuyorum j1 programim bitiyor.
-
@crazycells Anlayamadim. AOS surecine Ekim’de baslayabilecegim soylendi. Bu durumda temmuzda AOS surecinin icinde olmayacagim, yani sadece 260 formumu yolladim o da mi problem yaratir temmuzdaki seyahatimde.?
ABD'ye giris icin kullanabileceginiz uygun bir vizeniz yok, o nedenle seyahat etmemenizi tavsiye ederim.
Sadece H1B ve L gibi "dual intent" vizelerle ABD'ye gocmen olma amacli giris yapabilirsiniz.
-
@icseluyanis, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells tesekkur ederim cevabiniz icin. su an pasaportumda iki yil kurali var. sanirim tekrar j1 yapabilmek icin bu kurali kaldirmam gerekiyor. amerikadan bir avukatla mi kaldirmak daha mantikli sizce turkiyeye donunce mi kaldirmak daha mantikli turkiyeden nasil kaldirilacagina dair bir bilgi paylasimi var mi bildiginiz? bana turkiyedeki sponsorum 2 yil kuralini kaldirmadan tekrar j1 veya h2b yapamazsin demisti. ben de gecikmeden baslamak istiyorum islemlere cunku sonbaharda turkiyeye donuyorum j1 programim bitiyor.
Turkiye'de donup tekrar J1 basvurusu yapabilirsiniz ve yeniden J1 vizesi alabilirsiniz. bunun icin 2 yil beklemenize ya da kurali kaldirmaniza gerek yok... J1 2 yil kurali yeni alinacak J1 vizelerini etkilemiyor...
-
Merhaba,
Esim(O zamanlar kiz arkadasim) 2019 Agustos ayinda J-1 vizesi ile doktoraya basladi. 2020 Mayis ayinda ABD'de evlenmemizin ardindan ben de J-2 vizesine sahip olmaya hak kazandim ve Covid sebebiye 2020 Haziran'da basvurumu ABD icerisindeyken yaptim. Uzun bir bekleyisin ardindan 2021 Eylul'de J-2 vizesi almaya ve 2021 Ekim'de de I-765 (EAD) calisma iznine sahip oldum. 2021 Aralik ayindan itibaren de ABD'de calisiyorum. Bizim durumumuz hakkinda birkac konu hakkinda bilgi almak istiyordum.
-
ABD icerisinde bulunurken ve doktora programina devam ederken J1 waiver basvurabilir miyiz? (Esim herhangi bir devletten burs almadi, okulu burs verdi ve No Objection Statement sartlarini sagliyoruz.)
-
Covid sebebiyle J-2 vizesini alma hakkini ABD'de kalarak edindim ancak pasaportumda J-2 vizesi henuz yok. Onu alabilmek icin Turkiye'de konsolosluga gidip vize gorusmesi yapmam gerekiyor. Bu gorusmeyi bu yaz planliyordum ancak J1 Waiver'a basvurmamin bu gorusmeye herhangi bir etkisi olur mu emin degilim. Bu konu hakkinda deneyimli olanlar cevap verebilirlerse cok memnun olurum.
-
Su anda calistigim yer ile bu konuyu konusurken veya baska bir is basvurusu yaparken 2 yil kurali sebebiyle bir sorun yasamak istemiyorum. Ozet olarak bu durumun herhangi bir sekilde Green Card, H1B ve benzeri gocmen vize basvurularinda bir engel olmamasi icin mumkun olan en kisa zamanda 2 yil kuralini kaldirmayi planliyoruz.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum